בית פורומים שידוכי חרדים

בעניין הכספי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/3/2009 20:42 לינק ישיר 

בהמשך- ומה מלכתחילה?

:)
בקיצור כל אחד צריך לדעת שמה שיש לו= זה מה ש-ה' נתן, ואם ה' נתן, לבטח שיש ביכולתינו למצוא את הצד השני על אף הקושי
:)

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2009 20:58 לינק ישיר 

הקב"ה עוזר למי שעוזר לעצמו.

שתתחיל לדאוג לעצמה ומהשמיים יסייעו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2009 21:06 לינק ישיר 

מאוד נחמד ההרגעות. למעיישה, בתור בת להורים, שאני יודעת שלא יתנו הרב (ספק אם את ה10,000) ובודאי שלא דירה, להם עצמם אין דירה משלהם, אני יודעת שזה נושא שתוקע.
ברור שהכל משמים, והזיווג שלי יגיע בזמן, בלי שום ספק. אבל רק ישמעו את זה השדכנים, אוטומטית, כל הבחורים המצויינים ירדו. זה כך זה.
ה' יעזור. ומקווה שלא יהיו יותר מידי בעיות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/3/2009 21:09 לינק ישיר 

לדעתי זאת דיעה לא נכונה
בחור עם ראש יהודי לא חושב רק על כסף

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2009 21:12 לינק ישיר 

הלוורי. ד_שחר.. מה שאת אומרת זו דעה ספרדית למדי.. בחורים בישיבות אשכנזיות התקלקלו! זו עובדה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/3/2009 22:11 לינק ישיר 

ד_שחר כתב:
לדעתי זאת דיעה לא נכונה
בחור עם ראש יהודי לא חושב רק על כסף

שחר

אם תעברי כאן על האשכולות עוד תוכלי להבין שחושבים על עוד דברים והכל בנוסף לכסף.

לדוגמה:

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=1920730&forum_id=17053

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2195499&forum_id=17053

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2461401&forum_id=17053

תוכלי למצוא עוד מספר אשכולות בבחדרי חרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2009 22:33 לינק ישיר 

ב"ה שאני ספרדיה :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2009 22:55 לינק ישיר 

ד_שחר כתב:
ב"ה שאני ספרדיה :)

לא בטוח.

אולי אם לא היית כזו, היית משתדלת לדאוג לעצמך לדירה (לימודים, עבודה, נישואין לגבר מתאים), ולפחות הדור הבא לא היה גדל בעוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2009 23:10 לינק ישיר 

אני גם ספרדיה. וגאה בכך. אבל מציאותית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/3/2009 07:27 לינק ישיר 

זה בסדר.

המסורת של הספרדים הייתה תמיד מתקדמת יותר. בימי הביניים הרי דווקא בארצות האיסלם היתה יותר השכלה ופתיחות והיהודים השתלבו בהם.

אולם היות ואותן ארצות קפאו מבחינה תרבותית, הרי שבאופן טבעי גם היהודים לא זכו להתקדם כמו בארצות המערב, על אף שתפסו תפקידים בכירים בתחומי העיסוק והכלכלה.

המסורת של מדינת ישראל היא מערבית ולכן קנה המידה הנכון והערכים עליהם היא מושתת הם מערביים.

לכן בהחלט מוצא אתני לא אמור להשפיע על המשך נחשלות.

כמובן שיש צורך להביא את הערכים עליהם העולם החברתי מורכב לבחינה מתוך עולמה של תורה אולם לא להתעלם מהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2009 15:29 לינק ישיר 

היי לכולם
קראתי את מה שכתבתם על נושא הכסף ותאמת אני מאוכזבת! כול הרבנים יוצאים נגד זה שהורים צרכים לממן את הדירה לילדים שלהם וזה גם די ברור למה!, עוד הרבה לפני המיתון לא היה מצבם של רוב האוכלויה החרדית טוב הרבה לומדי תורה שמפרנסים את משפחתם ובקושי גומרים את החודש, אומנם יש גם את אלא שמרוויחים יותר אבל זה עדיין לא אומר שם יכולים לקנות דירה אוו חצי דירה לילדים שלהם!
אני לא מצליחה להבין כשבחור (אוו הורים של בחור) מתעקשים להוריד שידוך רק בגלל המצב הכספי זה ממש בושה כאילו מתעסקים כאן עם איזה מוצר בשוק שצריך לשווק אותו ומי שיש לו יותר מקבל "יותר"
ולא רק זה כמה סיפורים יש על הורים שלא הצליחו להחזיר את כול החובות לגמחים אוו לבנקים וקבלו התקף לב אוו לא הצליחו לחתן את בנותיהם???? ולמה? רק בגלל הכסף...

אני יודעת שמה שכתבתי כאן לא ניתן לשינוי החברה החרדית יותר מידי מקובעת עם הדעות הישנות ולא משנה מה, זה לא שתנה....
אבל לפחות כתבתי את דעתי ואני לא מצפה שבגלל זה המצב השתנה אבל גם מודעות היא צעד אחד (קטן) לשינוי
תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2009 19:50 לינק ישיר 

morandg1 כתב:
היי לכולם
קראתי את מה שכתבתם על נושא הכסף ותאמת אני מאוכזבת! 

אל תהיי מאוכזבת.

תקראי בעיון את האשכולות שציינתי ותראי שיש תיאוריה שלמה מאחרי כל גישה.

אם בינתיים לביקוש לנדוניה של דירה (או לפחות חלק גדול ממנה) יש היצע של בנות, סימן שכוחות השוק עובדים נכון.

מי שמנסה לשנות את כוחות השוק בפועל, הם אלו שכשלו מלקרוא את השוק נכון ולפעול, יש להתפלל עליהם שיקבלו שכל אבל בהחלט אין צורך לשנות את השוק בגללם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2009 00:27 לינק ישיר 

זאת דיעה ממש אטומה ואנוכית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2009 01:17 לינק ישיר 

שרפ, זה בדיוק הענין. במילים כולם יוצאים נגד זה. אבל בפועל אפס אחד עגול ולכן יש הצע גדול "בשוק"
(אם הרוב עושים משהוא הוא לא בהכרח נכון)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2009 02:57 לינק ישיר 

כן אבל יש סיבה להתנהגות זו.

בהלכות דעות פרק ה הלכה יא כתב הרמב"ם:

דרך בעלי דעה שיקבע לו אדם מלאכה המפרנסת אותו תחלה, ואחר כך יקנה בית דירה, ואחר כך ישא אשה, שנאמר (דברים כ, ה-ז): "מי האיש אשר נטע כרם ולא חללו", "מי האיש אשר בנה בית חדש ולא חנכו", "מי האיש אשר ארש אשה ולא לקחה". אבל הטפשים מתחילין לישא אשה, ואחר כך אם תמצא ידו יקנה בית, ואחר כך בסוף ימיו יחזר לבקש אומנות או יתפרנס מן הצדקה. וכן הוא אומר בקללות (דברים כח, ל): "אשה תארש... בית תבנה... כרם תטע", כלומר, יהיו מעשיך הפוכין כדי שלא תצליח דרכיך. ובברכה מה הוא אומר? (שמואל א, יח, יד) "ויהי דוד לכל דרכו משכיל וה' עמו".

זאת אומרת שאם אתה רוצה דירה לפני האשה אתה נוהג בדרך הארץ.

אזי אם המלאכה שלך היא ללמוד תורה, דירה אתה קונה על ידי נדוניה מההורים כתנאי לחתונה (כי הם רוצים בן וחתן ת"ח לכן הם מסכימים לממן) ואח"כ אתה נושא אשה אתה נוהג כבע דעה. אם לא אזי אתה נוהג כדרך הטפשים. אני משער שאף אחת לא רוצה בעל טיפש. אזי או שתחפש בעל חכם עם מקצוע או שתחפש בחור ישיבה ותדאג שהוא יגיע לדירה לפני החתונה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בעניין הכספי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.