|
|
| נשלח ב-6/3/2009 11:33 |
|
| |
| שרפ כתב: |  |
אזי אם המלאכה שלך היא ללמוד תורה, דירה אתה קונה על ידי נדוניה מההורים כתנאי לחתונה (כי הם רוצים בן וחתן ת"ח לכן הם מסכימים לממן) ואח"כ אתה נושא אשה אתה נוהג כבע דעה. אם לא אזי אתה נוהג כדרך הטפשים. אני משער שאף אחת לא רוצה בעל טיפש. אזי או שתחפש בעל חכם עם מקצוע או שתחפש בחור ישיבה ותדאג שהוא יגיע לדירה לפני החתונה. |
|
בהלכות דיעות לא כתוב שצריך לסחוט את ההורים בשביל דירה, הכל נאמר על החתן עצמו, שהוא יעשה בעצמו,
נראה אותך כ"כ חכם וגדול ולא לוקח שקל מההורים
אתה מסוגל?
לא
כי אתה אנוכי ונצלן ואטום, ונוח לך לחיות בתור אוכל חינם.
[נאמר בכלליות על כל האנשים שחושבים כמוך]
כמה כבר תלמידי חכמים יש היום? כמה בחורים שיש להם "דירה נאה" ואישה נאה וכסף יושבים ולומדים תורה?! לך לכל הכוללים הגדולים ותראה שהלמדנים שם אין להם גרוש.
|
|
| נשלח ב-6/3/2009 11:39 |
|
| |
הבחור ח"ו לא מעוניין לנצל את הוריך.
אם היה ניתן הוא היה לומד בישיבה עם תיכון ואח"כ הולך לישיבה גדולה או הסדר ולאחר מספר שנים יודע אם דרכו למקצוע תורני או למקצוע אקדמי.
את זו שמתעקשת לקחת בחור מחברה בה אורח החיים מכתיב שהוא לא ילמד מקצוע לפני החתונה וגם לאחר החתונה יקדיש מספר שנים ללימוד בכולל.
את זו שמתעקשת שהוא לא יוכל לפרנס את משפחתו בכבוד כדרך כל הארץ.
אז למה כאשר זה מגיע לשלם את המחיר את חושבת שזה לא מוצדק?
נ.ב. נאמר לא עכברא גנב אלא חורא גנב. אילו לא היתה נהירה לכיוון בחורים שאין להם בגרות לפחות, לא היה ביקוש גדול ללימודים במוסדות אלו והיה פחות עוני, וכאב לב.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2009 12:47 |
|
| |
לא הבעתי פה דיעה אישית איזה בחור אני רוצה [ברור לי כבר מעכשיו שהוא יעבוד]
לי אישית לא אכפת מהכתבי החברה.
אני מדברת פה בכלליות על איך שנהוג בחברה החרדית .
בתורה לא נכתב שלימוד תורה שווה עוני, וגם לא נכתב שההורים צריכים לפרנס את הילד אחרי החתונה.
אולי זה באמת הדבר שאנחנו צריכים ללמוד מהחילונים, שאצליהם הילד כבר מגיל 16-18 מפרנס את עצמו וחי את חייו האישיים שלי בלי התערבות כספית כלכלית של ההורים.
חבל מאוד שאין חרדים כאלה כמעט.
אין שום השוואה בין תורה לחיי עוני [מה שמביא אותך לדיעה שכן צריך לקחת מההורים כמה שיותר]
בן תורה אמיתי עובד בשביל התורה שלו,
גם עבודה פיזית וגם עבודה רוחנית.
אתה למשל שמח שלקחת מההורים אבל הנה אתה פה ועובד למחייתך,
ולכן עדין לא הבנתי את דעתך שאם לבעל יש מקצוע הוא לא צריך לקחת כסף מההורים. [אלא אם כן בשנותיך הראשונות למדת]
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2009 12:57 |
|
| |
אינני שמח או עצוב שלקחתי מההורים. זו המציאות שההורים שלי ושל רעייתי חסכו לחתונה שלנו והם סיכמו שישלמו שווה בשווה (ובפועל ההורים שלי שילמו פחות ממה שהתכוונו, כי לאחר שהיה לנו הכנסות מספקות סגרנו את המשכנתא שכללה גם חלק שלהם, חמי וחמותי נתנו במזומן).
בכל מקרה אצלנו ההורים שלי נותנים בפועל הכי פחות (ואולי גם חמי וחמותי). אולם ב"ה בדברים אחרים יש לי יותר משאר אחי (חום אהבה ועזרה) כי אני היחיד שלא צריך את עזרתם הכספית.
אכן אני למדתי בשנים הראשונות כי הייתי צריך להשלים שני תארים ואשתי לא עבדה במקצוע שהיא למדה באוניברסיטה.
בכל מקרה אני מקווה שהקב"ה יסייע בידי לתת לילדי הן חינוך והן עזרה ברכישת דירה בהרחבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2009 14:50 |
|
| |
נ.ב. בכל מקרה אם אלו השקפותיך, אולי כדאי שתבחני באיזה ציבור הן מתקיימות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2009 15:49 |
|
| |
כי השוחד יעוור עיני חכמים, ויסלף דברי צדיקים" (דברים, טז, יט).
כסף משחית כל חלקה טובה...
יהי רצון שנבחר את בת\בן זוגנו אך ורק לשם שמיים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2009 16:09 |
|
| |
כנראה שאתה הולך גם למכולת עם הפסוק הזה ומסביר לבעל המכולת למה לא לקחת כסף על המוצרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2009 20:20 |
|
| |
ב"ה שהציבור שאני נמצאת בו הוא נורמלי
|
|
| נשלח ב-8/3/2009 02:20 |
|
| |
ד_שחר אני ממש מסכימה את מה שכתבת ומחזקת את דבריך....
שרפ לא אמרתי שאין תורך לקחת כלום מההורים שהרי אף אחד לא מצפה שבחור בן 20 -26 ויותר יוכל לפרנס את עצמו ואת אשתו.. אבל מכאן ועד להוריד שידוך על ענין כספי ושכול צד בא עם דרישות משלו ורצון לדירה זה כבר מוגזם
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2009 08:53 |
|
| |
| morandg1 כתב: |  |
שרפ לא אמרתי שאין תורך לקחת כלום מההורים שהרי אף אחד לא מצפה שבחור בן 20 -26 ויותר יוכל לפרנס את עצמו ואת אשתו.. אבל מכאן ועד להוריד שידוך על ענין כספי ושכול צד בא עם דרישות משלו ורצון לדירה זה כבר מוגזם |
|
ראשית, ניתן לפרנס. אם בחורה בגיל 21 - 23 יוצאת עם תואר ראשון ומביאה 7,000 ש"ח נטו והבחור עוד 3,000 ש"ח נטו הם יכולים להסתדר מצויין (כאשר הוא בינתיים לומד תואר).
שנית, אין מדובר להוריד שידוך אלא לא להכנס בכלל במצב בו מדובר בבחורה שאינה עובדת או עובדת במקצוע שבו ההכנסה נמוכה וללא פיצוי כספי על הצורך לקחת בחורה כזו.
ואחרונה, אין מדובר בדרישות מוגזמות. מי שלא איפשר לילדיו להתפרנס כדרך כל הארץ, צריך לפצות אותם על זה. מי שחינך את ביתו להתחתן דווקא עם בחור ללא יכולת להשתכר ובחלק ניכר מהמקרים גם לא איפשר לה ללמוד מקצוע ממנו ניתן להשתכר ברחבות, צריך לפצות אותה.
זה שכאשר הוא בא לשלם את המחיר הוא בוכה, זה רק בגלל שהוא לא חשב מספיק בעבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2009 09:06 |
|
| |
בס"ד
שרפ, אני מסכים איתך בכל מילה.
|
|
| נשלח ב-8/3/2009 21:17 |
|
| |
שרפ, אתה רק מחזק את הכינוי "אוכל חינם", וגם אתה אסיק
הרבה זמן לא ראיתי בפורום הזה הסכם שלום עם הדיעה החילונית
תוקן על ידי ד_שחר ב- 08/03/2009 21:14:00
"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2009 22:18 |
|
| |
תראי עד הרגע הייתי בטוח שאסיק הסכים איתי רק כי אנו קרובים לפורים.
בכל מקרה תסבירי לי בבקשה מהי הדעה הדתית ומהי הדעה החילונית?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2009 22:23 |
|
| |
להסביר?
הדיעה החילונית אומרת, שאדם חרדי הוא אדם שאוכל חינם. משמע, אוכל מכספי המדינה בלי לתת מעצמו דבר.
הביטוי "כספי המדינה" מתייחס לכל כסף שאדם לא עומל עליו.
כך למשל, חרדי שלא משלם מיסים- הוא אוכל חינם
חרדי שחי על חשבון אחרים- הוא אוכל חינם
הדיעה הדתית אומרת, "שאנחנו לא אוכלי חינם! מה פתאום! איזה דבר נורא העללתם על החרדים הצדיקים יראי ה'!"
נו, ואיך זה מתבטא באמת?!
|
|
| נשלח ב-8/3/2009 22:31 |
|
| |
שחר
אני בהחלט לא מבין על מה את מדברת?
מה הקשר בין הנושא שאת מדברת עליו והוא נדון בפורום הזה:
http://bhol.co.il/forum/forum.asp?forum_id=18119
לבין הסוגיה הפנים חרדית/משפחתית/דתית של הצורך בתמיכה בילדים שאותם גידלת בדרך מסויימת.
נ.ב. באותו הפורום נשמח לשמוע את דעותייך.
|
|
|
|
|