בית פורומים עצור כאן חושבים

פורים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/3/2011 10:38 לינק ישיר 

כמו שירוחם היקר אמר,

המגילה חותמם\סוגרת את תקופת הנבואה והנסים והגילוי פנים,
ומתחיל ההסתר פנים, ובכל זאת בא המגילה לומר לנו שאפי' בדרך הטבע אפשר לנצח את הרע,

כך כתוב בספרים הקדושים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 10:38 לינק ישיר 

ירוח
וזה עומק הפשט ב"עדיין עבדי אחשווראש אנן"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 11:12 לינק ישיר 

מקס
מה שאני טוען- כי כל הניסים הגדולים  גם עד אז היו בדרך הטבע- כי ה' מנהיג את עולמו דרך הטבע- הנס היה רק בעיתוי.
אבל האנשים עדיין לא יכלו להבין את זאת- (כמו היום- מחכים למשיח רכוב על חמור לבן- לפעמים אני תוהה אם הם מחכים לאיש או לחמור.) אנשים צריכים מופתים, צריכים ממשות, צריכים גשמיות,, וההבנה הזמנית שהיתה במגילה לכן באמת היה נס גדול.

שאלתי בעבר- מי תלה את עשרת בני המן- הפרסים או היהודים? מהמגילה זה לא ברור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 11:26 לינק ישיר 

מעניין שחז"ל דווקא הדגישו את הנסיות ולכן תקנו לומר" על הניסים " (ובתפילה מפורט מהו הנס )ולא על הטבעים או על העיתויים אבל כאן מתעקשים שנס לא היה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 11:38 לינק ישיר 

צענע
בעל הניסים מסופר על מצב שחזר על עצמו אלפי פעמים באלפים וחמש מאות השנים, שום נס מיוחד אין  בעל הניסים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 11:48 לינק ישיר 

ירוחם:

חז"ל יוצאים מגדרם לומר שקיבלו מחדש את התורה ומתוך אהבה, מה שאין כן בסיני שקיבלו בכפיה,

ועומק דבריהם היא לומר שכל קבלת מצוות בניסים על טבעים הם בגדר כפיה,
וכל קבלת תורה מתוך הבנה היא היא קבלה מאהבה,

נכון טענתך שלא היית ניסים (מבחינת פילוסופית) אף פעם,
אבל חז"ל מדברים מהנעלים של ההמון,
כלומר ההמון האמין וקיבלו את התורה מסיני אך ורק בגלל שאמין בניסים,
ובמגילה ההמון התחילו להאמין בחכמים, (כמו הביטול של ליל הסדר ולהפוכו לתענית בגלל שאסתר ביקשה)
כלומר החכמים הם לפני האמונה\התורה\הנביאים,
וזה עומק דבריהם שקיבלו את התורה מחדש מתוך אהבה,
שההמון הגיע לתובנה עמוקה שהחכמים הם הם מנהיגי האומה ולא הנביאים\ואדמורים\ובאבות\ודעת תורה\והשקפה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 11:54 לינק ישיר 

מה היו הניסים הגדולים באלפי השנים? 

במסעי הצלב ובשאר הגזרות היתה איזה אשה שהצילה אותנו,?

בשואה היה איזה אפיפיור שבחר ביועץ יהודי על סמך חלום יוצא דופן ואותו אפיפיור נתן בידי היהודים אפשרות להרוג בשונאיהם ?או לתלות אותם בשורה על העץ?
על מה אתה מדבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 11:56 לינק ישיר 

"שההמון הגיע לתובנה עמוקה שהחכמים הם הם מנהיגי האומה ולא הנביאים\ואדמורים\ובאבות\ודעת תורה\והשקפה "

ואתה שייך להמון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 12:03 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
במסעי הצלב ובשאר הגזרות היתה איזה אשה שהצילה אותנו?

לא שמעת על רחל אמנו בעזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 12:03 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
" "ואתה שייך להמון?

שאלת אותי ?

אם כן, אני לא הייתי אז ! האם הייתי אז מההמון או מהמיעוט שלא האמין במרדכי ואסתר,
לפי אייך שאני מבין שכל מי שאז המשיך להאמין בשטויות ולא לחכמים פשוט לא שרד כמו בתקופת ההשכלה

תוקן על ידי maxmen ב- 06/03/2011 12:06:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 12:40 לינק ישיר 

צענע
אם לא היו ניסים באלפי השנים  את היום לא היית כותבת לי כי לא היו ניסים-
אותם הניסים וגדולים יותר היו בשואה, במסעי הצלב , בפרעות ת"ח, בגירוש ספרד וכו' צריכים פשוט לקרא את הספרים המתאימים, בכל תקופה. תגלי עולם מלא של ניסים ונפלאות מגילת אסתר קטן עליהם.

מקס
מה שהבנתי מדבריך- כי הנס היה שחכמים ביטלו מצוות מפורשות מן התורה- והנה לא קרה כלום? ואז החליטו לכתוב תורה משופרת וטובה יותר תשבע"פ. וזה היה הנס!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 12:47 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
 מקס מה שהבנתי מדבריך- כי הנס היה שחכמים ביטלו מצוות מפורשות מן התורה- והנה לא קרה כלום? ואז החליטו לכתוב תורה משופרת וטובה יותר תשבע"פ. וזה היה הנס!

צדיק: איך הגעת לזה רבונו של עולם ??

ההמון התחיל לאמין בחכמים ולא לבאבות, ראה היום אנשים הולכים לרופאים ולא למכשפה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 12:51 לינק ישיר 

מי ששמשווה את הניסים כביכול שהיו פה ושם בשואה(שלכולם יש הסבר רציונלי או מקריות מדהימה ) לבין נס ההצלה של עם שלם כפי שמתואר שלב אחרי שלב במגילה  לא יודע מה הוא סח.

תוקן על ידי צענערענע ב- 06/03/2011 12:54:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 13:03 לינק ישיר 

צענע
זה שאת לא מזכירה את שמי נובע מעודף כעס ושנאה?

לתשומת ליבך צענע- בתקופת אחשורוש לא כל עם עם ישראל היו משובעדים לו, טכנית גם הם לא היו מצליחם להריוג ולאבד את היהודים בפרס ומדי.
להזכירך הם לא היו גרמנים עם טכנולוגיה מאורגנת ומשוכללת לרצח עם, לא היו להם קרמטריונים ולא רכבות שהסיעו את הקורבנות ישר לכבשן האש,
בתקופה ההיא לא היתה עוד אנטישמיות חולנית ושנאה כמו אחר כך, וגם גזירת המן- לא היתה מתקבלת אלמלאי הפרובוקציה הלא מובנת של מרדכי.
ולכן הפרוגרומים שהותרו היו דועכים- אבל נעים לרקוע ברגליים ולהרעיש ברעשנים כשמזכירים את המן- ומשום מה שמו של היטלר והאחרים לא מעורר שום התרגשות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 13:07 לינק ישיר 

תלמיד טועה
איפה כתוב שהצבא היה אמור בכלל להתערב? ואם יש כל כך הרבה שונאים ליהודים (שהיו נלחמים איתם לפי האיגרות הראשונות) למה שלא ישתמשו בנשק צבאי? ואיך מספר מועט יחסית של יהודים הפזורים זעיר כאן זעיר שם מנצחים את בני כל האומות האחרות? ואיך לא אישתמיטתיה למגילה/חז"ל/מישהו לציין מהות פשוטה זאת?
שים לב: לא כתוב שהנס היה 'רבים ביד מעטים'. העיר שושן צהלה ושמחה כבר מהאגרות השניות... רבים מעמי הארץ התייהדו כבר מהאגרות השניות מרוב פחד - למה?

וַיִּשְׁלַח סְפָרִים בְּיַד הָרָצִים בַּסּוּסִים רֹכְבֵי הָרֶכֶשׁ, הָאֲחַשְׁתְּרָנִים--בְּנֵי, הָרַמָּכִים.  יא אֲשֶׁר נָתַן הַמֶּלֶךְ לַיְּהוּדִים אֲשֶׁר בְּכָל-עִיר-וָעִיר, לְהִקָּהֵל וְלַעֲמֹד עַל-נַפְשָׁם--לְהַשְׁמִיד וְלַהֲרֹג וּלְאַבֵּד אֶת-כָּל-חֵיל עַם וּמְדִינָה הַצָּרִים אֹתָם, טַף וְנָשִׁים; וּשְׁלָלָם, לָבוֹז.  יבבְּיוֹם אֶחָד, בְּכָל-מְדִינוֹת הַמֶּלֶךְ אֲחַשְׁוֵרוֹשׁ--בִּשְׁלוֹשָׁה עָשָׂר לְחֹדֶשׁ שְׁנֵים-עָשָׂר, הוּא-חֹדֶשׁ אֲדָר.  יג פַּתְשֶׁגֶן הַכְּתָב, לְהִנָּתֵן דָּת בְּכָל-מְדִינָה וּמְדִינָה, גָּלוּי, לְכָל-הָעַמִּים; וְלִהְיוֹת היהודיים (הַיְּהוּדִים) עתודים (עֲתִידִים) לַיּוֹם הַזֶּה, לְהִנָּקֵם מֵאֹיְבֵיהֶם.  יד הָרָצִים רֹכְבֵי הָרֶכֶשׁ, הָאֲחַשְׁתְּרָנִים, יָצְאוּ מְבֹהָלִים וּדְחוּפִים, בִּדְבַר הַמֶּלֶךְ; וְהַדָּת נִתְּנָה, בְּשׁוּשַׁן הַבִּירָה.  {ס}

טו וּמָרְדֳּכַי יָצָא מִלִּפְנֵי הַמֶּלֶךְ, בִּלְבוּשׁ מַלְכוּת תְּכֵלֶת וָחוּר, וַעֲטֶרֶת זָהָב גְּדוֹלָה, וְתַכְרִיךְ בּוּץ וְאַרְגָּמָן; וְהָעִיר שׁוּשָׁן, צָהֲלָה וְשָׂמֵחָה.  טז לַיְּהוּדִים, הָיְתָה אוֹרָה וְשִׂמְחָה, וְשָׂשֹׂן, וִיקָר.  יז וּבְכָל-מְדִינָה וּמְדִינָה וּבְכָל-עִיר וָעִיר, מְקוֹם אֲשֶׁר דְּבַר-הַמֶּלֶךְ וְדָתוֹ מַגִּיעַ, שִׂמְחָה וְשָׂשׂוֹן לַיְּהוּדִים, מִשְׁתֶּה וְיוֹם טוֹב; וְרַבִּים מֵעַמֵּי הָאָרֶץ, מִתְיַהֲדִים--כִּי-נָפַל פַּחַד-הַיְּהוּדִים, עֲלֵיהֶם.

(טוב שאין שמות קדושים במגילה, זה חוסך לי את הצורך לתקוע מקפים (-: )

שותפיסוד
בר מזה שההסבר שלך הוא בגדר 'סוד' ולא יתכן שקוראים מגילה 2000+ שנה לפרסומי ניסא כאשר אף אחד לא מבין מה הנס כי ב'פשט' אין שום נס, הרי שגם ההסבר שלך לא עונה על השאלה מה השתנה ברגע שנשלחו אגרות שניות. שמא אתה חושב ששליחת האגרות השניות לחצה על הסטארטר השמיימי של התגברות הכוח ליהודים?

תלמיד טועה 
המנהג של דתות (=חוקים) לא משתנות (תחשוב - זה המקור של המילה הלטינית datum/data. כלומר, נתון, given, משהו שהוא עובדה) היה מקובל בממלכה הפרסית. נדמה לי ששמעתי זאת באחת מהסרטונים של הבלשנית האיראנית ד"ר תמר עילם-גינדין (חפש ביוטיוב) אבל אין לי כוח לחפש אותו כעת וגם אני לא רואה את זה בסדרת ההרצאות הקצרות (והמרתקות והמומלצות!) באתר שלה www.thmrsite.com

תוקן על ידי thepresent ב- 06/03/2011 13:20:14

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פורים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.