בית פורומים עצור כאן חושבים

פורים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/3/2011 13:12 לינק ישיר 

לירוחם

אם אתה מפרש כל דבר לכיוון השלילי ככעס או שנאה אז באמת קשה להגיב לדבריך.

האם הרקיעה ברעשנים מפריעה לך או שטענת טענה אחרת שהיו נסים בשואה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 13:39 לינק ישיר 

פרזנט
תודה על אי שנוי החוקים.
בעניין התערבות שלטונית באכיפת גזירת מלכות - נראה לי די בסיסי ולא "מומצא" גם אם לא כתוב (למה שיהיה כתוב) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 14:47 לינק ישיר 

תלמיד טועה

לא נותר לי אלא לצטט את עצמי (-:

"ואיך מספר מועט יחסית של יהודים הפזורים זעיר כאן זעיר שם מנצחים את בני כל האומות האחרות? 
שים לב: לא כתוב שהנס היה 'רבים ביד מעטים'. העיר שושן צהלה ושמחה כבר מהאגרות השניות... רבים מעמי הארץ התייהדו כבר מהאגרות השניות מרוב פחד - למה?" (ועוד שאלה - מישהו ביקש מהם להילחם ולהפסיד? או שהיהודים הם אלו שהתחילו מלחמות?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 14:49 לינק ישיר 

פרזנט
חושבני שהנטיה השלטונית מסייעת הרבה, פיזית ומורלית
ויש להקשות בדוחק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 15:07 לינק ישיר 

הפרזנט

לא בדיוק הבנתי מה קשה לך.
אתה לא חושב שלולי הלגיטימציה לה זכו היהודים בעקבות האגרות השניות, הלינץ' היה מושלם.
הרי כתוב שהפחד היה כה גדול עד שרבים מעמי הארץ מתיהדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 15:14 לינק ישיר 

צענע
ציינתי עובדה שלא היתה מובנת לי, דבר שמקובל בתגובה כאן בפורום- ןלכן הסתקרנתי.

מה שכתבי על השואה ועל הרעשנים של המן-

זה שהנאצים הובסו במלחמת העולם השניה- והתאבדותו של היטלר- הוא נס פי מאה יותר מתליתו של המן, וכל הנס שהיה בשושן הבירה.
 הצבא הגרמני היה הצבא החזק ביותר- רוב אזרחי אירופה צידדו במשטר ובאידיואלוגיה הנאצית- ולל בית המלוכה האנגלי. בכל ארצות ארפה התנועות הנאציות היו חזקות, הרבה יותר מקדאפי היום בלוב.
הנס הגלוי היה כניסתה המטופשת של יפן למלחמה, דבר שהכריח את האמריקאים להכנס למלחמה- הרף האהדה שהיה לנאציזם באמריקה- כולל משפ' קנדי ואחרים, גם רוזולט היה אנטישמי לא קטן. העצה הרעה שניתן להיטלר לפתוח במבצע ברברוסה- ולהתקיף את רוסיה. טעויות הגדולות הללו שניתו להיטלר כנראה על ידי חרבונה התורן, הצילו את שארית הפליטה. אם זה לא נס בעיינך אז את לא יודעת מה הוא נס, כאדם הבקיא במקצת בהיסטוריה של התקופה. נדידת  שנת המלך והסעודות של אסתר- הם פחות מפינקס לעומת השתלשלות הניסים במחמת העולם השניה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 15:29 לינק ישיר 

לירוחם

אם תעיין באשכולות שונים ותעשה סקר לא תמיד מוזכר שם הנמען וזה לא משנאה אלא ממהירות הכתיבה ומזניחת המובן מאליו.

ולעניין
אי אפשר לומר על מלחמה שנרצחו בה ששה מיליון יהודים במיתות משונות ואכזריות(לאחרונה ראיתי את הסרט המבוים שצילמו הגרמנים על גיטו וורש שנקרא:שתיקת הארכיון. תאמין לי שנס לא היה שם)שהיו שם ניסים.

ולגבי הניצחון על הנאצים הכל היה טבעי הרי רק כאשר ארה"ב נכנסה למערכה עם פצצת האטום שלה חלה תפנית.
הרי גם במלחה"ע הראשונה ניצחו את גרמניה גם בלי פצצת אטום.אז גם שם אולי תגיד שהיה נס?
גם את נפוליון ניצחו בסוף-הכל היה טבעי.

במלחמה תמיד יש טעויות והמפסידים הם אלה שעושים יותר טעויות.

הנאצים עשו יותר מדי טעויות שמפורטות בכל ספרי ההסטוריה.

תוקן על ידי צענערענע ב- 06/03/2011 15:34:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 15:57 לינק ישיר 

צענע
הרי את מאמינה- את הרי לא מאמינה שטעויות נעשות סתם בלי סיבה- אולי היה מסובב לסיבה. רק אצל אסתר המלכה ה' סיבב את המסובב? במקרים אחרים לא?
איני עושה את חשבונו של הבורא על רצח ששת המיליונים-אני לא עושה את חשבונו- אבל יש לי אתו חשבון ארוך מאד בנושא- כיהודי מאמין אני מאמין כי הוא היה המסובב של הרצח והוא היה המסובב של הטעויות (הניסיות) כדבריך.
 אחד שחטאי עמלק היה -אשר קרך בדרך- שאנו חושבים שהכל מקרה, במקרה טעו.? הגרמנים. חמת ה' היא רבה על הקרי- שאנו מפרשים הכל -במקרה. המקובלים מצאו את הסוד מקרה הפוך זה - ה' רקם- את טעותו של המן ואת אלו של הנאצים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 16:02 לינק ישיר 

תלמיד טועה
התשובה שלך לא סבירה בעיניי - אם לא היה שינוי פיזי או במחשבתם של בני שאר האומות והיהודים בטרם שינוי עמדת המלך, עמדתו של המלך לא אמורה לעשות שינוי כזה גדול, ובוודאי שלא ליצור פחד (ולא ענית על השאלה מהפחד שלהם: מדוע יפחדו? שלא יתחילו להילחם! וכי היהודים הם ברברים שוחרי מלחמה?!)

ja_mubarak כתב:

הפרזנט

לא בדיוק הבנתי מה קשה לך.
אתה לא חושב שלולי הלגיטימציה לה זכו היהודים בעקבות האגרות השניות, הלינץ' היה מושלם.
הרי כתוב שהפחד היה כה גדול עד שרבים מעמי הארץ מתיהדים.

לא הבנתי מה כתבת. זו קביעה או תמיהה?
אני כן חושב שלולי הלגיטימציה וכו' הלינץ' היה מושלם - כך כתוב במגילה. אילו היו היהודים חזקים וגיבורים - למה לבש מרדכי שק ואפר? המלך לא ציווה שהצבא יתקיף את היהודים אלא שבני האומות ילחמו ביהודים. אם היהודים יותר חזקים - אינני רואה סיבה שתושבי ארה"ב ילבשו שק ואפר על כך שסדאם חוסיין מאיים באם כל המלחמות.
הרי כתוב שהפחד כה גדול - זה בדיוק מה שאיני מבין.
מה השתנה?
היהודים כה חלשים שבני האומות היו מחסלים אותם? אז מה ההבדל אם המלך מרשה להם (אייקון מגחך) להתגונן?
היהודים גיבורים וייכסחו את בני שאר האומות? למה לבשו שק ואפר?
משהו ביניים (כעין מלחמת יום כיפור הישראלית שנגמרה בניצחון מזהיר שלנו אך נתפסת בזיכרון הקולקטיבי ככישלון בגלל 3000 ההרוגים)? מהמגילה נשמע שחששו משואה של ממש. וזה שוב לא עונה על ההבדל בין לפני לאחרי.

עצוב ומוזר כאחת שאנשים אינטילגנטים שומעים מגילה שנים ואין להם תשובה (חוץ מתלמיד טועה, לשיטתו). וזו לא התנשאות - זה פשוט לא נתפס לי איך לא שמו לב (וכך רוב האנשים שאני מעלה להם את השאלה) לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 16:18 לינק ישיר 

thepresent כתב:
עצוב ומוזר כאחת שאנשים אינטילגנטים שומעים מגילה שנים ואין להם תשובה (חוץ מתלמיד טועה, לשיטתו). וזו לא התנשאות - זה פשוט לא נתפס לי איך לא שמו לב (וכך רוב האנשים שאני מעלה להם את השאלה) לכך.

שי, אתה עוד מדשדש עם השאלה הזאת ?

עמך בית ישראל כשקוראים את המגילה מבינים פשוט שבלי אישור של הקב"ה הם אבודים, ועם אישורו אין מי שיעמוד בפניהם. והמגילה מוכח שגם אומות העולם ידעו כלל זה ופעלו (התייהדו) בהתאם.

אתה מסתמא לא היית מבין כך, ולכן אתה פה בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 16:25 לינק ישיר 

וקצת פורים בכל זאת:

וראו תגובה 11.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 16:27 לינק ישיר 

לירוחם

צריך דבר ראשון להבחין בין טעויות במלחמה לבין נס.

הרי העובדה שהשמש זורחת  זה גם בחסדי ה' אבל האם זה נס?הרי זה טבעי.הרי לא קמת בבוקר ורצת לספר בפורום שקרה נס והשמש זרחה . למה ? הר זה בחסדי ה'?

אותו דבר במלחמה. להיטלר היו נצחונות.לנפוליון היו נצחונות וכך גם לאלכסנדר הגדול.בסוף הם נכשלו.
אבל נס קוראים חז"ל לקריעת ים סוף ולנס פורים האם חז"ל לא האמינו שהשמש זורחת כל יום בחסדי ה'?
הרי הכל בחסדי ה'.

שום נס לא קרה במלחמת העולם השניה.

במלחמת העולם השניה קרה האסון הגדול ביותר שקרה מאז ומעולם לעם היהודי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 16:36 לינק ישיר 

צענע
האם ניתן להסיק מדבריך שבתקופת מחמת העולם השניה לא היתה השגחה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 16:37 לינק ישיר 

בעל בעמיו
אולי התכוונת בבדיחות הדעת אבל למען הקוראים האחרים אתעקש -
מנין לאומות העולם שא-לוהים התחיל להיות מחדש עם היהודים (לעומת בטרם אגרות שניות)? ולמה דווקא אגרות שניות סימנו זאת (ולא נניח לבישת תרבוש אדום או למצער הריגתו של המן)? והאם לדעתך אחשוורוש כשעשה זאת - ואסתר כשביקשה ממנו - התחננה אליו לסמבל (מלשון סימבול) את הטרנספורמציה המטא-פיזית למען ירְאו ויירָאו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 16:39 לינק ישיר 

בעל בעמיו
אמשלום זועקת כאן על הקישור ל'אתר המגעיל' ואתה שם פה קישורים אליו?
לפחות תכתוב אזהרה לפני 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פורים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.