בית פורומים עצור כאן חושבים

פורים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/3/2011 16:40 לינק ישיר 

לבעלבעמיו

הרי הדגשתי שיש הבדל בין השגחה לבין נס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 16:42 לינק ישיר 

צענע
האם לדעתך המלחמה והשואה היו ביטוי לחרון אף?

הנוכח
אמשלום בעד פתיחות ודימוקרטיה ונגד צנזורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 16:55 לינק ישיר 

צענע
אצלךרק מה שחז"ל אומרים שזה נס- הופך לנס?! למרות שלא היה כל נס. לפי מה שאנו מזהים נס.
לעומת ניסים ממש כמו קום המדינה קיבוץ גלויות החיית השפה העברית קיומה ושגשוגה של המדינה, שהם נס ממש בפועל ממש. היות והרבנים לא הכריזו עליו כנס- אינו נס?.

לי יש עיינים הגיון ושכל משלי- שלא בהכרח זקוק לחז"ל שיקבעו  מה הוא נס ומה לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 16:58 לינק ישיר 

בעל בעמיו
כפי שכתבתי באשכול המדובר, עד שזה מגיע ל'בחדרי חרדים'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 17:01 לינק ישיר 

לבעלבעמיו

באשכול על פורים אתה שואל אותי  את השאלה הקשה ביותר שנשאלה במאה העשרים וממשיכה להטריד עד היום?

אני רק יכולה לצטט את האדמו"ר מליובביטש במענה לאלי ויזל ששאל איך אפשר להבין את השואה עם האמונה  בקב"ה ?

האדמו"ר  ענה כך:איך אפשר להבין את השואה בלי אמונה בקב"ה? .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 17:05 לינק ישיר 

צענע
אני לא מבין את התשובה הזו.
ואם התשובה היא שאפשר להבין את השואה רק עם אמונה בקב"ה, כלומר שהוא כביכול חולל את השואה, הרי זה נס, ומנין לך שנס הוא רק לטובתנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 17:06 לינק ישיר 

הנוכח
סובלנות אינה נקבעת בסובלנותי ביחס למי שאני מקבל את דעתו או שהוא לא נוגע לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 17:22 לינק ישיר 

בעל בעמיו

בזה אני מסכים איתך (סופסוף!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 17:28 לינק ישיר 

לבעלבעמיו

בעיני נס הוא נס תשועה והצלה כפי שחז"ל מכנים את נס קריעת ים סוף ונס פורים.

לא שמעתי שגזרות תתנו או גרוש ספרד או השואה נקראו נס על ידי מישהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 17:54 לינק ישיר 

צענע
כלומר - ההבדל בין נס לשואה הוא בכיווניות של האירוע, מצד ההשגחה וכוונת מכוון שניהם אותו דבר.
תקני אותי אם אני טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 18:20 לינק ישיר 

שאלתם פעם את עצמכם למה יש שלש אותיות קטנות בשמות עשרת בני המן?
למי שיש תשובה אני אשמח לשמוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 18:57 לינק ישיר 

צענע את כותבת  אי אפשר לומר על מלחמה שנרצחו בה ששה מיליון יהודים במיתות משונות ואכזריות(לאחרונה ראיתי את הסרט המבוים שצילמו הגרמנים על גיטו וורש שנקרא:שתיקת הארכיון. תאמין לי שנס לא היה שם)שהיו שם ניסים.

יציאת מצריים היה נס? הרי לפי חז"ל, היתע במצריים היתה שואה יותר גדולה מאשר בגרמניה. נהרגו בה רק בימי החשכה 80% מעם ישראל. כך חז"ל, חוץ מזה נהרגו שם והוטבעו עוד כמה מאות אלפים, וזה היה נס?

התירו לקבור את רבבות הרוגי ביתר- וחז"ל תיקנו על כך את -הטוב והמיטיב. כשפליטי השואה הגיעו וניצלו- לא צריכה הודעה, לפחות כמ המיטיב והטוב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 23:06 לינק ישיר 

[רעיון ששמעתי לפני שנים רבות, לא זוכר ממי. אודה למי שיציין לו מקור. מוקדש להפרזנט]

ישנם מספר שאלות מתמיהות ביותר בסיפור המגילה, האמורות להטריד כל שומע מגילה, הרבה יותר מהטרדת 'מוחי זכר   המן' למיניהם.

1. כשהמן בא לאחשוורוש בהצעת הפתרון הסופי, אחשוורוש נענה מיד. פירוש הדבר שאחשוורוש היה אנטישמי לא קטן. א"כ מה ראה המן להציע לו עשרת אלפים ככר כסף?! לא חבל?!.

2. אחשוורוש שעושר כבוד מלכותו היה חשוב לו, מה ראה שלא לקחת את הכסף?!.

3. מהו 'ויכתב ככל אשר צווה המן'? וכי היה צווי מיוחד להמן איך יכתבו האגרות?!.

4. ומרדכי ידע את כל אשר נעשה. מהו 'את כל'?, היה פה משהו מעבר לניסוח כתב השמדה?!.

5. ואסתר הייתה חיה על פלנטה אחרת, עד שלא ידעה על מה מרדכי מתהלך לבוש שק?!.

6. ומדוע שלח מרדכי את פתשגן כתב הדת להראות לאסתר?, היא לא הייתה מאמינה לסיפור על פה?!.

7.ומהו 'את פרשת הכסף'?, הרי אחשוורוש דחה את האלפים, ולבסוף לא היתה פרשת כסף. ?!

8. אסתר במשתה היין מספרת לאחשוורוש על 'כי נמכרנו אני ועמי'. הרי לא הייתה מכירה, הייתה רק גזירת השמד.

9. ואחשוורוש, פסיכי היה?! הוא לא הבין לבד על איזה 'נמכרנו' מדברת אסתר, עד שהוזקק לשאול 'מי הוא זה ואי זה הוא'?!.

10. וכששמע שזהו המן. חמתו בערה בו. על מה?! הרי הוא עצמו הסכים עם המן. וכי תאמרו שכעס על הרצון להשמיד את מלכתו, מדוע שככה חמתו לאחר תליית המן?!.

שמעו רבותי תשובה נפלאה.

המן ממזר גדול היה. ותוכניתו הייתה לחסל את היהודים 'מזהמי העמים ומחרחרי ריב האומות'... ביחד עם אחשוורוש עצמו. כך הוא גם יירש את הממלכה וגם יהנה ממצב של 'יודען ריין'.

כיצד תתבצע התכנית?! פשוט מאוד.

הוא יציע לאחשוורוש השמדה תמורת בצע כסף. אחשוורוש יבלע את הפתיון מיד. ישלחו אגרות לכל העמים בנוסח 'בשם המלך אחשוורוש, השמדת עם. שתועיל פיננסית לקופת האוצר'. לאחר שתבוצע ההשמדה, ידאג המן ליידע את העמים, עם מלך כאחשוורוש שמוכר את נתיניו עבור ממון, אינכם בטוחים כלל וכלל. לאחר תקדים צו היהודים, עמים נוספים מועמדים פוטנציאליים לצו השמדה עבור בצע כסף.
ומכאן הדרך לפוטש מושלמת.

אחשוורוש, תפס מיד את העסק.  ומיד הודיע לו הכסף נתון לך! אני בכסף לא נוגע. כך שהטענה על מכירת עמים בבית אחשוורוש לא תיכון. ובתקווה שחצי תאוותו של המן בהשמדת היהודים תשקיט את תאבונו הרב לתפוס את המלוכה.

המן, שמתוחכם יותר, היה. החליט על שתי סגנונות דתי-המלך. אחת בשושן, שלא יוזכר בה מאומה מהכסף, והשניה לכל העמים בה יוזכר הצו בו מוזכר מכירת העם היהודי תמורת כסף.

אסתר שידעה רק מצו שושן הבירה, לא הבינה מה יש להבהל כל-כך. עד אדר הבא, יבוטל הצו ע"י העסקנים. אך מרדכי שידע 'את כל אשר נעשה', חרד מאוד כי הוא ידע שהפוטש קרב ובא, ואם לא יפעלו מהרה עלול אחשוורוש ליפול ממלכותו לטובת המן. לכך שלח לאסתר את פתשגן כתב הדת אשר ניתן בשושן [אשר ידוע שאין זה 'שושן הבירה'], להסביר לה את 'פרשת הכסף' והסכנה העצומה, כדי למהרה לאחשוורוש.

כשאמרה אסתר לאחשוורוש 'כי נמכרנו'. נדרכו עצביו בחרדה. כיצד דלף הסוד הגדול? ומיד שאל מי הוא זה ואיזה הוא? ואסתר הצביעה על המן.
כמובן שחמת המלך בערה בו עד החיסול, שההשכיך את חמתו.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 23:51 לינק ישיר 

"צענע כלומר - ההבדל בין נס לשואה הוא בכיווניות של האירוע, מצד ההשגחה וכוונת מכוון שניהם אותו דבר. תקני אותי אם אני טועה "
לבעלבעמיו
האם חידשתי משהו.?
הרי האימרה:"הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים"אומרת בדיוק את אותו הדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2011 07:43 לינק ישיר 

לקראת פורים     www.deotai.com

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פורים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.