שניארב למה לגלוש לפסים אישיים ?
אני יליד הארץ יהודי לכל דבר
עשו לי ברית , עיליתי לתורה בגיל 13
אז אני חילוני אז מה , בגלל זה צריך לפסול אותי ?
אז בוא ואני אשאל אותך כמה שאלות :
1. עשרת הדיברות -אל תרצח אל תגנוב אל תנאף וכו' :ויש דתיים וחילונים שרוצחים וגונבים ומרמים את הזולת
אני לא רצחתי ולא גנבתי ואין לי אופי כזה לרמות את הזולת , תן לי דוגמא לאנשים כאלו ?
2.ואהבת לרעך כמוך - ככתוב בתורה הקדושה , איפה הואהבת לרעך כמוך , איפה ?
אבל מה שכן קיים כאן זה המושג :ארץ אוכלת יושביה שזה אומר ככה : דתיים שונאים חילונים , עדות המזרח שונאים את האשכנזים ,ותראו איך מתנהגים לאתיופים בגלל צבע העור שלהם זורקים אותם לכלבים לערים או עיירות פיתוח במקום לערים הגדולות ,למה כל זה ?
תוכל להסביר לי את השנאה שיש בתוכנו ?
נשלח ב-10/3/2009 14:36
פורים שמח,
מקווה שאתם נהנים ממצוותהחג כי אני מאד....
זהו יום אחד יחיד ומיוחד ולכן גם לעתיד לבוא הוא יישאר.
רציתי לחזק את דברי אהרן בתחילת האשכול ולומר שדבריו מדוייקים להפליא.
כלמילה נכונה ואמיתית.
כל סימני תקופת עקבתא דמשיחא התקיימו ובשבע השנים שמנפילתהתאומים בסוף שנת 5761 רואים בבירור שהקב"ה מפיל את עגל הזהב והשיא התחיל בסוף שנתהשמיטה שהמצב הכלכלי הולך וקורס(וזוהי רק ההתחלה(כעת נראה את זה ביותר ברורואם תשאלו למה?
התשובה פשוטה- כולנו התרגלנו לחיות חיי נוחות כאשר שמים דגש רבעל- הנאה, בילוי, מסיבות, יהיה כייף, נופש, חופשה, עוד נייד ,אוכל כשר אמנם אבל טעםהחיים- קוקה קולה, ספרינג,המבורגר ועוד ועוד ז"א שאנו כבר נטמענו חזק בעולם הזה גםאם מקיימים מצוות.
וזה השיעור שהקב"ה רוצה שנלמד, להוציא את זה לחיות חייצניעות, חיים של יהודי מאמין שיודע שהכל מבורא עולם.
ואכן כדברי אהרן, מרגישיםשהשנה מתקרבים לשיא שהוא ברכת החמה ומוצאי שביעית וכמובן המצב הכלכלי, איומי מלחמהמכל כיוון, מז"א שמשתנה ואפילו הצמחיה מבולבלת(בחודש כסלו טבת היו פרחי אביב ובאדרברד(
קובי היקר, אני מבין לליבך וכולנו רוצים רק טוב וברור שאף אחד לאבאמת רוצה מלחמה לשם מלחמה.
אבל כשמבינים את רצונו של בורא עולם יודעים שממנואף פעם לא ייצא רע חלילה ככתוב בפרשת האזינו הצור תמים פועלו ולבורא עולם יש תכניתוסדר מימות בריאת העולם והתכלית הוא שבורא עולם רוצה לתת לנו טוב הרבה מעבר למהשניתן לשער כי הטוב כיום הוא לא באמת טוב בגלל שקיים הרע וזו תכלית הבריאה. ומכיווןשהגיע עת החתונה=הגאולה(משול לחתונה בין הקב"ה לעם ישראל) ואנו עדיין טרם מוכניםאז אין ברירה כפי שהסביר המשקיף וחייבים לכבס את הטומאה.
משול לאב שצריך לקחתבנו לאירוע, הבן מלוכלך ממשחקי החצר ואינו רוצה להתקלח. מכיוון שהשעה מאוחרת וצריךלצאת והוא עדיין מלוכלך אז אין ברירה לאב אלא לקחתו בכח ולהכניסו למקלחת גם אם זהלא כ"כ נעים לו. לילד זה נראה מכוונה רעה אבל לנו ברור שזה נראה שהאב צודק גם אםהילד יצרח.
ונחזור לתכנית-על מנת שיהיה הטוב המיוחל שבורא עולם רוצה לתת לנוצריך שהרע ייעלם ואיך זה יקרה? הקב"ה בעצמו ישחט את יצר הרע לעתיד לבוא. ומכיווןשעדיין יש לרע כח לצערינו בשל עוונותינו הרבים, זה לא פשוט.
איך זה יקרה? ע"ימלחמת גוג ומגוג. מלחמה זו כשמה כן היא יילחמו כל כוחות הטוב ברע ובסוף הטוב ינצחב"ה כי זו תכניתו של בורא עולם, זו מלחמה קשה ביותר שבה הרע יילחם בטוב בכוחות הכיחזקים שלו(והאטום וכל הפצצות זה הרע שעוונתינו יצרו(
ומי יזכה לקבל הטוב(כלומרמי יינצל ממלחמה קשה זו? מי שיהיה בצד הטוב!
מי זה? מי שיעסוק בתורה ובגמילותחסדים מובטח לו שיינצל.
מה הכוונה?
תורה=תשובה למי שטרם הספיק, אמיתית וללאמסכות ועגל זהב, אמונה מלאה בבורא עולם, קיום מצוותיו באהבה.
גמילות חסדים= קיום מצוות בין אדם לחבירו, קיום ואהבת לריעך כמוך, לסייע לזולת, לעני ליתוםלאלמנה. לאהוב כל יהודי ולכבדו.אהבת חינם , לא לגזול, יושר וכו...
וכמובן לצפותבכל מאודו להנהגת בורא עולם דרך משיח ולא באמת לחשוב שמנהיגים אלו של ערב רביושיעו. לזעוק כל יום ולבקש גאולה ומשיח ולא לפחד מלהגיד את המילה משיח להעיר אחריםולהסביר את התקופה והמהלכים.ז"א באמת לרצות משיח בדיבור ומעשה ובזעקות.
ז"אידידי היקר, יש תכנית ואנחנו מאמינים בני מאמינים וצריך להבין מה התכלית ולא לפחדמכל דיבור על מלחמה, אסונות.
אם בוטחים בבורא עולם הוא יגן מכל צרה וצוקהוהמלחמות יפלו על שונאינו, אמן.
אחרי הכל יהיה טוב אמיתי ורק אחרי זה ויהיהקשה. יכולתי להיות צבוע ולומר יהיה טוב אבל צריך לומר אמת- יהיה טוב למי שטרח בערבשבת והתכונן. יום ה' הוא יום נקם בכל אויבי השם ועם ישראל=אויבי הטוב.
אני מביוכפי שכתבת שאתה ומשפחתך עברתם הרבה קשיים וליבי איתכם והאמן לי שגם אני וכל אחד ישלט את הסבל שלו והחבילה שלו.
אתה צודק ואני יכול רק לנחם אותך שמי שסובל זהאומר שהקב"ה אוהב אותו ורוצה לזכותו לקראת הטוב המעותד, שב"ה כל הסבל שלך יהפוךלשמחה וישועה וכך יהיה.
אל חשש אחי הקב"ה איתך ואשריך.הלוואי שאני אזכה לייסוריכפרה על עוונתי ואזכה לגאולה.
יש פורומים של מדומיינים לא עלינו שם מדבריםעל טוב, אהבה ושלווה וכו..(למי שלא הבין מדובר על מסוממים וחיים בדמיונות)
אנחנו חיים במציאות ומחכים לטוב שיביא הקב"ה, טוב אמיתי של קדושה וצדיקיםאמיתיים ואושר אינסופי.
אם ננהג כמו בשושן זה יבוא יותר מהר ובקלות ואם לאאז יותר קשה, תלוי בנו.
אתה רוצה שלא יקרה שום דבר פה בארץ, קח משימה, תוציא אתכולם לרחובות עם שק ואפר וזעקות ותשובה אמיתית ושמירת שבת, מבטיחך שלא יאונה שוםדבר ותהיה מלחמה רק לאויבי ישראל.
כרגע זה לא נראה אפשרי כי יש הרבה ערב רב שלאיתנו לזה לקרות ולכן יהיה קשה כפי שהסברתי עם הילד והנקיון.
אבל מלחמה לפניהגאולה מוכרחה להיות!!!
שנזכה לכל הישועות ולביאת משיח צדקינו ברחמיםאמן.......
תוקן על ידי מצפה2 ב- 10/03/2009 14:33:58
נשלח ב-10/3/2009 14:47
מצפה 2 ממש מילים כדורבנות הייתי משנה את שמך למצפה מספר 1 NENUMBER1
בואו נקווה שהיום החשוב הזה שנשאר לנו עדיין כמה שעות לבקש ולהתחנןןן
נבקש על הגאולה שתבואאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא
אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא
אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא
כבר אין כוח לחכות
דיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייביב
בי בי גלות בי לכי כבר גלות משעממת
1820
נשלח ב-10/3/2009 14:49
מישהו חייב להביא איזה קטע של הרבי מלובויטש
המלווה של מלך המשיח....................................... בקרוב
נשלח ב-10/3/2009 14:52
זה נראה בגדר של איום על החילונים
לא תחזור בתשובה תמות ותסלח על התשובה הבוטה זאת .
מכאן אני רואה את השנאה שיש בין חילונים לדתיים .
ועוד להתפלל שיהיו מלחמות ואסונות חס ושלום לא עלינו
זה מה שאתה רוצה ?
נשלח ב-10/3/2009 15:11
ברצוני להוסיף משהו
עכשיו אני קולט מה זה ערב רב
ערב רב זה החילונים שגרים בארץ ישראל
אם הם לא היו קיימים לא היו מלחמות בעולם
אז לכו לממשלה החדשה ותציעו חוק לסק את את החילונים מאדמת ישראל
הדברים שנאמרים פה פוגעים בציבור החילוני בישראל לצערי הרב
ככה אני מרגיש .
ואין לי כוונה לפגוע במישהו כי אני כבר נפגעתי ונחשב כפריט לא קיים .
נשלח ב-10/3/2009 15:16
חס ושלום.
מי אני שאאיים על מישהו? קודם שאזכה לחזור בתשובה אמיתית ולזכות לגאולה הלוואי.
אני אפס אפסים.
בורא עולם הוא הכל והו ע"י נביאיו הזהיר שמי שבוחר בטוב יישאר.
כל אחד יכול לבחור בטוב ובורא עולם נותן הזדמנות גם להכי גרוע שבאדם.
אבל אם מישהו לא רוצה - מה לעשות? בכוח? אי אפשר.
אם תזמין את כולם ותגיד שמי שיבוא אליך יקבל מליון ש"ח ויבואו הרבה אבל חלק לא ירצו לבוא, אז הם לא יקבלו נכון?
זה אותו דבר.
ועל אחת כמה וכמה שהקב"ה רחום וחנון, יכל חס ושלום להחליט שזהו והוא נותן עוד הזדמנות ועוד וכל הזמן הזה שאנו מתייאשים זה כי הוא אולי יודע שעוד יהודי יכול אולי לחזור בתשובה. תראה איזה רחמן הוא שאי אפשר לדמיין.
אתה הית נותן עוד צאנס לבוא לקבל המליון למי שלא בא? ועוד אחד? ועוד? ועוד?
כל אדם הכי סבלני היה נמאס לו.
ולקב"ה לא נמאס מאיתנו ולמרות שאנו חס ושלום בועטים ויוקים על הטוב שלו הוא ממשיך לאהוב אותנו. מי היה מתנהג כך?
גם אתה יהודי יקר ומאמין ותפסיק לקרוא לעצמך חילוני - אתה מאמין ומקיים מצוות, אשריך.
והייסורים שעברת הם מליצי יושר עבורך.
אני לא מתכוון חס ושלום לאנשים כמוך כשאני אומר מי שיבחר ברע.
הכוונה לכאלו שכופרים בכל, לא מעניין אותם כלום. אם הם לא יחזרו בתשובה זו בעייה.
אתה לפי דבריך במעלה גבוהה.
לגבי מה שאמרת על ערב רב שבגללם באים האסונות, מלחמות, בגלל עבירות ולא בגלל אדם מסוים יהיה אשר יהה.
גם אני אם עשיתי עבירה בראתי משחית ונתתי כוח לכוחות הרע. כל אדם שעושה משהו כנגד מצוות התורה גורם למלאך המשחית לצבור יותר כוח.
אין דבר כזה חילונים , כולם יהודים. יש מי שבחר לקבל עול מלכות ויש שלא וגם מי שלא יכול בשנייה להפוך לכן.
והיכן שמעת שאני מתפלל לאסונות, מלחמות?
אני מתפלל שהגאולה תבוא בקרוב ואז לא יהיו יותר לא מלחמות ולא אסונות, אמן.
תוקן על ידי מצפה2 ב- 10/03/2009 15:18:29
נשלח ב-10/3/2009 15:28
אני חילוני מאמין בשבת רואה טלויזיה גולש באינטרנט
לפעמים יוצא .
ואני לא אמרתי שאתה מתפלל שיהו מלחמות ואסונות אני התכוונתי להגיד
בכללי .
הרי אמרתם מי שלא יחזור בתשובה וישמור שבת ימות במלחמת גוג ומגוג
חס ושלום לא עלינו .
להזכיר לך מה היה בשנת 1991 או שאתה כבר יודע ?
ושיהודי עוד רוצח את ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל
למה ?
נשלח ב-10/3/2009 15:43
הנה הקליפ של הרבי שאני מת עליו כ"כ
התחברו לה' בקשו משיח תפרצו את הגבולות, תיהיו לא פופולרים, תעשו דברים מתחת לדעת ומעל הדעת, בהצלוחה
* width="425" height="344"><*
נשלח ב-10/3/2009 15:47
קובי, אתה יהודי יקר ולא חילוני מאמין.
רד מהמילה חילוני, אין מושג כזה.
אתה מחובר כבר לאמת אז מה גם אני בעברי ראיתי טלויזיה בשבת והדלקתי חשמל, וברוך השם מעט שומר יותר היום ושאזה לשמור יותר ויותר אמן.
אבל אתה כבר בדרך הנכונה. ב"ה לאט לאט אולי תסתדר בלי טלויזיה בשבת.
אבל אתה יהודי יקר וחשוב וממש בכוון.
אגב, כשאומרים שמי שיישאר במלחמת גוג ומגוג מתכוונים שמי שיתחיל לשמור, ז"א אם כעת מישהו לא שומר כלום ומתחיל הוא כבר נחשב כשב בתשובה גם אם טרם הספיק הכל.
מספיק להתגונן, תחשוב שאתה מאמין ויקר ואל תדבר בשם כל החילוניים כביכול, כל אחד יודע מה צריך ובוחר בדרכו. אבל אתה לא חילוני. עצם היותך בפורום זה מוכיח שאתה רוצה ומחפש אמת וגאולה ואת דבר השם כמו שם הפורום- הני ימים רבים והשלכתי צמא ורעב לא ללחם ולמים- אלא לדבר השם.
לגבי שנת 91- ברור שהיה נס וזה מה שאמרתי שאין גבול לרחמנותו יתברך, שאנו לא ראויים והוא עושה לנו ניסים. אז בואו נהיה ראויים.
לגבי רצח רבין- מה זה קשור לא הבנתי? בוא לא נערבב בשר בחלב. זה לא קשור לפורום הזה ולנושא זה לפחות לא באופן ישיר.
שיהיה לך צדיק פורים שמח ולפני שיסתיים החג לך בקש מבורא עולם רחמים וגאולה במהירה, אולי לאדם תמים וישר כמוך ישמע יותר מאיתנו...
ותפסיק להחזיק מעצמך חילוני,אתה יהודי כשר!!!!
נשלח ב-10/3/2009 15:54
דורש טוב, אשריך על הקליפ. מעודד ומחזק. הבאת אותו הכי בזמן שבעולם ביום הפורים הקדוש.
אשריך.
נשלח ב-10/3/2009 16:26
מצפה,מילים כדורבנות,ריגשת אותי עם דבריך.
היום פורים בכל הארץ ואילו אצלנו בירושלים היום בערב מתחילות החגיגות.נראה לי שאולי אלך לכותל.
גם היום יש לי את אותה ההרגשה שמשהו גדול מתקרב,אבל הרגשה טובה כזאת של התחדשות וטוב.
יש אצלנו בעבודה מישהו שמשרת בצבא והוא אומר שהצבא מתאמן הרבה ומתכונן.......מעניין למה?
נשלח ב-10/3/2009 17:26
אולי מתכננים להפציץ את הכורים הגרעינים של איראן במוסווה כמו שהיה
בהפצצת הכור בעירק .
נשלח ב-10/3/2009 20:16
אוח.. דורש טוב עשית לי את החג הזה איזה קליפ מדהים אח..
כמה אנחנו חסר לנו באמונה של הנה משיח בא
אצל הרבי מליובאוויטש זה היה הנה הוא עומד בפתח של הדלת
שניאורב עליך הפלא אתה עוד צריך הוכחות חותכות הרבי לא היה צריך את זה אצלו היה ברור שמשיח עומד כל רגע להיכנס בדלת
אשריך דורש טוב שימחת את ליבי וחיזקת אותי