בית פורומים הנה ימים באים

פסח תשס"ט,נקודת מפנה לקראת הסוף?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/3/2009 23:34 לינק ישיר 

ברוך ה' שבאת לכאן אם יש עוד תביא רוצים וכמהים לעוד גילויים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2009 23:37 לינק ישיר 

28 זה כ"ח מהמילה כח אולי הכוונה כאן שהקב"ה יתן לנו כח ויבטל מעלינו את הגזרות הרעות ויעביר אותם לשונאים אותנו , מה אתם אומרים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2009 23:52 לינק ישיר 

פרשת משפטים דף קכ ע"א :
דרועא שמאלא אתמר ביה שמאל דוחה וימין מקרבת דאף על גב דאקדים בתשרי דאוקמוה ביה מארי מתניתין בתשרי עתידין להיגאל תהא דוחא בגין דלא ימות משיח בן אפרים , דוחה מרומי דאיהי שמאל עד דיקרב ימין , פסח דרועא ימינא, לקיים בה כימי צאתך מארץ מצריים אראנו נפלאות והאי איהו בניסן נגאלו ובניסן עתידין להיגאל לקיים בהון ובחסד עולם רחמתיך אמר גאלך יהוה.
פירוש מתוק מדבש:

ומפרש את העיניין למה יוליך הקב"ה את משה שהוא הגואל לימין ולא לשמאל כי בזרוע שמאל נאמר בה שמאל דוחה ימין מקרבת שאף על פי שהיה ראוי להקדים זמן הגאולה בחודש תשרי שעמידו בו בעלי המישנה במסכת ראש השנה בתשרי עתידין להיגאל עכ"ז תהא דוחה את זמן הגאולה מחודש תשרי מחמת  כוחות הס"מ הבא מהעיר רומי ששם משכן הס"מ הבא מסיגי הגבורות שמשמאל ור"ל כי משיח בן אפריים הוא גלגול ירבעם שניתחייב מיתה על עוון ע"ז לכן אם יגאלו בתשרי שהוא סוד השמאל והדין יתעורר הדין ויפרע ממנו ע"יי הס"מ וימות ח"ו לכן מה עושה הקב"ה הוא דוחה את הגאולה מחודש תשרי שהוא השמאל הקדוש מחמת שמאל החיצוני ומאריך את הגלות עוד ששה חודשים לכפר על עון ירבעם כדי שלא ימות משיח בן אפריםעד שיתקרב הימין שהוא פסח שהוא סוד החסד בימין ששם אין חשש מיתה למשיח בן אפרים לקיים בשכינה וכנסת ישראל כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות והיינו בניסן ועל זה אמרו חז"ל שם בניסן ניגאלו ובניסן עתידין להיגאל ו-2 המאמרים הם אמת ואלו ואלו דברי אלוהים חיים כי הפקידה תהיה בתשרי אבל תידחה עד ניסן לקיים בישראל מש"כ ובחסד עולם  שפירושו ובחסד שגאלתיך מעולם היינו ממצרים רחמתיך גם עתה, אמר גאלך ה'  פי' מי שגאלך כבר הוא יגאלך גם עתה ושיעור הכתוב שהקב"ה מוליך  לימין פי' בניסן שהוא בחסד שבימין אז יוליך הקב"ה את משה שהוא הגואל לעתיד וזה זרוע הימין שהוא החסד תפארתו ותהיה הגאולה בהתעוררות הרחמים שלא ימות משיח בן אפרים

מקווה שהשנה ניגאל כבר מהגלות הזאתת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 00:14 לינק ישיר 

אמן
תישאר פה נראה שאנחנו נהנה להיות איתך
יישר כוח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 02:42 לינק ישיר 

אבל שניארב,אמרת שהרגשה זו לא ממש הוכחה חותכת,לא?!
:-)

אין לזלזל בהרגשות פנימיות כי זהו הרי המסר שהנשמה מעבירה לנו מבפנים לגבי דברים שהיא יודעת שעומדים לקרות ובגלל כל המסכים שיש לנו אנחנו לא מצליחים לקלוט.

אני מרגיש משהו מוזר בהוויית החיים הכללית.

אני מחכה כבר לגלות את מלכות ה',את בריאתו ואת כל מסתרי היקום שברא!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 15:14 לינק ישיר 

בס"ד

אני עדיין מחזיק בדעה שהרגשה אינה הוכחה. לא הבאתי את דברי בניסיון להוכיח משהו. רק להביע את הרגשתי, וגם עכשיו ליבי דופק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 15:16 לינק ישיר 

בס"ד

לא הבאתי את הרגשתי כהוכחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 15:17 לינק ישיר 

ניסןהגדול כתב:
  ור"ל כי משיח בן אפריים הוא גלגול ירבעם שניתחייב מיתה על עוון ע"ז לכן אם יגאלו בתשרי שהוא סוד השמאל והדין יתעורר הדין ויפרע ממנו ע"יי הס"מ וימות ח"ו לכן מה עושה הקב"ה הוא דוחה את הגאולה מחודש תשרי שהוא השמאל הקדוש מחמת שמאל החיצוני ומאריך את הגלות עוד ששה חודשים לכפר על עון ירבעם כדי שלא ימות משיח בן אפריםעד שיתקרב הימין שהוא פסח שהוא סוד החסד בימין ששם אין חשש מיתה למשיח בן אפרים לקיים בשכינה וכנסת ישראל כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות והיינו בניסן ועל זה אמרו חז"ל שם בניסן ניגאלו ובניסן עתידין להיגאל ו-2 המאמרים הם אמת ואלו ואלו דברי אלוהים חיים כי הפקידה תהיה בתשרי אבל תידחה עד ניסן לקיים בישראל מש"כ ובחסד עולם  שפירושו ובחסד שגאלתיך מעולם היינו ממצרים רחמתיך גם עתה, אמר גאלך ה'  פי' מי שגאלך כבר הוא יגאלך גם עתה ושיעור הכתוב שהקב"ה מוליך  לימין פי' בניסן שהוא בחסד שבימין אז יוליך הקב"ה את משה שהוא הגואל לעתיד וזה זרוע הימין שהוא החסד תפארתו ותהיה הגאולה בהתעוררות הרחמים שלא ימות משיח בן אפרים

מקווה שהשנה ניגאל כבר מהגלות הזאתת

על פי הרמח"ל זה אינו כך אלא נשמת המשיחות שהיא בן יוסף ושמעוברת בבן אפרים היא שיתה חלילה צריכה למות לולא יסוריי משה והיא זו שצריכה לעבור ייסורים ולא בן אפרים!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 15:34 לינק ישיר 

שיר השירים פרק ה

אֲנִי יְשֵׁנָה וְלִבִּי עֵר קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק פִּתְחִי לִי אֲחֹתִי רַעְיָתִי יוֹנָתִי תַמָּתִי שֶׁרֹּאשִׁי נִמְלָא טָל קְוֻצּוֹתַי רְסִיסֵי לָיְלָה

תורה תמימה שיר השירים פרק ה

אני ישנה ולבי ער - אמרה כנסת ישראל לפני הקב"ה, רבש"ע, אני ישנה מן המצות ולבי ער לגמילות חסדים, אני ישנה מן הצדקות ולבי ער לעשותן, אני ישנה מן הקרבנות ולבי ער לק"ש ולתפלה, אני ישנה מביהמ"ק ולבי ער לבתי כנסיות ולבתי מדרשות, אני ישנה מן הקץ ולבי ער מן הגאולה, אני ישנה מן הגאולה ולבו של קב"ה ער לגאלני, והיכן מצינו שהקב"ה נקרא לבן של ישראל דכתיב (תהלים ע"ג) צור לבבי וחלקי אלהים לעולםו) [שם]:

קול דודי דופק - ע"י משה, בשעה שאמר כה אמר ה' כחצות הלילה אני יוצא בתוך מצריםז) [מ"ר]:

פתחי לי - ר' יוסי אומר, אמר הקב"ה לישראל, בני פתחו לי פתח אחד של תשובה כחודה של מחט ואני פותח לכם פתחים שיהיו עגלות וקרניות נכנסות בוח) [שם]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 15:43 לינק ישיר 

טיפת יוסף חבל שאתה מבייש את עצמך כך ברבים משיח בן יוסף נקרא בן אפרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 22:18 לינק ישיר 

המשקיף כתב:
טיפת יוסף חבל שאתה מבייש את עצמך כך ברבים משיח בן יוסף נקרא בן אפרים

נכון אבל יש שתי בחינות במשיח. עיין פרק המבוא בכותרת המשיח והמשיחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2009 23:07 לינק ישיר 

טיפת יוסף יש משיח ויש משיחות אתה צודק אבל זה לא מה שאמרת וגם אתה טועה קצת הנה הקטע להבנתך

דע, שהמשיח נקרא מב"י ומשיח בן אפרים. וסוד הענין הזה, כי שתי בחינות נמצאות למשיח, אחת - היחידה עצמה שהיא המשיחות, ואחת - האיש הראוי להיות משיח, שמבחי' זאת נמצאים בכל דור תמיד. והנה יוסף הוא סוד המשיחות, ויוסף נקרא שור, בסוד השור שבמרכבה שהוא לשמאל, כי מב"י אינו אלא תקון השמאל. והזרע עצמו של יוסף נקרא ג"כ בחינת שור. ובאמת אפרים שהוא זרעו של יוסף הוא בחינת אנשי המשיחות הנקראים ג"כ שור כנ"ל. והנה בחטא ירבעם היה ראוי להיות מתחללים בע"ז, הוא וזרעיה, שהם שתי הבחינות - המשיחות ונשמות המשיחות, מפני היות ירבעם מזרעיה, והוא נפגם בו. ואומר לך שירבעם כבר מוכן היה, וקרוב לקבל המשיחות, רק שעדיין לא קבל. אבל כיון שהיה קרוב לזה, הנה היו מתחברים אליו נשמות יוסף ואפרים בנו, כי כך צריך למי שיזכה לקבל המשיחות. אבל כיון שבין כך ובין כך פגם, הנה נפגמו הם גם כן, ואז היה צריך להתחלל הכל ח"ו - המשיחות וענפיו. וכח יסורי משה תיקן שלא יהיה כך, אלא המשיחות יהיה ניצול, ולזרע יהיה ענין ר"ע בן יוסף שזכרתי, ודי יהיה בזה:
ואודיעך פה ענין נכבד, למען תבין דבר לאשורו, כי משיח בן דוד לא נקרא כלל משיח בן יהודה; אך סוד הענין, כי כן היה ראוי להיות לולא מכרו השבטים את יוסף. כי זהו סוד הכתוב (בראשית לח, א; ועיין בזהר שם) "וירד יהודה מאת אחיו" - ירידה היתה לו שאבד המלכות, ולא יכול לצאת אלא אח"כ בימי דוד, ונתלה הענין בו. ואז נכלל בדוד עצמו שתי הבחינות, בחינת המשיחות והזרע שלו, כמו שזכרנו במשיח בן יוסף:

יש משיח יש משיחות מה שנפגם זה כלי המשיחות אבל בכל אופן לעינייננו משיח בן יוסף ובן אפרים זה אותו אחד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > פסח תשס"ט,נקודת מפנה לקראת הסוף?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.