בית פורומים שידוכי חרדים

להיכן התאדה לו הרגש???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/3/2009 20:14 לינק ישיר 
להיכן התאדה לו הרגש???

למרות שאני מוגדרת כבנ"א רגשי,
ישנו תחום אחד שבו הרגש נותר יבש לחלוטין.
טוב, לא לחלוטין ממש, אבל כמעט...

כן. כן. התפילה. ויותר מכך תפילה על הזיווג.

הגענו לגיל, שבו הקב"ה רוצה להראות לנו שהוא זה שמנהל את העולם,
ועל כן הוא רוצה בתפילתינו, מחכה לבקשותינו. לתחינותינו.
אני מודעת לכל עניין התפילה בצורה השיכלית,
אבל למה למשל אני בקושי מצליחה לבכות? (סליחה על הכנות...)
אני יודעת שה' מחכה לתפילה שלי, שהכל תלוי בזה,
ואז התפילה יוצאת לי מהפה, לא מהלב. למה???

זה לא תמיד כך. אני כן מצליחה להתרגש, אבל מפריעה לי שזה לא הדבר הרגיל אצלי.
שאני צריכה להיות אחרי שיעור מוסר מעורר,
או תוך כדי נסיון קשה יותר או פחות, ואז התפילה זורמת, והדמעות נשפכות כמים.

לפעמים אני מרגישה, שכמה אדם יכול להתפלל על אותו דבר??
כל יום בכל התפילות-
'אלוקים תשלח לי זיווג הגון וכו''.

זה מפחיד לפעמים. כי אני יודעת שהכל מחכה לי למעלה, רק ממתין לרגע שבו התפילות שלי תבקענה את השערים, והברכה תיפול עלי משמים.
לא רוצה להגיע למצב כזה לחוץ, שאז אתחיל להתפלל מכל הלב, בגלל הפחד מהלא נודע, בגלל החסר שמתגבר...

הבו לי עצה מה לעשות,
ולהפוך כל תפילה שלי- למשהו אמיתי, מהלב.

יאוו, איזו השתפכות... סליחה מראש. מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי, ועוד יותר מקווה, שלא אראה בפניכם 'פושעת' שמתפללת 'תפילה ללא כוונה....'

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/3/2009 20:15 לינק ישיר 

את צריכה להודות שאת יכולה את הלפעמים. אני אפילו את זה לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 20:18 לינק ישיר 

זה הולך ונעלם עם הגיל?
תודה על העידוד..;-)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/3/2009 20:29 לינק ישיר 

אני לא יודע אני אישית בכלל טיפוס שאין לי רגש. כמובן תלוי במה. אבל אני יותר קר מקרח בקוטב בדברים מסוימים.

אבל גם כשאני רוצה ומתחנן לדמעות או להגיע לפחות למצב של השתפכות הנפש זה גם לא קורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 20:44 לינק ישיר 

קדם כל תדפדפי לך קצת כאן- נראה לי שתוכלי לקבל חיזוק בדבר:
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2575185&forum_id=17053

דבר שני-
 שתי נקודות:
1. זה ישמע בנאלי, אבל זה אומר שאת לא מאמינה ובמינה מספיק את כוחה של התפילה. זה כמו שתמיד אני אומרת שאם אנחנו אממינים בשכר ועונש מאיפה האומץ לחטוא- זה כי אני לא חיה מספיק את האמונה וזו עבודה יומיומיית ובלתי מפסקת. כך התפילה. לא סתם זה חיוב יומיומי. לא סתם. זה דבר שדורש עבודה כוחנית ונפשית ורוחנית ורגשית דבר יום ביומו.... קראי סיפורים על תפילה, שמעי הרצאות על כוחה, תביני בשורש הענין מזו תפילה ותפנימי כמה את תלויה בה. ולא סתם כי תמיד אמרו לך שרק בתפילות משיגים דברים..... תביני עד כדי כך שתשפכי מדמעות. ביום שהבנתי מזו תפילה מיד נשפכתי וזה היה הפעם הראשונה שהכרתי מהן דמעות...

2. נכון שאם היינו עומדות מול מלך בש רודם וחייבות ממנו משהו חשוב מאוד-ענין של חיים ומוות שרק בידו לתת לנו ואין עוד אחר מלבדו!!! והיו אומרים לך שיש לך שעה לשכנע אותו- האם היית אומרת:
"שלח לי זיווג.."
"שלח לי זיווג.."
שלח לי זיווג"...

???  לא. היית ממציאה מילים, ניסוחים, תארים, השתפכויות כדי לרכוש את ליבו, היית מנדנדת מתוך שמחה, מתוך כאב, מצפייה מדאגה, היית מקרקרת סביבו, היית פורשת אליו ידיים, היית מתחננת.... מבכה...על סף טירוף הדעת...כי זה רק הוא ואת חייבת רק אותו.... אחרת....
את תעבדי על ניסוחים, למדי להשתמש בלון שונה ורב גוונית בכל יום-
"אבא, אתה הכי יקר לי בעולם, אתה הכי אוהב אותי בעולם, ממי אבקש אם לא ממך, אנא קל רחמן, חוס על קטנה שכמוני, על אחת שבלעדייך אין לה תקומה שהיא כמו החול שרוח קלה מעיפה אותה, אתה, ורק אתה, מזווג הזיווגים, שלח לי בקלות בהצלחה בשמחה את זיווגי משורש נשמתי, את זה שחשקה נפשי, את זה שהתפללתי אליו כל חיי, את בן התורה הצדיק שלי, את פלג גופי, שישר נרגיש ונדע שזה זה שנמצא חן וחסד, שיהיה בעל יראת שמים ומידות טובות נח ונעים, ולא כעסן ולא רגזן....ושזנכה יחד לזיווג הגון ומוצלח לדור ישרים מבורךלעמוד בייעודינו ותפקידינו, שנהייה שליחים טובים שלא נזדקק לידי מתנת בשר ודם, שיהיו ילדינו מאירים את העולם בתורה ומעשים טובים, ישרים ובריאים, שיעשו לך נחת רוח, שיהא ביתינו מלא שכינה ואורה ובכרה בכל דרכינו שיהיו עניים סועדים על שולחנינו ונתמוך בבני תורה.....וכו וכו.... "

נתתי לך קמצוץ ממה שאני מבקשת. באמת קמצוץ. ברגע שתכנסי לפרטים הקטנים כמו שכתבתי לך את פתאום קולטת, אלוקים אדירים-כמה אני תלויה בך!!!! החל ממה לובשים לפגישה וכלה בצעדיו הראשונים של הנכד הראשון....

כנסי לערכים או להידברות- את תמצאי הרצאות מעלפות על תפילה. ושוב יש ספרים מטורפים.
וחוצמזה, תשאלי תמיד הכל.

אוהבת אותך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/3/2009 21:11 לינק ישיר 

תנסי להוסיף איזו תפילה. זה פשוט יאפשר לך לברוח מההרגל של התפילה אליה התרגלת, כי זה משהו חדש.
אני ניסיתי להוסיף ולקרוא שיר השירים בקבלת שבת. תוך תקופה קצרה התארסתי ומאז אני ממשיך. פעם אחת דילגתי ובאותו השבוע היתה אצלנו בבית הרמת קול (לא מריבה)  ומאז אני מקפיד על זה הקפדה יתרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 21:20 לינק ישיר 

סומכת 2 ידי (אין יותר, מה לעשות..) על עצתו של שרפ
זה גם מה שאני עושה לגבי כל דבר שאני באה לבקש

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/3/2009 21:24 לינק ישיר 

אני חושבת שמרוב שאנחנו כ"כ רגילים להתפלל יום יום אותה תפילה- אפילו תפילה חדשה לא משפיעה עלינו. 

3 עיצות שיישמתי עם עצמי,
א. לשיר קטעים מתוך התפילה- ככה אפשר יותר להתחבר למילים ובכלל
ב. להפסיק לכמה זמן, ולחזור. כמובן שזה לא מומלץ, אבל קרה לי את זה, וכשחזרתי התפילה היתה שונה לגמריי.
ג. תעזבי לרגע את התפילה המוכנה של הזייוג, תשליכי אותה לגניזה. תסגרי את הסידור,
תנעלי את המטבח, ותכיני לך איזו ארוחת ערב מושקעת.
וכשהרגש הזה יגיע, והוא יגיע, תעזבי את הכל, ותבקשי מ-ה', ככה במילים שלך, ה', תן לי בעל שאכין בשבילו ארוחה.
תצאי עם חברות לקניות, כשתמדדי בגד, תעצרי רגע מול המראה ותבקשי בלב, ה' תן לי בעל, שהבגדים שלי ימצאו חן גם בעיניו.
כשאת עושה בייביסיטר [אם] תעצרי רגע, תביטי בילדים ותבקשי מ-ה' , ה', תן לי בעל, ושיהיה לנו ילדים, ושנקים דור המשך יהודי.

ככה בכל דבר ודבר.
זאת התפילה האמיתית!

תוקן על ידי ד_שחר ב- 08/03/2009 21:24:37

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 21:38 לינק ישיר 

את חמודה .....

אני ממש מתרגשת, חוץ מדב ראחד שממנו אסתייג, לעולם,לעולם אל תסגרי את הסידור.
לפעמים צריך לשחק משחק יפה ופתטי כדי לגרום ללב להיסחף, אחרי המעשים נמשכים הלבבות, חוץ מזה שהיא מחכה לתועלת התפילה היא גם מחוייבת בתפילה. אסור לה לעזוב את הסידור. ואת הדיבור השוטף עם ה' כמוש אמרת זה תוספת, אבל זה לא במקום.

היזהרי בלשונך שחר יקירתי, יש בנות שלא הצליחו לחזור עד היום לסידור בגלל ההתפשרות הזאת.

שרפ, נתן עיצה נכונה, ואני שוב מחדדת- תוספת!!לא במקום!
שיר השירים, פרק שירה, פטום הקטורת, קורבנות, תהלים, אלוקים, לא חסר מה להוסיף....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/3/2009 22:15 לינק ישיר 

sarounet כתב:
זה הולך ונעלם עם הגיל?
תודה על העידוד..;-)

כן! זה הולך ונעלם עם הגיל. אבל לא מצד סיבות רעות. ומיד אפרט.
והחלט מומלץ "לחדש דבר בתפילתו" כמו שהמליצו דרפ ותמי.

ועכשיו קצת פירוט:
כל אחד ישים לב על עצמו, שבעוד שהוא היה צעיר, כל תפילה היתה מלאה רגש והשתפכות, כל זמן בשנה היה מלא בצפיה לחג הקרוב, כל מעשה של מצווה היה מתעטף ברגש נורא הוד.
ופתאום זה דועך. למה?
ומה שמוזר בכל זה הוא, שהיום יותר מפעם אנחנו מכירים במעלה של התפילה, אנחנו מודעים יותר לסגולתו של החג, ומעריכים את מעשה המצווה הרבה יותר, בשכל אנחנו יותר, אך לאיפה נעלם לו הרגש?

ופעם זכיתי להארה מסויימת בעניין.

כשאנחנו צעירים, הקב"ה משפיע עלינו הרבה "טעם" במעשים שלנו, מעל ומעבר לערך האמיתי שלהם. הסיבה יכול להיות כדי שאנחנו נקבל את הדחיפה הראשונית לקיום, או אולי כדי לטעום מעט ממה שצפוי לנו ע"י עבודה, ואולי כדי למתק את המרירות של ההתחלה שהרי "כל ההתחלות קשות".

ואם הזמן השכל מתגבר. אך איתו שתים רעות. הרגש נחלש, כפועל יוצא של הגיל, וההרגל, אוי ההרגל הרע, ה"מלומדה" עושה את שלו.

פה מתחילה נק' העבודה של האדם!

ודווקא פה מתחילה נק' האושר בחיים האדם!

העבודה היא לקחת את הפעולות ה"שחוקות" כביכול אצלנו, שהיום אנחנו מכירים שיכלית במעלתם, להכניס את כל השכל שעמלנו עליו במהלך השנים, ולבנות את הרגש מחדש, חזק יותר, יציב יותר, אמיתי יותר.

וזה בכל העניינים. (ויש לי המון מה להאריך, אך מן הסתם יש בקיאים גדולים ממני במכתב מאליהו על כל חלקיו...ובשאר ספרי מוסר)

אך בתפילה...
מה אני אגיד לך שרונת...
רוצה לדעת מה אני אומר בתפילה?
שתפילה זה נכון יותר! וזה נכון בכפל כפליים!
הנה אנחנו מתפללים שלוש פעמים ביום. שלוש תפילות, אותן מילים, ולמה אין אחד שקם וזועק "נמאס"? איך יכול להיות שאני ואתה ואת מסוגלים כ"כ הרבה פעמים לומר את אותם מילים, לכאורה עם אותה משמעות, ולא ימאס לנו?
בתפילה יותר מהכל, הלב מונח במילים.
תנו דעתכם, האם כל תפילותיו של מרן הרב שך עד מותו, למעלה משני יובלות חיים, היו דומות אחת לשניה?
מבטיחני לכם שלא.
אין תפילה דומה לחברתה.
אז יש עבודה, צריך להכניס את הרגש, אבל תדעי לך שתפילתך כל יום הולכת ומשתבחת!
הרי אנחנו יודעים שעלינו! אנחנו יודעים שאנחנו יותר טובים מפעם! אנחנו רק צריכים שלא לתת לייצר דריסת רגל בתוכנו לומר: תראה היום אתה פחות. כי זה מצג שוא, חזיון תעתועים של סילוף האמת הפנימית. אם רק נשכיל לעשות זאת, נקלף מעלינו ומעל ליבנו את קליפת היצר, ומעיין הרגש שוב ינבע לו מאליו!

בתפילה להצלחתנו.

משגיחשליטא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 22:19 לינק ישיר 

קריסטל77 כתב:

היזהרי בלשונך שחר יקירתי, יש בנות שלא הצליחו לחזור עד היום לסידור בגלל ההתפשרות הזאת.

לא כולם מסוגלות, ולכן לא כ"כ המצלתי

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 22:30 לינק ישיר 

אברימלהה כתב:

אבל גם כשאני רוצה ומתחנן לדמעות או להגיע לפחות למצב של השתפכות הנפש זה גם לא קורה.

אולי כי חיים בסטריאוטיפ מסוים שלגברים אסור לבכות והם אמורים להיות חזקים ולהפנים את הרגשות....

&&&

רגש לא נעלם, במיוחד אצל אישה שכל כולה רגש. את פשוט צריכה לתפוס מה מכניס אותך לאוירה, אני שומעת שירי נשמה לפני התפילה וזה מכניס אותי לאוירה, לפעמים אני ממש מגזימה ומקשיבה לשירים של הימים הנוראים-אני בטוחה שזה יעזור לך.

לגביי ההצעה של ד_שחר, בצעתי אותה בעצמי וראיתי שאם אני לא פותחת סידור בכוח-או בהצגה כמו שקריסטל אמרה-אני פשוט לא מתפללת בכלל.

אם כי, לא הייתי מציעה לך להוסיף קטעים חדשים, כי זה יכול להרגיש לך כמו עול ותאבדי את כל החשק בכלל.

תוקן על ידי keren_ohr ב- 08/03/2009 22:26:20

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/3/2009 22:34 לינק ישיר 

אני מכיר מקרוב (מעצמי -אלא ממי...) את התופעה המדוברת.
אך לא במובן שחשבתם.
האם כשאנחנו מבקשים אתה חונן, סלח לנו, רפאינו וכו' זולגות עינינו דמעות? וכי הרפואה איננה בראש מעינינו? והחכמה, והכפרה...
במשנה כתוב: "רַבִּי אֱלִיעֶזֶר אוֹמֵר, הָעוֹשֶׂה תְפִלָּתוֹ קְבַע, אֵין תְּפִלָּתוֹ תַּחֲנוּנִים." [ברכות פרק ג']
ביאור הדברים, שתפילה החוזרת ונשנית בתמידות חד-גונית, מאבדת את טעמה הנפלא של התחינה מעומק הלב לבורא עולם.
ומסיבה זו, המליץ מרן החפץ חיים זיע"א לחשוב בתפילה לפני כל ברכה מה אני הולך לבקש, וכדו'. ישנם עוד עצות רבות אחרות כדי לגרום לתפילה לזרום בצורה פחות שטחית ומן הפה ולחוץ. אך זאת אחת הידועות.

[אכתוב בקיצור נמרץ עוד כמה עצות מגדולי עולם החזו"א, הגרש"ז אויערבך ועוד:
---להחליף מדי פעם סידור, לשנות את התנוחה -כגון לפעמים להתפלל בלי לנוע ופעמים לנוע ימינה ושמאלה וכו', להוסיף בקשות פרטיות בסוף כל ברכה -למנהג האשכנזים, ועוד ועוד]

הפואנטה היא, שהתפילה תקבל גיוון, ולא תהיה חד-גונית.

וזה מה שקרה לך בעניין בקשותיך על זיווג. כפי הנראה התרגלת להזכיר את העניין בכל תפילה, אף יצרת לעצמך נוסח די קבוע, וכעת את מרגישה יובש בתפילה.

ובכן, העצה היא פשוטה: א. לא לבקש בכל תפילה, אלא רק מדי פעם [ידוע שתפילת מנחה ביום שישי זוהי תפילה מסוגלת ביותר] ב. לנסח את הבקשה בכל פעם בצורה שונה לחלוטין מן הפעם הקודמת, וזה יעשה כל אחד כפי ליבו.

אם הייתי ברסלבר, הייתי אומר גם לעשות התבודדות...
סתם.

פורים שמח [פורים הוא אחד הימים המסוגלים ביותר, למי שיודע לנצלם היטב. המקובלים הרבו ביום זה באמירת תהילים. כמו"כ ישנה סגולה ידועה לומר את הפרקים לב-לח-ע-עא-קכד.]
ושיתקבלו כל התפילות!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/3/2009 22:44 לינק ישיר 

שרונת , עצוב לי לומר את זה ,אבל באופן חד וברור כן זה בהחלט הגיל. האמת שזה מאוד מלחיץ אנחנו חוששים שאולי ההשתוקקות נעלמת לנו ומה קרה לנו. אבל נראה לי שזה יותר מצב עכשוי זה בודאי לא נגמר ההשתוקקות לתפילה ,הגם שאנחנו מרגישים שהיא נעלמה. היא בודאי לא נעלמת לעתיד.
סתם שתדעו שבנדאם גומר את תפילתו כל יום בזמן אחר,לפעמים 5 דקות ולפעמים 20 דקות, דוקא זה סימן שהוא כן מאמין בתפילה. האמת כל הדברים האלה כונות בתפילות ויראת שמים אין לזה שום אבן  הבוחן ,כמה קיים הוא אצל האדם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/3/2009 22:54 לינק ישיר 

אחחח..
להיכן???
תמיהה כואבת היא.
והלוואי ואמצא לה תשובה.
הלוואי ואמצא מחדש..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/3/2009 23:10 לינק ישיר 

אשכול מלא טעם טוב. התחזקתי.

אשריכם ישראל!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > להיכן התאדה לו הרגש???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext