|
|
| נשלח ב-18/8/2013 08:03 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | דה וינצ'י, שותא דמר לא ידענא. האיך ניזיל בתר לפיד-בנט, והא עמלק נינהו (לפיד מדינא דשטיינמן ובנט מדינא דשלום כהן), ואינהו גופייהו בני מחייה. וכי יבוא הנמחה וימחה במוחה? יימחה הדבר ולא ייאמר. |
|
שוב הרבנים האשכנזים והספרדים לא יכולים להגיע לידי הסכמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 10:34 |
|
| |
מואדיב, למה? רואים שאתה מהעמלקים שאין להם ולו הבנה פורתא בד"ת. במקום מחלוקת הפוסקים נקיים בנו חכמי ישראל "אלו ואלו דא"ח", ולכן בדאורייתא ניזיל לחומרא ויימחו תרווייהו. ובזה נזכה לילך בדרכיו ית', שמוחה שמו על המים להרבות שלום בעולם. וזהו שנ': תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם... השאלה למעשה היא כעת רק: מיהו שיוכל לקיים את המחייה, שהרי כל הת"ח לאו בני מלחמה נינהו, ובכך חזרנו לתחילת האשכול. ושמא עלינו לסייע להם כדי שיוכלו להמשיך וללמוד, ולמחות את עצמנו. אבקש רק להזכיר שאל לנו לשכוח לכוין ב"יהי רצון" שלפני כן. הלוא כה דבריי כאש, המוחה הנמחה האומר "הנני בני!", המדבר ופיו מלא מים, ישתקע (במים) ולא ייאמר.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 10:47 |
|
| |
.
אם אתה מבקש שאקיים את המצווה בעצמי, הרי שאני אמור להיות שליח של התלמידי חכמים העצומים. אבל אם אהיה שליח שלהם, שמא לא אזכה להשתתף במצווה בעצמי!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 12:11 |
|
| |
אתה אומר שמה דאינו בו ליכא בשלוחו. מה מסר ראשון לשני כל זכות שתבוא לידו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 12:44 |
|
| |
לכן תיקנו חכמיי הדור לשנות שמו של עמלק,- ללפיד. בנט- כיפות סרוגות. ואותם הרי אפשר למחוק או לנסות למחוק- את שמו ושם אביו, כפי שאנו אומרים בתפילה כל בוקר- נשלמה פרים שפתמו, מוסיפים יהי רצון. בהמשך כאליו מחינו את שמו, הרי באמירות של יהי רצון אפשר לקיים גם את המחייה את הימח שמו-ולא פוגעים בהמשך לימוד התורה, להפך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 14:32 |
|
| |
.
האם אני צריך להגיד לשם ייחוד לפני שאני מבצע בי את דין המחיה, או שמא ברכה אחרונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 15:30 |
|
| |
זו מחלוקת ראשונים- אם מצוות צריכות כוונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 17:08 |
|
| |
מואדיב, דומני שברכה אחרונה יהיה קצת קשה לעשות. תבקש ממישהו שיוציא אותך באמירת ברכה על הקבר. אמנם תליא בחקירת האחרונים בדין שליחות, האם יש שליחות לאחר מיתה (כפי שלומד הקצוה"ח ברי"ף), או לא. :)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 17:22 |
|
| |
.
מעשה שהיה, כך סיפרו במחוזותינו, בתלמיד ישיבת הר המור, שהלך בשעת לילה אל הכותל דרך הרובע המסלמי, ותפסו של קאזאק אחד, מצעירי הישמעאלים, ושבריה משוננת בידו.
וביקש לבצע בו, כמקובל, מעשה אהוד בעגלון.
עצרו הבחור בתנועת יד, ואמר לו: שוואיה שוואיה.
ומייד עמד ובירך בכוונה עצומה: לשם יחוד וכו', ברוך... אשר קדשנו במצוותיו וציוונו למות על קידוש ה'.
ראה הישמעאלי את הדבקות, ונמס ליבו. הכניס את השבריה לכיסו, ופנה ללכת. צדיק כזה - אין בליבו להורגו.
מיהר אחריו הבחור: מממממ! ממממ! מממממ!!!
והדברים עתיקים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 22:16 |
|
| |
מואדיב, הסיפור במקורו הוא על הליטווק המצוי. הוא אכן עושה זאת בגלל הברכה. בחור מהר המור יעשה זאת גם בלי ברכה, רק בשביל הזכות למות על קידוש השם, העם והארץ (הסדר לאו דווקא, ואכ"מ). ובפרט לפי אותה אמונה אווילית וחסרת מקור שכל הנהרג בגלל יהדותו הוא מקדש השם, וכבר דנתי בזה כאן בעבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 07:48 |
|
| |
.
נו, מיכי. גירית אותי.
מעשה בכמה בחורי ישיבה שנלקחו לב"ע. כשהגיעו למעלה, הפקיד בקבלה ביצע את תהליך הקליטה, נתן להם את המפתחות לחדר, ורק ביקש מהם: "אני מבקש שתשימו לב, כשאתם עוברים ליד חדר מספר 30, לכו בשקט ואל תעשו רעש".
וכך היה גם עם הבאים בתור לגן העדן. מכולם ביקש כך המלאך-פקיד בקבלה.
אחרי כמה ימים, פגשו תושבי גן העדן הללו את המלאך-קבלה, ושאלו אותו:
"מה מיוחד בחדר הזה? מדוע אסור להשמיע רעש כלשהו על ידו?"
"ראו", אמר להם המלאך, "בחדר ההוא יש כמה תלמידים מישיבת הר המור. הם בטוחים שהם לבד כאן".
ואכמ"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 08:55 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 09:36 |
|
| |
מואדיב, האם הבדידות היא מכיוון שאני אני או מכיוון שאתה לא אתה?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2014 11:41 |
|
| |
.
ללא ספק, לא פג טעמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2014 12:53 |
|
| |
לזיכוי הרבים  לשואלים אפשר בשעת הדחק לנקות את האוזניים גם עם המקלות שבבית.
המחמירים יטיבו אם ילכו לרופא אוזניים לשם ניקוי האוזניים. לשמוע היטב את הזכר
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 14/03/2014 12:55:40
|
|
|
|
|