בית פורומים פרחי מיאמי

סיקור הדיסק החדש והמדהים 'יבוא'-מיאמי בויס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/9/2009 15:34 לינק ישיר 

ואם בביקורת עסקינן אי אפשר ללא הביקורת של לייפ אוב רובין:

רק לפני שאתם מקליקים, שימו לב: הוא אמיתי וכנה עד הסוף, כך שאם אתם אוהדים-חולים של מיאמי אל תקראו!

http://lifeofrubin.com/?p=9760

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/9/2009 20:14 לינק ישיר 

יש כאן מישהו שמתנדב לתרגם? אני אפילו לא מנסה להתחיל לקרוא...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/10/2009 12:43 לינק ישיר 

אני מוכנה ,אבל בטח יש לי הרבה שגיאות כתיב ומה שאני יקרא לא יתורגם  כמו שאני ירצה לכתוב........... מקובל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2009 15:37 לינק ישיר 

לא! לא מקובל!!! מה פתאום???

מה נסגר???
אף אחד לא מעסיק אותך כאן בתשלום ואף אחד לא יבוא בתלונות על כלום.
אם את מוכנה, למה לא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2009 16:24 לינק ישיר 

אוקי אז הנה הסיקור:

היו כ"כ הרבה זמרים, להקות, מקהלות, קבוצות ולהקות יש כאלו שבאו והלכו מאז  שנות ה-70 , אך יש אחת כזאת שהולכת ומתחזקת עד היום.

מיאמי- ברור שהעובדה היא זה שהילדים עושה את המציאות הזאת,אבל עדיין יש לסמוך על ירחמיאל ביגון המוביל, המלחין, הבמאי והמפיק, הוא  הכח המניע העיקרי  מאחורי הקבוצה.
פרחי מיאמי שם כבר מהתחלת הדרך לפני שוואקי, גבאי ,דקס, וולד, דדי וווליגר.  
כאשר מקהלת קול הנוער הפכה לאחרונה למרכז המקהלה , אני די הופתעתי  שמישהו חושב ככה בכלל. כפי שצויין כבר באתרים אחרים שמוסיקה יהודית מכוסה בטונות מקהלות אחרות יהודיות.
מיאמי בויס היא מעל. אם פריד ומרדכי בן דוד הם מלכים של המוסיקה החסידית , אז ירחמיאל -פרחי מיאמי הם בהחלט מלכי עולם המקהלות.

בואו נזכיר את הדיסק החדש:
באלבום רווח היו כמה שירים טובים ובמשיח אך סה"כ הם אלבומים בינונים.
אני לא חושב שלמיאמי היה אלבום אמיתי למשך הרבה זמן. אמרתי לפני כמה זמן שמיאמי זקוקים לאלבום הרבה יותר יציב מאשר רווח ומשיח להזכיר לכולם שירחמיאל הוא מאז שנות ה-70, ולשמור על המשחק שלו במשך 30 שנה.

בואו נתחיל ישר, מיאמי יבוא בחלט הוא הטוב ביותר  ב-10 שנים האחרונות.
אני לא חושב שזה טוב כמו בשנות ה-80 ,אך החומר מבריק אמיתי, וקרוב לשנות ה-80.
בהחלט טוב יותר מכל דבר אחר מאז בדרך  התורה שיצא בשנת 2001. הוא מכיל הרבה קולות קלאסים (וכן כמה סידורים חדשים) והמון כיף.
ירחמיאל אוהב שירה בסגנון מסוים, לילדים יש דמיון מאוד ברור לחברי המקהלה מהעשורים האחרונים. 
זה יכול להיות הדרך שירחמיאל שר או פשוט שזה הסגנון שירחמיאל שומע בילדים החדשים וכך זה נשמע טוב.
כך או כך, הכל נשמע הרבה יותר טוב מזה זמן רב.

דבר אחד יש לזכור עם הערות שלי לסקירה אני מבין לגמרי שירחמיאל לא מחפש להעתיק מאבי ניומרק ויוסי טיברג.יש לו שיטה וסגנון הוא מנסה להישאר נוכחי בפני עצמו. אם אתה מחפש סגנונות עדכניים ברוח "התו השמיני"/ "קול הנוער"/ ליפא- לא תמצא את זה כאן. ירחמיאל שמח להיות כשר, עם מקהלה בסגנון יהודי.
אך זה לא סותר, אז בבקשה תבינו את התגובות שלי בהקשר הזה.
העטיפה נוראית ,לשים את הילדים וירחמיאל  על העטיפה זה נורא משעממם, אל תנסו להגיד לי זה תמיד היה ככה, את מיאמי אנטבה אהבתי, זה היה יצירתי.

סקירה קצרה על שירי הדיסק:

1. איום ונורא- המועבד ע"י מונה
פתיחה נחמדה ועדינה, חלקה מאוד, מאוד של שנות ה-70 ,שיר נחמד  אך לא מספיק חזק בשביל לפתוח (הייתי הולך על יבא בשביל פתיחה- עוד על כך בהמשך).
המילים חדשים אני אוהב את זה, ויש קבוצה של הרמוניה מאד טובה.
את ה"ממש א גוועלד" בסוף אני לא כ"כ מחבב.

<תוקנו ניסוחים/ תרגום והוספו תוספות>

תוקן על ידי ריבי10 ב- 08/10/2009 18:09:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2009 16:25 לינק ישיר 

אמשיך מאוחר יותר אני צריכה לצאת...........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2009 13:15 לינק ישיר 

תודה ריבי זה נשמע הרבה יותר טוב...
לאמשיך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2009 11:20 לינק ישיר 

בטח להמשיך! מה השאלה בכלל? זה נהדר! תודה רבה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2009 15:20 לינק ישיר 

אוקי,המשך: (אולי הרבה זמן עבר אבל אותי זה מעניין עדיין.............)

2.מעם ה'- מעובד ע"י לם
בהתחלה לא הבנתי מה לעשות עם השיר הזה. לשיר יש כמה בעיות ,אבל הפיזמון נחמד ויש  שירה די טובה ע"י ביצוע הילדים. זה ניראה שהוא ניסה שיר יותר מודרני אבל לא היה בטוח לאן ללכת, וזה לא אופייני לשיר באנגלית של ביגון.
אני לא אוהב את ההסדר בשיר הזה לא יודע בדיוק עם זה בגלל העירפול אבל זה שיר גס.

3.יבא-מעובד ע"י ביגון
למה אני חושב שהאלבום זה כ"כ טוב?
יבא הוא שיר טוב כ"כ  .אהבתי את זה מיד ,אני חושב שהקולות וההסדרים כ,כ טרי למיאמי.
אני חושב שזה סגנון שמקפיץ .וזה מעניין כי גם רווח ומשיח היו סגנן שמקפיץ.
אני לא משוגע על זה שמילים חוזרים פעמיים (כמו בן דוד כבדך בן דוד עבדך) ואני לא שומע גיטרות זה ברור לי שזה אלקטרוני ,אני חושב שאם היה גיטרות זה היה מטורף ומדהים.
הציון של השיר הזה זה 9 מתוך 10 ,אם גיטרות זה היה יכול להיות 11.

4.מהרה-מעובד ע"י לאופר
אי לא יודע מה היה השיר השני בביצוע מהרה אני חושב שזה הראשון שהוא איטי (מאז הראשון-הישן) (אולי לא  מי שיודע שיעדכן אותי). מעניין מתי היה לו מספיק זמן לעבוד על השיר הזהה שהמילים שלו זהות. מהרה המקורי נמצא באלבום כלל ישראל זה אחד מהמפורסם ביותר.
אני לא יודע למה ירחמיאל   רצה לעשות עוד אחד כזה אבל הוא עשה את זה.
זה לא טוב כמו הראשון אבל אני נהנה מזה.
השיר מסודר יפה ע"י משה לאופר . יש סולו נורא נחמד ב- 4:03 , המקהלה נשמעת פנטסטי למשך כל השיר. הקולות באופן כללי יפים וטובים,יש מעט צרחות בקבוצה הזאת. (למרות שהרבה לא שמים לב לזה)

5. ברך עלינו- מעובד ע"י  איצי קרח (המממממממממ)
זה סגנון קלאסי מיאמי ישן מאוד. הילדים נשמעים נהדר ויש הרמוניות נחמד מאוד.

6. גלה- מעובד ע"י לאופר
זה השיר האהוב עלי מהתקליטור, קודם כל אני שמח שמישהוא עשה שיר על המילים גלה ,עכשיו אפשר למחוק את הורה -פריד מהרשימה שלנו. (איזה אסון של שיר.........)
אני אוהב את סדר השיר ,ואת סדר הקולות בשיר. אני אוהב את המקלה של רוט ושביגון שיתף צרף  אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2009 19:37 לינק ישיר 

אכן אכן אין מה להגיד חוץ מזה שזה ניתוח חד וברור .
ועל באמת זה אחלה דיסק אחרי שתי הדיסקים האחרונים טוב אני לא רצה לצותת את כל מה שכתב אבל אני מסכים איתו!!!

תוקן על ידי כוחאש ב- 20/10/2009 19:39:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2009 07:09 לינק ישיר 

ברך עלינו מעובד ע"י ייצי בולד.

פעם הבאה, כדאי לרפרף לפחות על הטקסט באנגלית לפני שמכניסים תרגום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/10/2009 09:47 לינק ישיר 

"מעם ה'" זה שיר גס???
??
?
למה בדיוק התכוון המבקר הדגול? נשגב מבינתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2009 10:54 לינק ישיר 

לא, הוא התכוון לכך שהשיר הזה לא מעובד מספיק וביגון לא נתן לשיר הזה כיוון - ובזה אני מסכימה איתו, זה שיר שנגמר באמצע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/10/2009 18:48 לינק ישיר 

למה נגמר באמצע? מבחינת מה?
(דווקא לי הסוף שלו משאיר תמיד טעם טוב ובדר"כ כמעט תמיד בא לי לשמוע אותו שוב שנית.)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/10/2009 20:32 לינק ישיר 

בשיר מעם ה' ירחמיאל חיפש כיוון חדש, טעם חדש בשירים, וזה אחלה, כולנו בעד שינויים רק מה, השיר הזה נשמע כמו שהוא נתקע באמצע הכיוון ופחד לעלות ולפרוח עם השיר. זה נשמע קטוע ותקוע!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > פרחי מיאמי > סיקור הדיסק החדש והמדהים 'יבוא'-מיאמי בויס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.