בית פורומים הנה ימים באים

ברכת החמה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/3/2009 21:53 לינק ישיר 

צודק בהחלט אם כל הכאב והצער קובי עוד הודעה אחת עלפחדים וחרדות אצטרך לחסום אותך ראה הוזהרת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2009 21:56 לינק ישיר 

בס"ד

אני בדעה אחת עם חובב חידות והמשקיף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2009 14:40 לינק ישיר 

עלה לרשת: כמעט כל מה שרציתם לדעת על ברכת החמה  

ברכת החמה היא היא ברכה הנאמרת פעם ב-28 שנה, כאשר השמש שבה למקום מוצאה באותו יום בשבוע ובאותה שעה כפי שהייתה בעת בריאת העולם ■ השנה, תשס"ט - נאמר את הברכה בערב פסח, ה-8 באפריל ■ באתר 'בית-חב"ד' לקרוא הכל על הברכה הנדירה.
לכניסה:
http://www.he.chabad.org/library/article_cdo/aid/840629

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2009 20:01 לינק ישיר 

האשכול כאן להעביר לפה את ההודעות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2009 20:26 לינק ישיר 

הרב אורי שרקי - ברכת החמה לא תואמת....

הרב אורי שרקי מגיב למכתב אלקטרוני שקבל בעניין ברכת החמה 
ואירוע היסטורי משמעותי שנרמז לכאורה בתאריך הקרוב בו היא תחול - 
בערב פסח השנה (תשס"ט)  .  הרב סותר את העניין ואגב כך גם מסביר 
את עניינה של ברכת החמה ומדוע היא חלה כל 28 שנים . ומדוע אין היא 
תואמת מבחינה אסטרונומית את הגדרתה - השיעור מאד מעניין ואפשר
לשמוע אותו
כאן

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2009 21:18 לינק ישיר 

אני שמעתי את השיעור וממש התאכזבתי הוא לא רב בשבילי וגם זו ממש בושה למכון מאיר שהוציאו מתחת ידם כזה שיעור

אז הנה מה "שהרב" הזה אומר

ברכת חמה מבחינה אסטרונומית זה בלוף זה לא נכון שפעם ב28 שנים החמה חוזרת למסלולה

אז למה מברכים ברכת חמה כדי לצאת ידי חובת דעת הגמרא שפעם ב28 שנים מברכים ברכת חמה

חולק על הראשונים לגבי מהלך הגלגלים וסובר שמותר לחלוק על הראשונים ומבחינה אסטרונומית לומר כמו שהראשונים סוברים זה בלוף

אוי לאוזניים שכך שומעות

הוא חרפה לעם ישראל ולתורת ישראל אוי אוי אומר על דברי הגאון מאוסטרובצא שטויות במיץ עגבניות מוכרים לנו לוקשים

עפר לפומייך
מחכה לו הפתעה אחרי מאה ועשרים

כמובן שאני לא צריך להזכיר לכם את דברי קודשו של כבוד הרב הצדיק רבי דוד חי אביחצירא שליט"א

אין קושייא על הגאון הכל אמת הזמנים השתנו משיח יבוא ויתרץ הכול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2009 21:32 לינק ישיר 

תהיתי האם נשים מברכות את ברכת החמה?
חודש טוב ושמח
שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2009 21:50 לינק ישיר 

המשקיף הנכבד
מה שרב שרקי שכח אתה עוד לא למדת !! קודם תלמד פשט של פרקי האבות על הפגיעה בתלמידי חכמים והזהירות מגחלתם !!
הלא תבוש !?? מי  אתה בכלל שתתן הסכמה או הסמכה לתלמידי חכמים שעושים יום וליל בלימוד תורה ובהחזרת רבבות בתשובה !

מצוה עליך להתחרט בפרהסיה ולבקש סליחה ומחילה תיכף ומיד כי עוון ביזיון תלמידי חכמים רב ועצום ..!!!

מחלוקת בין רבנים ידוע ומותרת ומי אנחנו שניתן להם ציונים מבזים ????

חזור בתשובה !! חבל על כל רגע !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2009 21:53 לינק ישיר 

יש בזה מחלוקת הפוסקים לכן אשה ספרדייה תשמע את הברכה מפי השליח ציבור ותתכוון לצאת ידי חובה
אשה אשכנזייה יכולה לסמוך על הפוסקים המתירים זאת ויכולה לברך
נשמע מוזר נכון אבל כך הם הדברים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2009 00:21 לינק ישיר 
צריך להעמיק דעת לפי שיוצאים בהתקפה על רב...

המשקיף כתב:
אני שמעתי את השיעור וממש התאכזבתי הוא לא רב בשבילי וגם זו ממש בושה למכון מאיר שהוציאו מתחת ידם כזה שיעור
אז הנה מה "שהרב" הזה אומר
ברכת חמה מבחינה אסטרונומית זה בלוף זה לא נכון שפעם ב28 שנים החמה חוזרת למסלולה
אז למה מברכים ברכת חמה כדי לצאת ידי חובת דעת הגמרא שפעם ב28 שנים מברכים ברכת חמה
חולק על הראשונים לגבי מהלך הגלגלים וסובר שמותר לחלוק על הראשונים ומבחינה אסטרונומית לומר כמו שהראשונים סוברים זה בלוף
אוי לאוזניים שכך שומעות
הוא חרפה לעם ישראל ולתורת ישראל אוי אוי אומר על דברי הגאון מאוסטרובצא שטויות במיץ עגבניות מוכרים לנו לוקשים

המשקיף,
אחרי שכתבת מה שכתבת, דברים כל כך חמורים על הרב, שהידע, ההבנה וחוכמת התורה שלו עולה על רבים רבים
מאלה שאתה מכיר, כולל הידע האסטרונומי והמתמטי שלו, הקשבתי שוב לדברים שלו שהיו ברורים לי כבר בפעם
הראשונה, אבל נדהמתי לראות התקפות לא רק פה, אלא בורים ועמי הארץ שהשתלחו בו בפורום אחר, מתוך
טמטום המח, אחרת אי אפשר להבין את זה. עכשיו לא רק שמעתי - גם כתבתי ואני רוצה להתייחס למה שאתה
כותב, ומאד חבל שלא הקשבת היטב לדברים שהוא אמר, ומלמד עליו זכות. לפעמים אנחנו נעולים בקופסא שלנו
במח ולא מוכנים לקבל הארות וחידושים ודברי אמת.

קודם כל הוא הדגיש - שתלמיד של הרב מאוסטרובצא כתב מהזכרון במוצ"ש שהרב אמר שמאז בריאת העולם חל 3
פעמים קידוש החמה בערב פסח, רק 3, שנת יציאת מצרים, מבואר בגמרא ערב פסח שחל ביום רביעי, והקידוש השני
היה בשנת הגאולה של מרדכי ואסתר יד,טו וטז, ופעם שלישית בעת שיחול קידוש החמה בערב פסח לא ימשך זמן רב
ותהיה הגאולה בע"ה.

הוא הוסיף :  
" לצערי הרב הדברים האלה לא היו ולא נבראו. מי שכתב את זה זה לא הרב מאוסטרובצא אלא מישהו כתב מהזכרון
במוצ"ש, זה פשוט לא נכון
. קידוש החמה בערב פסח חל מאז שנת 1 לבריאת העולם
12 פעמים, הפעם- זה הפעם ה-
12.
דבר נוסף ביציאת מצרים זה לא היה, זה היה רק 12 שנה יותר מאוחר.

מכרו לכם לוקשים, למרבה הפלא, מי ששלח את זה גם טרח לצלם את הספרים של הרבי מאוסטרובצא ואח"כ הוא
מקשה, והנה לפי הלוח שלפנינו חל בעבר קידוש החמה 10 פעמים, ועכשיו בשנת תשסט פעם ה-12... הוא מביא את
הדבר הלא נכון וגם מציין שזה לא נכון. ".

המשקיף - לא יכול להיות שתתנפל עליו ככה, יחד עם התלמידים שלו הוא עשה את החישובים וגם הסביר את הדברים,
הגמרא התייחסה לתקופת שמואל שאז החישוב לא היה מדוייק, ומה שכתבת על הרב - זאת עלילה מרושעת, שאין
לה בסיס !!!
מה שהוא הסביר זה הדרך לחשב, ואני מביאה את הדברים כפי שתמללתי מבחינת החישוב וההתייחסות שלו, לא
המשכתי הלאה וכדאי שתקשיב טוב טוב שיש גם מחלוקת בחודש בריאת העולם: ניסן או תשרי. אבל אני חושבת
שאתה צריך להתנצל על דברים חמורים שאמרת כאן.

הנה התמליל של חלק מהדברים שאמר בשעור :
"..צריך לדעת שהגמרא בונה את זה על יסוד התקופה של שמואל שהיא לא נכונה מבחינה אסטרונומית, ולא עוד שכל
החישובים של לוח השנה שלנו, של הרב עדה (..) שהיא אמנם גם לא נכונה אבל יותר מדוייקת, ואם נעשה חשבון של
מתי צריכה להיות ברכת החמה לפי תקופת רב עדה – עוד מיליון שנה בערך.
מבחינה אסטרונומית טוענים שברכת
החמה זה הזמן שבו השמש חוזרת למקום שבו עמדה במעשה בראשית, ואז מברכים פעם ב-28 שנה, זה בנוי על זה
שהשנה לפי התקופה של שמואל,
שהיא תקופה לא נכונה מבחינה אסט' היא 365 יום ורבע יום, רבע יום זה –6 שע',
כמה שעות יש ביום – 24 . 6 כפול 4 =24,
השנה לפי תקופת שמואל, היא 365 יום ורבע, בגלל הרבע החליט האפיפיור
גריגורי לעשות שנת פברואר הארוך, פעם ב-4 שנים זה 29 יום, אבל הוא גם החליט שכל 400 שנה זה לא יהיה, פעם
ב-
400 שנה של מאות שלמות לא מונים את פברואר 29 יום אלא כ-28 יום.

על יסוד זה נבדוק מה מספר השבועות שיש בשנה. כמה ימים יש בשבוע – 7 ימים. כמה פעמים נכנס 7 ב-365 - ? 52
פעם. כמה נשאר ? יום ורבע.  ז.א. שכל שנה השמש עולה ביום הראשון של השנה יום ורבע מאוחר יותר מהשנה
שעברה.

כיוון שאני רק מוסיף יום אחד, כדי שתחזור השמש להאיר באותו יום שבו היא האירה בפעם הראשונה, אני צריך
להכפיל בשבעה הימים של השבוע ב-4 שנים כדי להדביק את הרבע, 7 כפול 4 יוצא 28, לכן כל 28 שנה עושים את
ברכת החמה. אבל מאחר וזה לא נכון שהשנה היא 365 ורבע, יוצא שברכת החמה אינה מצביעה על שום
אמת אסטרונומית אבל זה לא משנה, צריך להודות לקדוש ברוך הוא על בריאת השמש, אז עושים את זה פעם ב-28
שנה
.

לפעמים צריך לצאת ממקובעות מחשבתית ולהקשיב גם לדברים אחרים שמעשירים את הידע ונותנים עוד חידושים
ועוד ידע. אני מצטערת שאנשים התקיפו את הרב בלי שידעו על מה הם מתקיפים, העיקר להשחיר אותו.

גם אני חושבת שיש להקשיב היטב לשיעור, ולחזור מהדברים האיומים שנאמרו עליו.

תוקן על ידי 3ברית ב- 27/03/2009 0:20:24

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/3/2009 00:23 לינק ישיר 

לא הצלחתי לשמוע בקלטת את השם של הרב שהזכיר לגבי החישוב (כתבתי רב עדה, אני
בטוחה שטעיתי), אבקש שתתקנו אותי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/3/2009 00:31 לינק ישיר 

מקובעות חשיבתית ועוד הרבה מילים יפות כתבת פה לא רוצה להיכנס איתך לכסאח תהיי בריאה וכול טוב לשנות את דעתך הרי לא אשנה
אבל כדי שיתמדו הלומדים

האדם הזה המתקרא רב חולק במקרה הטוב על גדולי הראשונים
מדבר בלשון של עם הארץ
שטויות שטויות במיץ עגבניות כך הוא קורא לדברים
וראו איזה פלא כאשר אני שאלתי את מורי ורבי רבי דוד אביחצירא על הקושייא המפורסמת כל כך על הגאון מאוסטרובצה
הוא אמר לי

דברי הגאון אמיתיים אין קושיא שמעת-----------
הזמנים השתנו הבאנו את דבר יואל על כך שבזמן יציאת מצרים הקב"ה לקח את הזמן של מערכת הכוכבים שהיה צריך להיות בזמן 430 שנה לעבדות ושם את זה בזמן שיצאו ממצרים מה שהדברי יואל אומר שהקב"ה שינה את מערכות הטבע בזמן יציאת מצרים לכן אסטרונומית הם היו לקוחים מזמן אחר וה' שינה את הטבע

ועוד אמר לי הרב משיח יבוא ויתרץ את הקושיא

לכן הרב הזה הוא לא רב ולא נעליים מחכה לו הפתעה רצינית למעלה אחרי מאה ועשרים
אני לא יתפלא עם נשמתו היא לא מערב רב
אל תתלהבי מכל אחד שמשחק אותה משחק אותה שנון כמה זה רבע יום ודופק לעמו על החזה אוהההה
יש גבול לכל תעלול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2009 00:38 לינק ישיר 

מביטים
וואלה אתה תמיד מדבר רק כשצריך להוכיח אני ישים אותך פה על תקן של מוכיח רק בלי שכר הא..
תשאיר לי את החזרה בתשובה אני ידע מתי לעשות אותה
מי שצריך לחזור בתשובה זה הרב הזה שבמקרה הטוב חולק על הרמב"ם ואומר שמה שהוא אומר זה לא נכון אסטרונומית מיהו בכלל שילעיז כך על הראשונים
חתיכת קליפה ולא יותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2009 01:06 לינק ישיר 

המשקיף , יפה מאד ובאמת אני מעריכה אותך שאתה מאמץ לעצמך רבנים, מותר לי לא
לאמץ את מי שאתה רואה בו 'דבר אלוקים חיים', עם כל הכבוד, אני לא הולכת כמו עיוור אחרי
אף אחד, אלא מקשיבה לדברים בעיון רב, אני לא יודעת אם סדרי בראשית השתנו כפי שאומרים
המחדשים, בוודאי שצריך להקשיב גם לזה אבל גם לאחר, ודווקא אתה שמכבד רבנים ודורש
מאחרים לכבד אותם - ראוי שתתן כבוד גם לרב שדעתו שונה מאחרים !

זה שאתה הולך ומלכלך על הרב בפורומים אחרים, זה לא לזכותך.

רק כשמשיח יבוא נדע את האמת - לא לפני כן, לכן - לא בטוח שהרב אבוחצירה אוחז בידע 
האבסולוטי, והוא מודע לזה, אז כדאי מאד להיזהר בדברים שכותבים נגד מי מהרבנים
בכזה הינף יד !

תוקן על ידי 3ברית ב- 27/03/2009 1:10:45

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/3/2009 01:28 לינק ישיר 
חיזוק לדברי הרב מאת "דעת"

אתר "דעת" הוא אתר לימודי יהדות ורוח.  עוד לפני השיעור של הרב שרקי - כתוב שחור על גבי לבן בדיוק מה
שאמר הרב שרקי, והנה לפניכם (המשקיף, אני מבקשת שתחזור בך מדבריך הקשים כלפי הרב שרקי).

איך למצוא את התאריך העברי בו נופלת תקופת ניסן לשמואל?
חשבון התקופות של שמואל הוא חשבון עממי ואין הוא מתאים לא לחשבון התקופות של
הלוח העברי
(תקופת רב אדא) ולא לחשבון התקופת האסטרונומי, ויש קושי מסוים
במציאת התאריך לפי הלוח העברי
(ר' הסבר בהלכות קידוש החודש להרמב"ם בפרק התשיעי). תקופות
שמואל הם בתאריך קבוע בלוח השנה השמשי היוליאני, משום שגם לוח זה מבוסס על שנה שאורכה 365 יום ו– 6 שעות. תקופת ניסן לשמואל נופלת בשנה הראשונה של המחזור באופן קבוע ב– 26 במרץ בלוח היוליאני. תאריך זה מקביל בימינו (עד סוף המאה ה-21) ל- 8 באפריל בלוח הגריגוריאני (הלוח השמשי המקובל היום בעולם) והוא חל תמיד ביום רביעי בשבוע. בדרך כלל חל תאריך זה בחודש ניסן ולעתים רחוקות גם באדר (כמו בשנת תתקצ"ג - אז יברכו את ברכת חמה בכ"ט באדר ב').

תוקן על ידי 3ברית ב- 27/03/2009 1:36:39

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > ברכת החמה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.