בית פורומים הנה ימים באים

ברכת החמה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/3/2009 01:30 לינק ישיר 

על פי הרב שרקי רבי יהושוע חילל יום כיפור, ולרבן גמליאל אין
תקנה מכיוון שאין מהפכין בזכותו של מסית?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2009 03:31 לינק ישיר 

על מה אתה מסמיך את דברי הבלע שלך ?

אם אתה וחבריך לועגים לרבנים, מה יגידו אזובי הקיר ?

באשכול הזה נעשה חילול שם שמים מאד גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/3/2009 08:30 לינק ישיר 

חידוש של הגאון מאוסטרובצא זצ"ל

התקשינו כיצד כותב הגאון מאוסטרובצא זצ"ל שבשנת יציאת מצרים היתה ברכת חמה  הרי יציאת מצרים בשנת ב אלפים תמח לבריאה והרי ברכת חמה לפי החישוב של כל כח שנים יוצא בשנת ב אלפים תלז

שאלתי את כ"ק האדמור רבי דוד חי אביחצירא שליט"א וכך הוא ענה לי

השתנו הזמנים אין קושיא על הגאון מאוסטרובצא משיח יבוא יתרץ הכל

דיברתי עם כל העולם על הקושיא הזאת אז חבר אמר לי שמו אבנר  שיש חידוש של הדברי יואל (כן הוא גם חבר של ניפ נאפ)
בפרשת בא בספר ויקרא
וכך הוא מקשה בספרו
 כתוב ויהי מקץ שלשים וארבע מאות שנה ויהיה בעצם היום הזה יצאו כל צבאות ה' ממצרים,
והתמיהה שהרי לא היו בארץ מצרים אלא רד"ו שנה
ועוד קושיא הוא מקשה
כתוב בענין הגאולה אני ה' בעתה אחישנה ואמרינן סנהדרין צ"ח ע"א זכו אחישנה לא זכו בעתה
וקשה או בעתה או אחישנה דהיינו אם יזכו יחיש הקב"ה את הקץ ואם לא תהיה הגאולה בעתה הקבוע אבל כי כתוב בעתה אחישנה משמע שאף בעתה אחישנה
והכל יתורץ על פי הספר נזר הקודש על פי מה שכתבו חכמי האמת שכל עת וזמן יש לו מזל ושר מיוחד הממונה עליו למעלה בעולם הגלגלים  וכן יש גבוה מעל גבוה בעולם העליון עולמו של הקב"ה שעל כל עת וזמן ממונה עליו מדה מיוחדת המאירה בו  וכל המדות של סדר זמנים הם משתלשלים מצירופי אותיות התורה וכו' וכיוצא בזה בגאולת מצרים דכתיב ליל שימורים הוא לה' ואמרינן שהוא משומר ובא מששת ימי בראשית כי נקבע מתחלה הקץ בעת רצון המיוחד לו ובכן יפלא לכאורה איך יתכן שהקב"ה מדלג על הקץ הרי אין הגאוןלה אלא בעת רצון המיוחד לעת קץ ויתיישב על פי צחות לשון חז"ל בתפילת ערבית ובתבונה משנה עתים ומחליף את הזמנים ומסדר את הכוכבים יוצא שבגאולת מצרים החליף הקב"ה את מדת סדר הזמנים והעתיק את עת רצון המיועד לגאולה שהיה ראוי להיות בגמר ת"ל שנה והקדים להביאו באותו זמן שעלה ברצונו לגאול את ישראל בתום מאתים ועשר שנה לגלות מצרים והחלפה זו הייתה בשבת שלפני ט"ו בניסן

כך כותב הדברי יואל ויוצא לפי דבריו שהקב"ה שינה סדרי בראשית ביציאת מצרים
נכון שלפי הסדר לפי כח שנה מאת בריאת העולם לא יוצא שביציאת מצרים או בשנת מרדכי ואסתר היתה ברכת חמה אבל הקב"ה משנה עתים ומחליף את הזמנים ולזה היתכוון רבי דוד אביחצירא שהקב"ה שינה את הזמנים והיתה בהם ברכת חמה וגם גאולה באותו זמן והקב"ה באותם שני זמנים שינה את מידת הטבע והביא גאולה רק שעכשיו בפעם השלישית ברכת חמה תהיה על פי מדת הטבע.
צברית שקודם כל יחזור הר ב הזה מההשמצות שלו אחר כך אני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2009 10:34 לינק ישיר 

"אנחנו מצפים שהפעם תהיה תחילת הגאולה"

בערב פסח השנה אנו זוכים למצווה שמתקיימת פעם ב-28 שנים "ברכת החמה". גמליאל שילה אסטרונום חובב ומרצה לאסטרונומיה שופך אור על מקורות הברכה

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/187307

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2009 12:27 לינק ישיר 

בואו תראו איך מדבר אסטרונום הוא מביא את הקושיא אבל מדבר כמו בן אדם מה הוא אומר
אין לנו שום הבנה ושום השגה על דבריו של הגאון ומצפים לקיום דבריו שתבוא הגאולה
אה.. סוף סוף מישהו שמדבר לעניין
למרות שיש לי דברים שעדיין אני חולק עליו אבל דיבר כמו שצריך ולא זילזל כמו "הרב שרקי"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2009 20:29 לינק ישיר 

הוא דווקא מתיחס לדבר שמאוד קשה על הפשט, אבל לא בכוונה.  הוא אומר שאם נחשב את ההפרש בין שנת שמואל שנת חמה אסטרונומי על פני 5769 שנים, אנחנו באיחור אם הברכה בארבעים ושמונה ימים.  זה לא הבעיה.  הבעיה היא שלא היה האקווינוקס האסטרונומי דאז כה מוקדם בשנה.  אם נבדוק את המתמיקה לראות מתי ברכת החמה לפי שנת חמה של תקופת שמואל היה בקירוב עם המציאות הפיזית, נראה שזה היה בתחילת תקופת בית שני, לסמל שאז תיקנו את הברכה, בזמן אנשי הכנסת הגדולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 02:03 לינק ישיר 

בס"ד

הייתי רוצה להסביר  שתי נקודות חשובות שכל אדם ותלמיד חכם שלומד תורה צריך לדעת כדבר בסיסי לפני שמתחילים ללמוד תורה שבכתב ובעל פה.

·         הדבר הראשון הוא שכל מה שאמרו חכמי התלמוד התנאים והאמוראים הכל הם דברי אלוקים חיים שעברו בקבלה מדור לדור. ולכן כל מחלוקת שיש בגמרא צריך להבין שאם נפסקה הלכה כצד אחד, אין זה אומר שהצד השני טעה, אלא שחז"ל מסבירים לנו שכל תנא רואה את הסוגיה מזוית אחרת ושניהם צודקים רק שלהלכה נפסק כצד זה או אחר מכל מיני סיבות.

·         דבר נוסף ישנו כלל בגמרא שואמר "בטל הטעם לא בטל הגזרה" שזה אומר שיש פסקים שניתנו עליהם טעמים בגמרא ואפילו שהטעמים הללו כבר לא רלוונטים, עדיין הפסיקה עומדת בעינה וזאת מסיבה שישנם עוד כמה סיבות למה נפסקה ההלכה, כך שחז"ל לא גילו לנו אותם.

·         חז"ל לא פסקו הלכות ואמרו דברים ממה שנראה להם נכון בשעתו, כל דברי חז"ל הם מתוך התורה או מסורת שקיבלו, אבל בשום פנים ואופן לא ממקורות שלא מהתורה.

·         דבר נוסף חשוב הוא שכל דברי חז"ל בגמרא נאמרו על פי רזי וסודות התורה (כך אומר הזוהר לא זכור לי איפה), רק שהגמרא זה לא ספר קבלה ולכן הדברים כתובים בצורה נעלמת ופשטנית.

אלו הם הנחות יסוד בלימוד חז"ל וכל אלה שלא הולכים בשיטה זו בדרך כלל משתייכים לזרם הקונסרבטיבי או הרפורמי (אני לא רומז לשום רב שמשתייך אליהם...) ועליהם אין מה לדבר, זו לא התורה שהנחילו לנו אבותינו. לכן הטענות שיש לי ולאחרים על דברי הרב שרקי זו על צורת ההתבטאות והחשיבה על דברי חכמי הגמרא.

כל מי שלומד את הנושא של סוד העיבור, והתקופות, והלוח השנה, יודע שהחישובים הם לא מדוייקים, והלוח שבנה הלל הוא ממוצע, לא בגלל שלא ידעו לחשב בדיוק אלא בגלל שאי אפשר לבנות לוח לכל השנים בצורה מדוייקת עד סוף הדורות מראש. דבר זה נוגע לתנועת הכוכבים שההיקף שמקיפים אינו עגול אלא אליפסי, ולכן החישוב הוא ממוצע (הגמרא בעצמה אומרת על הילוך הכוכבים "פעם מאחר ופעם מקדים" ).

אם נסתכל, למרות שהלוח העיברי בנוי ברובו על שיטת רב אדא חז"ל פסקו בנושא ברכת החמה דווקא כשמואל. ואם הגמרא פסקה כשיטתו אי אפשר לומר כמו שאומר הרב שרקי שזה בגלל מה שהיה מקובל אז, רק בגלל שזה לא מסתדר לו עם החישובים האסטרונומים. חז"ל לא פסקו על פי מדידות שעשו מאיזה טלסקופ וכו' אלא על פי התורה נטו, ודבריהם מחייבים אפילו שזה לא מסתדר עם מה שנראה לנו. ופה המקום להגיד מה שהתורה הורתה לנו "עַל פִּי הַתּוֹרָה אֲשֶׁר יוֹרוּךָ וְעַל הַמִּשְׁפָּט אֲשֶׁר יֹאמְרוּ לְךָ תַּעֲשֶׂה לֹא תָסוּר מִן הַדָּבָר אֲשֶׁר יַגִּידוּ לְךָ יָמִין וּשְׂמֹאל"

ואומר רש"י : ימין ושמאל - אפילו אומר לך על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין, וכל שכן שאומר לך על ימין ימין ועל שמאל שמאל.

אז אם על פי המדע והאסטרונומיה של היום לא מסתדר מה שהגמרא פסקה אז נגיד שזה "בולשיט", או מילים בסגנון הזה. המדע לאורך כל ההיסטוריה תיקן את עצמו ואת התיאוריות שלו לפי התקדמות המדע והטכנולוגיה, וכן אין תשובות חד משמעיות אלא "תיאוריות".

לעומת זה יש לנו מסורת בתורה בת אלפי שנים שכך צריך לנהוג, לא בגלל שזה דעה של מישהו שלא ידע להיסתכל בטלסקוף נכון אלא על פי התורה.

זאת ועוד שעל פי תורת הסוד שקיבלנו מרבינו האר"י הקדוש מפי אליהו זכור לטוב, מחזור החמה אכן צריך להיות 28 שנה.

אנסה להסביר על פי הסוד עד כמה שניתן:

ישנם עולמות עליונים וכל עולם יש לו תפקיד משלו. כל עולם (או פרצוף בלשון קבלה) יש לו שם קבלי, וכן שם משמות הקודש. כל מה שיש בעולם הגשמי שלנו יש לו כנגדו שורש בעולמות העליונים ובפרצופים.

השמש שלנו היא כנגד עולם (פרצוף) שנקרא זעיר אנפין (ז"א בקיצור), והשם שלו משמות הקודש הוא שם השם במילוי אלפין כזה: יוד הא ואו הא, ובקיצור נקרא שם מה (בגימ' 45 כמנין השם במילוי אלפין).

אומר לנו האר"י למה ברכת החמה היא כל 28 שנים בגלל שהשם של השמש (ז"א) שהוא שם מה (כזה: יוד הא ואו הא) במילוי המילוי יש בו 28 אותיות כזה: יוד ואו דלת , הא אלף , ואו אלף ואו , הא אלף.

גם לגבי שיטת שמואל ששנת חמה היא 365 ורביע (6 שעות) יש לזה אסמכתה על פי הקבלה אבל ההסבר הוא ארוך וקשור לצירופי אותיות שנבראו בהם שמים וארץ. זאת אומרת שאפילו שעל פניו הדברים נראים לא תואמים חז"ל פסקו כך כי יש לכך טעמים על פי הסוד ובטח לא על על פי השכל שלנו.

ישנם הרבה דוגמאות לכך ואציין שניים:

1 מה שנוהגים לעשות מים אחרונים בסעודה, על פי פשט הוא בגלל מלח סדומית שהיתה מסוכנת לעיניים ולפה, ולכן שפכו מעט מים בסוף הסעודה על הידיים לפני ברכת המזון. היום אין לנו מלח סדומית, ואין חשש לפגיעה כזו ובכל זאת אנו ממשיכים בפסק הלכה של הגמרא לעשות מים אחרונים, ולמה? מכיוון שזו לא הייתה הסיבה העיקרית והיחידה, אלא שעל פי סוד חייב לעשות כן, ועד היום הלכה בכל מקום לעשות מים אחרונים.

2 הגמרא שואלת על אסתר, איך היא הייתה מלכה של אחשורוש והייתה עימו ביחד, הרי התורה אסרה להיתחבר עם הגויים (אני משתמש בלשון נקייה אבל אתם מבינים למה אני מתכוון)? הגמרא נותנת טעם סתום "אסתר קרקע עולם הייתה". המפרשים שלא הבינו את הסוד שהגמרא מסתירה, ניסו להסביר זאת בכל מיני דרכים דחוקות... אבל הזוהר אומר לא היה ולא נברא, אלא שאסתר הייתה שולחת שידה במקומה והייתה נראת כמוה והיא הייתה הולכת אל אחשורוש... והגמרא רמזה זאת והמפרשים לא הבנו את דברי הגמרא (הפשטנים), ולא כאן המקום להסביר על פי הסוד את המוסג "אסתר קרקע עולם הייתה".

ועל זה אומר הזוהר : "ואתתא קרקע איהי בארעא, כמה דאוקמוה, אסתר קרקע עולם היתה, ואי תימרון שום ביש עלה דאסתאבת באחשורוש, וזכתה לאתלבשא בה רוחא דקודשא, הדא הוא דכתיב (אסתר ה א) ותלבש אסתר מלכות, הא אמר קודשא בריך הוא, (ישעיה מב ח) אני יהו"ה הוא שמי וכבודי לאחר לא אתן ותהלתי לפסילים, ורוחא דקודשא שכינתא הות, דאיהי שם דאתלבשת באסתר. אבל רבנן, ווי לאינון דאכלין תבן טבל דאורייתא, (חמו"ר דאורייתא, דאתחשיב ח'כם מ'ופלא ו'רב ר'בנן), ולא ידעי בסתרי דאורייתא, אלא קלין וחמורין דאורייתא, קלין תבן דאורייתא, חומרא דאורייתא, חטה, חט ה', אילנא דטוב ורע"

כלומר הזוהר מזהיר לא להבין דברי חז"ל כפשוטם אלא על פי סודם של דברים...

וישנם עוד הרבה דוגמאות כאלה למכביר, והכוונה היא פשוטה: כל מה שחז"ל אומרים לנו בגמרא ונפסק להלכה זו היא אמת, וכך צריך לנהוג, אפילו אם הדברים לא נראים לנו.

וכן על דברי הגאון מאוסרובצא, אי אפשר לדחות את הדברים כך סתם ולהגיד שלא הועותקו נכון, קל להגיד ולדחות כך. נכון שבשנת יציאת מצרים לפי הלוח שלנו לא הייתה ברכת החמה, וגם לא בנס פורים, וגם נכן שברכת החמה הייתה יותר מ 3 פעמים ביד ניסן. אבל בגלל שדברי האדמו"ר לא נראים לנו, ולא חקרנו את הדבר, נדחוק ונגיד שהמעתיק לא העתיק נכון, ומוכרים לנו לוקשים, זה לא במקום.

ועובדה שרבי דוד טוען שאין סתירה בדברי הגאון, וכן הרב בניהו שמואלי ראש ישבת המקובלים בירושלים גם מביא את דבריו ומתרץ עליו.והדברי יואל (האדמו"ר מסאטמר) מביא ראיות שביציאת מצרים הישתנו המאורות לפי הפסוק "משנה עתים ומחליף את הזמנים" וכו'.

לסיכם דברי חז"ל חיים וקיימים אפילו, יבואו אלף מדענים ותיאוריות ויגידו אחרת, וכל רב שמדבר כך לדעתי זה מכיוון שלא מבין את הדברים על פי פנימיותם.

שבוע טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2009 06:43 לינק ישיר 

ניפנאפ:

הייתי איתך עד שהטלת את הכלל גם על הרב מאוסרובצא.  מאין לך לדעת שדבריו מדויקים בכלל?  התחלת הקטע היא המילים "ועוד אמר", כלומר שזה שמועה.  יותר מזה, אני מעוניין לדעת אם אתה אישית אף פעם שמעת עליו לפני הקטע הזה עשה סיבוביו בעולם היהודה זה השנתיים האחרונות?

רוב מה שאמרת למדתי מכתבי הגר"א, אבל הוא לא אמר להכחיש את המציאות, וגם לא השתמש בעיקר זה בדורות האחרונים.  ראה פירוש הגר"א שנמצא בביאורו לאורח חיים הלכות פסח לעניין שיטת רבינו תם לצאת הכוכבים.  ורבינו תם זה מן הראשונים ודאי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 09:19 לינק ישיר 

שוב, אם מה שאומרים בשם אדמו"ר מסוים מסתדר לנו אז מקבלים ואם לא מסתדר אז לא מקבלים ? כך לא נוהגים, צריך לבדוק את דבריו, או מה שאמרו בשמו לעצם העניין ולא להשליך ולאמר "המעתיק טועה"...
על האדמו"ר מאוסטרבצא כבר הביא המשקיף למעלה באשכול ואעתיק:
"האדמו"ר הזקן רבי מאיר יחיאל הלשטוק זצ"ל מאוסטרובצא.
הרבי מאוסטרובצא בפולין, נחשב לעילוי מתמטיקה וחקר הכוכבים. מתמטיקאים
ידועי שם מבין
הגויים בפולין היו עולים אליו לדון בנושאי מתמטיקה סבוכים.
הרבי נקרא גם "הצדיק שצם 40 שנה" ויש עליו המון סיפורים מרתקים"
חסידות אוסטרובצא נמחקה לצערינו בשואה ביחד עם בנו ממשיך דרכו לכן החסידות והאדמו"ר לא כל כך מוכרים היום, ולכן גם כתביו לא חודשו.
בנוסף אף אחד לא מכחיש את המציאות, חז"ל אומרים (ועיין מה שהבאנו בשם הדברי יואל) שהזמנים הישתנו ביציאת מצרים, וגם רבי דוד רמז לזה, וגם הרב בניהו שמואלי כתב על האדמו"ר והחידוש שלו...

תוקן על ידי nipnap ב- 29/03/2009 9:18:09

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2009 10:11 לינק ישיר 

ניפנאפ:

לא ענית לי.  שאלתי אם שמעת עליו מקודם.

ומה שמובא בשמו אכן מכחיש את המציאות, שהיו יותר משלש פעמים שברכת החמה נאמרה ערב פסח.  ויותר מזה, אפילו אם נשתנו הזמנים ביציאת מצרים, זה לא נוגע לפורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 16:03 לינק ישיר 

לידידי ניפ נאפ
יישר כוח על דבריך הנפלאים אשר מכוונים לאמיתה של תורה
שמח אני להיות מבין החוסים בצילך ואשר נהנה מתורתך השכם והערב

לכל הפשטנים וגם לך גלוי אף שאינך מן הפשטנים יש לי שאלה
הפסוק בתהילים אומר

תהלים פרק עח

וַיִּקַץ כְּיָשֵׁן אֲדֹנָי כְּגִבּוֹר מִתְרוֹנֵן מִיָּיִן

ואילו פסוק אחר בתהילים אומר

תהלים פרק קכא

הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:

נו.. בכבוד כל הפשטנים בואו תתרצו לי את זה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 16:07 לינק ישיר 

גלוי לא הכרתי אותו לפני כן, מה הקשר כמה חכמים וחידושים מצדיקים שמעת ולא הכרת אותם, מה אני חייב לסיים איתם בית ספר עממי...?!
כמו כן לא אמרתי שדבריו לא מכחישים את המציאות, אכן לפי החישוב לא היה ברכת החמה בזמנים אלו אמרתי זאת. כמו כן אני לא דיברתי על האדמ"ור שאמר את דבריו ברוח הקודש דברתי על חכמי הגמרא והזוהר בלבד, למרות שהיו צדיקים לאורך הדורות שאמרו חידושים ברוח הקודש...
הנקודה היא שזה לא הגיוני שהמעתיק של השמועה מפי האדמו"ר טעה במאמר שלם, ולכן לדעתי צריך להבין מה רוצה האדמו"ר להגיד במיוחד שמדובר בגאון למטמטיקה וצדיק שצם 40 שנה, מן הסתם ידע את כל הטענות שאנו מעלים כנגדו.
לכן אנו מחפשים דרך על פי תורתנו הקדושה ולא שום רב קופרניקוס כל שהוא על פי המדע, רק על פי התורה. מי שלא רוצה לקבל דברים אלו שילך לסמינר ליהדות...

תוקן על ידי nipnap ב- 29/03/2009 16:04:17

תוקן על ידי nipnap ב- 29/03/2009 16:06:47

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2009 16:20 לינק ישיר 

המשקיף, אני עוד מחכה לתגובתך על מה שאני כתבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 16:31 לינק ישיר 

גלוי אני איתך לאורך כל הדרך כל עוד זה על פי התורה אשר יורוך...
חן חן לך המשקיף זו הזכות שלך שיש לנו פה כלי להביא דברי תורה וחידושים על הגאולה בלי שינשוף בעורפנו איזה גאותן...

תוקן על ידי nipnap ב- 29/03/2009 16:31:48

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2009 16:38 לינק ישיר 

ניפנאפ, אם עניינך הוא להתעמק ולהבין, תשתדל להסביר איפה הגמרא שאליה המפנה אותנו שכתוב בה "קידוש החמה" בערב פסח.  אני לא הצלחתי למצוא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > ברכת החמה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.