בית פורומים הנה ימים באים

ברכת החמה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/3/2009 16:54 לינק ישיר 

חזק וברוך גלוי אכן זה אחד הדברים שאני מחפש להבין איפה זה כתוב, זה יכול לשפוך אור על כל דברי האדמו"ר.
לצערי עדיין לא מצאתי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2009 16:59 לינק ישיר 

מה כתבת גלוי שאני צריך להגיב לא שמתי לב אם תוכל לרענן את זכרוני מאוד אודה לך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 17:03 לינק ישיר 

http://rimzeigeulah.blogspot.com/2009/03/blog-post.html

אני אמרתי לפני כמה חודשים שאולי אתרגם את הספר שכתבתי.  אתה עודדת אותי.  העליתי קישור ואתה אמרת שאתה צריך לעיין לפני שתתיחס.  זה לפני שבוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 17:04 לינק ישיר 

ניפנאפ, נדמה לי שלא תמצא.  אכן כתוב במקום שלא זכור לי שיציאת מצרים היה יום חמישי.  אם כן בטח ערב פסח היה יום רביעי.  אבל קידוש החמה, ברכת החמה, או אפילו תקופת ניסן לא ראיתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 17:14 לינק ישיר 

והנה מצאתי עוד קטע מספר פרי לצדיק שאומר

פרי צדיק ויקרא לחג הפסח

והנה בכל המקומות שנזכר עצם נאמר היום הזה שהוא יום הידוע וביציאת מצרים נאמר ויהי בעצם היום הזה יצאו כל צבאות ה' מארץ מצרים וכתיב אחריו ליל שמורים הוא לה' להוציאם מארץ מצרים ומה זה נתינת טעם ושייכות הליל שמורים שהיה קודם לזה לעצם היום שאחריו, ובזוה"ק (ח"ב ל"ח א) הוה נהיר ליליא כיומא דתקופת תמוז וכו' וכתיב (ישעיה ל', כ"ו) והיה אור הלבנה כאור החמה ואור החמה יהיה שבעתים כאור שבעת הימים, והיינו דלעתיד שיחזור האור הראשון אז יהיה אור הלבנה כאור החמה וכיון שביציאת מצרים הלילה כיום יאיר כיומא דתקופת תמוז ממילא היום שבא אחריו היה כאור שבעת הימים מעין אור הראשון שנגנז לצדיקים לעתיד לבוא ולכן כתיב ויהי בעצם היום הזה שמורה על אור הראשון שנגנז, וזה לשון היום הזה היום הידוע שהוא ויקרא אלהים לאור יום, הזה מורה שיש בו תפיסה באור שנגנז שכן מורה תמיד לשון הזה שמורה באצבע, וכן בנח שאמרנו שפתח להם השבע מדות ומדה שביעית כנגד יום השבת ובשבת איתא בספר הבהיר (סימן ק"ס) לקח שביעי ושם להם במקומו והשאר גנזו לצדיקים לעתיד לבוא שביום השבת יש בו הופעה מאור הגנוז.

דהיינו שביציאת מצרים היה שינוי סדרי בראשית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 17:16 לינק ישיר 

אתה צודק מכיוון שלא היה לי זמן אבל אני מבקש ממך להעלות את זה  לכאן זה לא ארוך כך נוכל ביחד לבחון את הדברים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 17:20 לינק ישיר 

כל הדברים הכתובים כאן הם מובאים באריכות יותר כאן באנגלית.

לפי ההלכה הפשוטה, נקום מוקדם ערב פסח כדי לברך "עושה מעשה בראשית" אחרי ראית השמש.  ההלכה הפשוטה אומרת שכל כ"ח שנים אחרי שנה 1, מברכים הברכה הזאת, כי באותו זמן, החמה חוזרת למיקומו בשמים אשר בו נברא באותה שעה בשבוע שנברא שהיא שעה ראשונה ליל רביעי.

ברצוני להרחיב כאן, לפי המקור הגדול לענין מחזור החמה, והוא פרקי דרבי אליעזר פרקים שש ושבע.

בפרק ו' של פרקי דרבי אליעזר, מתואר מחזור החמה.  בכל שנת חמה יש שלוש מאות ששים וחמשה ימים ורביע יום (וזה לפי תקופת שמואל).  אם תקופת ניסן (האקווינוקס של האביב) נופלת בתחילת הלילה, בשנה הבאה היא תיפול בחצי הלילה, וכן הלאה.  אחרי ארבע שנים, תקופת ניסן תחזור לתחילת הלילה, וזה נקרא מחזור קטן של החמה.  אבל בכל זאת, תקופת ניסן לא נופלת באותו לילה כפי שנפל בראשונה.  כדי לחזור לאותו הלילה, צריך שבעה מחזורים קטנים של החמה, ולכן רגע של תקופת ניסן חוזרת למקומו בשבוע אחת לכ"ח שנים.

לכל זה אין כל כך חידוש.

אחרי זה, פרקי דרבי אליעזר נכנס לענין הלבנה.  מובא שבין מולד למולד יש עשרים ותשעה ימים, שתים עשרה שעות, ותשצ"ג חלקים, בדיוק כפי שמובא בגמרא.  ואם כן, שנת לבנה הוא פי שתים עשרה, כלומר שלש מאות חמשים וארבעה ימים, שמונה שעות, ותתע"ו חלקים.  והנה הפלא: חז"ל מראים לנו שהם יודעים בדיוק אורך שנת לבנה, והם בונים מחזור קטן של לבנה ככה אם אי דיוק בולט: 

1.  קח שנת לבנה
2.  תזרוק את החלקים, ותקבל אורך שנה שמסתיים בשמונה שעות, שהוא שליש יום.
3.  אורך שנה זה פי שלוש מחזיר אותנו שוב לתחילת הלילה, ולכן מחזור קטן של לבנה הוא שלוש שנים, ומחזור גדול של לבנה הוא כ"א שנים.

ממשיך הפרקי דרבי אליעזר:  עכשיו יש לנו שני מחזורים, הלבנה של כ"א שנים והחמה של כ"ח שנים.  כל כמה זמן הם נפגשים?  כל שמונים וארבע שנים, שזהו שעה אחת של הקדוש ברוך הוא.

בעיות בולטות:

1.  מחזור הלבנה, כפי שראינו, בנוי מאי דיוק בולט, אחרי רמה גבוהה של דיוק מקודם בחישוב שנת הלבנה.
2.  שנת הלבנה אין לה עיבור, ולכן כל שנה מתרחקת שנת חמה משנת לבנה כעשרה ימים, עד שאחרי שמונים וארבע שנים הם בכלל בהפרש של כמעט אלף ימים!
3.  בפרק מ"ח של פרקי דרבי אליעזר, מובא ששיעבוד מצרים היה שמונים ושלש שנים ושליש שנה, שזה אלף שנים מחולק לשנים עשר חלקים, שזה שעה אחת של הקדוש ברוך הוא.  אם כן, הם כבר ידעו ביתר דיוק את המספר, אם כן למה עשו כל המתמטיקה ככה כדי להביא אותנו רק לזה?

אלא שכל המדרשים האלה הם כיסוי למחזורים אחרים.

1.  כפי שניתן לראות את הכ"ח כארבע שנים שבע פעמים, גם ניתן לראות את זה להיפך, שבע שנים ארבע פעמים.  שבע שנים הם המחזור של כוכבי הלכת.  כלומר אם תקופת ניסן נופל בשבתאי השנה, לא תיפול שוב בשבתאי כי אם אחרי עוד שבע שנים.  וכן מחזור זה מרומז במסכת עירובין דף נ"ו עמוד אלף.
2.  אם מחזור קטן של חמה הוא ארבע שנים ושל לבנה שלוש שנים, אז הם נפגשים אחת לי"ב שנים.  ראה ששיתא אלפי שנין, אפשר לחלק לחמש מאות מחזורים של שתים עשרה שנים.  מחזור של י"ב שנים מובא כאורך מחזור של צדק.  אם תסתכל בשעות תקופת ניסן, אחרי כל שש שנים הוא מתקדם שש שעות בשבוע, ואחרי שתים עשרה שנים הוא מתקדם יום שלם.  כלומר יש חמש מאות "ימים" בשיתא אלפי שנין.  לעוד מקרים של חמש מאות, ראה ירושלמי ברכות א:א, זוהר וירא כ"ז והאריז"ל שם, וספר קול התור.

המחזורים האלה מהווים התחלה לחישובי קץ בחז"ל שכוללים אלה שמובאים בזוהר.  הסיבה שברכת החמה אינה תואמת את המציאות האסטרונומית היא לא שחז"ל לא ידעו מדע, אלא שלא כיוונו לקבוע דבר על המציאות האסטרונומי אלא שרצו לכסות סודותיהם על הבנתם על העולם כולו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 17:27 לינק ישיר 

יפה גלוי, ומה רצו חז"ל לכסות איזה דברים בהנת העולם???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2009 17:28 לינק ישיר 

כיסו איך לחשב את הקץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 17:35 לינק ישיר 

תשמע כדי לענות לך אני צריך ללמוד את פרקי דרבי אלעזר ללא ספק
אתה מעלה כאן טענות שקצת קשה לי עמהן ולכן אני צריך להתרכז וללמוד את הנושא על מנת שתשובתי תהיה לפחות ברמה שאתה כותב
אבל על נקודה אחת לפחות אני חולק עליך
והיא:
אתה כותב
 הסיבה שברכת החמה אינה תואמת את המציאות האסטרונומית היא לא שחז"ל לא ידעו מדע, אלא שלא כיוונו לקבוע דבר על המציאות האסטרונומי אלא שרצו לכסות סודותיהם על הבנתם על העולם כולו.

אני חושב שחז"ל ידעו את כל המציאות האסטרונומית ללא כל ספק
כמו שאומרת הגמרא

תלמוד בבלי מסכת ברכות דף נח עמוד ב

ואמר שמואל: נהירין לי שבילי דשמיא כשבילי דנהרדעא, לבר מכוכבא דשביט דלא ידענא מאי ניהו.

אלא שבאמת יש כאן כמה סיבות אחת מהן היא
שהיה שינוי בזמן מסויים ולכן המערכות שאנו קולטים היום הם שונות מהמערכות שהיו קיימים בזמן חז"ל ולכן אנו מתקשים למצוא את הפתרון ולכן קלי הדעת מייד אומרים בלוף אסטרונומי
כמובן הכי קל שבעולם לומר זאת

עובדה שרבי דוד אביחצירא שליט"א אמר לי
הזמנים השתנו אין קושייא על הגאון דבריו אמת
משיח יבוא ויתרץ הכל

זו תורה זו קדושה זו ענווה

ודי לחכימה ברמיזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 17:42 לינק ישיר 

המשקיף, מיהרת לחלוק בלי להתבונן באשר כתבתי.  אני הבאתי ראיות שידעו אבל בכוונה לא כיוונו את דבריהם לידע שלהם.  תדייק במה שאמרתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 17:52 לינק ישיר 

מעניין גלוי אתה רוצה להגיד שמתוך הבנת התקופות של החמה והלבנה אפשר להגיע לחישוב הקץ?!, ואיפה יש הרחבה על זה ממקורותינו ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2009 17:55 לינק ישיר 

ניפנאפ, לא כתוב במקורות איך לחשב.  יש רק רמזים.  מדרשים אלה הם התחלה טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 17:56 לינק ישיר 

אוקיי בסדר אם כך אז הבנתי מה אתה רוצה לומר צודק כנראה מיהרתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2009 18:34 לינק ישיר 

menov כתב:
על פי הרב שרקי רבי יהושוע חילל יום כיפור, ולרבן גמליאל אין
תקנה מכיוון שאין מהפכין בזכותו של מסית?!

מצטער שלא הרחבתי כשכתבתי את ההודעה. אבל אני ארחיב כעת.

על פי העדות השגויה שרבן גמליאל קיבל מהעדים הוא קבע את ראש החודש
שלא בזמנו. אלא החישוב הנכון היה על פי רבי יהושע. ובכל זאת, רבן גמליאל
כפה על רבי יהושע להגיע אליו (אל רבן גמליאל) במקלו בתאריך שיצא יום כיפור
על פי החישוב של רבי יהושע, שהוא החישוב האסטרונומי הנכון. השאלה
הנשאלת היא האם שניהם חטאו?! האם רבן גמליאל חטא בכך שכפה על רבי
יהושע, ורבי יהושע חטא בכך שלא התנגד?!
ובכן התשובה שהגמרא נותנת מאוד פשוטה, לא ההלכה עובדת על פי הטבע,
אלא הטבע פועל על פי ההלכה. ומי שקובע את ההלכה הוא בית הדין.
ברגע שבית דינו של רבן גמליאל קבע את ראש החודש, גם אם זו טעות
אסטרונומית, אז אכן שם יהיה ראש החודש, וכל הבריאה תשתנה בהתאם.
כנ"ל גם לגבי ההוכחה האחרונה שביום השמיני ללידה לתינוק יש 110% תאי
דם לבנים. ולכן ביום השמיני מלים. אולם, זה לא מדויק להגיד ככה. אלא,
זה בדיוק הפוך, ביום השמיני יש 110% בגלל שביום הזה מלים, ולא להיפך.

בקיצור, מכיוון שנקבע לדורות כי הספירה תהיה כל 28 שנים, אז אכן, כל 28
שנים השמש מופיעה בדיוק מוחלט במקום שבו היא הייתה בבריאת העולם.
רק כי כך קבע בית הדין, אפילו אם מבחינה אסטרונומית או סיטראחית זה לא נכון!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > ברכת החמה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.