עבר עלי פורים מדהים, באמת שהיה כיף, נהננו חגגנו כל המשפחה - כל היום!
רציתי להתפלל על זיווג -כי זהו יום מסוגל מאד!! אבל באמת שלא היה לי זמן...
ושלא תגידו לי שזה אשמתי- במקום להתפלל עשיתי המון המון מצוות- שלחתי הרבה משלוחי מנות, ניקיתי, הכנתי סעודה...
הזמנתי אורחים, ואירחתי אותם... היו הרבה שיכורים והרבה בחורי ישיבות שבאו - ונתנו להם כיבוד אוכל ושתיה...
אבל להתפלל בכוונה באמת! לא הספקתי...
עד שפתאום אני מקבלת טלפון מדודה שלי - שהשעה כבר 5:15 והיא שואלת האם סיימתי כבר את כל הספר תהילים, אמרתי לה שעוד לא הספקתי בכלל להתפלל - ואז בהחלטה של שניה, תפסתי את רגלי רצתי לחדר הסתגרתי והתחלתי להתפלל מנחה בכוונה, ואמרתי כמה פרקי תהילים שהספקתי עד השקיעה....
אבל אני מרגישה שפספסתי משהו! מה דעתכם?
נשלח ב-12/3/2009 15:48
דעתי, לא פספסת כלום, מה שעשית פה זה מה שה' גרם לך לעשות ויצר הרע לא היה כי עובדה עשית המון מצוות במקום, את לא יכולה לדעת אולי דווקא המצוות האלה הם אלה שיקרבו את הזיווג שלך ואולי הן במקרה הזה יותר חזקות מתהילים שיכלת לקרוא ואולי לא הכי בכוונה או שהיית מתעייפת באיזה שהו שלב.
בקיצור הכל לטובה, וזה לא את, זה ה' ככה שאין לך מה לדאוג לא פספסת שום דבר, אשרייך!(:
נשלח ב-12/3/2009 21:03
Smile10 כתב:
עבר עלי פורים מדהים, באמת שהיה כיף, נהננו חגגנו כל המשפחה - כל היום!
רציתי להתפלל על זיווג -כי זהו יום מסוגל מאד!! אבל באמת שלא היה לי זמן...
ושלא תגידו לי שזה אשמתי- במקום להתפלל עשיתי המון המון מצוות- שלחתי הרבה משלוחי מנות, ניקיתי, הכנתי סעודה...
הזמנתי אורחים, ואירחתי אותם... היו הרבה שיכורים והרבה בחורי ישיבות שבאו - ונתנו להם כיבוד אוכל ושתיה...
אבל להתפלל בכוונה באמת! לא הספקתי...
עד שפתאום אני מקבלת טלפון מדודה שלי - שהשעה כבר 5:15 והיא שואלת האם סיימתי כבר את כל הספר תהילים, אמרתי לה שעוד לא הספקתי בכלל להתפלל - ואז בהחלטה של שניה, תפסתי את רגלי רצתי לחדר הסתגרתי והתחלתי להתפלל מנחה בכוונה, ואמרתי כמה פרקי תהילים שהספקתי עד השקיעה....
אבל אני מרגישה שפספסתי משהו! מה דעתכם?
סמייל היקרה תדעי לך שלפעמים בלתת למישהו צלחת טשולנט או צלחת מרק חם במקום שהוא זקוק לזה עוזרת בשמים הרבה יותר מאשר ספר תהילים שלם עם השתפכות מכל הלב. (לא חס וחלילה שאני מזלזל)
אבל כבר דיברו באריכות על גדולת ועל המצווה הגדולה הזאת שנקראת הכנסת אורחים. לכן תשמחי שיכלת להגיש לאנשים אוכל ולנקות את הבית לכבוד האורחים וכ'ו וכ'ו.
דוגמא לכך הכנסת אורחים סגולה לילדים וזה כתוב במפורש. ולעומת זאת לא יכולים להיות ילדים ללא בעל. (אולי אצל הנוצרים הם מאמינים שכן אפשר) לכן אומרים הרבה פעמים שאם לא הולך סגולות לשידוכים עושים סגולות לילדים וזה אוטומטי עוזר כי א"א לשלב ב' ללא שלב א'.
לכן תשמחי ותרקדי שלא פיספת את היום הקדוש והנשגב הזה פורים שאין לנו אפילו קצה קצהו של מושג איזה יום זה. בשמחה שלא העברת את היום מתוך שיעמום או מתוך ריקנות והללות אלא מתוך שמחה ומתוך מצוות ובטוח לי שבשמים ישמחו אם זה יותר מאשר אם היית אומרת לאורחים אין לי זמן עכשיו אני צריכה להגיד תהילים.
נשלח ב-15/3/2009 06:46
Smile10 כתב:
עד שפתאום אני מקבלת טלפון מדודה שלי - שהשעה כבר 5:15 והיא שואלת האם סיימתי כבר את כל הספר תהילים
אני פשוט "אוהבת" את האנשים שדואגים לרוחניות של השני....הלווווווווווווו, תישמרו על עצמכם בלבד!!!
לכל אחד יש את ה"שפה" שלו עם רבש"ע, לכל אחד יש את היכולות שלו עם תפילה ועינינים אחרים....אני חושבת שזה גס להתערב בנושאים שהם ממש בין אדם למקום!
&&&
בכל מקרה רציתי לחזק את מה שאברימלהה כתב לך. ולהוסיף שדיבור עם הקב"ה הוא לאוו דווקא ספר תהילים שלם-זה גם יכול להיות דרך הלב תוך כדי הגשת המרק והטשולנט...
נשלח ב-15/3/2009 11:09
בס"ד
אם רצית לומר יותר פרקי תהילים אז בפירוש פיספסת...
לגבי שאר הדברים שעשית במקום... יש להניח שזה מחפה על אי-אמירת התהילים.
ידוע ומקובל מפי גדולי הצדיקים, תלמידי הבעש"ט זצוקללה"ה זיע"א -
שסגולה בפורים להשכים בבוקר, ולהרבות בתפילה ובבקשה לפני ה' ית' על כל דבר- בניי, חיי ומזוני ועל שאר דברים, ועל כל קרוביו. כי באותו יום (=פורים) עת רצון מאוד, וכל העולמות המה בשמחה וברצון. ועל זה אמרו רבותינו ז"ל: "כל הפושט יד- נותנין לו".
יש להשתדל לקרוא את כל ספר התהילים וכך לחבר בין חושך הלילה לאור היום החדש. כדאי לסיים את ספר התהילים עד זריחת החמה כי זוהי שעת רצון גדולה ועצומה בשמיים לבקשת בקשות ואף ביטול גזרות!
נשלח ב-26/2/2013 12:14
בס"ד
חחחחחחחחחחחח מצחיק,בדיוק זה מה שקרה אצלי(=........
נשלח ב-26/2/2013 12:15
מה קרה בדיוק?
נשלח ב-26/2/2013 12:19
בס"ד
הייתי עסוקה כל היום...יצאתי להביא משלוחי מנות,חזרתי ,אכלתי ,עזרתי לאימי לארח את כל משפחתי...וברגע האחרון כשקלטתי שכמעט שקיעה...כמעט נחנקתי (הייתי באמצע לאכול) רצתי עם הסידור לחדר כדי להתפלל....
נו נראה אם ה' יקבל את תפילתי.............(=
נשלח ב-26/2/2013 12:37
חייכנית770 כתב:
בס"ד
הייתי עסוקה כל היום...יצאתי להביא משלוחי מנות,חזרתי ,אכלתי ,עזרתי לאימי לארח את כל משפחתי...וברגע האחרון כשקלטתי שכמעט שקיעה...כמעט נחנקתי (הייתי באמצע לאכול) רצתי עם הסידור לחדר כדי להתפלל....
נו נראה אם ה' יקבל את תפילתי.............(=
ה' יקבל את התפילה, והשאלה היא אם הוא יתן תשובה חיובית או תשובה שלילית.