בית פורומים פורום הפילוסופיה

רשמים מימי הפורים!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/3/2009 01:46 לינק ישיר 
רשמים מימי הפורים!

שמתי לב שבימי הפורים הן י"ד והן ט"ו הפורום לא היה כ"כ פעיל זה אומר שחברי הפורום היו עסוקים בעניני הפורים אם זה במצוות היום או באסיפת כספים למוסדות נצרכים, בכל מקרה רציתי לברר דעתכם בענין ולשמוע התייחסותכם לימים אלו אע"פ שהם כבר נגמרו, להיפך עכשיו תוכלו לכתוב את רשמיכם מהימים הנ"ל.
למשל אני אישית לא הייתי מסוגל לגעת ביין, לא יודע את ענין המצווה שבזה אבל אני פשוט לא מסוגל להיפרד מדעתי וההגיון הצרוף שלי למשך יומיים, איך אני יעשה להם את זה?! 
ובכלל, כל הענין הזה שכל רגע דופקים לך בדלת גבאי תתי"ם למיניהם ונציגי ישיבות שבאים לשדוד לך את הכסף שכ"כ עמלת עליו, נראה לי אידיוטי לחלוטין!  למה דוקא בזמן הזה? מה יש  בפורים? אלא ודאי בגלל שבפורים הם לא נורמלים, במצב נורמלי לא היו מעלים על דעתם לעשות ככה!.. או שהם רוכבים על המצפון של האנשים שמחויבים בכל הפושט יד נותנים לו, ממש לא יפה...   

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 09:35 לינק ישיר 

לגבי שתית היין, נהגו עמך ישראל להדר במצוות. דא עקא, שאין יד הבחורים משגת להדר במשלוחי מנות ומתנות לאביונים.
אי לכך, מהדרים הם בחייב איניש לבסומי. ומפצים עצמם על יתר מצוות היום.
אני אישית איני נוהג לשתות אלכוהול בכל צורותיו הקיימות. וזאת משום סיבתו של ההגיוני.
אכן אלו השות/טים, מאבדים עצמם לדעת ע"י איבוד דעתם בעצמם.

ומה שנהגו לפשוט יד, [אצלי המנהג מבית אבא להיות מהנותנים.] דבר טוב הוא שיש יום אשר מחסומי הבושה נפרצים בו.
וכך יכולים להתקיים כל השנה ללא בושה. ויש כמובן את עניין ה"קיימו וקיבלו" שיקבלו אלה מה שקיימו אלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 14:19 לינק ישיר 

לדעתי ענין הנגיעה ביין, אינו נובע מהפחד ''לאבד'' את ההגיון..

אלא מה יקרה אם באמת תאבד אותו, לאיזה רמות תוכל להגיע ומה יאמרו הסובבים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 16:28 לינק ישיר 

נכנס יין - יצא סוד

יתכן שזה מקור החשש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 16:45 לינק ישיר 

אני מסכים ג"כ שמצב השיכרות הוא בלתי רציונאלי בעליל מה גם שתמיד במשך הדורות השיכרות היתה הסמל של גוי שיכור בבית מרזח שמושקה היהודי מוזג לו כוסית...

אכן אצלינו היהודים השתייה לשוכרה היא בדר"כ שלילית מאד ובלתי רצויה אמנם יום אחד בשנה אנו שותים יין "עד דלא ידע" בין אם זה מצווה ובין אם לא, דוחה אותי לראות את אותם האנשים הלהוטים בכל מאודם אחר היין, כל השנה הם מנועים מלשתות ועד שסוף סוף הותר להם הדבר, להוטים הם אחריו כגלגל ההצלה האחרון שנותר להם.

אמת, נכנס יין יצא סוד, רבים ראיתי שמנעו עצמם משתייה אף ביום הפורים מחשש שסודם יצא החוצה ויוודע לאנשים מהם היו מעוניינים להסתיר את סודם, אע"פ שאין זה סיבה להמנע משתייה כליל כי היין יוציא הסוד רק כאשר נעמיק בו ברמה גבוהה ולא די ברמה חובבנית.

ובענין אסיפת הכספים ביום הפורים אין זה מתחיל מהאוספים אלא ישנם אנשים שבאמת מעוניינים לתת אם מפני מצוות המתנות לאביונים המיוחדת שיש ביום זה ואם מפני שסתם כך בא להם שפע של נדיבות ביום השמחה הזה, אז ענין אסיפת הכספים הוא רק לנתב את רצונם של האנשים לתת, למקום בו אתה מעונין שיתנו, כי זה ברור שמי שלא ירצה לתת לא יעזור גם אם תבוא אליו בפורים.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 20:28 לינק ישיר 

מה אתם מבלבלים ת'מח, לא מסוגלים להפרד מהדעת שלכם? אז איך אתם הולכים לישון? שזה אגב, האלטרנטיבה השנייה לעד דלא ידע?
אני אישית משתכר בפורים ואעפ"כ הדברים שאני באמת לא רוצה להוציא לא יוצאים לי בעל כורחי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 21:43 לינק ישיר 

הגיוני, אני לא מבינה,  אתה קורא לצדקה שדידה??????

תגיד , איפה אתה חיי? מבקשים ממך צדקה אתה חושב שזה מה  שירוקן אותך,??

זה לא דבר אידיוטי לבקש כסף לישיבה, כולל, וכו זה דבר נורמלי לחלוטין ואני לא חושבת שיש בזה בעיה! הם לא מכריחים אותך, הם מבקשים ממך! נאה לך? תרום! לא נאה לך? אל תתרום!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 21:55 לינק ישיר 

חזן, בא אני יסביר לך הבדל פשוט, כשאתה הולך לישון, חוץ מזה שאתה מוכרח לעשות את זה ואין לך בכלל אפשרות בחירה אחרת, כשאתה יושן זה נכון שאין לך דעת אבל אתה גם לא עושה כלום אז במצב כזה הגוף ללא דעת אין בו שום חיסרון אבל כשאתה ער ופועל במודע ללא דעת והגיון ועושה מעשים שאילו היית בדעה צלולה לא היית מעלה על דעתך בכלל נידון אם לעשותם או לא, לזה אני לא מסוגל ולא נראה לי שקשה כ"כ להבין אותי.
ולרקדנית, אני לא יודע מה קורה אצלך אבל כשאני רואה את הצורה בה הם אוספים את הכסף זה פשוט מעורר בי ריאקציה לתרום להם. אני לא רוצה להכליל את כולם בזה, יש כאלו שייאמר לשבחם שיודעים איך להתנהג בכל מצב אבל אותם שיכורים שנכנסים לבתים, מקיאים, מזיקים ופותחים את פיהם בשטויות והבלים ואחרי הכל לא מניחים לך עד שתתרום להם, תסלחי לי אבל זה מעורר בי דחייה.    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 22:00 לינק ישיר 

וואלה? אתה רציני? מקיאים לך בבית?..................איכסססססססססססס!!! איזה גועל נפש!!

לא ידעתי שזה הגיע לרמות כאלה, אלינו אף פעם לא נכנסו שיכורים לבית בגלל זה, זה היה

נשמע נורא נחמד שנכנסים עושים שמח והולכים אבל כמו שאתה מתאר את זה...................דוחה!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 22:11 לינק ישיר 

אמרתי מפורש אני לא מכליל בזה את כולם, רבים מהאוספים עושים זאת בצורה ממש נחמדה, רוקדים, שרים, עושים שמח, למה לא, אני בעד. אבל תשמעי מה שאת בעצמך אומרת שאצלכם לא נכנסים שיכורים בגלל זה אע"פ שאם לא תכניסו אותם אז מנעתם את עצמכם מלתרום למוסד שלהם. 
אבל בעיקר התכוונתי לאלה שלוחצים על בעל הבית, העיקר שיוציא עוד כסף ואם כבר קיבלו, זה לא מעניין אותם ילחצו עליו שיביא עוד, צריך לדעת גבולות. אחרי המיתון קשה לכולם לא רק למוסדות.     

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 22:18 לינק ישיר 

לא נכנסים שיכורים, כי הם לא באים לא בגלל שאנחנו לא הכנסנו אותם!

אגב, מי שדפק אצלנו הרויח בגדול........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 22:54 לינק ישיר 

ומי שנכנס בלי לדפוק?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 22:56 לינק ישיר 

לא היו כאלה.......

אבל אם היו זה היה מתנקם בהם בתשלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2009 19:27 לינק ישיר 

אלו שלא שותים, נחלקים לשתי קבוצות, אחת שיכולה ולא רוצה, ואחת שלא יכולה. הקבוצה שלא יכולה, אונס רחמנא פטריה (ב"ק כה:), והקבוצה שיכולה ולא רוצה, נחלקים לשתי קבוצות, אחת לא רוצה מבחינה דתית, עם שלל תירוצים, עד, ולא עד בכלל. עד דלא ידע - רק שיעור במצוה, ועוד ועוד ועוד. (גם אני נמצא בקבוצה הזאת. שותה, בגבול). ואלו שלא רוצים מסיבה הגיונית. את אלו אני לא מבין, וכי עושים מצוות בגלל שנח או לא נח? עושים מצוות כי כך צווינו. בטל רצונך מפני רצונו... זה נקרא "לעבוד את עצמך" לא את אלוקים!!!

אלו ששותים, נחלקים לשתי קבוצות, אלו שאוהבים לשתות, ואלו שלא אוהבים. אלו שלא אוהבים, כל הכבוד. לא עושים רק מה שנח להם. לפום צערא אגרא. אלו שאוהבים, צריכים לזכור שמצות צריכים כוונה. בפרט כאלו מצוות, ולכוון, לא להנאת גופי ח"ו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2009 20:23 לינק ישיר 

רקדנית יקרה [?]

דברים כאלו מודיעים קודם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2009 20:50 לינק ישיר 

אם הייתה מודיעה קודם לא היו מרוויחים בגדול...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > רשמים מימי הפורים!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext