בית פורומים פורום רבי שלמה קרליבך

תמונות של רבינו ז"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/10/2010 09:06 לינק ישיר 
ודאי שהביא מדברי הרב קוק

והנה קטע יפה שאמר ר' שלמה על מורנו הרב קוק.

כל אחד יש לו ידידים טובים, וגם הרבה מורים, "מכל מלמדי השכלתי".

יש לי גם כן הרבה מורים. אני כמובן, קצת חסיד ליובאוויטש, אני קצת חסיד ברסלב, קצת חסיד איזיביצא, בעצם הרבה איזביצא. ובוודאי גם חסיד מודזיץ. אבל רבותי, אין צדיק וקדוש בעולם שמדבר על אהבת ישראל כמו רבינו הקדוש הרב קוק. ואני אומר לכם: אני מסתובב ואני מסתכל על כל הספרים, כן, הם מדברים על אהבת ישראל, אבל לא כמו רבינו הקדוש הרב קוק. וגם אין צדיק בעולם שאומר שמתוך אהבת ישראל באים לאהוב את כל העולם כולו.

כולם מתעלמים מזה, יהודי צריך לאהוב את כל העולם כולו, לתקן עולם במלכות שדי, ואיך מתקנים את העולם אם לא מתוך אהבה.

אם שואלים את כל הצדיקים: האם יהודי מוכרח לאהוב את כל העולם? הם מתחילים קצת לגמגם, הם לא יודעים. כלומר: הרב קוק היה גדול שבגדולים בענייני אהבה. זה כךפשוט מאוד. רבינו הקדוש הרב קוק התגורר בביתו של הסבא שלי בשוויצריה הרבה זמן, כך שזכיתי לקבל קצת השראה. אבל אני מאחל לכם רבותי, שתהיו תלמידים אמיתיים של הרב קוק, ממש שתהיו חסידים של רבינו הקדוש הרב קוק בעומק עומק עומק.

מדוע הקב"ה בחר באברהם אבינו ולא בנח, נח הרי היה צדיק. מה אתם חושבים, לנח לא היה שטריימל?! נח לא עשה סעודה שלישית עם הילדים שלו עד יום ראשון בבוקר?!

אלא: קודם כל, זה ממש נורא ואיום, נח בונה תיבה מאה ועשרים שנה ולא מחזיר בתשובה אפילו אדם אחד. היום אנחנו מסתובבים ברחוב ואפשר להחזיר בתשובה ממש בכל פינה.

רבינו נח לא החזיר בתשובה אפילו אדם אחד, מדוע הוא לא החזיר אנשים בתשובה?

אלא: נח ממש האמין שאם אדם הוא לא טוב, הוא לא יכול לשנות את עצמו. אם אדם הוא לא טוב, הוא לא טוב! נח האמין שאם יהודי אכל חזיר, אפילו אם בשבת הזאת אכל כשר, בוודאי ביום שני הקרוב הוא יאכל חזיר שוב.

אבל אברהם אבינו, הסבא הקדוש אברהם אבינו, אמר לקדוש ברוך הוא: "ריבונו של עולם" תן לי חמישים צדיקים – אני נכנס לתוך סדום, אני נכנס לשאול תחתית, ומהם אני אביא את המשיח.

בלי לפגוע חס ושלום בכבודם של הצדיקים, אבל אין צדיק שהיו לו ממש את המידות של אברהם אבינו כמו רבינו הקדוש הרב קוק.

רבינו הקדוש הרב קוק ממש האמין באמונה שלימה שאפשר לדבר ליהודי השפל ביותר, יהודי של סדום, ולעשות ממנו צדיק גמור. והוא גם ממש האמין בכל העולם כולו".

כמו כן יש לרבינו שיעורים על שישה פרקים מאורות התשובה, והוא אף נפגש עם הרב צבי יהודה ואמר עליו שהוא ממש קודש קודשים.
ומשפט יפה שאמר פעם ר' שלמה "יש אדמורים ורבנים שיש להם אלפי חסידים, אני חסיד שיש לו אלפי רבנים ואדמורים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2010 09:11 לינק ישיר 
רבי שלמה זצ"ל ורב קוק זצ"ל

ועיין גם באשכול:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2010 10:37 לינק ישיר 

יישר כח. האם ניתן להשיג את הספר הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2010 10:42 לינק ישיר 

מתפעל:

או בחנויות ספרים הנבחרים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2010 12:16 לינק ישיר 
מתפעל יצא עכשיו בהוצאה מחודשת

של דברי שיר, דוכן בתחנה המרכזית ירושלים, נמצא בתוך הספר "פתחו שערי הלב" שערי הזמן. בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2010 20:01 לינק ישיר 
רבי שלמה והרב בן טוב

הועבר מאשכול אחר שנמחק:

נשלח ב-5/10/2010 17:06     
זכורני שבאחד מספרי תולדותיו של רבי שלמה ז"ל הובאה תמונה שלו עם הצדיק ר' משה בן טוב ז"ל האם קיימת תמונה זו אצל מישהוו יוכל להעלות תמונה זו לכאן לאתר?

הרואה13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2010 13:31 לינק ישיר 

התמונה קיימת בספר של מ. ברנד - ר' שלוימלה עיי"ש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 16:25 לינק ישיר 

שלמה בשנת 1982 בבני ישורון במנהטן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 15:21 לינק ישיר 

הי קולדינו,
למה אתה לא קורא לו ר' שלמה אלא רק שלמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 09:36 לינק ישיר 

לכבוד המנהלים שיחיו

אשמח אם תעגנו את אשכול זה שיהיה קל למצאו

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2010 02:49 לינק ישיר 

מצאתי בפורום שכן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2011 16:06 לינק ישיר 
רבינו עם בנותיו -- גוואלד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2011 17:05 לינק ישיר 

לדופו,
יישר כח גדול
התמונה ממש חמודה,
זה מן הסתם במושב לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2011 17:36 לינק ישיר 

יכול להיות המושב. לפחות נראה בארץ לפי הרקע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2011 18:21 לינק ישיר 

תמונה נחמדה.. ראיתי כבר בפרופיל של נשמה בספר הפרצוף ;)

(מותר לראות בנות בפורום??....)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פורום רבי שלמה קרליבך > תמונות של רבינו ז"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.