רציונליסטי!
מה שכתוב בתורה אינו תלוי בזמן,( "אלא שבזמנם מעמד האישה היה נחות..." ).מלבד זאת, התורה מיקרת את האישה ולא להפך....(היא צנועה ושמורה, כי היא חשובה)
"הסתכל באורייתא וברא עלמא" - לפי מה שכתוב בתורה נברא העולם. ז"א שאכן אפשר לבדוק תכונות של אנשים לפי הלכות,(אשה לא יכולה לחיות עם שני גברים).
ובהחלט גם בזמן שהיה מותר לישא שתי נשים, היתה את האישה המרכזית "עיקר הבית" ופלגש, או אישה שניה, או האלף... גם אצל יעקב רחל היתה עיקר הבית, אותה אהב ושם ישן וכו'.
נשלח ב-5/4/2009 11:40
רציונליoטי כתב:
הראיה, כתבת: "צריך להיות ברור שאם לאיש מותר ולאשה אסור - זה אומר משהו על האישיות של הגבר והאשה."
ואצלי זה בכלל לא ברור, האיסור וההיתר לאשה או לאיש אינם באים מיכולת סיבולת כמות האהבה אצלם אלא שבזמנם מעמד האישה היה נחות בהרבה מהגבר וממה שהיום וזה ברור אצלי.
ובענין הדמיון, גם הרבה אנשים חושבים שהם חושבים, גם זה דמיון לא?
כמו שכבר כתבו לפני - התורה מותאמת לכל הדורות. לידיעתך - בנצרות היה דיון רציני האם לאשה יש נשמה - דיון אחד לא הספיק! רק בדיון השני הם הכריעו ברוב של כל אחד שיש לה נשמה. אך ביהדות זה תמיד היה ברור. והיה כבוד גדול לאשה - רק שכל כבודה בת מלך פנימה - האשה הייתה פחות מעורבת בחברה ועיקר השפעתה היה בבית, זה לא גורע מהכבוד שלה כי כל מה שעושה הבעל הוא גם מכוחה של האשה!
ולגבי הדימיון - שכל אינו דמיון. אם אדם אוכל כי הוא רעב באמת זה לא דמיון - הוא אוכל כי צריך. דברים שכליים - נכונים - אינם דמיון.
נשלח ב-5/4/2009 11:54
המחשבון כתב:
הרבה חושבים שהם רעבים, אולי הם טועים? הרבה חושבים שהם עייפים, אולי זה דמיון? אחד מרגיש שהוא אוהב, מה אפשר לעשות?
הלכתי לאכול פול פעמים כי היה לי משעמם, ולא הזדקקתי לתי' של רעב. אני לא יודע מה קורה איתך, ולמה אתה צריך לעבוד על עצמך, כשאתה רוצה לאכול בגלל שיעמום. בכל אופן, אני לא חושב שאני מרמה את עצמי!
תאמין לי שגם אתה הרבה פעמים אכלת סתם כי זה טעים למרות שזה לא בריא, זה קורה אצל כל אחד, צריך לעבוד שזה לא ייקרה - אבל זה לא פשוט... אף אחד לא עובד על עצמו בכוונה...
ברור שאתה לא חושב שאתה מרמה את עצמך...אחרת לא היית מרמה את עצמך...חחחחחח...
מה שבאתי לומר הוא שזה שאנשים חושבים שהם אוהבים מישהו ממש לא אומר שהם באמת אוהבים אותו. יש אנשים שחושבים שאוהבים אשה אך אוהבים אותה כמו שדיג אוהב דגים - כמו שאדם אוהב מאכל מסוים. דיג לא אוהב דגים אלא את ההנאה היוצאת לו מהם - אם היה אוהב דגים לא היה מוציא אותם מהמים והורג אותם. גם אדם לפעמים לא באמת אוהב אשה - אלא רק את החיצוניות שלה - בעצם את ההנאה הנגרמת לו מהשהייה במחיצתה. אך את האשה עצמה אינו אוהב באמת.
הרב כותב במוסר אביך פרק ב' פסקה א':
תנאי גדול התנה החסיד ב"חובות הלבבות" עם הנפש שתתרצה לקבל מרירות הסם. וזהו דבר מוכרח מאד, וכל זמן שיאמר לעצמו שלום שלום, ורק בנועם לבד ילך באורח סלולה, הוא קרוב אל המכשול. כי יותר יש לחשוד את הדמיון, שמפני שאינו חושש כ"כ אם לא יעזוב את הדרך הרע, מתוך כך אינו מצטער בקרבו, משנאמר שתכף ומיד מבין ומכיר את השביל הטוב איך להנצל.
נשלח ב-5/4/2009 14:57
נו מה אתם מתוכחים תנסו ותראו
אח"כ תגידו כל אחד מה עלה בגורלו
נשלח ב-5/4/2009 15:10
אנחנו מדברים כאן מבחינה הגיונית ורעיונית כך שלא משנה מה יצא לך במציאות.