| נשלח ב-19/3/2009 17:24 |
|
| |
האם להתכונן לבלתי צפוי לא הופך את הבלתי צפוי לצפוי?
טוב אז ככה, משום מה עבר עלי היום מצב רוח טוב והחלטתי קצת להפציץ אותכם בדברים...
ולשאלה הבאה:
האם להתכונן לבלתי צפוי לא הופך את הבלתי צפוי לצפוי?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2009 17:25 |
|
| |
תלוי באיזו רמה מתכוננים ועד כמה מאמינים בכך, ע''ע ציפיות
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2009 02:09 |
|
| |
השאלה לא רלוונטית, איך אפשר להתכונן לבלתי צפוי?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2009 09:02 |
|
| |
כאשר אני מתבונן באישה אני מתכונן לבלתי צפוי..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2009 09:25 |
|
| |
זה מהשאלות שנראות כפרדוקס רק בשניה הראשונה, בגלל הסתירה המדומה בין "מתכונן" לבין "בלתי צפוי". אבל פשוט צריך לנתח למה אנו מתכוונים כשאנו אומרים "אני מתכונן לבלתי צפוי". המילים "בלתי צפוי" הם בדרך כלל שם נרדף ל"תרחיש שהסבירות להתרחשותו נמוכה", וכשאנחנו אומרים שאנחנו "מתכוננים", לכך, הכוונה היא שלמרות הסבירות הנמוכה אנחנו לא מוציאים מכלל אפשרות שזה יקרה, ונוקטים בפעולות. למשל, הקבוצה היריבה יוצאת להתקפה. לא סביר שהם יזרקו לשלוש כי אין להם קלעים טובים,ולכן הסבירות לכך נמוכה, אך אנו "מתכוננים לבלתי צפוי", כלומר אנו שומרים שלא יקלעו שלשה, למרות שהסבירות היא נמוכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2009 13:57 |
|
| |
רוני, מה שכתבת, אינו נקרא בלתי צפוי. בלתי צפוי, זה שלג באמצע הקיץ במדינת ישראל. או משהו בדומה לזה.
"תרחיש שהסבירות להתרחשותו נמוכה", הוא צפוי בסבירות נמוכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2009 14:00 |
|
| |
שנטיבבו, אני (ואולי יש עוד כאלו) מבקש ממך לשמור על רמה נאותה בפורום. תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2009 15:36 |
|
| |
מחשבון, הדוג' שהבאת יותר מתאימה לדבר בלתי הגיוני לא לבלתי צפוי כי הבלתי צפוי יכול להתפס גם בדבר הגיוני רק שלא צפית אותו. ואיך שאני מבין את השאלה היא באמת לא רלוונטית כי כשמתכוננים לבלתי צפוי אז הוא כבר צפוי כי אם לא היה צפוי למה שיתכוננו.
מה שכן אפשר להגיד זה שאף פעם לא מתכוננים למשהו מסוים בלתי צפוי רק נערכים למגוון אפשרויות שיכולות לקרות גם אם אנחנו לא ממש יכולים להצביע על מקרה מסוים, זה נקרא להערך גם למקרה בלתי צפוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2009 21:30 |
|
| |
כשאתה מתכונן לבלתי צפוי אתה לא יודע מהו הבלתי צפוי הזה ולכן הוא נשאר ככזה!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2009 22:15 |
|
| |
תגידו אתם נורמלים?
מה לא ברור? כשאדם אומר "אני מתכונן לבלתי צפוי" הוא בסך הכול מתכוון לאחד מהשניים: א) שמטעמי זהירות הוא לוקח בחשבון תרחיש מסוים למרות שהסבירות להתרחשותו נמוכה. ב) שהאובייקט שניצב לפניו (אדם, חפץ וכו') רגיל להפתיע, והוא עלול לעשות דברים שלא היית מצפה להם מאדם רגיל.
בשני המקרים, המילים "אני מתכונן", אינן סותרות את השימוש במילים "בלתי צפוי".
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2009 22:37 |
|
| |
בשתי הדוגמאות שהבאת, הדברים צפויים בסבירות נמוכה. ואין זה נחשב לבלתי צפוי.
ואפי' לשיטתך, כשאדם מתכונן לבלתי צפוי כדוגמא שלך, עדיין זה לא הופך את הבלתי צפוי, לצפוי!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2009 23:51 |
|
| |
ביינתים התשובה של רוני היתה הכי לעניין!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2009 15:39 |
|
| |
א"א בחיים להתכונן למשהו בלתי צפוי!!!!!!!!!!!!!!
כי אם התכוננתם לזה זה אומר שצפיתם מראש מה הולך להיות וידעתם שאתם צריכים להתכונן ואיך להתארגן לזה בהתאם,אבל כשלא יודעים אז אין מצב.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2009 20:42 |
|
| |
שאלה מדהימה!!
אני חושבת שזה הופך אותו לצפוי חלקית משום שלמרות שאתה יכול להתכונן אתה עוד לא יודע
מה הולך לקרות אבל אתה מוכן, ז"א, זה עדיין בלתי צפוי אבל לא לגמרי, בא נגיד שאם זה משהו
מבהיל אז פחות תבהל, או אם זה משהו מסוכן אז פחות תסתכן אבל אתהנשאר במצב סכנה
משום שאתה עדיין מחכה לבלתי צפוי
ולמבריקה תעייני לעיל בדברי רוני...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2009 20:49 |
|
| |
עיינתי לעיל ואני עדיין חושבת שהמילים "אני מתכונן" סותרות את "הבילתי צפוי"
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2009 23:47 |
|
| |
'צפוי' זה אומר שאנו מצפים לתרחיש מסוים, אבל ההכנה אליו יכולה להיות מאלף ואחת סיבות ולאו דווקא בגלל שאנו באמת צופים שכך יהיה, למה זה הופך את זה לצפוי? המחשבון, אם נתכונן מאיזו שהיא סיבה לשלג ביום קיץ, זה גורם לשלג בקיץ להיות תרחיש צפוי?
|
|
|
|
|