בית פורומים אגודה אחת

אין כוללים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/3/2009 12:56 לינק ישיר 

שרפ כתב:

אני אישית תומך בדעתו של chouteng, החינוך החרדי - כאשר חינוך פירושו: חינוך לטוב, למידות, לשאיפה רוחנית - הינו החינוך הטוב ביותר עלי אדמות.

וגם אם יש צורך להתמקצע מבחינה פסיכולוגית או יצירת תכנית לימודים הישגית ברורה - המערכת לכשעצמה מוציאה ילדים בעלי ערכים ומידות טובות, מכבדי הורים, שפה נקיה ומכובדת, וכו' וכו'.

על אף ש"פרנסה וכלכלה" הינם הצורך הבסיסי של האדם עדיין אסור להפוך אותם לקודש קודשים כביכול מי שאינו מפרנס את משפחתו מעבר לקו העוני הינו אדם פגום ומסכן.

חכמינו זכרונם לברכה חנכו למיעוט תענוג והסתפקות במועט וחינוך זה הוא מהגורמים הראשיים לכך שהחרדים לא חפשו מעולם רמת שכר גבוהה.

הנהירה כיום ללימודים גבוהים ורמת שכר גבוהה הינה תוצאה של חיכוך עם הגויים והחילונים מקדשי העולם הזה ורודפי תענוגות ההבל. אמנם החרדי לא יאמר במפורש: "אני רוצה להתענג" אך התעקשותו לדירה יפה בביתר או במודיעין עילית בנויה היטב ומצופה אבן ירושלמית - אינה דרך חז"ל.

בהנחה שטענותיך נכונות, הרי שהחינוך הראוי הוא החינוך התורני של המזרחי (חרד"ל), המשלב את ערכי לימוד התורה, לימוד פרנסה, חיי צניעות ומשפחות גדולות.

לגבי לימודים גבוהים, האדם שואף למעלה בכל מעשיו, כולל בפרנסתו. לכן פרנס עם השכלה היא בהחלט דבר טבעי. כמו כן לא חייבים להוציא את הכסף שמרוויחים על דירות נאות, ניתן לשומרו בהחלט לפרישה, לסיוע לילדים, להשקעה וכד'.

שרפ, 'חינוך' אינו נמדד בצבע או סוג הכיפה ואין שום סיבה לכנות חינוך יהודי נכון כחינוך חרדלי או בשם אחר.

החינוך במוסדות החינוך החרדיים טוב יותר מאשר החינוך במוסדות החרדל משום שאין בכיפת החרדים משום הכרזה נגד מסורת האבות. הכיפה החרדית הינה המשך ישיר של הכובע שהיה נהוג בדור היהודי שומר התורה - הקודם.

המזרחי שינה את הכיפה על מנת להכריז: איננו המשך של הדור הקודם, והכרזה זו אינה במקומה כאשר מדובר בעם היהודי שכל חוסנו הוא בשמרנותו והעברת מסורת העם מדור לדור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 13:06 לינק ישיר 

ר_אמנון כתב:

אין שום הגיון להחשיב שנות לימוד בישיבה כמקבילה לתואר אקדמי, וזאת מכמה סיבות:
1. מכיוון שבישיבה אין מבחנים ואין חלוקת תארים ממילא אין שום דרך להבדיל בין העילוי של הדור לבין המטומטם של עולם הישיבות. באופן רשמי שניהם למדו אותו מספר שנים.
2. הצלחה בלמודים הישיבתיים אכן מוכיחה בדרך כלל על יכולת אנליטית ועל התמצאות בהוויות דאביי ורבא, אך יתכן שבהוויות העולם השפל הזה התלמיד חוכם דנן אינו יודע בין ימינו לשמאלו.
משא"כ בתואר אקדמי גם במדעי הרוח שמוכיח על יכולת במתימטיקה ואנגלית ועוד.  

א. כמדומני שבדברי 'בר בי רב' טמון הענין הזה של מבחנים וציונים.

ב. בארה"ב מוכנים לקבל את התואר של הישיבה יוניברסיטי כתואר ביהדות אף על פי כן כאן בישראל לא מוכנים להכיר בכך:
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=530263&contrassID=2&subContrassID=1&sbSubContrassID=0

ג. תואר של האו"פ במדעי הרוח מקנה מעמד של תואר ראשון על אף שאין הוכחה ליכולות מתמטיות, וברור שידיעת השפה האנגלית אינה הוכחה לשום דבר - וכי חסרים משוגעים דוברי אנגלית שוטפת?!...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 15:59 לינק ישיר 

יהודים
1. מה הקשר לאיזה שטריימל שהמציאו פריצים גויים באירופה למסורת של עם ישראל? למיטב הבנתי אין חולק כי מי שאתה מכנה חרדים אינם הולכים בדרכי עם ישראל שהתפרנס מיגיע כפיו בימי אברהם אבינו.
2. בהחלט יכולת המדידה של השכלת האדם היא חשובה. בישיבה אוניבסיטה הלימודים הם אקדמאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 18:25 לינק ישיר 

שרפ במקום להתברבר מי המציא את השטריימל או הכיפה - דמיין נא את בנך הגדול חוזר הביתה  עם כיפת קטיפה שחורה משחור - האם לא תבין זאת כהכרזה על ניתוק מדרך החינוך שחינכת אותו?!

והוא הדין להיפך.

שייכות הקרדיט על המצאת הלבוש - שהיא במקרה דנן של הפריץ האיום והנורא  - כלל אינה רלוונטית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 18:28 לינק ישיר 

יהודים,
1. אני יודע לקרוא רק פשט ולא רד"ס. אם אתה רואה בדברי בר בי רב איזו תשובה לטענתי בדבר חוסר הכלים לאבחון מידת הצלחתו של בחור ישיבה בלמודיו, אשמח אם תפרש את התשובה לתועלת כולנו.
2. יתכן שאתה צודק לגבי הישיבה יוניברסיטי, אין לי שום מושג על מה מדובר שם, אבל אין לזה שום קשר לישיבות חרדיות מן השורה. הישיבה יוניברסיטי היא מוסד אקדמי על כל המשתמע מכך ואינה בנויה במתכונת של הישיבות החרדיות הקלאסיות.
3. גם תואר במדעי הרוח מעיד על יכולות מתימטיות מסוימות משום שלפחות ברוב המקרים הוא מצריך ללמוד מבוא לסטטיסטיקה.
4. ידיעת האנגלית חשובה ומועילה מאד לעבודה ברוב ככל התחומים בהם נדרש תואר. נכון שאפשר לדעת אנגלית ולהיות מטומטם או לשלוט במתימטיקה ולהיות חולה נפש, אך למרות זאת במבחן התואר יש יעילות ואמינות שאין במבחן משך הלימוד בישיבה.
5. גם אם תמצא איזו פירצה שמאפשרת להחשב בעל תואר מוכר למרות שבחומר הלימוד אין רלוונטיות לעבודה, זו לא סיבה להכיר בכל בחורי הישיבה כבעלי תארים, אלא יש לטפל בפירצה.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 21:42 לינק ישיר 

יהודים כתב:
שרפ במקום להתברבר מי המציא את השטריימל או הכיפה - דמיין נא את בנך הגדול חוזר הביתה  עם כיפת קטיפה שחורה משחור - האם לא תבין זאת כהכרזה על ניתוק מדרך החינוך שחינכת אותו?!

והוא הדין להיפך.

שייכות הקרדיט על המצאת הלבוש - שהיא במקרה דנן של הפריץ האיום והנורא  - כלל אינה רלוונטית

הטענה כאילו כל היהדות היתה חרדית, במובן בו מתייחסים אליה היא חוסר ידיעה במקרה הטוב ונסיון לשנות את ההסטוריה במקרה הגרוע.

לדוגמה יש לנו מידע משפחתי על לימודם אקדמיים לפני 400 שנה וכד'. כל החלוקה לחרדים, מזרחי וכד' נבעה על רקע התפתחות הציונות. אני משער שבתקופה זו מרבים היהודים לא היו חרדים ומרבים שומרי המצוות השתייכו לתנועות אחרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 22:28 לינק ישיר 

ר_אמנון כתב:
יהודים,
1. אני יודע לקרוא רק פשט ולא רד"ס. אם אתה רואה בדברי בר בי רב איזו תשובה לטענתי בדבר חוסר הכלים לאבחון מידת הצלחתו של בחור ישיבה בלמודיו, אשמח אם תפרש את התשובה לתועלת כולנו.

העדפתי להניח שבר_בי_רב כתב בהיגיון, ואם נרצה להחשיב לימודי ישיבה כלימודי תואר שומה עלינו לערוך מבחנים ולתת ציונים

2. יתכן שאתה צודק לגבי הישיבה יוניברסיטי, אין לי שום מושג על מה מדובר שם, אבל אין לזה שום קשר לישיבות חרדיות מן השורה. הישיבה יוניברסיטי היא מוסד אקדמי על כל המשתמע מכך ואינה בנויה במתכונת של הישיבות החרדיות הקלאסיות.

3. גם תואר במדעי הרוח מעיד על יכולות מתימטיות מסוימות משום שלפחות ברוב המקרים הוא מצריך ללמוד מבוא
לסטטיסטיקה.

ברשימת דרישות הקדם של תוכניות לימודי מדעי הרוח של האו"פ אין שום איזכור לסטטיסטיקה, מה עוד שגם לימודי יהדות ומחשבת ישראל נחשבים כמדעי רוח

4. ידיעת האנגלית חשובה ומועילה מאד לעבודה ברוב ככל התחומים בהם נדרש תואר. נכון שאפשר לדעת אנגלית ולהיות מטומטם או לשלוט במתימטיקה ולהיות חולה נפש, אך למרות זאת במבחן התואר יש יעילות ואמינות שאין במבחן משך הלימוד בישיבה.

לא באתי לחלוק על מדד האיכות של המל"גים  אלא להזכיר שבאמריקה אין מבחן ומדד של ידיעת או כושר רכישת שפה נוספת כך שלא יהיה נכון להחשיב את שאינו יודע אנגלית - לבור. אם כבר ניתן לדבר על מבחנים מילוליים בעברית

5. גם אם תמצא איזו פירצה שמאפשרת להחשב בעל תואר מוכר למרות שבחומר הלימוד אין רלוונטיות לעבודה, זו לא סיבה להכיר בכל בחורי הישיבה כבעלי תארים, אלא יש לטפל בפירצה. 

א. זו לא פירצה כי אני סומך על האוניברסיטאות בחו"ל  שהם יודעים לקראת מה הם הולכים.
ב. אנו מדברים על תוספות שכר בגין השכלה גבוהה שאינה קשורה דווקא למקצוע אלא כעדות על כך שמדובר באדם עם מוח, בחורי ישיבה שיוציאו ציונים גבוהים על החומר הנלמד (כמובן בישיבה איכותית) + מבחנים מילוליים - ראויים ללא ספק לתוספות שכר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 22:56 לינק ישיר 

שרפ כתב:

הטענה כאילו כל היהדות היתה חרדית, במובן בו מתייחסים אליה היא חוסר ידיעה במקרה הטוב ונסיון לשנות את ההסטוריה במקרה הגרוע.

לדוגמה יש לנו מידע משפחתי על לימודם אקדמיים לפני 400 שנה וכד'. כל החלוקה לחרדים, מזרחי וכד' נבעה על רקע התפתחות הציונות. אני משער שבתקופה זו מרבים היהודים לא היו חרדים ומרבים שומרי המצוות השתייכו לתנועות אחרות.

אין כאן כל טענה שאינה נכונה עובדתית או הסטורית.

המדובר כאן הוא על הכרזות של בני אדם שהם מכריזים כאשר הם מתנתקים ממסורת האבות ופורשים או מפתחים דרך חדשה.

לדוגמה:

אם אבי חובש כיפה סרוגה וטהורה ויום אחד -  אני - כבנו מופיע עם כיפה שחורה זו בגידה בדרכו
אם אבי חובש כיפה סרוגה בצבעי כחול לבן  ויום אחד -  אני - כבנו מופיע עם כיפה סרוגה בצבעי שחור לבן  זו אינה בגידה בדרכו

אם אבי רוכל ומעוניין שבנו ילמד רפואה - כאשר אני - כבנו - לומד רפואה זו אינה בגידה בדרכו
אם אבי רוכל ורבו מורה לו שלא ללמד את הבן רפואה - כאשר אני כבנו לומד רפואה זו בגידה בדרכו

כעת לענייננו, העם היהודי יש לו מסורות והוא משמר אותם.

אם אנשים  או קבוצות ממנו הושפעו אט אט מסביבתם אך ללא רצון או הכרזה לפרוש מדרך העם הרגילה - אין בכך אלא תוצאה של כורח הגלות.

לכן בעת התאסף העם - אחד מעיר ושניים ממשפחה - לא נגדיר את בני עדות המזרח כפורשים, אף לא נגדיר את הירושלמים כפורשים, אף לא נגדיר את ההונגרים כפורשים.

ואם היו קמים אנשים  וטוענים: "מה קורה פה?! העם הפסיק לשמור תורה ומצוות! עלינו להחזיר עטרה ליושנה!" הם לא היו מוגדרים כתנועה חדשה אלא כמחזירי עטרה ליושנה, אך אותם שקמו יום אחד וטענו: "היהדות הגלותית לא מתאימה לנו, אנו זקוקים לדרך חדשה" הם אינם שייכים עוד לזרם המרכזי של העם.

ולסיכום: הכיפה היא לא סיבה אלא סוג של הכרזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 05:16 לינק ישיר 

לגבי קבלת תואר על לימודים בישיבה, אז לפני שניגשים לשאלות, החשובות כשלעצמם, על תוכן הלימוד ורמתו, ועל מבחנים לבדיקת הצלחה, חייבים קודם כל לגעת בנקודה השורשית של ה'השקופה': אם מניחים, שהתורה היא 'אמת', והמדע הוא (לפחות בבחינת) 'שקר', אזי אדם שבא עם השקופה כזאת אל משרד החינוך והתרבות הממונה על הלימודים הממלכתיים, ומבקש הכרה, עליו ראשית כל לתת מעצמו הכרה במשרד שהוא הולך אליו, ולא רק ללכת לקבל ממנו נדבה. אם הוא יוצא מתוך נקודת הנחה שרק לו מגיע, והלימודים הנלמדים באוניברסיטה בעצם הורתם ולידתם בטומאה, אזי באמת אין סיבה לצפות ממשרד החינוך והתרבות שיכיר בלימודיו שלו. אפשר לצפות להכרה כזו, רק אם הפונה בבקשה הנ"ל מקבל ומבין ששניהם יושבים מול ספרים ומורים ולומדים. תוכן הלימוד וצורתו אולי שונים, וכמוהם גם הפעולה והתכלית הסגולית, אבל שם אחד לשניהם: לימוד. והשם מבטא את מה שמשותף לשניהם, ומבדילם מכל שאר העיסוקים בעולם. ומתוך הבנה זו, אפשר יהיה לנסות לבוא להסדר עם משרד החינוך (וגם אז אני בטוח שמשרד החינוך יבדוק את תוכן הלימודים. כי אם למשל לומדים בישיבה סדר בוקר גימטריות וסדר צהריים דילוגי אותיות, אזי הוא לא יכיר בזה כלימוד אקדמאי. כלומר חובה על המבקש הכרה להציג משמעות סבירה המקובלת על אדם משכיל מן היישוב, כלומר שכל משכיל ממוצע יוכל לומר: כן, אני רואה פה דברי טעם. ולא יהיה די בהצהרות שהתורה ניתנה בסיני וכו' וכו', כי הם לא מאמינים, וגם אם כן, הרי בתוקף תפקידם הם חייבים להתחשב בתפיסה המקובלת באשר למושג 'השכלה'. דרשה כמו 'שור ולא אדם חמור ולא כלים', תהיה חייבת לעבור בדיקה אקדמאית. בעצכח למשל מנסים לתת משמעויות לדברים כאלו, ובאופן יותר שיטתי הרב מיכאל אברהם ב'מידה טובה'. אבל כולם מסכימים שעדיין יש מה לעבוד. אבל אם לא נעשה את כל העבודה הזאת - אז גם אם מאוד נרצה, אין שום סיבה שיכירו בלימודנו. גם רעיונות אמוניים עמוקים וקבליים הנלמדים בישיבות אלו ואחרות לא יתקבלו בקלות. הפיתרון של אנשי הדורות הקודמים היה 'ולא קרב זה אל זה'. אם אנחנו רוצים לשנות, אז צריך לשנות, ולא רק לבקש הכרה.)

הערה: לימוד אנגלית, איננו חשוב רק בגלל היותו שפה זרה הנוספת לשפת האם, אלא גם בשל היות האנגלית שפה מדוברת ושימושית (בשונה מאידיש) וגם בין לאומית.

"ולסיכום: הכיפה היא לא סיבה אלא סוג של הכרזה. "

כן, אבל הכרזה של מה? ניתן לפרש זאת בשני דרכים:
א. הכרזה שהיהדות צריכה להשתנות.
ב. הכרזה שהיהדות  איננה סותרת / יכולה להכיל  את הציונות ומדינת ישראל. ("דתי לאומי" - כמו שיש מי ששמו יהודה ויש ששמו יהודה אריה. השם הנוסף איננו בהכרח גורע מהשם הראשון, ואדרבה)

לפי מה אתה בוחר בפירוש א' ואינך בוחר בפירוש ב'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 06:57 לינק ישיר 

יהודים
בהחלט קשה לי להתווכח עם טענות אלו שאינן מעידות על הבנה כלשהיא. בכל מקרה כיום אבי יודע טעה (גם לפני כן הוא ראה ביהדות החרדית הרע במיעוטו והתברר שיש רע פחות).

אולם לסיום אספר לך סיפור (בדידי הווה עובדא), פעם היתה חתונה אצלנו בישיבה ואליה הגיע אדם נכבד חרדי מעיר מגורי הורי. מכיוון שזה היה יום חמישי בלילה הוא שאלה האם אני מעוניין לחזור עמו לבית הורי, עניתי בחיוב רק אמרתי שכל הכביסה תפילין וכד' נמצאים בישיבה והוא הציע שאחרי החתונה נעבור דרך הישיבה.

לאחר השעה 12:00 הגענו לישיבה ואמרתי לו שימתין במכונית ותוך חמש דקות אני חוזר. כאשר חזרתי כמוסכם, הוא לא היה במכונית אלא חזר כעבור עשר דקות. הוא אמר לי בהתפעלות שלא האמין שבישיבת... הוא ימצא תלמידים לומדים בשעה כזו ועוד כשיש חתונה.

בשבת שבע ברכות שלי הוא הגיע ואמר לנוכחים (שהיו חרדים), שבזכותי הוא למד להעריך את ישיבת...שבה לומדים תורה גם בלילות ובהתדה שאינה נופלת מהישיבות החרדיות שהוא מכיר. תגובת היתה שאם בזכותי הוא למד להעריך ישיבה זו אזי זה חסרון שלי.

אז יש מי שאינו מוכן להביט סביבו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 08:22 לינק ישיר 

לא הבנתי איזה מסר טמון בסיפור הנפלא שבדידך הוא עובדה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 12:28 לינק ישיר 

מיכההמרשתי כתב:
לגבי קבלת תואר על לימודים בישיבה, אז לפני שניגשים לשאלות, החשובות כשלעצמם, על תוכן הלימוד ורמתו, ועל מבחנים לבדיקת הצלחה, חייבים קודם כל לגעת בנקודה השורשית של ה'השקופה': אם מניחים, שהתורה היא 'אמת', והמדע הוא (לפחות בבחינת) 'שקר', אזי אדם שבא עם השקופה כזאת אל משרד החינוך והתרבות הממונה על הלימודים הממלכתיים, ומבקש הכרה, עליו ראשית כל לתת מעצמו הכרה במשרד שהוא הולך אליו, ולא רק ללכת לקבל ממנו נדבה. אם הוא יוצא מתוך נקודת הנחה שרק לו מגיע, והלימודים הנלמדים באוניברסיטה בעצם הורתם ולידתם בטומאה,

איני מכיר דעה או השקפה כזו (שהמדע הוא 'שקר' או 'טמא') בקרב רבני העם היהודי (ברצינות תהומית!) אשמח אם תפנה אותי למאמרים או ספרים הטוענים כך

אזי באמת אין סיבה לצפות ממשרד החינוך והתרבות שיכיר בלימודיו שלו. אפשר לצפות להכרה כזו, רק אם הפונה בבקשה הנ"ל מקבל ומבין ששניהם יושבים מול ספרים ומורים ולומדים. תוכן הלימוד וצורתו אולי שונים, וכמוהם גם הפעולה והתכלית הסגולית, אבל שם אחד לשניהם: לימוד. והשם מבטא את מה שמשותף לשניהם, ומבדילם מכל שאר העיסוקים בעולם. ומתוך הבנה זו, אפשר יהיה לנסות לבוא להסדר עם משרד החינוך (וגם אז אני בטוח שמשרד החינוך יבדוק את תוכן הלימודים. כי אם למשל לומדים בישיבה סדר בוקר גימטריות וסדר צהריים דילוגי אותיות,

איני מכיר ישיבה כזו שלומדים בה גימטריות בבוקר ודילוגי אותיות בצהרים, אשמח אם תציג בפני ישיבה בעלת תוכניות לימודים בסגנון זה

אזי הוא לא יכיר בזה כלימוד אקדמאי. כלומר חובה על המבקש הכרה להציג משמעות סבירה המקובלת על אדם משכיל מן היישוב, כלומר שכל משכיל ממוצע יוכל לומר: כן, אני רואה פה דברי טעם. ולא יהיה די בהצהרות שהתורה ניתנה בסיני וכו' וכו', כי הם לא מאמינים, וגם אם כן, הרי בתוקף תפקידם הם חייבים להתחשב בתפיסה המקובלת באשר למושג 'השכלה'. דרשה כמו 'שור ולא אדם חמור ולא כלים', תהיה חייבת לעבור בדיקה אקדמאית.

המדע אינו יכול לתת תשובות מעבר ל'איך', גם כאשר הוא עונה על שאלות של 'למה' הם ברמת ה'איך' של ה'למה' (וואוו, נהייתי פלפלן, אני מתחיל להיזכר בלימודי בישיבה...) המדע יכול לחקור ולמצוא "איך תפוח נופל מהעץ?" , "מה יקרה אם נשרוף עצמות בעלי חיים ב900 מעלות ואח"כ נשרה אותם בסיד?!", וגם "איך משפיע הצבע האדום על רגשות האדם?!"

אך המדע אינו יכול לחקור מהי מהות הדרשה 'שור ולא אדם חמור ולא כלים' מעבר לבלשנות מילולית הבודקת "מה פירוש המילה שור, והאם בשפת המקרא כאשר מזכירים' שור' בהקשר הנ"ל - האם זה יכול לכלול' אדם'.

בעצכח למשל מנסים לתת משמעויות לדברים כאלו, ובאופן יותר שיטתי הרב מיכאל אברהם ב'מידה טובה'. אבל כולם מסכימים שעדיין יש מה לעבוד. אבל אם לא נעשה את כל העבודה הזאת - אז גם אם מאוד נרצה, אין שום סיבה שיכירו בלימודנו.

יש סיבה ברורה מאוד. כשם שבעל תואר במחשבת ישראל מטעם אוניברסיטת בר-אילן נחשב לאדם אקדמאי, כך גם בחור ישיבה המצטיין בחשיבה תלמודית יכול להיחשב כאקדמאי

גם רעיונות אמוניים עמוקים וקבליים הנלמדים בישיבות אלו ואחרות לא יתקבלו בקלות. הפיתרון של אנשי הדורות הקודמים היה 'ולא קרב זה אל זה'. אם אנחנו רוצים לשנות, אז צריך לשנות, ולא רק לבקש הכרה.)

הערה: לימוד אנגלית, איננו חשוב רק בגלל היותו שפה זרה הנוספת לשפת האם, אלא גם בשל היות האנגלית שפה מדוברת ושימושית (בשונה מאידיש) וגם בין לאומית.

לא באתי אלא לסייג שידיעת השפה האנגלית היא עזר טכני ולא מעבר לכך, החשיבה האקדמית אינה מחייבת ידיעת שפה זו ברמה הפסיכומטרית של האדם, המטריקה(מדידה) של הפסיכו די לה בכישורי חשיבה ביקורטית מתמטית, ואנליטית.

"ולסיכום: הכיפה היא לא סיבה אלא סוג של הכרזה. "

כן, אבל הכרזה של מה? ניתן לפרש זאת בשני דרכים:
א. הכרזה שהיהדות צריכה להשתנות.
ב. הכרזה שהיהדות  איננה סותרת / יכולה להכיל  את הציונות ומדינת ישראל. ("דתי לאומי" - כמו שיש מי ששמו יהודה ויש ששמו יהודה אריה. השם הנוסף איננו בהכרח גורע מהשם הראשון, ואדרבה)

לפי מה אתה בוחר בפירוש א' ואינך בוחר בפירוש ב'?

כל שינוי חיצוני אותו מבצע אדם - יכול להתפרש בהרבה פירושים ואנו אין לנו אלא המתפרש בציבור באופן כללי, אם אני מתחיל יום אחד להרכיב משקפיים, יתכן שאני מנסה לטשטש זהות, יתכן שאני רוצה לבטא ביטויים אחרים ויתכן גם שחדות הראיה שלי ירדה.

אם אשה חובשת לראשה מטפחת שחורה הדוקה, יתכן שהיא רוצה להכניס את זה לאופנה יתכן שזה נראה לה יפה אבל כל רואיה יאמרו שהיא הצטרפה לזרם מסויים ביהדות החרדית

הוא הדין לענייננו, חובש השטריימל הראשון לא עשה זאת ופעולתו גם לא התפרשה כרצון או כביטוי לפרישה מהזרם המרכזי של העם. אך כיום בהתאם לנתוני העם, המקום והזמן - חבישת שטריימל כמו הסרתו מהווה ביטוי לשינוי דרך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 13:17 לינק ישיר 

שום מסר.

זו פשוט עובדה שכאשר מתעמתים עם המציאות, הרבה דעות קדומות יורדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 14:41 לינק ישיר 

יהודים יקרים (הניק וכולם)

א. פתרונות אידיאליים ליחידים בעלי אידיאל הם עניין אחד, וקריאת המפה והתווית דרך לכלל הם עניין אחר.
ניתן לומר בצדק, שהכי טוב לבן שלי זה ללמוד רק קצת מזה וקצת מזה, הרבה מזה ומזה, לגור שם ושם ולגדל כך וכך ילדים, תוך שהוא משתכר כך וכך בעבודה פלונית ואשתו מסייעת בידו בדרך זו ולא אחרת.
כאשר מדובר על ציבור ענק, כגודלו של היישוב העברי כולו בעת פרוץ המדינה, כל אלו אינם רלוונטיים. להוותנו, יש היום דרך אחת מקובלת, בעלת אמות מידה מסוימות, לקיומם של חיים תקינים ממוצעים. אי אפשר להחליט שאני לא מכיר בכל זה, כשלא מדובר בשני חניכים הנתונית תחת ידי.
יבוא היום, ייבחר chouteng לנשיא ארה"ב, או למצער לנשיא המל"ג שלה, לחילופין תתעצם מדינת ישראל ותחליף את מעמדן של סין ורוסיה כאחת, ואז נתווה דרך אחרת לקיום החברה האנושית. עד אז ניאלץ לבחור בין יישור קו חלקי לבין פרישה מאותה חברה קלוקלת, על המחיר העצום שזה דורש מכל פרט.

ב. לגבי הכרה בהשכלה ישיבתית, יש היום מסלול כזה ברבנות, הקרוי 'תעודת השכלה גבוהה' והוא מקביל לתואר ראשון בחלק מענפי המשק. למה לא פונים לשם?
לפני שחברי הכנסת נאבקים באוצר, שייאבקו בראשי הישיבות ויכניסו את המבחן הלא מי יודע מה קשה ההוא, לתוככי הישיבות. בכל בחור יעבור את המבחן הזה, ובא לתואר ראשון גואל.
אלא שחדש אסור מן התורה וחלילה ללמוד ולו חמש דקות שלא לשמה. אז מה יעשו פקידי האוצר ולא יחטאו?

ג. להבדל ההצהרתי בין כיפה שחורה לסרוגה.
ההסטוריה לא מחכה שנסכים שהיא תמשיך לצעוד. היא עושה את זה לבד. אנחנו רשאים שלא להכיר בעובדות, אבל זה לא עושה אותנו נאמנים למקור. מי שממשיך לחיות במזרח התיכון כאילו הוא חי במזרח אירופה, נאמן למגמת המוזיאון היהודי ולא לחיים היהודיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 16:09 לינק ישיר 

ימ"י

צר לי, כנראה כבד לשון אנכי ולכן לא הובנתי כראוי. 

לא טענתי שעלינו להמשיך  לחיות כאן בארצנו כמו במזרח אירופה. טענתי שאסור לנו, כיהודים אשר חוסנם הוא משמרנות המסורת - לבוא ולפתח דרך חדשה או יהודי חדש או תנועה חדשה ביהדות.

אם אבותינו חטאו, אנו לא נחטא, (אינני מכיר רב אחד הכופה או בדעתו לכפות את החטא)
אך אין צורך להמציא את היהדות מחדש. גם אין צורך להחליף כיפה או כל דבר אחר.

פשוט נחיה נכון, ננכש קוצים, נסקל אבנים וה' אמת ותורתו אמת.

-----------------

שרפ אינני מבין על מה אתה שח. הרי למעשה אני חרדלי כמוך או אף יותר (אני חרדי ממש ולאומי ממש ואילו אתה לאומי אך לא חרדי) אז מפריע לך?! צבע הכיפה?!

תוקן על ידי יהודים ב- 25/03/2009 16:07:34

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > אין כוללים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.