|
|
| נשלח ב-26/3/2009 21:41 |
|
| |
יהודים
"ב. כבר בנבואת משה אודות אחרית הימים אנו נאלצים לשמוע שהעתיד לא יהיה וורוד, וכי לב העם יתכסה ערלה אשר האלוהים הוא שימול אותה: "וּמָל יְהוָה אֱלֹהֶיךָ אֶת-לְבָבְךָ, וְאֶת-לְבַב זַרְעֶךָ". "
משה אמר שמה גם משהו על זה ש"והשבות אל לבבך בכל הגויים אשר הדיחך ה' אלוקיך שמה, ושבת עד ה' אלוקיך ושמעת בקולו ככל אשר אנכי מצוך היום אתה ובניך בכל לבבך ובכל נפשך"
"ואם העלית את הנושא - אדרבה, עזרא הסופר, נחמיה, תלמידי הגר"א מעולם לא הקימו תנועה ונתנו ביטוי הצהרתי על פרישתם מהעם. "
ובמה המזרחי פרשו מהעם? לידיעתך פעם גם לא היה מוסד הנקרא 'אגודת ישראל'. ולא 'דגל התורה'.
הציורים של הדגלים הערבים מעניינים, אבל תגיד לי אתה, ביום העצמאות האחרון יצאה הדפסה מסויימת של דגלים - בפשלה קטנה - המגן דוד היה על הצד הלא נכון (אמנם היתה לזה סיבה), האזרחים האחראיים דנו בנושא, אבל אף אחד לא חשב לומר שהם סטו מהדרך או פרשו מהעם. רק היתה טעות פשוטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 22:28 |
|
| |
| יהודים כתב: |  | |
אני מסכם את דעתי בעניין ולא אוסיף לחזור עליו:
תודה רבה שלא תוסיף לחזור.
עד כמה שידוע לי הקבוצה/ות שעונים להגדרה זו הם בני עדות המזרח שומרי התורה ומצוות, והזרם הליטאי/ירושלמי החרדי.
בזרם הירושלמי אתה מתכווין לאלו שחיו מהחלוקה או לשורפי הפחים בככר השבת?
בני עדות המזרח שומרי תורה ומצוות לא נראה לי שהם היו חרדים כמשמעות המונח כיום, דווקא הם היו יותר שייכים למזרחי.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 09:55 |
|
| |
יהודים
מה עם רש"ר הירש?
מה עם ר' ישראל סלנטר? האם לצעוק חצי שעה ב"שפתים דולקות" זה לא חידוש ושינוי של סדר היום של היהודי.
אתה מדבר כל הזמן על דרך אחרת ושיטה חדשה שבחרו להם הסרוגים כאשר בפועל הטענה היחידה שלך הוא חטא "שינוי הכיפה" כלומר "שינוי הדרך" אבל במה הם שונים?.
יתכן שבשינוי לכיפה סרוגה בא לידי ביטוי אי הסכמה והתנגדות מוחלטת לדרך החיים החרדית, ולאו דוקא התנגדות להקפדה במצוות וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 11:39 |
|
| |
אהרן10 דייק בדברי לעיל ותבין.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 12:14 |
|
| |
יהודים
קיבלתי את התוכחה ודייקתי שוב בדבריך, לכל אורך הדרך (לא הצלחתי להעתיק) אתה מציין שהם החליטו להקים יהדות חדשה.
אם הבנתי נכון לטענתך כל פשעם וחטאם הוא בכך שהם מצאו להם דרך שונה אמנם הכל עפ"י תורה, אבל כל חוסנו וחזקו של העם היהודי הוא בשמרנותו.
זה מרגיש כמעט כמו איזו שהיא מצוה ה-תרי"ד.
ואם כוונתך לאיזה שהוא נסיון מוכח, אז אנא תוכיח.
האם קמה פעם קבוצה עם דרך חיים חדשה אבל הכל על פי תורה בדקדוק הלכה וכו', ובסוף נטשה את היהדות ?
לי לא ידוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 16:59 |
|
| |
אהרן, אני שמח שחסכת ממני כתיבה ועברת שוב על דברי - אף שאין תוקפם כדברי חכמים וכדברים שנמסרו למשה מסיני...
אחדד רק את הבנתך זו: ר' ישראל סלנטער הציע (לא ראיתי את דבריו - אני סומך עליך) לצעוק חצי שעה ב"שפתיים דולקות" כהצעה ליהודים החשים כי התרחקו מהבורא ורוצים לשוב אליו, או לחילופין - חשו חולשה במסירותם לדרך ה' ובדבקות בו.
זהו אדם הממשיך את מסורת התורה תוך הצעות לשמירתה ולחיזוק הקשר בין העם היהודי לבוראו
"המזרחי" לעומת זאת לא באו לחזק את שמירת התורה!
(שרפ - המגדיר את עצמו חרדל"י הינו ייצור תערובת של חרדים עם קשר ללאום)
להזכירך, עד לפני כ50 שנה לא היו 'חרדים' ו'חילונים' אלא "אדוקים" ו"חופשיים"
כאשר:
"אדוק"=אדוק בדרך התורה
"חופשי"=פורקי עול התורה
היכן לדעתך מיקמו את עצמם "תנועת המזרחי", הרי מטרתם היתה ל'פשר' בין האדוקים והחופשיים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 18:35 |
|
| |
המזרחי היו אדוקים שפעלו לבנות את המדינה, כדוגמת יואל משה סלומון ושטמפפר שהיו יהודים יראי שמים והקימו את פתח תקוה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 22:19 |
|
| |
שרפ:
גם תלמידי הגר"א היו אדוקים שפעלו לבנות את הארץ וגם בימינו ישנם חרדים שפועלים לבנות את הארץ. אף על פי כן הם לא החליפו כיפה. ללמדך שניתן לחזור לדרך התורה גם בתוך הזרם המרכזי.
בע"ב :
את הראשון השכלתי עוד לפני כתיבת ההודעה. את השני קראתי עכשיו ונהנתי מהודעת עצכח שם...
לענייננו, אין איסור לפרוש מהזרם אבל מי שפרש אמור להבין ולהכיר שהוא פרש ולא לטעון שהזולת מנסה לשנות את ההיסטוריה או לטעון שזו הדרך הראויה לכולם.
עם דבריך אין לי בעיה אלא שאני אישית תומך בחזרה למקורות מתוך הזרם ולא מחוצה לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 22:38 |
|
| |
נושא הכיפה לא רלוונטי.
הבנות היו סורגות את זה במקום שיסרגו סוודרים ומכאן זה התחיל.
אם תתחיל עם כיפות הרי שגם במאה שערים יש אנשים עם כיפה מצמר זה בסדר?
כפה מעור שחור זה בסדר? ומעור חום? וכיפה מבד בצבע לבן? בצבע חקי?
אז בבקשה תרגע מהכיפות (מספיק שהבת שלי מתחילה לסרוג וכל היום עסוקה בסוגיות כמה ס"מ הרקע, איזו דוגמה ואם זה שטוח או עגול).
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 22:52 |
|
| |
נושא הכיפה מאוד מאוד רלוונטי.
אם זה כל כך לא משנה, מה דעתך להחליף את כיפתך לכיפת קטיפה שחורה?!
אופס... זה לא מתאים לך להיות מזוהה כחרדי, נכון?!
והרי צבע ומרקם הכיפה כלל לא רלוונטי, ותרשה לי לצוטט אותך: "כפה מעור שחור זה בסדר? ומעור חום? וכיפה מבד בצבע לבן? בצבע חקי? "
אלא, כפי שהערתי לעיל, המצב כיום הוא שהכיפה היא דגל שיוך מגזרי אמוני.
הרב ריינס לדוגמה חבש לראשו כיפה רבנית שחורה כך(בד שחור) גם הרב מימון וגם הרב קוק, מה גרם אם כן לתלמידיהם לשנות את צבע ומרקם הכיפה, הבנות שסרגו להם כיפות או הרצון להתבדל שיוכית?!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2009 08:05 |
|
| |
התחיל מהבנות ועבר למגזר.
בורג האבא לבש כיפה שחורה, האם זה שייך למגזר?
נכון, משהגיעה השתייכות מגזרית אז הלכו אליה כמו כובע עגול, כובע קנייטש, שטריימל נמוך או גבוה, אין סיבה שמי ששייך לציבור הדתי/חרדי לאומי לא זכאי (לדעתך) להשתייכות מגזרית כי זה הפך רלוונטי רק לפני 60 שנה ולא לפני 160 שנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2009 13:46 |
|
| |
אני חובש כפה שחורה, אז מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2009 17:55 |
|
| |
כיום כבר אין צורך בהוכחות שאין קשר בין צבע הכיפה לדעות נכונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2009 21:59 |
|
| |
אז למה אם חובש כיפה סרוגה ירצח את רבין יאמרו "דתי רצח את רבין", וואם חובש כיפת קטיפה שחורה ירצח אותו יאמרו "חרדי רצח את רבין" ?!
השאלה היא לא מה נכון בדעות ומה יפה בצבע הכיפה - אלא, האם לאחר שנוצר פילוג בין החרדים ל"מזרחי", איזו קבוצה מייצגת את ההמשך הטבעי של העם היהודי.
אני טוען וחוזר וטוען שהחרדים הם ההמשך הטבעי של העם ולכן אני ממשיך להשתייך אליהם.
אם יש צורך בחזרה בתשובה ובהתחזקות בשמירת כל חלקי התורה - נעשה זאת. אך ללא פרישה אל הזרם או התנועה החדשה.
|
|
|
|
|