בית פורומים פורום הפילוסופיה

מרגישים ת'נשמה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/4/2009 03:29 לינק ישיר 

איך אפשר להרגיש נשמה
היא משהו פנימי שיש לכל אחד מאיתנו
כשהיא נעלמת אז האדם מת  אולי רק אנשים רוחניים מאד יכולים להרגיש אותה בזמנים מסויימים
אבל לא באופן קבוע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2009 22:01 לינק ישיר 

בקרוב אשתדל לפרסם ציטוט מהספר של הרב דוד אביחיל - 'תיקון המידות' - ההקדמה לספר מומלצת מאד מאד!!!

גם ההמשך..אבל אז מתחיל להיות הרבה יותר מסובך וצריך לתפוש ראש - להשקיע - מי שרוצה - מומלץ גם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2009 00:10 לינק ישיר 

הבטחתי ציטוט אז הנה, אני אכתוב את זה בשלבים - כי זה קצת ארוך...אבל כדאי לכם מאד לקרוא.
ע"מ להבין מה זה נשמה - נגדיר קודם כל מה זה טבע ומה זה אופי.
"אנו מוצפים כל העת בגירויים מהסביבה: מראות, ריחות, קולות וכדו'. האדם מסנן את הכמות העצומה של הגירויים. מערכת הסינון מורכבת בעיקר מהשכל ומהרגש.
לדוגמא: רעש מסוים מגיע לאוזן. הרעש מועבר לשכל, והשכל קובע: נשמע רעש! אולם, מה יחס האדם לרעש זה? כיצד הרעש קשור לאדם? כאן נכנס הרגש למערכת וקובע את היחס לרעש: הרעש נעים לנו או הרעש מפריע לנו? נתון זה יועבר חזרה לשכל.
השכל מנתח את המצב שנוצר שהתאם לרגש ומסיק מסקנות. אם היחס חיובי, מעניין, מסקרן וכדו' - ניתנת ניתנת הוראה לגוף להתקרב למקור הרעש הנעים. אם היחס שלילי - השכל מורה לגוף להתרחק או לאטום את האוזניים.
מסקנה שכלית החוזרת על עצמה מספר פעמים, הופכת להיות "מושכל ראשון" בעזרתו ינתח השכל בעתיד את הדיווחים המגיעים אליו. התנהגות החוזרת על עצמה באופנים דומים פעמים רבות - תהפוך להיות מרכיב באופי, והוא ישפיע, שוב, על הניתוח השכלי.

אשמח מאד לתגובות בכדי שאדע שקוראים ושווה להעתיק בשבילכם את ההמשך...
פשוט אין לי את זה על המחשב ולוקח זמן להקליד הכל...לפחות שאדע שזה מועיל לכם אז בבקשה, תגיבו - רק שאדע שקוראים - אפילו בשביל אחד, שתיים אכתוב אם זה מעניין אותם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2009 01:30 לינק ישיר 

ניתוח יפה מאד, למרות שעדין לא ברור מה זה קשור לנשמה אבל בודאי זה בהמשך כי זה העיקר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2009 08:32 לינק ישיר 

תודה שהגבת.
אגב, לפי"ז לכאורה ניתן אולי להבין טוב יותר את העניין של "אחרי המעשים נמשכים הלבבות" - כיוון שבעצם כל מעשה מכיל בתוכו גם את התהליך הזה - וכך זה משפיע על הלב ובונה את האופי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2009 21:51 לינק ישיר 

בבקשה המשיכו להגיב.
מצווה גוררת מצווה - אדם שהתפתח אצלו אופי פחדני, ינתח את הרעש כמאיים. לעומתו, אדם שהתפתח אצלו אופי סקרני, ינתח את הרעש כמסקרן. כשהמסקנות חוזרות על עצמן - האופי הולך ומתחזק. לכן, אדם בעל מידות מקולקלות ינתח את המציאות בהתאם למידותיו ולאופיו הפגוםוההידרדרות תלך ותחמיר, בבחינת - "עבירה גוררת עבירה". לעומתו, אדם בעל מידות טובות ואופי מתוקן ינתח את המציאות באופן מתוקן, בבחינת - "מצווה גוררת מצווה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2009 01:44 לינק ישיר 

הראיה כתב:
התנהגות החוזרת על עצמה באופנים דומים פעמים רבות - תהפוך להיות מרכיב באופי, והוא ישפיע, שוב, על הניתוח השכלי. 

בעצם אתה טוען שההרגל בסופו של דבר נהפך לאופי, זה לא כ"כ ברור כי יתכן שהאופי הוא דבר מולד רק שמלבדו יש השפעה על האדם מהסביבה אבל את האופי עצמו גם אם ניתן, קשה מאד לשנות.
גם מה שכתבת עפי"ז פי' לאחרי המעשים נמשכים הלבבות, זה חידוש גדול כי בפשטות הכוונה על מעשה או תכונה מסוימת לאותו זמן אבל לא שיהפוך להיות חלק אינטגרלי מהאופי.

מומלץ לך לעיין באשכול אופיו של האדם שדן בזה באריכות וכמדומני שהיו עוד כמה.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2009 08:36 לינק ישיר 

הגיוניי כתב:
התנהגות החוזרת על עצמה באופנים דומים פעמים רבות - תהפוך להיות מרכיב באופי, והוא ישפיע, שוב, על הניתוח השכלי. 

בעצם אתה טוען שההרגל בסופו של דבר נהפך לאופי, זה לא כ"כ ברור כי יתכן שהאופי הוא דבר מולד רק שמלבדו יש השפעה על האדם מהסביבה אבל את האופי עצמו גם אם ניתן, קשה מאד לשנות.
גם מה שכתבת עפי"ז פי' לאחרי המעשים נמשכים הלבבות, זה חידוש גדול כי בפשטות הכוונה על מעשה או תכונה מסוימת לאותו זמן אבל לא שיהפוך להיות חלק אינטגרלי מהאופי.

מומלץ לך לעיין באשכול אופיו של האדם שדן בזה באריכות וכמדומני שהיו עוד כמה.  

קודם כל לגבי מה שכתבת "בעצם אתה טוען" - אולי לא הבהרתי את זה מספיק - לא אני טוען - זהו ציטוט של הרב אביחיל מספרו 'תיקון המידות'.

הרב הגדיר מה זה אופי כרגע - הדבר שעליו אתה מדבר - דבר מולד - אינו אופי אלא טבע והוא נובע מהנשמה - זה בדיוק ההמשך שאצטט מאוחר יותר. את האופי קשה לשנות כי קשה לשנות הרגלים.

לגבי "אחרי המעשים נמשכים הלבבות" - לא כ"כ הבנתי, מזתומרת "לאותו זמן" - כתוב "נמשכים הלבבות" - זה אומר שזה משפיע על הלב, בפשטות באופן קבוע...

תודה על ההמלצה, אשתדל לעיין בזמני הפנוי. (מומלץ לך לעיין בספרו של הרב אביחיל שאני מצטט ממנו שדן בזה גם הוא באריכות...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2009 12:11 לינק ישיר 

סליחה, לא הבנתי טוב, הרב אביחיל אומר שאין דבר כזה אופי, הכל זה הנשמה?
מה זה משנה? תקרא לזה איך שאתה רוצה אבל גם את האופי א"א להרגיש. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2009 16:25 לינק ישיר 

אוקי,נראה שזה לא מספיק מובן.
אנסה לבאר:
על נשמה עוד לא דיברתי - זה ה"טבע" - בפסקה הבאה שאכתוב, אבאר את זה יותר בפסקה הבאה שאצטט ב"נ...
לגבי אופי - פשוט שאדם יכול להרגיש את האופי שלו - אדם יודע האם הוא פחדן/סקרן וכו'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 11:31 לינק ישיר 

האמת שאני לא מוצא את הספר שלי...של 'תיקון המידות'...צריך לחפש...
אבל בכל מקרה, מישהו כאן ראה/קרא הארי פוטר 5? ראיתי אותו עכשיו שוב...איזה סרט!!!!
כ"כ הרבה נק' למחשבה...ממש נהנתי והתחזקתי...
אם מישהו ראה אנסה להסביר על מה אני מדבר שלא אסביר סתם דברים שלא ראו.
אגב, שאף אחד לא ייראה עכשיו בגלל שאמרתי. שייקרא עדיף...יש בזה קטע לא טוב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2009 01:45 לינק ישיר 

הראיה, נא המשך לצטט, דברים מענינים ומחכימים. ארצה לדעת מה זה אופי? ומה זה טבע? ומה ההבדל ביניהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2009 08:04 לינק ישיר 

יש! מצאתי אותו! איך זה הגיע למגירה של אחותי...? מוזר...

המשך הציטוט:
הטבע לעומת האופי. -
שלא כאופי, ההולך ונבנה עם השנים, קיים בנו מבנה נפשי קבוע ומקורי אשר איתו נולדנו ואשר אותו נכנה "טבע". הטבע הוא ייחודי לכל אחד ואחד, והוא המבנה הנפשי המיוחד לכל אדם ואדם. לכל אדם טבע שונה וכשרונות אחרים; את הטבע הזה נכנה גם בשם "נשמה". טבעו של היחיד קשור ונובע מטבעה של האומה, מנשמת האומה.

[עכשיו זה קטע חשוב מאד!!!]

הנחת היסוד אומרת כי המבנה הנפשי של האדם הוא חיובי ביסודו: "עשה הא-לוקים את האדם ישר"! (קהלת)
אך הרי: "יצר לב האדם רע מנעוריו"...?!
ישר או רע?! אלא, שע"מ לגלות את הנשמה עליו להתחנך. החינוך - עניינו גילוי הטבע האמיתי, בניגוד לאילוף - שעניינו בניית האופי לטוב או לרע, ולא בהכרח לפי הטבע האמיתי.
הרצון הפנימי - נובע מהטבע, הרצון החיצוני - נובע מהאופי.
על האדם לחבר בין הרצון הפנימי לרצון החיצוני; להפוך את הטבע לאופי.

האם אתם רוצים שאמשיך בסדר שהרב סידר או שאכתוב בסדר שאני חושב שחשוב שתדעו...כאילו איך שנראה לי שכדאי...?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 01:40 לינק ישיר 

יפה. לפי הצטוט שהבאת, הטבע=מבנה נפשי= נשמה
אצל הגוי צריך להסתפק במבנה הנפשי כי אין לו נשמה.
ואגב, סליחה על הבורות מיהו הרב דוד אביחיל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2009 18:44 לינק ישיר 

היה ראש ישיבה בישיבה תיכונית מצפה רמון ואם אני לא טועה עכשיו ראש ישיבה בישיבת הסדר.
לפי מה ששמעתי בענייני תיקון המידות וכו' הוא תותח!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > מרגישים ת'נשמה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.