בית פורומים פורום הפילוסופיה

ה' הוא טוב - ההוכחה הניצחת!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/3/2009 14:36 לינק ישיר 

אופק20 כתב:
רע- מלש' רעוע, כל דבר ארעי, לא נצחי.
נראה לי שאפשר להגדיר את הרע כטוב זמני... ואז אולי טוב ורע אינם ממש הפכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2009 15:42 לינק ישיר 

אין רע בעולם!
ברור שכל מה שהקב"ה עושה לטובתינו אלא שאנחנו עם השכל הקטן והעינים לטווח קצר לא מסוגלים לראות זאת ולפעמים נראה לנו שזה רע כשבעצם זה היה לטובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2009 00:50 לינק ישיר 

נביאה, ההוכחה שלך, לדעתי, אינה הוכחה. שבשלמא על הטוב, אנו שואלים, אם אלוקים רצה להיטיב לנו, למה ברא אותנו פה, בעולם הזה, שלא טוב לנו פה. היה לו לברוא אותנו ישירות בגן העדן, שיהיה לנו טוב. ומכאן אנו למדים שםה בעולם הזה לא טוב לנו. וא"כ, מנין לך שבגיהנום יותר רע?

אולי אלוקים רע במהותו. ויש לו אלפי סוגי רוע, אחד מהם זה העולם הזה, וחוצמזה, כדי שיהיה לנו רע באמת, חייב להיות הרבה סוגי רע, כדי שלא נתרגל. לכן, ההוכחה הניצחת שלך, הרי היא כעציץ נובל, כאבק פורח וכחלום יעוף.

לגבי השאלה מצדיק ורע לו, איך יתכן רע, והרי הכל טוב. הרי זה מהטעויות הידועות, מקרא מלא דיבר הכתוב, ראה, אנכי נותן לפניכם את החיים ואת הטוב. את המות ואת הרע. ומכאן שיש רע בעצם. ועוד הרבה הוכחות. זה שתכלית הרע הינו שיהיה טוב יותר, אינה שוללת את הרוע כמהות. הרוע, הינו רוע. אלא שיש ממנו תועלת. כמו דיאליזה שעושה רע לב"א. אלא שתכליתו טובה.

יעקב, הטיעון שזה ממש בהתחלה, היא שלא מן הענין. השפה הינה מושלמת, ללא קשר מה נמצא בהתחלה ומה בסוף.

לעצם הענין, בתהילים(ב ט) תרועם בשבט ברזל. פי' תרועם = תשברם, ומכאן, ארעי, רעוע, כלומר: שביר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2009 01:11 לינק ישיר 

עדיין אני בדעה ש'רע' היא מילה מקורית שלא נגזרת ממילה יותר מורכבת כארעיות, אתה מתכוון שאין מוקדם ומאוחר בתורה? גם הציטוט מתהילים לא מספק ארעי לא מוזכר שם, אלא בפרוש שהבאת.
המחשבון, אולי אתה לא מודע אבל בעולם הזה יש הרבה מאד סוגי רוע...
ראה אנוכי נותן וכו'- זה על האפשרות שלנו לבחור ויתכן שמדובר על גן עדן וגהינום, זה עדיין לא מוכיח שבעולם הזה יש רוע מהותי, ניתוח כואב אי אפשר להגדיר כרוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2009 01:29 לינק ישיר 

לא אמרתי שלא. שאלו אם כתוב ארעי בתנך, הבאתי מקור. הציטוט מושלם. הפסוק אומר כך: תרועם בשבט ברזל, ככלי יוצר תנפצם. אם יש לך פי' אחר לתרועם, אדרבה. כל המפרשים פירשו, מלשון שבירה. השורש של תרועם,  הינו ר.ו.ע. ואם אתה יודע קצת דקדוק תידע גם שרוע מגיע מאותו שורש, וכן ארעי.

יש הרבה סוגי רוע, נו?

רע,  הינו מהות. יש רעה חולה ראיתי תחת השמש,עושר שמור לבעליו לרעתו. יוצר אור ובורא חושך, עושה שלום ובורא רע, אני ה' עושה כל אלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2009 01:49 לינק ישיר 

הציטוט הדקדוקי שהבאת קצת מבלבל אותי, כי אני דוקא שמתי לב לכך שטוב זה גם מהות וגם פועל: 'היה טוב' 'יהיה טוב', אבל רע זה רק פועל: 'היה רע' 'יהיה רע' ובעברית משתמשים במלה רוע בשביל ההגדרה המהותית ועדיין לא מצאתי רוע במקורות, חשבתי שזה מוכיח שאין רוע במהות.
וכל הציטוטים ל'רע' לא מוכיחים כלום כי וודאי שיש כזו מילה והגדרה רק שאני טוען [כמו שכתבתי לעיל]שזה דבר זמני ולא מהותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2009 13:44 לינק ישיר 

הלוגיקה שבהוכחת הגיוניי נכונה אבל זה הדבר היחידי (מחשבון שים לב ההוכחה הובאה ע"י הגיוניי ולא ע"י הנביאה) כי את תוכן הראיה אפשר לפרוך בקל.

אף אם נסכים לעובדה שהגיהנום הוא הרע הגדול ביותר שקיים בתבל ומחוצה לו, אעפ"כ נמצא שאם אלוקים רע הוא, הלא יודע הוא את מלאכתו היטב.

אם יברא אותך ישר בגיהינום יהיה לך רע ומר בהחלט, אך עתה כאשר ברא אותך כגוף ומצווה עליך ציווים ואתה מקיים את דבריו והולך בדרכיו ולמרות כל זאת יכניסך לגהנום המר, הלא הוא רע שבעתיים...  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2009 15:03 לינק ישיר 

אין לי כרגע כ"כ הרבה זמן לקרוא את התגובות ולהגיב
אבל במבט מלמעלה זה נראה אשכול שמוקדש לOתם אחת
כי זה אחד הנושאים שהיא הכי אוהבת לדבר עליו....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2009 15:12 לינק ישיר 

תוקן על ידי רותם24 ב- 23/03/2009 15:09:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2009 18:39 לינק ישיר 

גולם, למקרה שלא שמת לב, אז אני פתחתי את האשכול הזה ולא זכור לי שהקדשתי אותו לאף אחד!
והייתי שמח אם בכ"ז תמצא לך זמן לקרוא את התגובות ולהגיב בצורה ענינית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 01:44 לינק ישיר 

הגיוניי, לו היה קורא לעצמו "גולם החולם",  התגובה היתה יותר ענינית...

וסליחה שיחסתי בטעות את ההוכחה לנבואה במקום להגיון. (חכם עדיף מנביא)...

יעקב, אני לא מבין מה שאתה אומר. רצח זה טוב או רע. כעס זה טוב או רע. גאוה זה טוב או רע. וכן הלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 01:46 לינק ישיר 

רע, רע, רע, אבל רק בהגדרה, לא במהות! והרחבתי למעלה, כך זכורני...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 01:50 לינק ישיר 

אז אני לא יודע מה זה מהות!!! עוד מעט תגיד לי שזה רע, אבל אין לזה "חלות דין"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 02:21 לינק ישיר 

ב'חפצא' ב'חלות' ב'עצם', איך שלא תקרא לזה זה לא באמת רע, אולי מצאתי דוגמא, עכשיו אני עייף אבל זה רק זמני אחר כך אהיה ערני, אין בנאדם עייף במהות זו רק הגדרה זמנית, כמו כן רציתי לומר שגם בעולמנו שנברא בהנהגת הטוב, לא קיים בו רוע ב'עצם'. וד"א לא ענית לי על העניין הדקדוקי עיין לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 02:23 לינק ישיר 

העייפות הזמנית היא מהותית! והמהות תחלוף כעבור זמן. ולדידך גם העירנות אינה מהות כי היא תחלוף כעבור שמן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > ה' הוא טוב - ההוכחה הניצחת!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.