|
|
| נשלח ב-1/4/2009 14:18 |
|
| |
היות שאין עיתותי בידי, קראתי רק את ההודעה הראשונה של האשכול ואת התגובה האחרונה אז סורי אם תגובתי תשדר חוסר התאמה לרציפות האשכול.
שני דברים:
א. יש ספר - קצר אך חכם, הנקראה "שידוכים בדרכה של תורה" ובו מיטיב המחבר לחלק בין שתי גישות של צעירים כשבאים לבחון שידוך: הגישה החיובית והגישה השלילית.
הגישה החיובית אומרת על כל שידוך שאני ניגש לפגישה שבעיקרון זהו זיווגי - - אא"כ נראה אחרת - שיש בעיה או שזה סתם לא מתאים.
הגישה השלילית אומרת להיפך - שבעיקרון למה שדוקא זה יהיה הזיווג שלי - מתוך מיליוני שידוכים פונטנצילים - - אא"כ נראה שזה באמת משהו מיוחד מיוחד ו"במקרה" "נפלנו" על השידוך המושלם עבורינו.
למותר לציין שמי שרוצה תכל'ס להתחתן ונפשו קצה ברווקות המתמשכת יבין איזו גישה 'תקדם' אותו מהר יותר אל זיווגו המיועד
אם תעייני שם בספר (מצוי מאד אצל בחורי הישיבות) תקראי בפרטנות את הפרק הנ"ל ותשכילי בענין הזה שציטטת בשם החזו"א.
ב. בענין ה'כיף' הזה של ההתרגשות והפרפרים:
שמעתי פעם פעם ממשגיח חכם מאד על ענייני מוסר ששיחת מוסר/ סדר מוסר המביא מיידית לחיזוק גדול עם התלהבות גדולה ו"אורות" (שזה נראה לנו כאילו שיחה שהשפיעה חזק) - סופו של חיזוק כזה להתפוגג.
ואילו דוקא מוסר עמוק וחיזוק שיכלי יותר הגורם לך ללכת לאחמ"כ הביתה בלי "קפיצות" - דוקא הוא - סופו להתחזק ולהתחזק עד שמכה שורשים חזקים ומשנה את כל ההתנהגות של הבן אדם.
---ואותו דבר בשידוך: דוקא שידוך שיכלי (שהלב לא מתנגד) סופו לגרור אחריו את הלב - אבל בצורה יצוקה!! עם כרייה של השכל.
מה שפחות טוב זהו שידוך שמתחיל עם לב דופק.. - שכאן הלב נכנס למקום לא מסותת וכרוי וסופה הרי של כל התרגשות ראשונית להתפוגג מעט, ואז אנחנו כבר בתהליך "ירידה" ונסיגה, וזה כבר לא טוב.
חג כשר ושמח ובקרוב אצלכם!!
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 08:51 |
|
| |
לומדס,
ישר כוח !!!!
מסכימה איתך בכל מילה !
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 09:37 |
|
| |
אנחנו לא חיים בלה לה לה לנד. צריך להיות ריאליים ולא ורודים מידי כתיבה מענינת.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 19:24 |
|
| |
לה לה לה לנד?
לייק מיין?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 20:14 |
|
| |
לייק מיין.
אני בעד לחיות שם,עדיף מלחיות בבאסה לנד.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2009 13:32 |
|
| |
שלום לכולם.
אופק, תודה לך שפתחת את האשכול, זו שאלה שמטרידה גם אותי.
ועדין לא ברור לי איך אפשר להתארס עם אדם רק לפי החלטה שיכלית (כמובן כשהלב לא מתנגד) ובלי שום תחושה של התרגשות ופרפרים בבטן?? לפי כך, היינו יכולים להתארס כמעט עם כל אחד, לא כך?
(תקנו אותי אם אני טועה, אני רק "חצי בשידוכים" ועדין לא נפגשתי, אז אולי אני עדין לא מספיק מבינה...)
|
|
|
|
|