|
|
| נשלח ב-27/3/2009 13:36 |
|
| |
השאלה
האם בחור ישיבה שאינו שוהה בישיבה בפסח חייב לבדוק את החמץ בחדרו? |
תשובת הרב
הפוסקים דנים בשאלה זו הנובעת (בין השאר) משאלת בעלותו של תלמיד ישיבה המשלם שכר לימוד לישיבה, ולפיכך יש מקום לומר שדינו כשוכר החייב בבדיקה, או שדינו שונה כיון שברשות הנהלת הישיבה להעבירו מחדרו לחדר אחר בכל עת.
למעשה אין חובה על בחור ישיבה לעשות בדיקת חמץ בחדרו, אך עדיף שיבדוק לפני צאתו הביתה (כמובן בלי ברכה).
|
מקווה שזו לא הייתה...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2009 15:19 |
|
| |
בס"ד
חשבתי לשים את השאלה הזאת, רק ש'נזכרתי' שצופי הפורום אינם בחורי ישיבה...
|
|
| נשלח ב-28/3/2009 21:43 |
|
| |
שאלה:
אנו לא מתכוונים להשתמש בדירתינו במשך כל החג, האם יש לנקות כל מיני כתמים שומניים ו/או חתיכות שחורות שרופות שיש על התבניות או משטחי התנור כאשר לא מתכוונים להשתמש בתנור בפסח. מה הדין ביחס לנקיון השיש, כלים וכדומה?
תשובה:
גם מי שאינו משתמש בבית בפסח צריך לנקותו מחמץ בעיקר במטבח וכן כל מקום שיש בו חמץ. אין צורך להכשיר אלא רק לנקות מחמץ בעין פירורי חמץ וכדו' בליל האחרון לפני עזיבת הדייר יש לבדוק את החמץ כנהוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2009 21:44 |
|
| |
שאלה:
המשנה ברורה אומר שצריך ללעוס שני כזיתים מצה ביחד ולבלוע זית אחד ביחד, האם חייבים לעשות זאת?
תשובה:
צריך לאכול את המצה בשיעור הזיתים בלי הפסקה, אך בלתי אפשרי לבלוע אותם בבת אחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2009 21:44 |
|
| |
בס"ד
שאלה:
מה לעשות באוכל של דגים שיש בהם תערובת חמץ?
תשובה:
אוכל לדגים שהוא חמץ אין להאכיל בו את הדגים בפסח, ויש למכור אותו במכירת חמץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2009 21:45 |
|
| |
שאלה:
אני מנגן בטרומבון (כלי נשיפה ממתכת צרה וארוכה) וכשאני מנגן לפעמים נכנסות שאריות של אוכל מהפה לתוך הכלי (במיוחד לפיה). האם צריך לנקות את הכלי לפסח, ואם כן אז רק עם מים?
תשובה:
צריך לנקות היטב את הכלי במים או באופן אחר אך שיהיה נקי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2009 21:46 |
|
| |
שאלה:
אדם שעובד כשכיר בחברה, האם מוטלת עליו חובה לבדוק את החמץ בחדר בו הוא עובד יחד עם עוד אנשים?
תשובה:
מכיוון שהמקום והחברה אינם שלך, אינך חייב לבדוק את החמץ.
שוכתב מתוכניתו בערוץ 7
התוכנית משודרת ביום ראשון בשעות 21:00-21:30
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2009 22:05 |
|
| |
| שניארב כתב: |  | בס"ד
חשבתי לשים את השאלה הזאת, רק ש'נזכרתי' שצופי הפורום אינם בחורי ישיבה... |
|
אתה בטוח שכולם?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2009 22:12 |
|
| |
לא משנה אם החברים פה הם תלמידי ישיבה או לא
יש פה נפקה מינה גם לסטודנטים לכן השאלה במקומה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 21:47 |
|
| |
השאלה
כיצד ניתן להכשיר פלטת שבת לפסח? |
תשובת הרב
יש לנקות היטב את הפלטה ולהפעילה על החום הכי גבוה למשך כרבע שעה. בפסח יש להשתמש בפלטה כשהיא מכוסה בנייר כסף.
מקורות: סידור פסח כהלכתו פרק ז סעיף ד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 21:48 |
|
| |
שאלה:
לאחר עיון קל בנושא מצאתי שמותר לבדוק חמץ בפנס בברכה. שאלתי היא האם גם בפנס לד (שאין בו חוט להט ואי אפשר להשוותו לנר) מותר לבדוק, וכן האם לברך על בדיקה זו?
תשובה:
נושא של פנס בבדיקת חמץ הוא לא כמו נרות חנוכה שיש דעה שצריכים דווקא נר, כמו המהר"ל, הוא סובר שדווקא בשמן מדליקים ולא בשאר הדברים. למשל בשבת, האור בשבת הוא משום עונג שבת ושלום בית. הרב פרנק בשעתו אמר: אמנם כל הנשים נוהגות לברך על נרות, אבל אם אשה נקלעה למקום שאין לה נרות – תברך על חשמל, סוף-כל-סוף הוא נותן את התוצאה.
גם לבדיקת חמץ, אני חושב שיש אפילו מעלה בפנס טוב. בנרות מדורות קודמים היתה בעיה – אדם ייקח נר של חֵלֶב והוא ייטוף על כלי ויאסור אותו מכיוון שהוא יבלע חֵלֶב או אם יבדוק ארון שיש בו בגדים וספרים אולי יידלק משהו. בפנס אין את כל החששות האלה. תיקח פנס ותשתמש בו.
שוכתב מתוכניתו בערוץ 7
התוכנית משודרת ביום ראשון בשעות 21:00-21:30
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 21:49 |
|
| |
שאלה:
האם במוצרים הבאים יש להקפיד שיהיה הכשר מיוחד לפסח:
תה
קפה
דבש
סוכר
מלח
בשר (קפוא)
דגים (קפואים)
השאלה היא גם לכתחילה דהינו כשיש לי בבית חבילה (סגורה) האם אני צריך לקנות חבילה חדשה. וכן בדיעבד כשנתקעתי בבית עם חבילה ללא הכשר אם אני צריך בחג ללכת לקנות.
תשובה:
בעקרון חומרי גלם נקיים שאינם ממין דגן או קטניות אין בהם חשש חמץ. אך לפעמים יכולות להיות בעיות באריזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 21:49 |
|
| |
שאלה:
הרבה דברים אנו עושים בליל הסדר בכדי שהילדים ישאלו שאלות החל מהסרת הקערה והטיבול וכל המרבה הרי זה משובח. מ"מ עולה לה השאלה וכי בדורות הקדומים הילדים היו כאלה בורים ולא ידעו שהכל הצגה, הרי גם אז היו בתי ספר (מתקנת רבי יהושע בן גמלא), היום המצב בדיוק הפוך הכל נהפך לטקס וזה בכלל לא מעורר לשאול, אני אפילו לא יודע מה המצב התקין ומה המעוות. אשמח אם הרב יתיר לי את הסבך.
תשובה:
נכון. במשך הדורות נוצרה מסגרת מסודרת לליל הסדר, ואע"פ כן יש מקום לשאלות רבות וצריך להיות יצירתיים בשיתוף הילדים בליל הסדר כדי שנוכל לקיים בהם והגדת לבנך.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 15:11 |
|
| |
שאלה:
האם שמן קנולה כשר לפסח מותר לאשכנזים הנוהגים איסור בקטניות?
תשובה:
הקנולה היא שם נרדף ללפתית. הלפתית עצמה היא מאכל בהמה והגרעינים שבפרחים שמהם מפיקים את השמן לא נאכלים גם ע"י בהמה. לא מדובר אפוא בקטניות רגילות המיועדות למאכל אדם ואוכלים אותן כמו דגן. הקנולה לא נאכלת כלל ולכן אין בה איסור קטניות.
אומנם יש חשש שגרעיני דגן עלולים להתערב בה. אך אם מדובר בקנולה כשרה לפסח שהושגחה כהלכה שלא יתערבו בה גרעיני דגן כשרה גם לאשכנזים.
|
|
|
|
|