| נשלח ב-23/3/2009 21:05 |
|
| |
השתפחות הנפש..
בנפשנו כתובים מעוראות חיינו וחשבונות קיומנו...בעודנו חיים אנו מסוגלים לדלג מעל אמיתות אלו ולהכחיש את האינדוודואל שמסתתר אי שם ומצביע לכיוון הנחלה שהיא טיבענו ..כשהאושר בעצמו על כף המוזניים אנחנו פשוט לא שם ...אנו רואים רק רוודים של מה שאנחנו חושבים שהוא כלום ובוכים שאין שום סיבה שלא נהייה מאושרים...אז בואו ביחד ניתן לדברים לצאת ...בואו נבכה ...נצעק...נכאב כי זה בליבנו..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2009 00:04 |
|
| |
לפי דבריך בעצם כדאי להוציא את הכאב שבליבנו כי בעצם אנו טועים באשר לכאב וכשנוציאו החוצה נגלה את האושר שהיה מתחילה על כף המאזניים כאשר לא היינו שם.
שאלתי אליך האם זה לדעתך בכל דבר הטמון בליבנו, גם כאשר אנו מאושרים שמא העצב מונח על כף המאזניים ואנו פשוט לא נמצאים שם... או שתאמר זאת רק על הכאב שאנו חווים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2009 01:19 |
|
| |
רציונליסטי, אני לא הבנתי לא מה שהוא כתב, ולא מה שאתה כתבת. אבל ממה שכתבת אני מבין, שהבנת מה שהוא כתב. אולי תסביר לנו מה הוא כתב לפי הבנתך, ונבין את מה שאתה כתבת!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2009 01:34 |
|
| |
זה הגדרות לתשבץ היגיון?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2009 01:37 |
|
| |
את מי אתה שואל?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2009 01:52 |
|
| |
את מי אני שואל, מחשבון? את מי? אני שואל את שושנת העמקים, אני שואל את רוח ההרים, אני שואל את הטוב שבי, אני שואל את שקדי המרק, אני שואל את זריחת השני, אני שואל את קרסי הנחושת ואת האיל המואדם, אני שואל את בריח הזהב. אני שואל, אני שומר חינם, אני שוכר ושומר שכר, אני גזלן החייב באונסין, אני גרמא בנזיקין, אני היזק שאינו ניכר, אני חזקת קרקעות. גורו לכם ממני, יושבי אופל, חשבתם לשרפני נפש והרי אני נושא אשי אל ההרים, להפרות כל חי. עד כאן בהשראת שאנטיבאבו, ועכשיו לגוף שאלתך- השאלה הופנתה לשאנטיבאבו, את התגובה שלך דווקא הבנתי היטב.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2009 01:55 |
|
| |
אתה - איסתרא בלגינא, חמור נושא ספרים, כותח הבבלי, שכר המדי, חומץ האדומי, דורש טוב לעצמו, גדי כפות, ועוד ועוד, שליט"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2009 08:55 |
|
| |
הדברים, לפי מיטב הבנתי, מתייחסים למצב בו העצב בלתי מוסבר, מה שאתה מכנה כ"השתפכות הנפש", היא בעצם כמיהה והצפה רגשית.
בהעמקה בלתי מתפשרת, ניתן להגיע לשורשי התחושות, לעיתים רק עם עזרה מקצועית, אך, לרב האנשים החושבים - ישנן מיומנויות מפותחות להתמודד בלעדיה.
בכי, במקרים כאלו, אכן, מתגלה כיעיל ביותר, משחרר, ומכין מקום להצפה הבאה...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2009 12:05 |
|
| |
רציונלי..ההתמודדות עם הכאב והעלמותו הוא המבחן לממשות קיומננו..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2009 22:19 |
|
| |
הנביאה, עזרה מקצועית עובדת עם כללים וככזאתי היא מגבילה ומצמצמת, יתכן שבמצב של "השתפכות הנפש" עדיף להימנע מכך ופשוט להשתפך...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2009 01:47 |
|
| |
אכן, בכי עוזרת תמיד. זאת הבטחה אלוקית שבכי עם דמעות יואילו לפרוק את מועקות הלב.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2009 13:09 |
|
| |
יעקב, העזרה המקצועית רלוונטית רק לגבי אלו המעונינים לרדת לשרש התחושות, עיין שנית בדבריי דלעיל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2009 15:34 |
|
| |
אני לא חושב שבכי מועיל משהו הוא רק יוצר תופעה פסיכולוגית של פורקן מסויים שאפשר להגיע
אליו ע"י חשיבה תכליתית ואין צורך בריגושים פיזיים רדודים. ואם רק הפורקן הזה עוזר זאת אומרת
שהמועקה אף היא היתה ללא שום תחלית ומטרה, וא"כ הבכי הוא תחושת חוסר אונים על אי השליטה
שבעצם התסכול שלא מוביל לשום יעד. וכמובן שהבוכה לא ישים ליבו על כך שהוא צריך לבכות על עצם בכייתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2009 15:42 |
|
| |
מה?????
בא נעשה הפרדה:
כשבן-אדם בוכה על שטויות בהחלט צריך לבכות על כך, אבל יש בכי על דברים חשובים.
בכי הינו דבר לגיטימי ואף רצוי, "שערי דמעה לא ננעלו".
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2009 18:03 |
|
| |
מה התכלית של זה הכאב
אם לא לנענע לי את הלב
ששקע בתרדמה
וזה זמן רב
שלא החסיר פעימה
[שולי רנד]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 01:00 |
|
| |
לא נהניתי מתשובתך, אגואיסט.
הבכי עוזר גם כשאין מוצא מהסבך אליו נקלעו, גם במצבים שהכאבים רגשיים, וגם כשהם שכליים, בכי ודמעות עוזרות פיזית. כמו שכשאתה רעב אתה אוכל, ללא הרבה מחשבה. וזה עוזר. אותו הדבר לגבי בכי ודמעות, שעוזרות.
|
|
|
|
|