בית פורומים חבלי משיח

מיכאל בן ארי - והצעדה באום-אל-פאחם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/3/2009 21:07 לינק ישיר 
מיכאל בן ארי - והצעדה באום-אל-פאחם

מיכאל בן ארי נבחר השנה בפעם הראשונה בחייו לשרת בכנסת ישראל מטעם 'האיחוד הלאומי'.
לפני מספר שנים ניסה להיכנס יחד עם מרזל כמפלגה, שבראשה עמד מרזל, אך נכשל. באותה תקופה עבדתי
איתו וניסיתי לגייס לו קולות. גם כשלא הצליח אז להכנס לכנסת - עשה יחד עם מרזל מסיבה גדולה בר"ג לפעילים,
ונתן נאום חוצב להבות, כבר אז ראיתי לפני אדם בעל שיעור קומה, שאהבתו ונאמנותו לארץ ישראל לא יודעת
גבול. היום, כשנבחר לכנסת ישראל, ובכל הזדמנות הוא מזכיר את הרב שלו - כהנא, אפשר להבין את הלהט הגדול
והעשייה המרובה שהוא מנסה לעשות, לעתים פרובוקטיבית, למען ארץ ישראל - שכל כך חורה לו מה שקורה
כאן: פגיעה בהתיישבות, השתלטות ישמעאלים על הארץ שלנו, הרס בהר הבית (בן ארי בין היתר חוקר בנושא
בית המקדש), פגיעה בזהות היהודית שלנו.

השבוע החליט בן ארי להצטרף לבן גביר לצעדה באום-אל פאחם, החלטה שגררה זעם רב ואפילו איומים על חייהם
של השניים (היום בחדשות).

האם המעשה של בן-ארי הוא פרובוקציה שלא תורמת לעם ישראל - או... תחילתן של
פעולות לכופף את ראש הנחש שהתרומם ומאיים לבלוע אותנו כאן ?
אשמח לדעותיכם.

להלן הכתבה מאתר הארץ

<><>  <><>
ח"כ מיכאל בן ארי ישתתף בצעדת הימין באום אל-פחם
מאת יואב שטרן
בן ארי אמר ל"הארץ" כי הפרובוקציה האמיתית היא שבחלקים מסוימים בישראל הסירו סממני הריבונות; מסלול הצעדה לא יפורסם
מיכאל בן ארי. לדבריו, המשטרה יודעת את מי לחסום כדי שלא תיווצר מהומה
תצלום: דניאל בר און / ג'יני
ח"כ מיכאל בן ארי (האיחוד הלאומי), הודיע היום (ראשון) לקצין הכנסת כי הוא מתכוון להשתתף בתהלוכת הימין שתיערך מחרתיים באום אל-פחם. בשיחה עם "הארץ" אמר בן ארי, כי "ישנה פרובוקציה נוראית בכך שבחלקים מסוימים בתוך ישראל הסירו את סממני הריבונות. יש תהליך השלמה ולגיטימציה של זה עד כדי כך, שמי שמבקש להניף דגל ישראל נקרא פרובוקטור. זה היפוך היוצרות".

בהתייחסו למהומות שעלולות לפרוץ בעיר, אמר ח"כ בן ארי כי הוא "בטוח שמשטרת ישראל יכולה לבצר את שלטון החוק ולעצור את הפורעים המסיתים כמו במקרים אחרים". לדבריו המשטרה "יודעת את מי לחסום כדי שלא תיווצר מהומה". בן ארי הוסיף כי "אנחנו בסך הכל מתכוונים לקיים תהלוכה של דגלי ישראל, לא דגלי האויב. זו המדינה שבה תושבי אום אל-פחם חיים, והם מקבלים ממנה קצבאות ותקציבים לעירייה".

התגובות להכרזתו של בן ארי לא איחרו להגיע. הערב הגיב לדברים ח"כ עפו אגבארייה (חד"ש), תושב אום אל-פחם ויו"ר השדולה לקידום יחסי יהודים וערבים בכנסת. אגבארייה אמר כי אינו מופתע מכוונת ח"כ בן ארי להשתתף בתהלוכה מחרתיים. "ההתנהגות הגזענית של החבורה התמהונית הזו אינה מפתיע אותנו", הבהיר. אגבארייה אמר כי הוא ושאר תושבי העיר לא יאפשרו "לבן ארי ולחברי כנופייתו להציב את כף רגלם בעיר".

המשטרה ואנשי הימין סיכמו על המסלול שבו תצעד התהלוכה, אך קבעו כי הוא לא יפורסם. פעיל הימין ועוזרו הפרלמנטרי של בן ארי, איתמר בן גביר, ממארגני התהלוכה, אמר היום ל"הארץ": "אנחנו לא שבעי רצון מהסיכום הזה והוא אינו מעיד על דברים טובים, אבל אנחנו לא נפרסם את המסלול. עם זאת, אנחנו נעמוד בסיכום כי מילה שלנו היא מילה".

בן גביר הוסיף כי ההחלטה של עיריית אום אל-פחם להכריז על שביתה כללית מחר אינה מרתיעה את מארגני התהלוכה. "אנחנו דורשים מהמשטרה לפעול בנחישות ובתקיפות כלפי מי שמאיים על הדמוקרטיה, על חופש הביטוי ועל הציונות", אמר.

ובתוך כך, גורמים פוליטיים בציבור הערבי קוראים להתגייסות של כלל הציבור כדי להגיע לעיר מחרתיים. אמיר מחול, יו"ר ועדת המשנה לענייני חירויות של ועדת המעקב, פירסן היום הודעה ובה נקרא הציבור להתאספות הציבורית הרחבה ביותר כדי למנוע את כניסת הצועדים. הוא קרא לפעילי זכויות אדם ועורכי דין ערבים להגיע למקום כדי לתעד את המאורעות.

בהודעתו, תקף מחול את משטרת ישראל: "המשטרה אינה צד ניטרלי או צד השואף לשמירה על הסדר הציבורי. זה מנגנון לדיכוי הזכות של הציבור שלנו להתארגן נגד התוקפנות נגדו", נכתב.

בשבוע שעבר הודיעה המשטרה לפעילי הימין איתמר בן-גביר וברוך מרזל, כי יותר להם לצעוד עם דגלי ישראל באום אל-פחם. הצעדה מתוכננת להתקיים ביום שלישי, בשכונות הצדדיות של אום אל-פחם, ותאובטח על ידי אלפי שוטרים. זאת, בהתאם להחלטת בג"צ מלפני חודש וחצי.

במפלגות הערביות ביקרו בחריפות את החלטת המשטרה לאפשר את התהלוכה. ח"כ חנא סוויד (חד"ש), הגדיר את הביקור "מעשה התגרות לשמו", והזהיר כי הוא עלול להתפתח לכיוונים לא רצויים ועימותים. ח"כ חנין זועבי (בל"ד) אמרה כי ההפגנה אינה בבחינת הבעת עמדה פוליטית לגיטימית, אלא חלק ממסע הסתה מתמשך נגד האזרחים הערבים, והאישור שניתן לקיים אותה הוא בבחינת "רשיון לעמדות גזעניות".

תוקן על ידי 3ברית ב- 23/03/2009 21:06:42

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/3/2009 11:39 לינק ישיר 
השבח לאל - הצעדה הסתיימה

האם חוסר התגובות כאן מראה על "סתמיות" של המהלך, שהסתיים לא מכבר, כשיהודים צועדים בישוב ערבי עויין
ונושאים את דגל ישראל?

דעתי האישית, שהצעדה היתה פרובוקציה שנועדה להביא כתבה לעתונים, לא היה הישג בצעדה הזאת ואולי גם לא
השפעה אידאולוגית על יהודים כאן בארץ, שהתכונות הבסיסיות שלהם עם חסד, נתינה ואהבה לזולת. גם התורה אוסרת
להתגרות בערבים ואוייבים, (פרט לימי מלחמה או פגיעה בישראל).

אישית חששתי מהצעד הזה כיוון שזכור לכולנו מה קרה עם רחבעם זאבי הי"ד, איש יקר ואהוב, שעורר את הערבים
עליו והם רצחו אותו. ואם בן ארי מזדהה עם כהנא - עליו לדעת שהציבור ברובו לא מזדהה עם כהנא ולא מוכן לקבל
דרכים קיצוניות שמתעלמות משאר הבעיות החברתיות בישראל.

בעקבות המהלך הפרובוקטיבי נפצעו שוטרים - מאחלת להם החלמה מהירה !

אני שמחה שהצעדה הזאת הסתיימה ומקווה שהאיחוד הלאומי יפעל בחוכמה למען
עם ישראל וארץ ישראל שזקוקים להם, אבל לא למהלכים קיצוניים שעלולים לפגוע
ביהודים.

תוקן על ידי 3ברית ב- 24/03/2009 17:16:11

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/3/2009 12:12 לינק ישיר 

אנשי נטו"ק באו שמה למחות נגד ההתגרות באומות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 17:16 לינק ישיר 

תראי את אולי לא קראת את הספרים של כהנא הי"ד בן ארי אמר בפירוש שהוא הולך בדרכו. מה כהנא הי"ד אמר? הגלות עצמה בארץ ישראל היא חילול השם. הפגנת החולשה שלנו היא חילול השם והתפקיד של היהודים כאן להלחם נגד השונאים שלנו שהם שונאי השם. פרובוקציה או לא פרובוקציה צריך רק לחזק דברים כאלה ולהצטרף לכל פעולה כזאת כדי להוריד את האף הגבוה שלהם ולא רק זה, מה פתאום הם מקבלים מהמדינה כספים ולא מרשים לנו להסתובב בעיר שלהם????

תשמעי מה הרב כהנא כותב בספר שלו אור הרעיון:

הגאולה שהחלה למרות עוונותינו, כדי לקדש את שם ה' לעיני הגוים בגבורה ובתפארת, הפכה בידי "עם נבל ולא חכם" לחילול ולניאוץ דוקא על ידי אלה שהקב"ה חשב לגאול. אם התחלת הגאולה והמדינה באו כדי לקדש את שם ה', הרי הדרך היחידה להתעלות ולהגיע לגאולה של "אחישנה" היא להמשיך ולתגבר את קידוש השם שהיה בעצם הקמת המדינה. הצו האלוקי טחון בו, וחיסול חילול שמו ללא פחד מהגוי, ללא יראת בשר הוא: המשך קידוש שמו על ידי  ודם. כל נסיגה, כל הכנעה, כל ויתור לגוי, כל יד המורמת נגד יהודי, כל פיגוע וכ"ש רצח ח"ו של יהודי בארץ, וכל חירוף וגידוף מצד הגוי בא"י - חילול שמו הוא. אך אם יש חילול השם כזה, הוא חמור פי כמה יותר מכל השאר, מפני שהוא בא בתוך מדינה שקמה אך ורק כדי למחוק את חילול השם, והנה במקום שימשיך ויתגבר עם ישראל את תהליך קידוש השם,  נסוג הוא ומחללו.

מה שעשו היום בן גביר ובן ארי הוא קידוש שם שמים !

הקישור לאור הרעיון http://www.kahane.org.il/meir/ohr/or18.htm

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/3/2009 17:38 לינק ישיר 

sarah כתב:
תראי את אולי לא קראת את הספרים של כהנא הי"ד בן ארי אמר בפירוש שהוא הולך בדרכו. מה כהנא הי"ד אמר? הגלות עצמה בארץ ישראל היא חילול השם. הפגנת החולשה שלנו היא חילול השם והתפקיד של היהודים כאן להלחם נגד השונאים שלנו שהם שונאי השם. פרובוקציה או לא פרובוקציה צריך רק לחזק דברים כאלה ולהצטרף לכל פעולה כזאת כדי להוריד את האף הגבוה שלהם ולא רק זה, מה פתאום הם מקבלים מהמדינה כספים ולא מרשים לנו להסתובב בעיר שלהם????
מה שעשו היום בן גביר ובן ארי הוא קידוש שם שמים !

שרה, ברוכה הבאה לפורום.

הספר אור הרעיון נמצא בביתי וקראתי אותו למרות שאני לא מזדהה עם חלקים גדולים ממנו, אולי בגלל שלא הייתי
תלמידתו של הרב כהנא הי"ד.

גם דעותיו הקיצוניות של מיכאל בן ארי מוכרות לי בחלקן (אם כי איני מתיימרת לדעת את מורכבות דעותיו). לא רק שהוא
היה תלמידו של הרב הי"ד, אלא הוא עוסק במחקר ודרשות בכל הקשור לבית המקדש, מורה במקצועו, איש רב פעלים,
לוחם אמיתי למען ארץ ישראל, הוא היה הראשון שהתגייס לפעילויות נגד ההתנתקות, ויראת השמים שבו ראויה לקנאה
כולל אהבת ארץ ישראל הקיימת בו שאין בה פשרות, אישית אני מעריכה אותו מאד.

קיצוניות בעיני נמדדת במעשים שיכולים להתאים לתקופה מסויימת ולא מתאימים לתקופה אחרת, ולכן בשעתו כהנא לא
התקבל על הציבור הישראלי ורק מיעוט תמך בו.

בעיני - מעשים שנעשים בלי לקחת בחשבון את כל הציבור היהודי בישראל, בלי לחשוב שאולי אותם מעשים יגרמו לפגיעה
קשה ביהודים תמימים - אסור שייעשו. במיוחד כאשר הצעדה היום נראתה לי אישית לא יותר מפרובוקציה לשמה שאין
מאחוריה שום מטרה אלא להתגרות בשונאים שלנו , התגרות שעלולה להביא מאוחר יותר להתארגנויות התקפיות חבלניות
נגד יהודים.

לו העם שלנו היה מגובש בדעתו וחזק יותר, היה מקום לכל פעילות מהסוג הזה, ואז גם היינו יודעים להגיב לתוקפנות
הערבית ומסירים את שיקוציהם, אבל אנחנו נמצאים היום במבוכה גדולה בלי מנהיג, מתנועעים לכל רוח, זועקים להנהגה
חזקה שתוביל אותנו, וכאשר העם חלש - פעילות מהסוג הזה מביאה לתעתועי שווא שככה צריך להתנהג, מחר יקום
יהודי ויקצין עוד יותר את המעשים שלו כדי לחקות את בן ארי, ולאיפה נגיע.

זה לא שאני שוללת עמידה חזקה מול ערבים שכל רצונם הוא להשמיד אותנו, והם עושים הכל להשתלט על המדינה
(באדיבות ממשלת ישראל), ההיפך, אלא שלדעתי סביב הפעילות הזאת צריכה להיות אמירה חברתית ברורה תוך
הנעת היהודים לכיוונים של הבנה מעמיקה וחיזוק האני בתורת ישראל
.

אני לא בטוחה, וממש אין בי ידיעה, כמה בן ארי חכם וחזק להוביל את הציבור הישראלי סביב המעשים שהוא עושה
ומתעתד לעשות, האמת גם שאין לי עמדה - ומה שאני כותבת זה במסגרת אינטואיציה בלבד, ימים יגידו אם אני צודקת
או לא. ייתכן שהמעשה שלו היום הוא זריקת אבן שתתגלגל קדימה ותביא עוד אבנים שיש עימם בשורה לעם ישראל.

הנושא שהבאתי חשוב לי אישית - כי נראה לי שאנחנו הולכים לכיוונים מיוחדים מאד, והופעתו של בן ארי בכנסת ישראל
תביא לשינוי, אני מקווה, בחשיבה של כל יהודי לגבי אחיזתנו בארץ ישראל.

תודה שביקרת בפורום וכתבת, אשמח לקרוא עוד מדעותייך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/3/2009 17:57 לינק ישיר 
וידאו מאום אל פאחם

וידאו התהלוכה באום אל פאחם

<*

תוקן על ידי 3ברית ב- 24/03/2009 18:27:58

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/3/2009 18:01 לינק ישיר 

רק שתראי איך החיות האלה חושבים שהארץ שלהם. מותר ליהודי לצעוד עם דגל ישראל בכל אתר ואתר בארץ הנשלטת על ידי שלטון יהודי !

מספיק להתרפס בפניהם !!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/3/2009 18:03 לינק ישיר 

תמונה המהתהלוכה.

תוקן על ידי sarah ב- 24/03/2009 18:01:02

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/3/2009 20:23 לינק ישיר 

לא יודע לאן זה יגיע מחר בג"ץ יתיר לערבים לעשות תהלוכה בבני ברק מה אנחנו צריכים את זה
כל עוד שלא הפנמנו שזו מדינה שמאלנית עם ערכים שמלאנים ואפילו שימניים ישלטו פה עדיין הערכים הם שמלאניים
יש יש הרבה מה לכתוב על זה אני לא רוצה לעצבן את צברית ולומר שזה שלטון הערב רב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 12:02 לינק ישיר 
המשטרה סוגרת חשבון באום אל - פאחם מול המתפרעים

13 בני אדם נעצרו הלילה, בחשד שהתפרעו בהפגנות נגד צעדת הימין בעיר אתמול. המשטרה: "נמשיך ונמצה את הדין עם מפירי הסדר"

המהומות באום אל פאחם שקטו, אבל המשטרה ממשיכה במעצרים. הלילה (רביעי) נעצרו 13 בני אדם, ביניהם שלושה קטינים, והבוקר הם יובאו לבית המשפט להארכת מעצרם. מתוכננים מעצרים נוספים. "אנחנו מבצעים פעילות נחושה. נמשיך ונמצה את הדין עם מפירי הסדר", נמסר מהמשטרה. (ynet)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חבלי משיח > מיכאל בן ארי - והצעדה באום-אל-פאחם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext