|
|
| נשלח ב-25/3/2009 10:56 |
|
| |
נועה אחת ,
זה בדיוק המצב שלי כמוני כמוך
אין לי אם מי "לדבר" כי הם גברים וצרכים לדבר " ביזנס נטו " לפי ההלכה
אין "סמול טוק"
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2009 11:02 |
|
| |
| ליטאית כתב: |  | אם כבר גברים...
אז בעיני עדיף חילונים
(לפני שאתם קופצים אנסה להסביר מהניסיון האישי שלי - אני כבר מס' שנים עובדת במקום חילוני, אין כאן חרדים נוספים, המציאות היא שהחברה פה לא רואים אותי בכלל בתור "פרטנר" אלא מסתכלים עלי יותר בתור "רבנית" (צחוקים, לא?),
אז נכון נחשפים לסגנון חיים שונה וחולי (ומאז, אגב, אני הרבה יותר מרחמת עליהם, אין לכם מושג כמה שהחיים שלהם ריקים) לביטויי רחוב וכו', ולכן אני לא אמליץ מלכתחילה לאף אחת לבחור במשרד חילוני בהכרח
אבל עדיין, אם נשווה את זה לניסיון העצום שיש במקום עבודה חרדי שיש בו חיכוך עם גברים - בעיני עדיף הניסיון הראשון . |
|
ליטאית, משתוקקת, נועה וכל מי שהסכים עם דעתם,
אני באותו מצב,
חושבת שדווקא בהיותי חרדית מתיחסים אלי בכבוד,
הם מצידם משתדלים לדעת את הגבולות ואם יש סטיה אני יודעת ט"מ להעמידם על מקומם.
שנצליח בע"ה.
|
|
| נשלח ב-25/3/2009 20:28 |
|
| |
בנות.
אל לכן לקחת דוגמא ממקומות העבודה העכשויים.
אתן רווקות עכשיו,
כנשואות זה יהיה שונה לחלוטין!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 00:41 |
|
| |
שמענו על מקרים עצובים מאד שקרו כתוצאה מעבודה של נשים עם גברים (אני מכיר אישית מקרה שהאשה עבדה במשרד חילוני, ו... אין צורך להרחיב).
אך עם הבעל היה יודע לקבל יפה את אשתו בכל פעם שהיא חוזאת מהעבודה, ולא לבקש ממנה מיד להכין לו אוכל או לטפל בילדים וכו', היא היתה מודה בכל יום להקב"ה שיש לה בעל כזה ולא מנסה להציץ אפי' במחשבה על גברים אחרים. וכל הנ"ל הוא גם להיפך.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 00:50 |
|
| |
נתאר לעצמנו מקרה קיצון בו יהדות התורה והשבת זוכה למאה ועשרים מנדטים בכנסת, אילו תיקונים לדעתכם יבוצעו בחוק עבודת הנשים.
ניתן לדמיין 3 סיטואציות בראש המפלגה עומד חסיד גור, כלל חסידי, דגל התורה.
נ.ב. אם מישהו יעתיק מאתר בערב הסעודית או באירן, עם תרגום בגוגל לא התאמר לסיטואציה בישראל, תשובתו בודאי תמחק.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 11:20 |
|
| |
לגבי השאלות..
אם אתן לבעלי אי"ה לצאת לעבוד. (מקווה שזה לא יקרה בהתחלה..) אז זה יהיה רק בעבודה תורנית. לפחות אשתדל שכך יהיה.
ואכן. אני לומדת מקצוע, שאמור אי"ה לפרנס די בכבוד.. ע"מ שבעלי כלל לא יצטרך לעבוד.
ו.. לידיעת כולם, זה לא בגלל שלא אסמוך עליו, אלא כיון שלא ארצה שיסיח דעתו מהלימוד. וכאשר בעל עובד בעבודה עם נשים.. הבעיה מתגברת.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 11:31 |
|
| |
| orn135 כתב: |  | לגבי השאלות..
אם אתן לבעלי אי"ה לצאת לעבוד. (מקווה שזה לא יקרה בהתחלה..) אז זה יהיה רק בעבודה תורנית. לפחות אשתדל שכך יהיה.
ואכן. אני לומדת מקצוע, שאמור אי"ה לפרנס די בכבוד.. ע"מ שבעלי כלל לא יצטרך לעבוד.
ו.. לידיעת כולם, זה לא בגלל שלא אסמוך עליו, אלא כיון שלא ארצה שיסיח דעתו מהלימוד. וכאשר בעל עובד בעבודה עם נשים.. הבעיה מתגברת. |
|
תאמרו לי הבחורים שאתן יוצאות איתם יודעות על הקולר שאתן מכינות להם?
נ.ב. ואתן חושבות שזה יעבוד?
תוקן על ידי שרפ ב- 26/03/2009 11:28:38
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 11:37 |
|
| |
כן. הם יודעים את זה כבר בפגישות...
והם ג"כ מסכימים איתנו על קולר כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 11:59 |
|
| |
כשהם חפצים בזה הם יאהבו לשמוע את זה.
כשהם לא מעוניינים בשומרת ראש או משגיח כשרות, את תחשבי פסולה אצלם.
כי מה זה דאגתך אם הוא יסיח עצמו מהלימוד???
זה יכול להיות רצון ושאיפה עם נכונות להקרבה עבור זה, אבל לא דאגה שמייצרת
אצלך כללים וגדרות עבורו.
ועבודה תורנית אינה בהכרח פתרון להסחת הדעת...
|
| נשלח ב-26/3/2009 13:15 |
|
| |
משתוקקת,
זו בעיה של חינוך במוסדות מסויימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 20:48 |
|
| |
כמה ניקים מגזימים ,זהוא עבודה משותפת בין גברים לנשים תגרום לבעיה ,באמת ככה אתם חוששים שזה היה בן זוגכם? אתם באמת מפחידים.
וכל הבנות שמרו אם כבר גברים אז עדיף חילונים,מבחינתי הם מאוד צודקים,
כי אם חרדים, אין מה לעשות, לא מרגישים בנוח בעבודה משותפת, חוששים מחוסר צניעות, מה שבודאי לא נכנס לקטגוריה של חוסר צניעות.
וכמובן תרבות החיים השונה ,למה שישפיע אם הבחורה חזקה היא צריכה להיות גאה בעצמה.
ובהרבה פעמים רק קידוש השם יצא מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 22:06 |
|
| |
אוף, אתם סתם מאבדים פרופורצייות....
אתם יודעים למה יש נפילות רבות כ"כ בציבור החרדי ?
כי חיים לפי סטטוס שאישה- זה דבר טמא וגבר- זה דבר פסול.
תצאו מהריבוע הזה!
במקום לצאת בהצהרות לאן תשלחו או לא תשלחו את הבעלים או את עצמכם, תתחילו לעבוד על היראת שמים!
ודרך אגב, אין דבר בעולם שאני יותר אוהבת מלהיות בחברת אנשים חילוניים קל וחומר בעבודה. זה משאת חיי! אני מחכה שיזדמנו כל הזמן רגעים כאלה. ותמיד מנצלת אותם.
אתם לא יודעים כמה קידוש ה' אפשר לעשות, כמה אנשים יכולים לחזור בתשובה בזכותכם, כמה אור אתם מכניסים להם לחיים, פותחים להם את העיניים, בדיעבד מכניסים אותם לעולם שלנו, זורקים להם משפטים בהיסח הדעת שלהם יחרטו מול העיניים וכל החיים...[מנסיון!]
אם אתם חושבים שכל החיים בנות תהיינה רק בחברת בנות ובנים רק בחברת בנים-יש לכם טעות איומה! ובמקום לנסות לנעול את החיים במסכים של גטו ובריח, תעבדו על היראת שמים!!
ומה יותר כיף מלעבוד עם חרדים- שכמוני יודעים בדיוק מה מותר ומה אסור וכמוני עושים הכל כדי לא להיכשל ולא להכשיל. לדוגמא- אם יש מפגש צוות של אנשים מבחוץ, אז הגברים החרדים כבר מכינים את אילו [החילוניים] שמגיעים שלא לוחצים לי את היד... זה כיף שיש שפה משותפת, ומקדשים את אותה מטרה, שגברים יוצאים מחדר שאני שוהה בו ולא סוגרים את הדלת,
ושכבר יוצא לדבר אז זה תמיד בעיניני דת ויהדות ועבודה.
זה חיים יפים וטובים ובריאים. יש רווקים, יש נשואים, כל אחד יודע את מקומו.
והנה משהו חכם מנסיון-
מה שתשדרי- זה מה שתקבלי.
"והיינו בעיניהם כחגבים..."
כשאת תראי בעבודה לדוגמא בחור חרדי, מזוקן, הדור ומכובד, רציני מחושב, את לא תגישי לו כוס קפה.... לא שייך!
כך את צריכה במקום העבודה לשדר את שיא ה"בת ישראל" יותר והרבה יותר מי שאת וממה שאת בדרך כלל, אנשים צריכים לדעת עם מי יש להם עסק. מי את. ושאת לא כל אחת....
ולא כל מה שהם היו עושים עם פלונית הם עושים איתך.
וזה דרך אגב מתחיל קודם כל בצניעות. וכשאני אומרת צניעות זה:
1. לבוש.
2. דיבור.
3. הליכות.
את יכולה להכניס להם ערכים מדהימים לחיים ולמוסרייות כמו זה שאת לא מחייגת לבית מהטלפון של המשרד. שאת לא משתמשת בדפים מהמדפסת לצרכייך הפרטיים. שאת לא נוגעת להם בקפה כי הוא של "רד מארק" ולא של עלית... ואת מעדיפה ללכת עד החנות מעבר השני ובלבד לא להיכשל.... את מייצגת את בורא עולם. את מביאה לכבוד שמים.
ואני אומרת לכם- שזו חויה מדהימה. אישית. וכללית.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 23:21 |
|
| |
קריסטל-מצטרפת ומחזקת כל מילה שכתבת!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 16:40 |
|
| |
לדעתי הענייה
הרבה כאן או שמתממים או שמרמים את עצמם.... בלי כל הפמפומים על קידוש ה' וכו'.... אם נאמר בגמרא ש"אין אפוטרופוס"
אז זו בדיוק הכוונה!! ושאף אחד לא יתחכם ויספר סיפורי קידוש ה' צדקניים ויגיד שעליו זה לא משפיע ושלהפך! הוא משפיע לצד השני... סיפורים...
עוד לא נולד/ה הגיבור/ה הגדול/ה שה' לא טבע בו/ה את התאוות האנושיות, הן בגבר והן באשה... אז עם כל הכבוד לכל התגובות המתחסדות שקראתי, לפי נסיוני (הקצר..) בחיים, עצם העבודה במקום מעורב זהו כבר ניסיון גדול ופתח למכשולים ענקיים!!!
ואם בנו של ה"בבא סאלי" (נראה לי שהסיפור עליו, אשמח אם יתקנו אותי) בסיפור הידוע על הפעם שנאלץ להיות בשדה תעופה וכו', בכה כל חייו שהוא! בדרגתו העצומה! כבר הרגיש את הנזק, וזאת אע"פ שתלמידיו עמדו סביבו כחומה בצורה להסתיר את הסובב!
מי יכול להגיד שהוא מחוסן ולהפך... "משפיע רוחני"...
דמיונות ילדות בהתלגמותם או רמאות עצמית מקצועית...
מאד מעניין אותי לראות אם יש אדם שפוי בעולם שמוכן להכנס חופשי חופשי לאזור נחשל ונגוע מחלות וזיהומים ללא תרופה באיזה חור באפריקה בתואנה ש"הוא מחוסן באופן טבעי, ולהפך, נוכחותו תשפיע לטובה על החולים... תחזק אותם"...
נו, באמת...
אני ח"ו לא מתכוונת להעליב או להוכיח כאן מישהו אלא רק להעמיד דברים על דיוקם.
תוקן על ידי השכיינע ב- 29/03/2009 16:41:25
תוקן על ידי השכיינע ב- 29/03/2009 16:46:47
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 17:43 |
|
| |
קריסטל היקרה כל מילה פנינה. אבל בואי מגיע האבל הגדול כל בחור חרדי שרואה בחורה שבטעות חייכה לו או שרק היה נראה לו שהיא קורצת לו או בטעות הוא אמר משהו מצחיק והיא חייכה הוא כבר בטוח שהיא מאוהבת בו והיא חולה עליו וכ'ו. אנחנו הציבור החרדי לא רגיל להתערבב עם בנות וטוב שכך. לכן לכל אחד שקצת מנסה לברוח מהמסגרת רואה שמישהי מחייכת אליו או מישהי שעובדת איתו צמוד ומיד הוא מתחיל לדבר איתה יותר מאשר עם החבר שהוא מכיר כבר שנים למה? כי אצלינו בחורה זה דבר אסור ואצלינו בחורה זה שאסור להתקרב וכ'ו והנה פה בעבודה יש לו לפעמים כמה כאלה והוא מדבר איתם וכ'ו ולא קורה כלום ולכן מיד הוא חושב שהיא פרטנרית שלו והוא משתדל להתחיל לרוץ אחריה וכ'ו.
זה לא בא מתוך אטרף או משהו כזה אלא כל חרדי נורמלי מרגיש שהנה הוא יצא מהמסגרת והוא אפילו עובד אם בחורות והנה אפילו אחת מהם קרצה לו בטעות וכ'ו.
הבנת את זה?
זה לא נובע מקיבעון או משהו כזה. זה נובע רק מחוסר מחשבה ותו לא.
ושכיינע א. ברוכה הבאה. ב. את צודקת בכל מילה והלוואי ועוד אחרים יבינו כמוך.
|
|
|
|
|