|
|
| נשלח ב-29/3/2009 22:35 |
|
| |
שכיינע,
א. ברוכה הבאה לפורום!
ב. בואי נעמיד דברים על דיוקם. כשחז"ל אמרו "אין אפוטרופוס לעריות" התכוונו שאין אדם יכול לסמוך על עצמו שלא יחטא והתוצאות ההלכתיות של זה הם דיני ייחוד ומספר עיסוקים שנאסרו כגון "לא ילמד רווק סופרים".
מעבר להלכה אפשר גם ללמוד מוסר השכל ולהשתדל שלא להגיע למצבים בעייתיים. אלא מה, יש גם אילוצים שונים, כמו שכתבו כאן כבר, שבגללם אנשים עובדים במקומות שיש גם נשים וגם גברים ואין איסור בדבר ולא צריך לדמות את זה לאחד שנכנס לחור מגיפות באפריקה אלא אולי להליכה למכולת לקנות לחמניות שגם אז אפשר להידבק אבל אין ברירה. אז נזהרים כמה שאפשר: שוטפים ידיים לפני האוכל, שמים יד על הפה כשמשתעלים ועוד כהנה עיצות ואם תתבונני שוב בתגובות לעיל תוכלי לדלות כמה עיצות מועילות לא פחות לעניין ההתמודדות עם בעיות צניעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 21:11 |
|
| |
| שרפ כתב: |  |
תאמרו לי הבחורים שאתן יוצאות איתם יודעות על הקולר שאתן מכינות להם?
נ.ב. ואתן חושבות שזה יעבוד?
תוקן על ידי שרפ ב- 26/03/2009 11:28:38
|
|
אני לא יודעת מה אצל השאר, אבל הבחורים איתם א נ י יוצאת ודאי יודעים שאני מעוניינת רק בלימוד. בלי נטייה לעבוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 18:15 |
|
| |
.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 18:33 |
|
| |
תודה על ההקפצה, אך רב התגובות הן ממבט אישי ולא הלכתי.
ואני בהתאם למקום שאני עובדת בו עכשיו, אני לא חושבת שיש בעיה בעבודה עם גברים חילוניים (דווקא), הם פשוט לא סופרים אותי (וטוב שכך). אני צעירה מאד ביחס אליהם, הרי הם יוצאים לעבוד אחרי צבא ואחרי טיולים ואחרי לימודים כך שהפער הוא גדול. אני לא רואה שום סיכוי שהם מוצאים עניין בי או אני בהם.
מה שנכון, שעם הזמן מאבדים את הרגישות באיזהשהו מקום, הבושה הטבעית שהיתה כשדברתי עם גבר.
|
| נשלח ב-9/11/2010 16:15 |
|
| |
יש ניסיון. נקודה.
הניסיון גדול יותר עם גברים חרדים. מניסיון. ברור שכדאי לעבוד במקום ללא גברים בכלל.
החכמה היא להתנהג בחכמה, ברמה, ובצניעות בכל מקום.
(וסליחה אם חזרתי על דברי משהו..לא קראתי כל התגובות....)
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 16:50 |
|
| |
בס"ד יש יותר נסיון בעניין הנגיעות, חילונים לא מבינים שגם לומר "את איתי?" אגב דפיקה על הגב זה אסור.
פעם שאלתי את הבוס שלי שאלה בעניין העבודה, הוא אמר לי אם היית הילדה שלי הייתי נותן לך עכשיו סטירה, אמרתי לו בגלל שאני לא הבת שלך אתה לא יכול להרביץ לי.........
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 17:13 |
|
| |
לא קרה לי אפ'פעם ב"ה.
נראה לי שכיום כל חילוני יודע מה זה 'נגיעה שהדתיות שומרות'.
תוקן על ידי שיר852 ב- 09/11/2010 17:18:27
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 17:48 |
|
| |
לעבוד עם גברים זה בעיה לא משנה אם הם חרדים או לא..
אני מרגישה שאני צריכה לבקש הרבה רחמים מה' כל בוקר לפני שאני נכנסת לעבודה....
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 17:54 |
|
| |
עם חרדים זה בעיתי יותר.
וכנראה שתלוי על איזה מקום נופלים. אצלנו הם ממש בסדר.
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 18:03 |
|
| |
בס"ד האמת תלוי איזה חרדים, הבחורים הצעירים הם הבעייתים אבל אם מדובר באיזה זקן בן 60 אין ממה לחשוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 18:17 |
|
| |
גם נכון. למרות שהציעו לי לעבוד במקום שהצוות בו הוא חמישה גברים מבוגרים ולא הסכמתי.
|
| נשלח ב-9/11/2010 18:23 |
|
| |
סתם שאלה, כי באמת אין לי מושג, כשהבנות אומרות שהבחורים החרדים הם בעייתיים, האם פירושו כמו שליחת מייל לתיבה הפרטית. היינו, ניסיון עדין מצד הבחור להכיר, שלדעתי, זה בסדר גמור ומבוקש בנסיבות הקיימות. או שמדובר ממש במילים לא מתאימות?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 18:31 |
|
| |
בחורה חרדית שעובדת בצמוד עם בחור לא היתה רוצה שהוא יתחיל איתה בשום צורה שהיא. והנושא רגיש הרבה יותר כשמדובר עם בחור חרדי שיודע את כל הניואנסים הדקים ביותר של הציבור שלנו.
להגיד בוקר טוב לבחור חילוני שונה בתכלית מלהגיד לבחור חילוני.
|
| נשלח ב-9/11/2010 18:31 |
|
| |
בס"ד התחלת? מדובר בהכל!!! אז אם אתה לא רוצה שאיזו בחורה תקום עליך מהכסא הסמוך תשמור על האצבעות שלך שרצות ע"ג המקלדת....
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 18:59 |
|
| |
שיר, מה זה להתחיל איתך? אסור לשאול, מה שלומך? אסור להכיר בעדינות וברוגע? לבחור חילוני מותר להגיד שלום, לבחור חרדי לא?! עולם הפוך אני רואה!
וטיע, אני ממש לא עובד במשרד. אם אני עובד אז זה לבד. ואני מעוניין לדעת מה זה נקרא "הכל". לפי רוח הדברים שנכתבו בשאר האשכולות אני די חושש שמדובר בבחור חביב שאמר לך "בוקר טוב טיע", ואת החלטת שזה נקרא הטרדה.
תוקן על ידי מעפיל ב- 09/11/2010 19:01:49
|
|
|
|
|