|
|
| נשלח ב-9/11/2010 19:04 |
|
| |
כבר הסברתי לך את זה באשכול אחר. אכן עולם הפוך- עולם השקר. את זה שיפריע לי יותר אם יתיישב לידי גבר חרדי באוטובס מאשר אם יתיישב לידי גבר חילוני אתה מבין?
גבר חילוני אומר לי בוקר טוב כי זה פשוט מנימוס בלבד. הוא בטוח שאין בזה בעיה. גבר חרדי יודע שגם אני וגם הוא יודעים שזה בעיתי אם הוא יקרא לי בשם, ידרוש בשלומי וכו'.
|
| נשלח ב-9/11/2010 19:10 |
|
| |
בס"ד תקשיב!! במשרד שאני עובדת כל הגברים חילוניים,ולכן אף אחד לא ניסה ולא ינסה להתחיל איתי. וכן,הגברים כן אומרים בוקר טוב ומכרח המציאות אני גם מחזירה להם ברכת צפרא טבא. כך זה נהוג אצלינו,כשנכנסים אומרים בוקר טוב וכשהולכים לבית אומרים שלום. הבוס שלי לא אוהב שמתעלמים. אבל אני אומרת "בוקר טוב" לא בגלל שאני רוצה או מצפה לייחס. ממש לא!!!! אני פשוט לא פורשת מהציבור זה הכל. (בתחילת עבודתי במשרד באמת לא ראיתי זאת בצורה יפה לומר שלום לכל העולם ולכן לא אמרתי שלום אבל קיבלתי נזיפה מהבוס) אני לא יודעת מה היה קורה אילו היה אצלינו בחור חרדי,איך הייתי מתנהגת אליו. וטוב שאין.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 19:18 |
|
| |
קודם הוא אומר לך בוקר טוב. אח"כ את עונה לו. אחרי כמה שבועות הוא גם שואל מה שלומך. אחרי כמה שבועות את גם שואלת לו מה שלומו. תוך כדי יוצא לכם לברר קצת על הרקע של כל אחד, ומתברר לך שהוא בחור בעל מדות, קובע עתים לתורה, ולא עושה שטויות. רק אז הוא קורא לך בשם שלך, ואז לאט לאט מכירים. מה רע בזה?
|
| נשלח ב-9/11/2010 19:21 |
|
| |
כי את הבעלים שלנו לא נכיר בעבודה! בחורה שעובדת היא דוסית בחור שעובד לא.נקודה.
|
| נשלח ב-9/11/2010 19:29 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  | קודם הוא אומר לך בוקר טוב. אח"כ את עונה לו. אחרי כמה שבועות הוא גם שואל מה שלומך. אחרי כמה שבועות את גם שואלת לו מה שלומו. תוך כדי יוצא לכם לברר קצת על הרקע של כל אחד, ומתברר לך שהוא בחור בעל מדות, קובע עתים לתורה, ולא עושה שטויות. רק אז הוא קורא לך בשם שלך, ואז לאט לאט מכירים. מה רע בזה?
לא!!!!
בוקר טוב אומרים כי כך מנהג המקום!!!
אני לא מפתחת איתם שיחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 19:44 |
|
| |
מעפיל אם לאט לאט מכירים ובסוף מתחתנים מילא אבל הם לא יתחתנו !אז זה רע מאוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 20:13 |
|
| |
אוהב, למה בחורה שלא בהכרח רוצה להתחתן עם בחור לומד, לא תכיר בחור מהעבודה? מה רע בזה?
|
| נשלח ב-9/11/2010 22:32 |
|
| |
אין כל כך רע וזה מה שכתבתי שאם יתחתנו אין בעיה. אבל באמת לדעתי יש פגם בהכרות שלא דרך "שידוך" ובפרט בהכרות בדרך כזו של הכרות בעבודה. 1.כיון שבשידוך אין משיכה רגשית (ומינית) ויותר מסתכלים בעיני השכל גם בבירורים וגם בפגישות , משא"כ בהכרות יש משיכה רגשית שמעוורת מחסרונות או חוסר התאמות מציאותיות וכשמתפכחים זה כבר מאוחר וזה אחד הסיבות לריבוי הגירושין אצל החלונים כידוע. 2.על הצד שלא מתחתנים בשידוך הרבה יותר קל להתנער ולשכוח.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 09:46 |
|
| |
יהודי, כל מילה נכונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 10:38 |
|
| |
מה שאמרת שבשידוך אין משיכה, אני לא יודע באיזו פלנטה אני חי, אבל בכדור הארץ יש אין ספור שידוכים המובילים למשיכה.
הסיבה לרבוי הגירושין בציבור החילוני, הוא לדעתי, לא בגלל המשיכה המינית והרגשית, שזה דבר חשוב מאד, אלא בגלל שהם לא שומרים על טהרת המשפחה. רבוי ההיכירות והתדירות מהר מאד הופך למשעמם, וזה שוחק את הקשר.
לעומת זאת כשמכירים בשידוך, זה מצב מלאכותי, הבחור והבחורה לא באמת מראים מי הם בעצם. אבל בעבודה אפשר להכיר מי הוא האדם באמת, ולהיות הרבה יותר בטוח שזהו האדם המתאים בשבילך.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 10:47 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  | אבל בכדור הארץ יש אין ספור שידוכים המובילים למשיכה.
|
|
יפה דברת! שידוך מוביל למשיכה לא המשיכה מובילה לשידוך, וזה עושה את ההבדל האיכותי והמשמעותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 14:15 |
|
| |
שיר הגדרת מצוין .
מעפיל ודאי שענין הטהרה גם גורם וודאי שהמשיכה היא דבר טוב ולכן הבורא עשה אותו רק כמו ששיר כתבה זה צריך לבוא אחרי שהכל מתאים כדי שלא יעוור. מה שכתבת שבשידוך זה מלאכותי ובהכרות לא, זו טעות חמורה לדעתי כי אפילו זוגות שהיו בקשר שנים קודם החתונה ,כשהתחתנו ראו שלא הכירו באמת (הרב דיאמנט מביא שהיה אחד שהתחתן עם בת אביו החורג שהוא גדל איתה 18 שנה ,ואמר לו אח"כ לא הכרתי את אחותי!). והסיבה לזה היא שהמצב שאחרי הנישואין הוא מצב חדש שאפילו האדם עצמו לא יודע איך הוא עתיד להתמודד עמו. סיבה נוספת שמתיחסת בעיקר להכרויות הוא שכ"ז שהם חופשיים אחד מהשני זה שונה מהרגע שהם מחויבים והאדם יודע שזה הבן זוג שלו וזהו ויש בזה ענין פסיכולוגי. ואני יודע על זוגות (חילונים שחיו יחד כחברים 7 שנים וחודש אחרי החתונה התגרשו (אף שענין הטהרה לא השתנה ) . לעומת שידוך שאמנם זה מלאכותי אבל שתי הצדדים יודעים את זה ומתכוננים לזה. ובכלל דבר שנתקדש אצל עם ישראל במשך כל הדורות צריך להבין שודאי שזה הדרך הנכונה יותר .
בכיף ובשמחה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 14:57 |
|
| |
כמה נקודות קטנות: * את הזוג מהסיפור של הרב דיאמנט אני מכירה. * איך אומרים- אצל חילונים חתונה היא שיא אהבה, משם היא הולכת ויורדת. אצל חרדים חתונה היא תחילת אהבה- משם זה רק הולך וגדל. ובדקתי את זה וגיליתי שזה נכון ביותר. * בחירת בן זוג זו בחירה שחייבת להיות שיכלית כדי להיות נכונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 16:16 |
|
| |
אוהב יהודי, אם נסכם את הטיעון שלך אתה אומר כך: קודם צריך להיות התאמה ואח"כ אפשר לתת למשיכה לפעול. שתי נקודות:
א. הרבה פעמים מרוב משיכה או אהבה, הגבר או האשה מוכנים להתאים את עצמם, ומה שלא היה מתאים לפני שהכירו, פתאום עכשיו כן מתאים, והתוצאה היא קשר מדהים לחיים.
ב. כמו שבשידוך אפשר לבדוק התאמה מקודם, גם בעבודה בחור או בחורה יכולים לבדוק מקודם על ידי בירורים וכדומה, אם מתאים להם להמשך לזה שמולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 16:20 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  | ב. כמו שבשידוך אפשר לבדוק התאמה מקודם, גם בעבודה בחור או בחורה יכולים לבדוק מקודם על ידי בירורים וכדומה, אם מתאים להם להמשך לזה שמולם.
|
|
בס"ד
איך בדיוק?
הוא יברר אצלה והיא תברר אצלו?
נשמע תלוש.
|
|
|
|
|