בית פורומים שידוכי חרדים

איסור עבודת נשים במקום גברים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/11/2010 16:27 לינק ישיר 

מעפיל כתב:
אוהב יהודי, אם נסכם את הטיעון שלך אתה אומר כך: קודם צריך להיות התאמה ואח"כ אפשר לתת למשיכה לפעול. שתי נקודות:

א. הרבה פעמים מרוב משיכה או אהבה, הגבר או האשה מוכנים להתאים את עצמם, ומה שלא היה מתאים לפני שהכירו, פתאום עכשיו כן מתאים, והתוצאה היא קשר מדהים לחיים.

ב. כמו שבשידוך אפשר לבדוק התאמה מקודם, גם בעבודה בחור או בחורה יכולים לבדוק מקודם על ידי בירורים וכדומה, אם מתאים להם להמשך לזה שמולם.

א. זה דבר נדיר המציאות שאחרי החתונה כל הקשיים ואי ההתאמות מתגלים ומקשים והאהבה מטבע הדברים לא תמיד שווה... בדוק ותמצא וכבר כתבתי בזה לגבי החילונים.
ב.כמו שענו לך מאוד קשה לברר וודאי לא כמו שידוך ובינינו מי מברר בהכרויות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2010 16:34 לינק ישיר 

מעפיל, החלטה שכלית על רקע התאמה זה משו שאמור להשאר לתמיד,
רגש זה משו שקל לו מאד להשתנות.
לא נראה לי שנישואין זה משו שאפשר להניחו על כרעי תרנגולת כרגש הפכפך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/11/2010 16:58 לינק ישיר 

טיע, קצת סבלנות, קצת רוגע, קצת יצירתיות, ואני מאמין שאפשר לברר על כל אחד.

אוהב יהודי, אני לא אמרתי שתמיד אפשר להתגבר על פערים, אבל אמרתי שכבר היו דברים מעולם. ויש לציין בפרט שישנן נשים שבשביל האהבה הקריבו את עצמן עד כלות, והתוצאות היו מדהימות בהתאם.

שיר, אני לא מסכים איתך בכלל. רגש זה דבר עוצמתי ומדהים. תראי את דוד המלך משתפך לפני הקב"ה, האם הוא השתפך מבחינה שכלית, "רבש"ע אתה יצרת את הסטטיסטיקה, ואת הקלקולוס", או שאמר "צמאה לך נפשי כמה לך בשרי"? אומרים בשם החזון איש שמשיכה זה קנין טוב לשידוך. שורה תחתונה אני סבור שעיקר הנישואין מבוססים על רגש, והשכל תפקידו לוודאות שלא תהיה סיבה לכשלון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2010 17:16 לינק ישיר 

דוד האמין בה' הבין את מציאותו השגחתו וטובתו כלפינו ואז הוא אמר "צמאה לך נפשי כמה לך בשרי".
הוא לא אמר את זה לפני שהוא 'הכיר' את ה'.
אחרי שהשכל 'נתן אישור' הרגש יכול להתחיל לפעול.
אבל בהחלט לא על זה אמורה להיות בנויה ההחלטה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/11/2010 17:22 לינק ישיר 

שיר, מנין לך שאצל דוד ביחסו לה' השכל הגיע לפני הרגש? האם את יכולה להצביע על מזמור אחד בתהלים או בכל מקום אחר, שמדבר לגמרי בצורה שכלית ולא בצורה רגשית כלל? האם ילד קטן לא אמור להאמין בה' ולשמוח בהשגחתו, כי אין לו את השכל להבחין בדברים האלו? האם אנחנו לא רוקדים עם ילדים בשמחת תורה, אפילו שהם לא ממש גאונים שכליים?! לדעתי, הרגש הוא העיקר, השכל הוא רק תוספת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2010 17:44 לינק ישיר 

אני מצפה מכל אדם חרדי שכשהוא מגיע לגיל של בגרות מסויימת לעשות חשבון עם עצמו,
אצלי זה קרה בכתה י"א, בחנתי את עצמי האם אני מאמינה בה' כי כך גדלתי או לא?
למדנו ספר החינוך, ההוכחות התקבלו על דעתי וקבלתי תורה מחדש לעצמי.
כלומר אני כרגע מאמינה בה' ומקיימת את מצוותיו כי הגעתי להבנה שזו האמת.
אז נכון, בתור ילדה לא הבנתי וקיימתי מצוות כדי שאני אתחנך בדרך הזו.
כדי שאהיה רגילה וכשאגיע לכתה י"א יהיה לי קל יותר לקיים.

אני חושבת שהשכל הוא הגרעין והרגש הוא הפרי.
גרעין בלי פרי לא שווה, אבל בלי גרעין אין פרי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/11/2010 17:54 לינק ישיר 

האם באמת במבנה האדם השכל הוא הגרעין והרגש הוא הפרי, זאת אומרת שהשכל קודם לפרי. הרי גם בתחילת החיים וגם בסוף, הרגש נמצא בעוד שהשכל לא בהכרח נמצא. האם את יכולה לייחס תכונות אנושיות למחשב בגלל שהוא אינטליגנטי? אני לא יכול להסכים איתך בכלל. מה שעושה אדם לאדם זה הרגש, השכל אינו אלא פועל יוצא מזה שהוא אדם, אבל בהחלט לא מה שעושה אותו לאדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2010 18:06 לינק ישיר 

אז אני לגמרי לא מבינה, איך אתה שומר תורה ומצוות אם הרגש קודם אצלך, הרי מאיפה בכלל תכיר את ה'?
הוא דבר איתך פעם? כל האמונה בקב"ה הגיע מהתבוננות שיכלית.( אברהם אבינו שהכיר את ה'..)

עניין הפרי והגרעין הם לחשיבות ולא בפן של מי קדם למי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/11/2010 20:41 לינק ישיר 

יש מחלוקת ראשונים אם בכלל צריכים להגיע לאמונה בה' דרך אמונה שכלית, ויש הוכחות מהפסוקים ומחז"ל לכאן ולכאן. למה אני מאמין בה', כי אני מרגיש את נוכחות ה' באלף וא' דרכים. להרגיש את מציאות ה' זה לא נקרא אמונה בה'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2010 20:41 לינק ישיר 

שיר

מעפיל
הרי לפניך ציטוט ממסילת ישרים פכ"א:
כאשר ירבה האדם להתבונן על גודל רוממותו יתברך יגרום לו שימלא יראה ורעדה מלפניו ובהתבוננו על רוב חסדיו עמנו ועל גודל אהבתו יתברך לישראל וכיוצא מן העיונים ודאי שתתלהט בו אהבה עזה וכו'.
והנה לזה צריך שיקבוץ כל מדעו ותבונתו אל ההסתכלות ואל העיון בדברים האמיתיים האלה.
והנה ודאי שיעזרהו לזה רוב ההתמדה במזמורי דוד וההתבוננות בם כי בהיותם מלאים אהבה ויראה בהתבוננו בם לא ימנע מלהתעורר לצאת בעקבותיו וכו'.ע"כ.
שים לב ללשונות מה עיקר ומה טפל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2010 20:49 לינק ישיר 

אוהב, תודה שבאת לעזרתי עם מקורות.

מעפיל- במידה והיית נולד להורים חילונים, קשה לי להאמין שהיית חוזר בתשובה רק בגלל שאתה רואה את נפלאות ה'. וגם אם היית רואה, אולי זה נפלאותיו של ישו דווקא או של מוחד,
למה דווקא ה'?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/11/2010 23:32 לינק ישיר 

כי חוקרים מי היה לפני ישו ומוחמד....
האמת קיימת כמו שכתוב ,אמת מארץ תצמח".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 09:41 לינק ישיר 

יפה, ומה שחוקר זה השכל ולא הרגש.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2010 09:48 לינק ישיר 

אוהב, אני לא רואה שום הוכחה במלים שהבאת. אני יכול להתבונן ברוב הטוב שאשתי גומלת לי, וזאת תהיה התבוננות רגשית גרידא.

שיר, אני רוצה להבין, האם את חקרת את האיסלם ואת הנצרות והגעת למסקנה שכלית שזה לא אמתי? ואם את האיסלם ואת הנצרות חקרת, מה עם הדתות הרבות האחרות, האם את כולם חקרת? התשובה היא כמובן לא! אז באיזה שהוא שלב, גם את צריכה להגיע לאמונה שהיהדות היא אמתית, אז גם אני מבלי לחקור יותר מדי, מאמין שהיהדות היא אמתית!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 16:04 לינק ישיר 

נכון שלא חקרתי את הנושא, אבל שמעתי הרבה הרצאות וקראתי על זה גם.
לא הלכתי לבדוק את כל הדתות הקיימות כי אחרת הייתי מגיעה לגיל שמונים ועדיין לא יכולה לדעת לאן לשייך את עצמי.
אבל בהחלט הספיק לי לראות שעקרונות שהיהדות והדרך של מסירת הדברים מתקבלים על דעתי.
כלומר, אני במפורש לא חרדית כי ההורים שלי כאלה, אלא כי נולדתי למשפחה חרדית בדקתי שאכן זו הדרך והמשכתי ללכת בה.

מהזה נקרא אצלך בלי לחקור יותר מידי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > איסור עבודת נשים במקום גברים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.