|
|
| נשלח ב-29/3/2009 06:22 |
|
| |
לא סילפתי את דבריו אם תשים לב לדברי הרב שרקי תראה שאומר שתקופת שמואל לא נכונה אסטרונומית, ולכן החישוב של 28 שנה לא מדוייק ואנחנו מברכים, כי כך היה מקובל בזמנם. כך לא מדברים על פסיקה של הגמרא ואפילו אם היום בצורה אסטרונומית זה לא מסתדר.
דבר נוסף שלא אמרתי אותו, הוא גם מדבר בצורה מזלזלת על אלה שסוברים שכדור הארץ במרכז וכל הכוכבים כולל השמש סובבים אותו. ולמרות שהיום המדע סובר הפוך, דעת כל הראשונים ודעת הקבלה והרמב"ם והאר"י הוא שכדור הארץ במרכז. אז בגלל שזה לא מסתדר עם המדע, אז להגיד על אותו רב שכתב חוברת על זה שאסור להאמין ולקרוא בחוברת זו, לזה אני מתכוון שהרב טועה ומטעה את הציבור שלומד ממנו.
שוב אי אפשר לדחות את דברי האדמ"ור רק בגלל שעל פניו דבריו לא נראים ולתרץ תירוץ קלוש שהמעתיק אשם. עובדה שגדולי דור היום כפי שציינתי לא פוסלים את הדבר למרות הקושיות...
תוקן על ידי nipnap ב- 29/03/2009 6:21:13
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 11:04 |
|
| |
אוי וי !!
זה דוגמא למשבר התורני שיש בימינו בעיקר בקרב חלק מסויים מאחינו החרדים.
איך אפשר להתוכח עם בן אדם שעדיין חושב שכדור הארץ במרכז . מדובר בעובדה ולא בסברה מדעית. האם אתה סבור שאין מקום להפעלת השכל הישר המינימלי בלימוד תורה.
על זה נאמר, מי שיש לו רק תורה, גם תורה אין לו.
אנחנו לא מקבלים את הגישה הזו שכל מה שאמרו חכמים בדורות הקודמים הינו ברוח הקודש. יש דברים שהם בגדר תורה מסיני ומשלוש עשרה מידות שהתורה נדרשת בהם, ויש דברים ששנפסקו מתוך סברא. ויש דברים שפסקו מתוך ההבנה המדעית שלהם. אתה חושב שהרב אדא קיבל את הלוח העברי מרוח הקודש, או מתוך לימוד החכמות הטבעיות?
בגלל זה היו מחלוקות בהלכה ופלפול בירור, וליבון. לא בשמים היא! בשביל זה לא שומעים לבת-קול בענייני הלכה. עוד בדור הזה שגם בת-קול אין.
הקב"ה רוצה שתפעיל את התאים האפורים. נותן לך אוטונומיה מסויימת כדי שתפתח את הכלים על מנת שתקבל שכר.
אתה יודע איזה מחלוקות היו בין הראשונים? אם הרמב"ם היה חי היום אתה חושב שהיה עדיין סובר לפי האסטרונומיה האריסוטטליאנית?
אני רואה שאין טעם להתוכח כאשר ההנחות יסוד שלך מוטעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 12:29 |
|
| |
מה שאתה אומר זה מה שאומרים הרפורמים והקונסרבטיבים.
ולא זו לא מוכח מדעית שהשמש במרכז, תבדוק ותראה שהכל יחסי מאיפה אתה עומד, ותראה ספרים שנכתבו גם בימינו בניהם השמים מספרים של הרב בניזרי שדעתו נוטה לשיטה שכדור הארץ במרכזו, אבל אינו מכריע.
וכן מה שאמר האר"י זה דברי קבלה מפי אליהו זכור לטוב, ואם יצאת לך ללמוד סםר עץ חיים תלמד משם מפורש שכדור הארץ זו הנקודה האמצעית של החלל הפנוי שבו נבראו העולמות וכל העולמות מקיפים אותו, גם בגשמיות וגם ברוחניות. זה שהמדע סובר כך היום לא יבטל דעת תורה.
כל טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 13:13 |
|
| |
ניפנאפ תרשה לי למחות על דבריך "מה שאתה אומר זה מה שאומרים הרפורמים והקונסרבטיבים" !
בדיבורים האלה אתה מכליל את הרב שרקי כאילו היה רפורמי, וכבר שמעתי אחד מתלמידיך
משתמש במילה הזאת בעזות מצח מאד גדולה. וכשזה נשמע מרב, מפיך, זה חמור עוד יותר.
איני מכירה אישית את הרב שרקי, שמעתי את השעור המאלף שלו, התרשמתי עמוקות מהידע
שהוא מגלה בתורה ורזיה, ועוד יותר התרשמתי מהאמת שהוא חושף בפני תלמידי חכמים שלא
כולם חכמים הם, כולל החכמים שלא השתתפו בשיעור, ונתפסו לסברה שהועלתה על ידי האדמו"ר הקדוש מאוסטרבצה, שהוא או תלמידו כתב שהאמת תיוודע כשיגיע משיח !!! (היינו, האמת לא היתה ידועה אפילו לו !).
הרי כל המשכילים כולל הרמב"ם יודעים שתקופת שמואל אינה מדוייקת, עד היום רבנים ואסטרונומים מדגישים את העובדה הזאת, הרב שרקי רק חזר על דברי קודמיו ודברי משכילים וגדולי תורה, אבל מעניין שפתאום קמים להם תלמידים ורבנים ואומרים 'לא היא' - 'הרב רפורמי'!
איפה נשמע כדבר הזה ? ברגע אחד ביטלת גם את דעתו של הרמב"ם, אולי גם הרמב"ם היה
רפורמי ?
לגבי סגנון דיבורו של הרב שרקי, על כל הכבוד, זכותו לדבר כפי שהוא רוצה, זאת האמת הפנימית
שלו ומי אנחנו שנעיר לו על סגנון ?
אני חושבת שכיוון שיש דרך לפנות לרב שרקי, תוכל להתייחס ספציפית לאמירה שלו, תוך הסברים מנומקים מדוע אתה חושב שהיא לא נכונה, ונוכל להפנות את הענין ישירות אליו כדי שיגיב.
לגבי האמירה "מה שאתה אומר זה מה שאומרים הרפורמים והקונסרבטיבים" אני מבקשת שתתקן את הנאמר, ותכבד את המקום הזה ואת כותביו, גם אם הדעות כאן חלוקות.
תוקן על ידי 3ברית ב- 29/03/2009 13:11:00
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 13:14 |
|
| |
לא ,
מה שאני אומר זה מה שאמרו לפני גם הרב שרירא גאון, רבי אברהם בן הרמב"ם, ה"פחד יצחק" ועוד.
הם לא היו רפורמים.
הגישה שחז"ל ידעו אמתות מדעיות כתורה מסיני היא גישה קיצונית שיש עליה מחלוקת.
להגיד שכדור הארץ במרכז והשמש מסתובבת סביבה והכל יחסי היא שטות גמורה (מבחינה מדעית), אם כבר אז שני גרמי שמים אלה מפעילים כח גרביטציוני הדדי ולכן מסתובבים סביב נקודה משותפת שבגלל המסה האדירה היחסית של השמש ביחס לכדור הארץ, נקודה זו נמצאת בתוך השמש.
אפשר גם להגיד שכדור הארץ שטוח, תלוי רק איזה טרנספורמציה גיאומטרית נבצע.
לדעתי אתה מבין את דברי "עץ חיים" בצורה גשמית, וזו טעות בהבנת הסוד. לך תלמד פירוש הסולם אולי לא תגשים את הדברים. אחרת תהיה ח"ו יותר גרוע מרפורמי אלא עובד ע"ז מכשף גמור.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 14:50 |
|
| |
לקרוא את הכתוב ולהנות ממש, זה סימן שהיו כל כך הרבה צדיקים לאורך דורות שכל אחד הביא ממשנתו ועכשיו יהודים מתקוטטים מי יותר צודק , מה אמת מה לא אמת, מי יותר גדול מהאחר עד להמצאת מושגים חדשים שאם מישהו חושב לפי שיטה אחרת שגם נאמרה על ידי גדול הדור אבל הדברים שלו לא מתאימים לאחר, הוא רפומיסט רחמנא ליצלן ועוד מעט יהיה כופר מוחלט או ערב-רב לא עלינו.
כל זה אומר שהאמת נעדרת ! התלמידים הם חכמים אבל לא מספיק פתוחים לתפוס את ההיקף הרחב של החוכמה האלוקית שהקודמים קיבלו והעבירו בשיטות שונות וגם תפיסות שונות. אני ממש לא מקבלת את העובדה שאם רב אומר שהיום יש שמש אבל זה לילה, צריך לקבל את זה כתורה מסיני, איזה שטויות ! שלא לדבר על הרבנים שחלק מהם לא מוערכים לא על ידי תלמידים ולא על ידי הרבנים עצמם !
הופניתי לשמוע את הרב שרקי , אני לא ידענית גדולה אבל דווקא המילה 'שטויות' שאמר עדינה לאור התפיסה הצרה להכאיב שיש ליהודים היום שהולכים כמו עדר אחרי הרבנים שלהם בלי להפעיל ראש ומחשבה עצמאית ואם חלילה יהודי יפעיל מחשבה אוי ואבוי לו , הוא כופר, הוא ערב-רב, הוא רפורמיסט, הוא יוצא מהכלל ואולי גם יצא מכלל ישראל, כמו שראיתי גם החרימו בעבר יהודי בגלל שיישר את זקנו שלא על פי פקודת אחד הרבנים הגדולים (ששייך לתקופתנו) אוי לנו !
מה שאני רואה כאן זה פיזור גדול ועקשנות מביכה וחוסר רצון לקבל שיטות לימוד שנשענות על גדולים שלא מקובלים עלינו. בצורה כזאת אנחנו מצטמצמים ומצמצמים את הידע עד למינימום. חבל . היהדות מאד עשירה ויש בה מחלוקות רבות (גם בעבר היו). די לקרוא ספרי מקובלים גדולים בעבר כדי לראות שגם שם יש ניגודים בתפיסה ובשיטה. הטוב יותר עכשיו זה להצטנע ולהיות קשוב ולא ללכת עם הראש בקיר. להגיד "אתה רפורמיסט" פירושו שאין לך שום יכולת לקבל דעה אחרת שגם היא לקוחה מהתורה הקדושה.
טוב סיימתי. שיהיה שבוע ממש טוב ומבורך.
יש לי שאלה הלכתית אם אפשר - האם נשים גם הן יכולות להשתתף בברכת החמה ? ואם כן - באיזו שעה בערב פסח מברכים ?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 15:02 |
|
| |
לצברית, אני לא התכוונתי להגיד על הרב שרקי שהוא רפורמי בבקשה אל תכניסי מילים בפי שלא אמרתי, התכוונתי אך ורק לדבריו של אלקנה נקודה.
אם את אומרת שזה זכותו של הרב שרקי לדבר ככה אז למה לי אסור לדבר איך שנראה לי, בגלל שזה לא לרוחך...
אתם כולכם מפספסים את הנקודה פה, אני אומר את זה יותר ברור :
כל מה שאומר הרב שרקי על פי פשט והאסטרונומיה נכון, אבל להגיד:
"שמבחינה אסטרונומית ברכת החמה זה שום דבר, זה כלום", אז שאלו אותו למה לברך ואומר "כי הגמרא אמרה לעשות כן כדי לשבח את הקב"הו לכן ציטוט "אנו מברכים בכאילו ב joke".
אז אחד התלמידים הקשה עליו למה לברך כל 28 אם זה לא נכון וענה לו הרב "מברכים בגלל שהגמרא אמרה, מה שהיה פופולרי בעולם היה 365 ורבע אז הלכו לפי המצוי...".
עכשיו אחרי הציטוטים הנ"ל תסתכלי מה שכתבתי בהודעה למעלה על דברי הגמרא וכו' ותביני את כוונתי.לפי דבריו עשו זאת כי זה מה שחשבו בזמנם על היקף השמש...להגיד דברים כאלו???
מבחינת התורה והגמרא אם נפסק לעשות כן בשם ומלכות ומה גם שעל פי הסוד גם השמש מקיפה ב 28 שנה כפי שהבאתי אז זו אמת אפילו יביאו כל המדענים נגד התורה.
ושוב אני מזכיר לכם הגמרא מסתירה בדבריה את הטעם האמיתי והעמוק על כל מה שנאמר ונפסק בה להלכה. ואכן מסופר על הבעש"ט שפגש את האר"י באחת מהעליות נשמה שהיו לו ושאל אותו : למה דיברת כך בגלוי קבלה ? וענה לו שאם היה חי עוד 4 שנים היה מבאר את הגמרא על דרך הסוד והיה מראה את מה שמוסתר בגמרא היה נגמר התיקון ומשיח היה בא.
אבל להגיד שדברי הגמרא הם בערך כאילו ועוד דברים...
לסיכום מי שקורא בין השורות של הרב שרקי מבין שהוא לא מחזיק מברכת החמה בכלום רק להודות להשם ותו לא
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 17:08 |
|
| |
| nipnap כתב: |  | לצברית, אני לא התכוונתי להגיד על הרב שרקי שהוא רפורמי בבקשה אל תכניסי מילים בפי שלא אמרתי, התכוונתי אך ורק לדבריו של אלקנה נקודה.
אם את אומרת שזה זכותו של הרב שרקי לדבר ככה אז למה לי אסור לדבר איך שנראה לי, בגלל שזה לא לרוחך...
אתם כולכם מפספסים את הנקודה פה..... להגיד: "שמבחינה אסטרונומית ברכת החמה זה שום דבר, זה כלום", אז שאלו אותו למה לברך ואומר "כי הגמרא אמרה לעשות כן כדי לשבח את הקב"הו לכן ציטוט "אנו מברכים בכאילו ב joke".
אז אחד התלמידים הקשה עליו למה לברך כל 28 אם זה לא נכון וענה לו הרב "מברכים בגלל שהגמרא אמרה, מה שהיה פופולרי בעולם היה 365 ורבע אז הלכו לפי המצוי...".
ושוב אני מזכיר לכם הגמרא מסתירה בדבריה את הטעם האמיתי והעמוק על כל מה שנאמר ונפסק בה להלכה........ אבל להגיד שדברי הגמרא הם בערך כאילו ועוד דברים...
לסיכום מי שקורא בין השורות של הרב שרקי מבין שהוא לא מחזיק מברכת החמה בכלום רק להודות להשם ותו לא |
|
ניפנאפ, אני רוצה להגיב אחד לאחד כי נדמה לי שפספסנו כמה דברים, או אנשים מבינים על פי דרך ההבנה שלהם לפי תנועות ידיים ושפתיים ואופן בו מבטאים את המילה וכמה מוזר שיש כאלה שהבינו אחרת ועוד כאלה שהבינו גם אחרת ואם תאסוף את כל ההבנות תמצא שכל יהודי הבין על פי הבנתו אחרת ממה שאתה ואני הבנת ופירשת. אבל נתייחס אחד לאחד מה שכתבת פה:
מקבלת את התיקון שלך שהרב לא רפורמי ואתה אומר שהכוונה שלך היתה לאלקנה, עוד מעט אעבור למה שכתב אלקנה, אתייחס אליהם ואז תאמר לי על מה אתה מבסס שאלקנה וההסכמות שלי לגבי המחשבה שלי - הן רפורמיות.
אני עדיין חושבת שזכותו של הרב לדבר בדרך שהוא מוצא לנכון, על אחת כמה וכמה כשהוא אמיתי עם עצמו ולא משחק משחקים, כיוון שאלוקים אוהב אנשי אמת, יש להניח שאלוקים אוהב את הרב שרקי שגם מתבטא בצורה שאחרים לא אוהבים (גם את התבטאויותיו של הרב עובדיה לא כל כך אוהבים ובכל זאת הוא נחשב גדול הדור). ולכן, גם לך מותר להגיד מה שאתה רוצה חוץ מלהגיד על יהודי ירא שמים שהוא רפורמי רק בגלל שדעתו שונה משלך (ובוודאי אין בה כפירה או סטייה מדרישות התורה ! ).
צדק הרב שרקי כשאמר שמבחינה אסטרונומית ברכת החמה היא כלום. לא רק שצדק, אלא ניער כמה הזויים שמדמים דברים שלא קיימים, לא רק בעניין הזה אלא גם בעניינים אחרים, והעמיד אותם במקומם!, ואגיד לך למה, בכל המקומות שהסתכלתי בהם (ראה את פתיחת האשכול), כל אתרי היהדות מתייחסים לבעיה האסטרונומית, אבל משום מה היהודים שכל כך רוצים משיח (מי לא רוצה !!!!), כאילו מכריחים את הקדוש ברוך הוא להיענות להם בגלל שהרב האדמו"ר הקדוש אוסטרבצה אמר שמיד אחרי 15 בניסן , ערב פסח, תבוא הגאולה, הם רק שכחו שהוא גם אמר יבוא משיח ויאמת את הדברים. היינו: אפילו יואל שכתב את דברי הרב לא העיז לאמר חד-משמעית שזאת אמת מוחלטת, אלא יבוא משיח ויאמת, שהרי למה צריך משיח לאמת אם דברי האדמו"ר אמת? אבל זה נושא לדיון אחר, ונחזור לנושא שלנו - שיהודים תמימים וטובים נאחזים בכל דבר, אפילו לא אמת - כמו במקרה שלנו, כדי לקבוע עובדות לבורא עולם, ואת זה ממה שהבנתי ניסה כב' הרב שרקי להעמיד בצורה הכי עדינה שאפשר בפני התלמידים (שטויות במיץ עגבניות, זה כלום), כדי שיהודים יפסיקו עם התופעות המשיחיות האלה, וילמדו תורה ! ילמדו אמת !!!!! והאמת היא שברכת החמה מבחינה אסטרונומית היא כלום !!!!! אין קשר בין המיקום שלה בערב פסח הקרוב לבין המיקום שלה בשעת הבריאה !!!!
אם היית ממשיך להאזין, ובוודאי אתה יודע, שדבריו נכונים מעוד בחינה - יש מחלוקות לגבי החודש בו נברא העולם, יש האומרים בתשרי - יש האומרים בניסן , הרב השעין את דבריו גם על ראייה זו, דבר שמחזק את העובדה שמבחינה אסטרונומית ברכת החמה היא כלום !!!!
אוסיף ואומר ואדגיש - ואני מקווה שאתה מכבד את תנא דבי אליעזר, שכתב שהחמה נבראה בחודש אלול !!!!!!!
אז ממש לא מבינה את הטרוניה שלך, הרב אמר דברי אמת, מה ההתקוממות ?
ניפנאפ יקר, גם אני האזנתי לשעור, ולא מצאתי שום זלזול מדבריו של הרב בברכת החמה, ההיפך, זה שאמר שזה מהגמרא, בסדר, מה אתה רוצה ? יש בו אהבת השם פחות ממך או מיהודי אחר ? הוא לא יברך את החמה באהבה גדולה כי השם יצר אותה ? למה לערבב, למה לייחס לנימת דבריו משהו שברגש ? אז, זה מהגמרא, אנחנו נשמעים לגמרא ועושים גם כמצוותה, הוא בא ללמד - לא לבטא רגשות.
ועכשיו אני רוצה למחות על כינויים שהדבקת לכותב אלקנה, יהודי יקר, שנון וחכם, אני לא מכירה אותו אישית והאמת שראיתי את כתיבתו לא מזמן ומיד חשבתי שממש הכרח שדבריו ישמעו פה. קראתי שוב ושוב את תגובתו, לגביה כינית אותו רפורמיסט וכו' ולא הבנתי מה פתאום, למה אתה עושה את זה. מה לא עשה בסדר ? מה בכתיבה שלו מעורר אותך לתקוף אותו ככה ?
הוא כותב:
1. יש משבר תורני בקרב חלק מסויים מאחינו החרדים - אני מסכימה איתו, האם אני רפורמיסטית?
2. אומר שכדור הארץ לא במרכז וזאת עובדה - (אני לא יודעת), לכן הוא רפורמיסט ? אין מקום לשאול למה התכוון ? אין מקום להעמיד אותו על טעותו אם אתה בטוח שהדברים אחרים ? הרי לא התייחס למדע אלא לדברים אחרים. איפה מצאת בדבריו אלה שהוא רפורמיסט ?
3. הוא סבור שיש מקום להפעיל את השכל הישר המינימלי בלימוד תורה - גם אני מסכימה איתו. - לזה התכוונת רפורמיסט?
4. הוא כותב שלא כל מה שאמרו חכמים בדורות הקודמים הינו ברוח הקודש - אני מסכימה איתו. יש לך הוכחה שזה מרוח הקודש ? אנא השמע אותה. איפה כאן הוא רפורמיסט ?
5. הוא כותב: "יש דברים שהם בגדר תורה מסיני ומשלוש עשרה מידות שהתורה נדרשת בהם, ויש דברים ששנפסקו מתוך סברא. ויש דברים שפסקו מתוך ההבנה המדעית שלהם. אתה חושב שהרב אדא קיבל את הלוח העברי מרוח הקודש, או מתוך לימוד החכמות הטבעיות? " - מסכימה איתו - איפה מצאת כאן שהוא רפורמיסט ?
7. הוא כותב: "הקב"ה רוצה שתפעיל את התאים האפורים. נותן לך אוטונומיה מסויימת כדי שתפתח את הכלים על מנת
שתקבל שכר. אתה יודע איזה מחלוקות היו בין הראשונים? אם הרמב"ם היה חי היום אתה חושב שהיה עדיין סובר לפי האסטרונומיה האריסוטטליאנית? " - איפה מצאת בדבריו שהוא רפורמיסט ??
תוקן על ידי 3ברית ב- 29/03/2009 18:54:06
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 17:32 |
|
| |
אשריך צברית,
אני באמונה שלמה בביאת המשיח אף על פי שיתמהמה אחכה לו בכל יום שיבוא.
נאמר במסכת סנהדרין כמדומני "תפח עצמן של מחשבי קיצין"
ובמטותא מנייכו על תרחקוה שמשיח בא בהיסח הדעת, ואלה שמנסים לחשב את הקץ ואומרים גאולה תבוא בתאריך כזה וכזה בגלל החמה או דברים מהסוג הזה אין להם חלק לעולם הבא. אלה דברים קשים שלא אני אמרתי. הדברים כמוסים אצל בורא עולם ואינו מגלה אותם.
נתפלל שהגאולה תבוא לא ביד ניסן אלא היום! אם בקולו תשמעו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 18:43 |
|
| |
שוב אני חוזר ואומר, אמרתי שדבריו של אלקנה מתאימים לדבריהם של רפורמים וכו', אבל לא על אלקנה, אני לא מכיר אותו ולא יודע מה עמדותיו בנושאים שונים, אבל מה שהוא כתב ואני מצטט
"אנחנו לא מקבלים את הגישה הזו שכל מה שאמרו חכמים בדורות הקודמים הינו ברוח הקודש. יש דברים שהם בגדר תורה מסיני ומשלוש עשרה מידות שהתורה נדרשת בהם, ויש דברים ששנפסקו מתוך סברא. ויש דברים שפסקו מתוך ההבנה המדעית שלהם. אתה חושב שהרב אדא קיבל את הלוח העברי מרוח הקודש, או מתוך לימוד החכמות הטבעיות?" זו השיטה של הרפורמים וקונסרבטיבים, ומדברים אלו מגיעים לחלוק על גמראה ופסקים של חז"ל לאורך כל הדורות ולהגיע לכתות האלו. על זה התכוונתי לא על אלקנה, אלא אם כן הוא מצהיר כך...
אגב מה שאני מדבר הוא על המשנה והגמרא והזוהר שהכל על פי סודות התורה נאמרו. המפרשים שבאו אחרי זה, זה כבר דורות אחרים, למרות שהיו צדיקים לאורך הדורות הללו שדיברו ברוח קודש.
צר לי לאכזב אותך, עברתי את גן חובה ואני כבר לא משחק ביויו...וגם אני אומר לפעמים דברים שאחרים לא רוצים לשמוע, וגם אני יכול לדבר יפה, ובנחת ובצורה חכמה ומרשימה עם כוס תה ביד ולהראות כאחד שיודע מה הוא אומר. אם את רוצה לקבל את דברי הרב שרקי בכבוד אבל אני מצפה שתתיחסי בכבוד גם לאלה שחולקים עליו ודעותיהם שונות ממנו כמו שאת אומרת הפוך...
אם אני רואה אדם או רב שהולך בצורה שלא שייכת לדרך ישראל סבא, למרות שמראה עצמו כך אני אגיד את דעתי עליו כמו שאת תגידי את דעתך על אחרים...
אפשר להמשיך ולשחק ככה עד אין קץ... לעניננו ופה אסכם את תרומתי לדיון זה:
לא על פי האסטרונומיה אנו חיים, ולא על פי המדע או היוונים או קופרניקוס... אנו חיים רק על פי חז"ל כפי מה שקיבלו מרבותם עד משה רבינו מסיני. לכן אם נפסק להלכה בגמרא וגם על פי הקבלה שהחמה חוזרת על מסלולה לנקודת המוצא אחרי 28 שנים וצריך לברך בשם ומלכות על זה, אז זו היא האמת על פי התורה
אם על פי חז"ל ועל פי הקבלה כדור הארץ הוא במרכז, וכל הכוכבים כולל השמש מסבבים אותו זו היא האמת על פי התורה.
אני לא מחפש תירוץ להגיע לגאולה ביד ניסן, לדעתי זה תהליך שכל שלב מתפתח בו משהו אבל לא זה המקום לכך. תפסיקו להיות שטחיים, ולהיסתכל על החיצוניות של התורה ואנשים, ולהסיק על התורה ואנשים כל מיני מסקנות שלא היו ולא נבראו.
אני חושב שמיציתי את עצמי בנושא זה כל טוב לכם...
תוקן על ידי nipnap ב- 29/03/2009 18:40:59
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 19:21 |
|
| |
| nipnap כתב: |  | שוב אני חוזר ואומר, אמרתי שדבריו של אלקנה מתאימים לדבריהם של רפורמים וכו', אבל לא על אלקנה, אני לא מכיר אותו ולא יודע מה עמדותיו בנושאים שונים, אבל מה שהוא כתב ואני מצטט
"אנחנו לא מקבלים את הגישה הזו שכל מה שאמרו חכמים בדורות הקודמים הינו ברוח הקודש. יש דברים שהם בגדר תורה מסיני ומשלוש עשרה מידות שהתורה נדרשת בהם, ויש דברים ששנפסקו מתוך סברא. ויש דברים שפסקו מתוך ההבנה המדעית שלהם. אתה חושב שהרב אדא קיבל את הלוח העברי מרוח הקודש, או מתוך לימוד החכמות הטבעיות?" זו השיטה של הרפורמים וקונסרבטיבים, ומדברים אלו מגיעים לחלוק על גמראה ופסקים של חז"ל לאורך כל הדורות ולהגיע לכתות האלו. על זה התכוונתי לא על אלקנה, אלא אם כן הוא מצהיר כך...
|
|
טוב, כיוון שאתה מיצית, ארשה לעצמי גם למצות - לא רק בכך שאני לא מסכימה לדרך המחשבה שלך, שכבר נתקלנו בעבר
בקביעות מוזרות שלך לגבי ידיעותיך את ה'ערב-רב' כאן בישראל, ובכך 'חידשת חידושים' שלא מופיעים בשום מקום
במקורות שלנו, אך לא אזכיר שוב את הנושא.
את המושג 'רוח הקודש' לא רק שאינך יודע משמעותו, אלא לא קמצוץ מההבנה העומדת מאחורי המושג, אלקנה לא הזכיר
שמות, אתה הכללת את כל הצדיקים והמשכילים שבדור והחלטת בשביל אלקנה מה הוא התכוון כשהוא בכלל לא
כיוון למה שאתה מכוון, אבל אם את הבנת הנקרא אין לך - על מה אדבר איתך ?????? מה אתה יודע בכלל על
כל אותם צדיקים, למי היה ולמי לא היה רוח קודש, איזו זכות ורשות יש לך לזלזל בכזו התנשאות ברב אדא, שהיה יהודי
שהחוכמות מצויות בו ומי אתה שתקבע שאת הלוח העברי קיבל מתוך ידיעותיו או מתוך רוח הקודש ?!!!
כתבת: "אם נפסק להלכה בגמרא וגם על פי הקבלה שהחמה חוזרת על מסלולה לנקודת המוצא אחרי 28 שנים וצריך לברך בשם ומלכות על זה, אז זו היא האמת על פי התורה" - בפני מי אתה מתקשקש ??? אתה רואה ברב שרקי
כמי שאינו יודע ??? - והרי לך הבהרתו: אציין גם שחלק מיראת שמים אמיתית הוא לדעת לאהוב את האמת גם
כשהיא סותרת את הבנת ההמון, ובפרט כשדברי הם כדעת גדולי ישראל (ובכללם הרמב"ם בהלכות קידוש החודש)
שכתבו שתקופת שמואל אינה נכונה מבחינה אסטרונומית.
לסיום - תצטנע. הפורום הזה הוקם במטרה ברורה - לתת ליהודים סוף סוף לדבר, להתבטא, לצאת מהבריונות מהסוג שלך
שקובעת עובדות בשטח וזורעת שנאה בעם ישראל ! לא אתן לזה לקרות.
אני מודה לאלקנה שהצטרף לפורום, יהודי יקר ואהוב, אח שלי. גם אתה אח שלי אבל אתה צריך לחזור בתשובה, להיות
תמים עם השם, גם אם מישהו חושב אחרת - תתדיין איתו ואל תכנה אותו בשמות נבזיים כמו שכינית, אתה לא יותר יהודי
מאף אחד אחר ולא יותר דתי בוודאי לא מאלקנה ולא יותר רב או יודע יותר מהרב שרקי.
מציעה לך להתנצל על המלים האיומות שכתבת. מציעה לך לעולם לא לכתוב אותם. אתה בגדר לא יודע, וכדאי שתאמץ את
האי ידיעה הזאת לעצמך, כך תוכל תמיד להרחיב ולהעשיר את עולמך - ולא.... שהשם יסלח לך.
תוקן על ידי 3ברית ב- 29/03/2009 20:22:55
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 19:32 |
|
| |
צברית את שוב מכניסה לי מילים שלא אמרתי אבל אני רואה שבמקום לדון לגופו של עניין את כל הזמן עסוקה בהתקפה עלי ועל זה שאני מוזר וכולי ואתם כאלה צדיקים וצודקים ואיך לא גילו אותכם קודם לכן וכו'. אנ רואה לאן הדברים האלה הולכים כמו שאמרתי את שיטחית ובטח שאין לך לא רגל ולא יד ולא אצבע בתורה ובסודותיה ואיך להבין אותה. כל הזמן מדברת רק מן הרגש.
אם תסתכלי קשה לך לקבל ממני או ממשהו אחר דברים שנוגדים אותך אבל הם תורה אמיתית. אם את היית באמת כמו שאת מצהירה פורום שנותן לכל אחד להביע את דעותיו לא היית מתנהגת כך...אני תמהה מה ההבדל בינך למרדכי...
שיהיה לך כל טוב, פורום ברוח התורה זה לא !!! אבל על דבר אחד אנחנו מסכימים כשיבוא משיח תתגלה האמת האמיתית במהרה בימינו...
תוקן על ידי nipnap ב- 29/03/2009 19:31:55
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 19:35 |
|
| |
מצטערת, אין לי דרך להסביר למי שלא מצליח להבין מה אני כותבת, נסה לבקש ממישהו שיפרש לך.
לא השתקתי אותך בשום שלב וגם לא ערכתי את הודעותיך, הנסיון שלך להדביק לי תארים ותכונות כאחת ש'סותמת
פיות' - אינו נכון.
אתה הוא זה שביישת והעלבת יהודי יקר, ואם תעשה את זה שוב - אנהג לפי התקנון. אפשר לדון בלי להדביק
כינויים מכוערים למי שכותב כאן, גם אם הוא חולק על דעתך.
שבוע טוב.
תוקן על ידי 3ברית ב- 29/03/2009 20:10:14
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 14:49 |
|
| |
בוא נלמד קצת את הגמרא.
מסכת ברכות נט ב:
תנו רבנן הרואה חמה בתקופתה לבנה בגבורתה וכוכבים במסילותם ומזלות כסדרן אומר ברוך עושה בראשית ואימת הוי אמר אביי כל כ"ח שנין והדר מחזור ונפלה תקופת ניסן בשבתאי באורתא דתלת נגהי ארבע:
חמה בתקופתה - חמה כשהיא חוצה את נקודת השוויון האביבי.
מעניין שרס"ג סובר שזה צ"ל בתקופת תמוז דוקא כשהחמה היא בזנית.
לבנה בגבורתה - רש"י לא מפרש, כנראה (שו"ע) כאשר הלבנה נכנסת למזל טלה.
כוכבים במסילותם - כל כוכב וכוכב שנכנס למזל טלה.
מזלות כסדרן - שרואים את המזל טלה עולה במזרח וכל המזלות בסדר שלהם.
אמר אביי כל כ"ח שנין והדר מחזור ונפלה תקופת ניסן בשבתאי באורתא דתלת נגהי ארבע - זה החלק המעניין:
מכיוון שהמאורות נבראו בערב של יום רביעי אז נחלקו שלטון השעות של היום והלילה לפי סדר הכוכבים ביחס לכדור הארץ:
שבתי צדק מאדים חמה נוגה כוכב לבנה (שצ"מ חנכ"ל). כאשר שבתי שולט על השעה הראשונה של ערב רביעי, צדק בשעה השניה וכו'. אז נקבל שהשליטים של כל לילה הם כצנ"ש חל"מ ושליטי הימים הם חל"ם כצנ"ש (מעניין לציין שזה סדר שמות הימים אצל הגויים sun -day , mon-day וכו' ).
כדי לברך על החמה אביי אומר שצריך להיות כאשר תקופת ניסן חוזרת להיות בתחילת ערב רביעי כמו בבריאת העולם (לסוברים שהעולם נברא בניסן). אז ראוי לברך על החמה. אבל לא מברכים בלילה שנברא אלא רק למחרת בבוקר שהוא נראה.
זה קורה כל 28 שנים לפי תקופת שמואל ששנת החמה היא 365 ימים ו 6 שעות. ונשארת שארית של 1.25 יום. אז 28X1.25 =35 . שזה כפולה של 7 דהינו תקופת ניסן חוזרת לשעת שבתאי.
 |
|
|
|
|
|