בית פורומים פורום הפילוסופיה

פרדוקס בוחן הפתע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/3/2009 15:37 לינק ישיר 

רוני
יש לך תשובה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 15:42 לינק ישיר 

ביום שישי אכן א''א לערוך את המבחן, אך מיום חמישי והלאה הדבר אפשרי ויהיה מפתיע.

ז''א, התלמידים לא יוכלו להגיד בגלל שביום שישי הבוחן אינו יכול להערך ממילא גם ביום חמישי לא, כי אז יום שישי נכלל בחשבון הימים.

עכשיו ההסבר סיפק אותך, רוני?

המחשבון, להעלות אמרי שפר ולזכות לתגובה צוננת:זה כבר נכתב ע''י חינקיס. לא עושה לי חשק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 16:02 לינק ישיר 

רותם, פיתרון חמוד.
אני שם לב שרוני לא מגיב כנראה שתיקתו כהודאה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 16:08 לינק ישיר 

רותם והגיוניי! כשאקום בבוקר יום חמישי, אדע בודאות שהבוחן יהיה היום! (כי מחר הוא לא יכול להיות, שכן אם המורה ידחה את המבחן למחר, אבוא מחר בבוקר ואדע שמתקיים מבחן!).

ולאחר שהגענו למסקנה, שכאשר אקום בבוקר יום חמישי, אדע בודאות שהבוחן יהיה היום, נמצא שאסור למורה לעשות את הבוחן ביום חמישי, אם הוא עדיין רוצה שהבוחן יהיה בוחן פתע.

חוץ מזה, מי זה חינקיס?!!!   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 16:24 לינק ישיר 

לא. כשתקום בבוקר יום חמישי לא תדע בוודאות, כי את אותה הטענה טענת על יום שישי.

ביום חמישי אנחנו מוסיפים את יום שישי לכלל הימים של האופציות

חינקיס הוא סופר ועיתונאי, עיין בספרו "לא מה שחשבת" ותמצא נחת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 16:34 לינק ישיר 

רותם, בוא נלך שלב אחר שלב ותסבירו לי איפה טעיתי:

קודם כל אחזור ואזכיר: פתע= קמים בבוקר ולא יודעים שיש היום מבחן. עכשיו בוא נלך בשלבים:

שלב א: אם אקום ביום שישי בבוקר ועד אז לא יהיה מבחן, אדע בודאות שהמבחן היום. עד כאן מוסכם?

שלב ב (מסקנה מ-א): המבחן לא יכול להיות ביום שישי (כי אם יידחה עד אז, ביום שישי בבוקר ידעו כולם שהיום יש מבחן, והוא לא פתע!). עד כאן מוסכם?

שלב ג (מסקנה מ-ב): המבחן יכול להתקיים הכי מאוחר ביום חמישי. עד כאן מוסכם?

שלב ד (מסקנה מ-ג): כשאקום ביום חמישי בבוקר, אדע בודאות שהיום יש מבחן, על סמך שלב ג. עד כאן מוסכם?

שלב ה (מסקנה מ-ד): אסור למורה לקיים את המבחן ביום חמישי בבוקר, אם הוא רוצה להפתיע.

עכשיו, בלי להתחכם, נא אמרו לי איפה הטעות: בשלב א, ב, ג, ד, או ה? ונא לא לענות לאקונית "בשלב א" וכדומה, אלא להסביר למה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 16:44 לינק ישיר 

הטעות לדעתי בשלב ג'.

אמנם ביום שישי הבוחן אינו יכול להתקיים, אך יום שישי נכלל בשאר הימים לענין ההפתעה.

ז''א המורה לא יפתיע אם אכן יעשה את הבוחן ביום ו', אך אפשרות כזו נלקחת בחשבון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 17:14 לינק ישיר 

הטעות היא שהמורה לא יכול לומר שיעשה בוחן פתע בשבוע הבא אלא רק בוחן 5/6 פתע...
תמיד נפחית את היום האחרון מסכום כל הימים.

בוחן פתע מושלם יכול להתבצע רק בנצח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 17:20 לינק ישיר 

רותם, אני חוזר על פתרונך:

"אמנם ביום שישי הבוחן אינו יכול להתקיים, אך יום שישי נכלל בשאר הימים לענין ההפתעה". הייתכן? אם הבוחן לא יכול להתקיים ביום שישי, הוא לא יכול להילקח בחשבון!

ובהמשך כתבת: "ז''א המורה לא יפתיע אם אכן יעשה את הבוחן ביום ו', אך אפשרות כזו נלקחת בחשבון". הייתכן? אם בוחן ביום ו' לא יפתיע, מכאן שאסור שהבוחן יהיה ביום ו' (כי הוא חייב להפתיע), והדרא קושיה לדוכתה, איך ניתן לקחת את יום ו' בחשבון? 

שלא תבינו אותי לא נכון. אני יודע שהתלמידים יהיו מופתעים, ואיפשהו אני חש שהפתרון של רותם חג סביב הנקודה הנכונה, אבל תסכימו איתי שיש כאן קושי די מעצבן בהגדרה המדויקת של הדברים, כאמור לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 00:37 לינק ישיר 

מלכתחילה אי אפשר לדעת כלום, הבוחן יכול להיות בכל אחד מימי השבוע בראשון כמו בשישי, זה בדיוק ה'פתע', לכן רק בסיומו של יום חמישי נגמרה ההפתעה ונשארה הידיעה, כי שישי הוא היום האחרון, אבל בסיומו של יום רביעי ובימים שלפניו ההפתעה קיימת.
"אחד התלמידים עשה חשבון: הבוחן לא יכול להתקיים ביום שישי, שהרי אם המורה יחליט לקיימו ביום שישי, אז כבר כשיגיע יום חמישי אחה"צ כולם ידעו שהבוחן יהיה מחר, וזה לא יהיה פתע." אכן זה לא יהיה, אבל רק בסיומו של יום חמישי נדע זאת.
לפי זה כמובן הטעות בשלב ד', ביום חמישי בבוקר עדיין לא ידוע כלום.

תוקן על ידי yakov7 ב- 25/03/2009 1:22:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 01:14 לינק ישיר 

סליחה על הבורות! מה זה בוחן פתע? איך אפשר להודיע על פתע שהולך להגיע, ולהשאיר אותה הפתעה? האם זאת אומרת שמתכוננים לבלתי צפוי, בצפיה?

למיטב הבנתי, בוחן פתע הכוונה, תהיו מוכנים כל רגע נתון, מעכשיו, לבוחן בנושא X, כל רגע המורה יכול להגיד, עכשיו המבחן.

וממילא גורם ההפתעה אינה יום מימי השבוע. אלא זה שהיא תבוא ללא התרעה מוקדמת של רגע קודם. והא ראיה עצם העובדה שהמורה מגלה שהולך להיות בוחן פתע, מפחיתה את ההפתעה למינימום, שהרי יודעים שיהיה מבחן, רק לא יודעים מתי. וההפתעה הזאת יכולה להיות כל ימות השבוע, כולל יום שישי.

אי לכך, הטעות נובעת מההבנה המוטעית לבוחן פתע, פתע= קמים בבוקר ולא יודעים שיש היום מבחן.לא. פתע, = המורה אומר לסגור ספרים, יש מבחן. והוא יכול לעשות את זה כל רגע נתון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 09:13 לינק ישיר 

מחשבון

רק העלית את כמות הזמן שבו יכולה להיות ההפתעה,
לפיכך- הפרדוקס יהיה כזה:

בחלקיק השניה האחרון ביום שישי לא יכול להתקיים הבוחן כי אז הוא לא יהיה בוחן-פתע.
וא"כ- גם בחלקיק שניה שלפניו וכו' וכו'- עד שנגיע לחלקיק השניה הראשון של יום ראשון...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 11:16 לינק ישיר 

עד שתחשב את כל החשבון בחלקיקים, המורה יודיע על בוחן הפתע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2009 16:32 לינק ישיר 

למי שהעלה את הפרדוקס

אתה מתכוון לתת לנו תשובה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2009 18:50 לינק ישיר 

אפיק - אין לי תשובה!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > פרדוקס בוחן הפתע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.