|
|
| נשלח ב-25/3/2009 23:40 |
|
| |
שרפ אתה צודק הבעיה זה על מה להתחיל לשוחח ואיך?וברור שאני לא יגש ישר לבחור ואבקש להיפגש איתו..
עוצר וחושב-א.חבל שלא כל הבחורים זורמים כמוך.
ב. איך היית מצפה שהבחורה תתחיל איתך כדי שתמשיך לזרום איתה??
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 00:28 |
|
| |
מה זאת אומרת "על מה לשוחח"? הכל תלוי בסיטואציה. תחשבי שהיית מוצאת בחורה שהיית רוצה ליצור איתה קשר. מדברים סתם על נושא שקשור למצב שאת נתונה בו (פקק בכביש/איחור לעבודה/מוזיקה מעניינת-אם את בחתונה). תיגשי חופשי ותמשיכי לפי התגובות. בחורה שהייתה מתחילה לשאול אותי מיד אם אני רוצה להפגש איתה, הייתי נרתע. אך אם היא הייתה מציעה לשוחח קצת בצד וכדו', יש בחורים שהיו הולכים על זה. וההמשך --- ה' יודע.
עוצר וחושב-מה זאת אומרת הדעות שלך לא כ"כ חרדיות? מה אכפת לך מה "הדעות החרדיות" יאללה, זרום איך שאתה חושב שטוב לך!!! (אבל על תעצור ותחשוב כל רגע... אתה יודע, רק קצת לפני שאתה כותב בפורום וכדו'.)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 01:48 |
|
| |
אני אענה על ברסלב לפני שירה כי התגובה לדבריו קצרה יותר.
אמרתי את זה לא כי זה בעיה בי אלא כדי ששירה תיקח את דברי בעירבון מוגבל - הדעה שלי לא משקפת שום ציבור (שאני מוכן להתחייב עליו) אלא רק את עצמי. ובוא נגיד ככה- אני לא עוצר וחושב באמצע הכביש לסטות ממסלול של משאית שסטתה או לא
לגבי השאלות שלך שירה.
א. זה חבל או מזל- תלוי מי הבחורים ב. כמו שכתב שרפ, אם היא היתה מתחילה לדבר איתי כשהאווירה קלת ראש ולא רצינית - אז הייתי מסביר לה שכנראה לא שייך אבל אם מדובר בפנייה רצינית והיא הייתה אומרת "שלום, אני פלונית ואת האמת אתה נראה לי א'ב'ג' ופשוט אני לא חושבת שיש לנו דרך להכיר בשידוך.."
זה נראה לי די והותר. בנות יגידו שהן לא מסוגלות להגיד כזה מונולוג כשזה בכלל התפקיד של הבחור. בחורים יגידו שזה או זילות או לא דרך או טענה אחרת כלשהיא..
אני חושב שזה מצב קיים שחבל שלא מצאו לו פתרון [ודווקא יש פתרון לשני הצדדים, חבר/ה שנמצא איתך יכול לגשת אלא"כ את/ה לבד]. ואם יש מישהו או מישהי שמסוגל לעשות את הצעד הזה כבר מגיעו לו/ה צל"ש.
מה כן הבעיה?
יש שתי סיטואציות שאפשר לעשות כזה צעד - אם המקום שרואים אחד את השני/ה הוא על בסיס קבוע או בסיס זמני. כלומר - האם את/ה רואה איך הבחור/ה מתנהג/ת או רק איך הוא/היא נראה/ית.
המצב השני נראה יותר כמו מצב שטחי - של הכרות על סמך חיצוניות. גם אם זה אפילו אינטלגנציה רגשית גבוהה שמסוגלת לזהות טיפוסים את זה הצד השני עוד לא יודע. ולכן זה עלול להיראות לו שטחי..בין אם זה ככה ובין אם לא. [במצב כזה רוב הסיכויים שאין אפילו צד שלישי מזדמן שיכיר ביניכם]
אבל אם מדובר נגיד על אותו מקום עבודה - ורואים את האדם השני זז,מתנהג,צורת חשיבה,מידות והתבטאות..זה נראה פחות שטחי ולכן גם יהיה יותר לגיטימי. אלא מה? שמצב כזה - לרוב- יהיה מישהו שיכול להכיר ביניכם ואז לא צריך דווקא לפנות אישית.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 02:00 |
|
| |
עוצר,נתוח מדויק להפליא.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 02:54 |
|
| |
הבעיה היא לשני הצדדים גם לבחור וגם לבחורה הפתרון ברוב המקרים זה לב שבור הבעיה יותר קשה כשלא יודעים אם השני/ה מאורס/ת
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 02:58 |
|
| |
עוצר צודק ממש קלעת..
הבעיה שאני חוששת שברגע שאני פונה לבחור או עושה איזה צעד מעצמי הבחור יתחיל לחשוב וואי היא רוצה אותי ויתחיל עם משחקי אגו וקשה להשגה .
השאלה אם בחורים לוקחים את זה ככה או שהם רק מחפשים מישו שיזרוק להם עצם??
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 03:45 |
|
| |
אני די בעד הרעיון שישירה העלתה כאן רק צריך לדאוג לדבר אחד, אל תשכחו שבחורה אפשר לדעת אם היא נשואה בחור.... אי אפשר לדעת....(רק אחרי דיבור) אבל מה אני סומכת על הבנות כאן שאם הם רוצות להתחיל עם בחור הם יעשו את הברור הנכון....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 03:57 |
|
| |
הי אני לא מסכימה שתפקיד הבחורים יעבור לבחורות...אני מבינה את היאוש אבל אני חושבת שזה עדין לא שוה את זה שנוריד מכבודנו!אני לא שוללת שום דבר אבל נראה לי שלנצח ישאר המצב שבחורה שפנתה לבחור ולא ההפך זה קצת פחות מכובד ושוה..בשבילנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 04:01 |
|
| |
התפקיד בהחלט עדיין שלהם!!! אבל לפעמים יש מצבים שאת רוצה מישהוא אז למה לא? היום זה לא מה שהיה פעם ומקובל שבחורה מתחילה אם בחור, אומנם בדרך מכובדת אבל למה לא?!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 07:59 |
|
| |
מה הפרוש התפקיד שלהם?
מה הפרוש להוריד מהכבוד?
בשביל להתחתן עם מי שרוצים גם הבחורה יכולה וצריכה לקחת יוזמה.
האם זה לא מכובד להתחתן עם בחור שאת מעוניינת בו. לדעתי זה שפנית מעצים את הרגשות וכל בחור כזה יעריך אותך כל חייו פי כמה וכמה (כמובן אם את ראויה להערכה, אחרת....).
האמת שגם אצלנו הסיטוציה היתה דומה, לא בהתחלה אלא בסיום, אשתי הודיעה לי שהיא החליטה כבר שזה זה (וכל השאר היסטוריה).
והנה לינק לכתבה חמודה בנושא:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/747/476.html
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 13:30 |
|
| |
אני מסכים עם שרפ..בשביל מטרה גדולה אפשר קצת להתאמץ וזה [בעיני הבחורים לפחות] ממש לא הורדה מהכבוד. בחורות חושבות שזה מוזיל אותן- זה תלוי בבחור שמול. אם הוא שמרן זה באמת יוזיל אותן אם הוא פתוח בנושא הזה אז זה להיפך. זה מייקר.
בנוגע למה שאמרתן..אז ככה - af, שוב - אם מכירים ממקום די קבוע אז אפשר לברר אם הבחור (ה)ארוס או נשוי.. אם זה לא - שוב אז זה המצב שנדמה כיותר שטחי אז אני לא יודע כמה נפקא מינה יש- ניסית והלך ? יופי. לא הלך..שוין..
שירה- זה תלוי, אם הוא מעוניין הוא יראה את זה כעצם [אם הוא לא ביישן מדי] אם הוא לא מעוניין אז הוא ישדר את זה. אם הוא נחמד הוא יגיד לך- אם הוא לא נחמד הוא ישאיר אותך חצי תלויה באוויר.
משחקי אגו וקשה לקשה להשגה לא תבועים בדם של אנשים שלא רגילים לכאלה מצבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 13:42 |
|
| |
לפני הכל- מדוע לא חשבתם מה אומרת ההשקפה היהודית על רעיונות כאלה??
אני לא יודעת איפה המקור לכך אבל אני זוכרת משיעור נביא בכיתה י':
בט"ו באב כשהיו בנות ישראל יוצאות לחולל בכרמים
אשתו של שאול ,אחינועם בת אחימעץ, עדיין לא הייתה אשתו והיא זו שנגשה אליו והציעה...
כי ראתה ברוח הקודש שהיא תתחתן עם שאול.
הייתה עליה תביעה על כך ש"מרדה בצניעותה"
ואם מישהו יודע מקור- יהיה מצוין...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 14:43 |
|
| |
אופק אבל לפחות רואים שכן יש אופציה כזאת שבחורה תיגש לבחור ....
וחבל שלנו אין רוח הקודש..
עוצר התגובות שלך פשוט קולעות ומועילות מאוד !תודה ...
אבל כתבת בשביל מטרה גדולה כדי להתאמץ אז אני שואלת למה הבחורים לא מתאמצים הם מימה הם מפחדים??
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 14:49 |
|
| |
עוצר וחושב
אני לא חושבת שענין של הוזלת הכבוד של בחורה בעיני בחור זה רק אם הוא שמרן.גם אצל החילונים הבחורות שיוזמות קשרים מצידן הן בד"כ הפחות שוות.אולי אצלנו מי שרוצה להכיר בחור שמצא חן בעיניה צריכה להשקיע כי הוא לא יעשה את זה מצידו בד"כ.אולי זה אינדוידואלי,אני בכ"א לא משנה מה יהיה לא יפנה לבחור מיוזמתי.אני בטוחה שכל בחורה שמכירה בערכה מסכימה איתי.
|
|
|
|
|