|
|
| נשלח ב-26/3/2009 15:01 |
|
| |
| lily20 כתב: |  | |
עוצר וחושב
אני לא חושבת שענין של הוזלת הכבוד של בחורה בעיני בחור זה רק אם הוא שמרן.גם אצל החילונים הבחורות שיוזמות קשרים מצידן הן בד"כ הפחות שוות.אולי אצלנו מי שרוצה להכיר בחור שמצא חן בעיניה צריכה להשקיע כי הוא לא יעשה את זה מצידו בד"כ.אולי זה אינדוידואלי,אני בכ"א לא משנה מה יהיה לא יפנה לבחור מיוזמתי.אני בטוחה שכל בחורה שמכירה בערכה מסכימה איתי.
|
|
לדעתי גם אצל החילונים השאלה היא איך יוצרים קשר ואיזה קשר יוצרים.
לגבי הכרה בערך זה נושא אינדווידואלי. ז"א יש בחורה שמכירה בערכה ולכן היא תעדיף בחור שהיא עמדה על מעלותיו גם אם זה ידרוש ממנה לפנות אליו (כי מקסימום הוא יגיד לה לא, כמו שאומרים אחרי פגישה).
יש בחורה שמכירה בערכה ומי שלא ירוץ אחריה לא יזכה בה.
כמובן שאם הבחורה יכולה לארגן את הפגישה דרך צד ג', זה בהחלט עדיף. כי כלפי צד ג' יש פחות על מה להתגבר בפניה או אם מקבלים דחיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 15:10 |
|
| |
שרפ
"יש בחורה שמכירה בערכה ומי שלא ירוץ אחריה לא יזכה בה."
אז לזה התכונתי.ואם יהיה מצב שאני ממש ירצה מישו זה לעולם לא יהיה בפניה אישית ולעולם אני לא יתן לו להבין שאני זאת שרציתי אותו.אמרתי כבר אולי זה אינדבידואלי, וברור שבחורים יחלקו עלי כי זה פשוט יותר נח להם שזה יקרה בדרך הזאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 15:22 |
|
| |
אשתי לדוגמה זרזה את ההחלטה, היא אמרה לי שהיא הכבר החליטה וזהו כך התקדמנו (לבית של ההורים שלה לסעודה שלישית). אני עד היום אסיר תודה לה על כך (היא צוחקת שאני עוד לא החלטתי עד היום ואני אומר לה שכמו תמיד, אני עשיתי את מה שאשתי אמרה).
ותאמיני לי שאשתי היא בחורה שווה בהחלט (אני חושב שאני יכול להעריך אחרי למעלה מ- 15 שנות נישואין).
לכן זה בהחלט עניין אינדיבידואלי איך בחורה מרגישה כלפי עצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 15:37 |
|
| |
| lily20 כתב: |  | עוצר וחושב
אני לא חושבת שענין של הוזלת הכבוד של בחורה בעיני בחור זה רק אם הוא שמרן.גם אצל החילונים הבחורות שיוזמות קשרים מצידן הן בד"כ הפחות שוות.אולי אצלנו מי שרוצה להכיר בחור שמצא חן בעיניה צריכה להשקיע כי הוא לא יעשה את זה מצידו בד"כ.אולי זה אינדוידואלי,אני בכ"א לא משנה מה יהיה לא יפנה לבחור מיוזמתי.אני בטוחה שכל בחורה שמכירה בערכה מסכימה איתי.
|
|
אצל חילונים האווירה של ההכרות והדרך היא שונה.
כשמדברים על מטרה רצינית ומשותפת כמו להקים בית אין מקום לחשוב על הוזלת כבוד. זה לא הצעה למכירה זה הצעה להכיר עם מטרה . הבחורה לא אמורה לבוא לבחור ולהגיד " וואי אתה נראה אחלה וחמוד ממש בוא נהיה חברים [ללא מטרה מוגדרת]" מדובר פשוט ביצירת קשר כשהמטרה היא גבוהה יותר מהכרות "פשוטה" שאופיינית אצל חילונים.
אופק20- קודם שהבנות לא יצאו לרחוב..כל כבודה בת מלך פנימה..
שירה- תודה. לגבי השאלה שלך -
1. הם יכולים לפחד מהתפיסה החברתית של אחרים כלפיהם גם אם הם לא מסכימים איתה. [זה לא מקובל] 2. הם יכולים להיות סתם ביישנים 3. לא תמיד הם רואים שיש פה אופציה 4. מפחדים מהתגובה של הבחורה [פגיעה באגו במקרה של סירוב. וככל שהוא נפוח יותר כך הפגיעה גדולה יותר] 5. אי נעימות כללית.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 15:42 |
|
| |
| עוצר_וחושב כתב: |  | | אופק20- קודם שהבנות לא יצאו לרחוב..כל כבודה בת מלך פנימה.. |
|
נראה לי דווקא קודם שלא יתחילו עם בנים...זה קצת יותר קרוב לקוים אדומים.
ונכון- בהחלט יש עניין לצאת כמה שפחות לרחוב, מדובר בדרגות נעלות.
אבל קודם ההתמודדות (אצל חלקינו) היא בענין הזה שלא להציע ת'צמך למישהו ברחוב..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 15:48 |
|
| |
אופק כמו שאת כותבת את זה - זה באמת נשמע נורא. כמו שאני כתבתי את זה - זה היה נשמע יותר נורמאלי.
כדי שמצב כמו שאמרתי יצליח צריך שלושה תנאים מצטברים א. בחורה רצינית ב. בחור רציני ג. מטרה רצינית.
במקרה כזה- אין התקרבות לפסים אדומים. זה לא שעכשיו היא תסתובב במקומות מפוקפקים ותתחיל עם כל בחור שהיא תראה. מדובר על מקרה יחיד ספציפי ולא על שלל מקרים.
אחרת אני מסכים איתך וזה יהיה מתכון לבעיה.
נראה לי שהקבילה על מרדה בצניעותה שהזכרת זה גם [בהתמלא שלושת התנאים שלי] היא דרגה נעלה.
וכמובן, יש את ההתמודדות של הטבע האנושי לבושה או לחשיפה לפגיעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 15:53 |
|
| |
עוצר,
אני לא מבינה.שירה כותבת על מצב שהיא רואה בחור ורוצה לעשות משו כדי להכיר אותו,אז חוץ מלגשת ולדבר איתו או לשלוח לו חברה מה היא עוד יכולה לעשות שאתה קורא לו מכובד??
לא יודעת .אני חושבת שכל מה שהיא לא תעשה לא יהיה מספיק מכובד.(ואני לא מתכונת מכובד בענייני צניעות) זה לא משנה מה היא תגיד זה שהיא פנתה אליו זה כבר בעיה.הבחורה היחידה שאני מכירה שעשתה כזה דבר זו חברה שלי שכמה שהיא יפה ומדהימה המעשים שלה בכיון הזה,וכמה שהם היו ברמה גרמו לבחורים לעשות ממנה צחוק.זה הוריד לה מהערך, נקודה.אם בחור יעשה את זה אני יקבל את זה בטבעיות גמורה אבל ההשקפה שלי בענין לגבי בחורות זה שזה מוריד להן מהעדינות,דבר שלכשעצמו יכול לכבוש את אותו בחור שאת ככ רוצה ולגרום לו לעשות את הפעולה מצידו...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 15:56 |
|
| |
כל אחד והקוים האדומים שלו...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 16:04 |
|
| |
אם את בסיטואציה של שיחה רצינית עם בחור, כאשר שני הצדדים מרגישים שהיא על רמה ובסיומה הבחורה אומרת לבחור שהיא היתה שמחה להכיר אותו יותר ומבקשת מספר טלפון, האם זה נורא?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 17:24 |
|
| |
"אם את בסיטואציה של שיחה רצינית עם בחור"
...אנחנו דנים בדרך להגיע לכזו סיטואציה,אבל במידה ונוצרה בוודאי שהיתי זורמת איתו ואומרת בטבעיות מה אני מרגישה.הדבר היחיד אליו אני מתנגדת זה ליצור אותה בעצמי את
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 17:31 |
|
| |
אני חושב שאם בחורה ניגשת לבחור כשגם הבחור הוא טיפוס שאינו נרתע מיצירת קשר בצורה חופשית, הוא יזרום עם העניין בקלות ולא יראה בזה פחיתות כבוד. אבל עד שמגיעים לבחור כזה..... אני לא רואה סיטואציה מציאותית שאראה סתם בחורה שמוצאת חן בעיני ואגש אליה... אם הייתי יודעת שגם היא רוצה ביצירת קשר כזה, לא הייתה לי בעיה. אבל כשאינני יודע כלום מה היא חושבת על שידוכים, איך אעשה את עצמי ללעג ולקלס עד כדי כך? שתחשוב שאני סתם איזה טמבל שמחזר אחרי כל בחורה שרואה???
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 17:33 |
|
| |
צריך מצב בשביל זה...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 18:00 |
|
| |
ברסלב אף אחד לא התכוון שתיגש לבחורה ותגיד לה אולי נצא??כי היא בטוח תיברח אתה צריך לעשות את זה בדרך עקיפית יותר ואם היא תיהיה מעונינת היא כבר תיזרום איתך אבל אל תיפנה בצורנ ישירה אלא בדרך עקיפה...במילים קצרות יותר תיקרא את התגובה שלפני..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 18:14 |
|
| |
ואללה אני לא מבינה את הבנות האלו
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 19:10 |
|
| |
shira8000, וודאי שאף אחד לא התכוון לזה, אנחנו לא מטומטמים. אבל בצורת החיים בחברה החרדית כמעט אין שום סיטואציה שבחור ובחורה יפגשו במצב כזה שהבחור יוכל לפנות אליה איך שהוא להתחיל איתה שיחה.
|
|
|
|
|