|
|
| נשלח ב-26/3/2009 20:09 |
|
| |
תמי מה בדיוק את לא מבינה??
עוצר מאוד אהבתי תניתוח שלך אתה צודק בשלושת התנאים וכו...
הבעיה איך מגיעים לסיטואציה כזאת?ולדעתי אין הרבה שחושבים כמוך...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 23:01 |
|
| |
עכשיו זאת נקודה אחרת לגמרי.
שכמעט ואין פשוט סיטואציות כאלה בעולם החרדי. נסיעה משותפת באוטובוס כבר המון זמן [שבועות] [סוג 1 - נראה שטחי] מעבודה..[סוג 2 - יותר רלוונטי]
אם הסיטואציה לא קיימת או שקיימת חלקית [משהו דומה ל1- נגיד רק במקום "נסיעה משותפת המון זמן" - נסיעה משותפת קצת זמן [כמה ימים או פעם אחת]] - הרצון להכיר מבוסס על חלומות.
אם יש סיטואציה צריך לדון בה בצורה ספציפית. לכן קשה לי לענות לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2009 00:39 |
|
| |
אני חושבת שמעבר למה שלגטימי ומקובל יש גם את עניין הבושה והאי נעימות בלהתחיל עם בחור וכבר נאמר כאן הענין של הסירוב, פגיעה באגו וכו' הבעיה היא גם איך להתגבר על הבישנות ו"לנסות" לגרום למצב...
ממה שעובר עלי ביום יום קרה שראיתי בחור על בסיס די קבוע במקום מסוים ורציתי לנסות... אבל לא היה לי את האומץ לעשות עם זה כלום התבישתי וחששתי מהתגובה שלו וכשאני חושבת על זה במבט לאחור אני מצטערת שלא עשיתי משהוא כי הוא היה ניראה "בחור כלבבי"
מה שרציתי לשאול בתכלס איך מתגברים על החוסר נעימות
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2009 01:27 |
|
| |
עוצר וחושב- שוב אתה קולע. אין מצב כמעט לבחור חרדי ליצור קשר עם בחורה שלא בשידוך!!! הסיטואציות שמקווים להם- פשוט לא מזדמנות!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2009 01:43 |
|
| |
אני ינסה להסיבר את העמדה שלי בנושא
א. אני בעד. וגם נגד.
בעד כי בד"כ ההרגשה הפנימית היא הכי טובה שיש. וברגע שמרגישים כלפי מישהו משהו ואפשר להרגיש עדיף לזרום מאשר אח"כ לחיות כל הזמן בסרטים וכ'ו שהפסדתי אותו וכ'ו וכ'ו.
נגד כי אח"כ כמה וכמה פעמים זה כבר נהפך לזול ואולי מי יודע אולי אפילו אחרי החתונה אם יום אחד לא יהיה טוב זה פותח למי שיש אומץ הרבה דלתות שלא תמיד עדיף שיהיו ניגישים.
בנוסף אני אם כל הראש הפתוח שלי או איך שקוראים לזה המודרניות שלי אבל אם בחורה תיגש אלי ברחוב ותגיד לי אפשר לדבר איתך או רוצה להכיר אותך אני חושב שאני יברח מתוך בושה או מרוב הסמקה. אפילו שאני כן ניסתי את הדבר הזה מספר פעמים אבל אם בחורה תיגש אלי זה יעמיד אותי במצב לא נעים.
אני עדיין כן הייתי אומר שהלוואי והיינו יכולים להגיע למצב שאתה תוכל לגשת לבחורה ברחוב ולהגיד לה כמו בסרטים את מוצאת חן בעיני זה המספר שלי צרי קשר ונדבר או תני לי את השם שלך ואני ינסה או ננסה ביחד לסדר את זה בצורה נורמלית. אבל אסור לשכוח שהיא ברגע שאתה ניגש לבחורה ברחוב/במשרד/באוטובוס/במטוס או כל אופציה אחרת היא ישר חושדת שאתה מחפש אותה רק לכל מיני דברים אחרים וישר היא נכנסת למגננה ולפעמים גם מתחילה לבייש אותך בקהל כמו שקרה לחבר טוב שלי.
בגלל האי וודאות הזאת שאתה רק רואה את הבחורה ואתה לא יודע אם היא מאורסת? אתה לא יודע אם היא חסידית או לטאית? אתה לא יודע גם לפעמים אם היא אשכנזיה או ספרדיה ויש כאלה פשלות לפעמים גם ואתה ניגש כמו ילד טוב ומנסה לדבר יפה ואתה מקבל פרצוץ חמוץ במקרה הטוב או לא מקבל תשובה בכלל או סיבוב שתראה את הגב שלה טוב מאוד או לפעמים גם צעקה נוסח תתביש לך יסוטה וכ'ו אז אתה מתחיל לחשוב פעמיים אם בכלל זה שווה.
ובואו לא נשכח עוד דבר במקרה שהבחורה אומרת לך כן סבבה קח את המספר או תן לי את שלך ונתקדם. מגיעים לפגישה ומדברים וכ'ו, ואז הבחורה אומרת טוב בואי נעלה למשהו רציני ופתאום נזכרים שאיך מעלים את זה להורים? ואת ניקח כשדכן שיעלה את זה בצורה שאף אחד לא יבין וכ'ו בקיצור נכנסים לסרטים חבל"ז. ובסוף מה שקורה שנפרדים בגלל שרואים שאין לזה סיכוי וכל אחד יוצא מהסיפור אם לב שבור ומספר כל היום על האהבה הראשונה שלו שבחיים לא תיהיה כמו זאת.
מכל הסיפור יוצא שאלה אחת פשוטה: למה? למה בכלל להתחיל אם זה?
תאמינו לי לאחר כמה וכמה ניסיונות כושלים ומלאי אכזבות לא בגלל יופי ולא בגלל דת ולא בגלל דברים אחרים אלא רק מהסיבה הזאת איך מביאים את זה להורים או איך אני הסתובב בשכונה אם אחד דוגמא שהוא חסיד וינזיץ ואני חסידית גור? או איך אני לטאית יקח בחור מודרני הרי בחוץ אני מחפש בחור שישב וילמד וכ'ו.
לכן ההמלצה שלי לא להתחיל כדי לא להיכוות.
מה שכן הייתי ממליץ אם היה אופציה או אם הייה אפשרות להכיר דרך הנט בצורה מסודרת שמקתלגת את סוג הבחורה וסוג המגזר וכ'ו בין הבחורים והבחורות וכך היה יכולים להכיר רק דברים שיודעים מראש שיכולים להצליח ולו ב 50% ולדעתי בנט מדברים הרבה יותר חופשי ויכול לצאת מזה רק דברים טובים אבל גם זה לא קורה לצערי.
בכל מקרה אשמח לשמוע את חוות דעת של החברים על מה שכתבתי.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2009 01:51 |
|
| |
ברסלב ועוצר אולי אין הרבה הזדמנויות אבל להגיד שאין בכלל??ברור שיש ...אתם פשוט מפחדים לישות עם זה משו מפחדים שהבחור תסרב ואז האגו שלכם יפגע לכן אתה מעדיפים להתחבא מאחורי הסינר של השדכניות..אבל אם תחליטו שזה באמת מה שאתם רוצים ותפתחו תעניים אני בטוחה שתיראו הרבה הזדמנויות ..אבל אל תיראו אותם ותיתנו להם לחמוק אלא תעשו משו ואל תפחדו מזה שהבחורה לא תיזרום איתכם אולי בהתחלה זה יהיה קצת לא נעים אבל שטיות אחרי דקה שוכחים את זה תחשבו על הפעם שכן יוכל אולי לצאת משו ואז הרווחתם...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2009 02:00 |
|
| |
אברימלה אני מסכימה עם חלק מהדברים שכתבת..אבל אתה הצגת כאן מצב של בחור שניגש לבחורה בצורה מסוימת וזה באמת קצת מבהיל ..אני חושבת שצריך להיות מצב מסוים שבו הגבר יכול לעשות משו שלא יפעיל את המנגנונים של הבחורה ...
ובקשר לזה שאמרת לא כדאי להתחיל בגלל ההורים וכל זה אז לדעתי זה ענינים שאפשר ליפתור בקלות כמו גם אם הבחור חסיד/ליטאי/ספרדי-לדעתי זה דברים די שולים וברוב המיקרים זה דברים שרואים על בנ''א די בהתחלה ואם זה מפריע לך אך תיגש..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2009 12:32 |
|
| |
shira8000, אני לא חושב שזה נושא של פגיעה באגו. אני לא מצליח בשום אופן להיזכר בסיטואציה שהייתה לי שלו הייתי רוצה הייתי יכול ליצור קשר עם בחורה חרדית! בחורות חרדיות לא עולות על טרמפים, לא יושבות באוטובוס ליד בחורים, ובכלל -חיים כאילו בשני עולמות נפרדים לגמרי. לפעמים אולי בחתונות של חברים, בקושי... (וגם אז הבנות עסוקות עד מעל הראש בפטפוטים.)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2009 13:37 |
|
| |
| shira8000 כתב: |  | | ובקשר לזה שאמרת לא כדאי להתחיל בגלל ההורים וכל זה אז לדעתי זה ענינים שאפשר ליפתור בקלות כמו גם אם הבחור חסיד/ליטאי/ספרדי-לדעתי זה דברים די שולים וברוב המיקרים זה דברים שרואים על בנ''א די בהתחלה ואם זה מפריע לך אך תיגש.. |
|
רואים שאין לך ניסיון.
אחרי כמה ניסיונות תבואי ותכתבי פה אם זה שולי או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2009 13:52 |
|
| |
בישיבה חרדית בה למדתי, בן של ר"מ נישא לבחורה שהכיר במטה הבחירות של דגל התורה (בבחירות הראשונות שנגשו בשנת 1988).
אז ניתן להכיר בעבודה משותפת, התארחות בשבת אצל משפחה שהזמינה גם בחורה וכד'.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 02:16 |
|
| |
אברימל'ה, תלוי מאיזה מגזר אתה. (אצל הלטאים-ספרדים ניתן לגשר על דברים כאלה. אצל חסידים -פחות. אצל מודרנים -זה לא קיים כלל!)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 12:58 |
|
| |
אני לא מבין על מה הדיון,הרי אתם ודאי לא מדברים, על מצב שסתם רואים מישהוא ברחוב? אלא על סיטואציה אחרת שיוצא להכיר ,אם כן לא שייך שלא היה מצב שיש פה אדם שלישי שיכול לעשות את זה דרך שידוך,ולפנות אליו. הרי אם זה לא בצורה סתם של היתקלות ,חייב להיות פה אדם שלישי.
וכל האשכול הזה מיותר לחלוטין לפי דעתי .
תוקן על ידי ששי10000 ב- 29/03/2009 13:08:47
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2009 21:54 |
|
| |
אברימלה מאיפה את כזה בטוח שאין לי נסיון??
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 00:59 |
|
| |
או שההורים שלך לא חרדים או שהניסיון שלך לא בשל לכדי שיעשה בכלל.
ואם כן אני ישמח אם תשתפי אותנו ואולי נוכל ללמוד מזה משהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 14:29 |
|
| |
לעניות דעתי-
בחור חרדי אמיתי שתפני אליו ותשאלי אותו יותר מידי שאלות - אם יש לו קצת עדינות הוא יבהל מיד ויברח, למרות שבתת מודע לא בטוח שהוא היה מתנגד, רק בנסיבות שהוא חונך - זה לא מתאים לו.
למרות שדוקא אחד שנפגשתי איתו אני מחכה לרגע לעצור אותו ברחוב ולפשל אותו!!!
|
|
|
|
|