יש לי שאלה ממש מציקה ואני רוצה שתענו לי עליה בכנות.רק בכנות
אני רוצה מאד להתחתן עם בחור ישיבה,אבל אני מרגישה שזה בא לי בקונפליקט עם דברים אחרים שאני רוצה.נפגשתי עם כמה בחורים והגעתי למסקנה שבחורי ישיבה לא יודעים מה זה רומנטיקה.הכל אצלהם רובוטי כזה כאילו עברו איזה קורס מזורז,טרום שידוכים,שהסבירו להם כמה כללים בסיסים כמו לקנות שתיה ולפתוח את הדלת של המונית..יש לבחורים מושגים בכלל,הם יודעים איך להיות רומנטיים?או שזה רק אם הם רואים סרטים?זה ממש הגעיל אותי כשהיתי עם בחור שהיה נראה אחד שלא מבין כלום מהחיים שלו והוא הציע לי לצאת לטיל בחוץ או פתח לי את הדלת של המונית והרגיש ג'נטלמן גדול.
עכשיו כולם יקפצו ויגידו לי שברור שבחורים מבינים אבל אני לא מתכונת לכל הטקסים המבוימים האלה.זה לא רומנטיות ולא ג'נטלמניות ולא כלום.בחורי ישיבה הצטיירו בעיני כבורים בנושא הזה או לחילופין משחקים לפי כללים מוכתבים את מה שאמור להיות להם באופן טבעי.זה ממש לא מה שאני מחפשת...
אני באמת רוצה לדעת מה דעתכם,אולי אני בכל זאת טועה?
תוקן על ידי אסיק_good ב- 25/03/2009 23:40:40
נשלח ב-25/3/2009 23:40
תחשבי שאין להם כעיקרון ממי ללמוד
בעוד בחורים שאינם חרדים יודעים את הדברים מסרטים וכו'...
בכל מקרה, מצטרפת לשאלה שלך
נשלח ב-25/3/2009 23:42
ווואי איזה שאלה אהבתי ! באמת מסקרן לדעת גם אני כל הזמן תוהה אם בחורים חרדים יודעים מזה רומנטיקה כי באמת בפגישות זה לא כ'כ ניראה שהם יודעים ולי זה מאוד מאוד חשוב ..
אז בחורים תגיבו ותעזרו לנו לדעת..
נשלח ב-25/3/2009 23:44
את כותבת דברים דומים מאד ל-shira8000. ראי תגובתי כאן:
http://bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=2&topic_id=2586506&forum_id=17053
ותדעי שכפי שאת מרגישה שיש בחורות רומנטיות, באותה מידה בדיוק- ישנם גם בחורים. אבל אולי את מנסה למצוא את הרומנטיקה מיד בפגישה הראשונה. אז נכון שלפעמים זה קורה, אך בדרך כלל הבחור רוצה לשמור על איפוק מסוים ברגשות שלו כדי שיוכל לבדוק קודם בצורה מחושבת בלי רגשות, ורק אחרי כמה פגישות הוא יוציא את הרגשות שלו, אם את תשתפי איתו פעולה. כל הג'נטלמניות הדיבילית שכתבת איננה קשורה לרומנטיקה בשום צורה.
נשלח ב-25/3/2009 23:51
תוקן על ידי shira8000 ב- 25/03/2009 23:48:01
נשלח ב-25/3/2009 23:53
ברסלב,"הג'נטלמניות הדבילית שכתבתי" זה פעולות שיכולות להיות ג'נטלמניות אמיתית וליצור אוירה רומנטית,והם אמורות להיות כאלה,אם עושי הפעולה היו מכניסים בהם קצת יותר הבנה ורגש ט ב ע י י ם,ולא ציינתי שזה דוקא בפגישה ראשונה.
נשלח ב-26/3/2009 00:06
כמו בכל דבר התשובה היא תלוי עם מי נפגשת ותלוי מה את מחפשת.
אם את חיה עם פרפרים רומנטיים בראש, אז כדאי שתפנימי שלא כל מי שישיר לך סרנדות לפני החתונה ימשיך בכך לאחר מכן.
יש בחורי ישיבה עם נפש רומנטית, שגם לאחר הנישואין ימשיכו לחשוב על רומנטיקה (כמובן עם הרעיה תאפשר להם את זה). זה שכאשר הם לא חיו בחברה מעורבת הם לא למדו איך להפעיל את קסמי הרומנטיקה, להחניף לבחורות וכד' זה לא אומר שהם לא יהיו רומנטיים לבת הזוג עמה הם יחיו. אז תחפשי בחור עם פוטנציאל וחיוך עדין על הפנים ולאו דווקא את המצ'ואסט שיפתח לך את הדלת של המכונית/מונית וכד'.
נ.ב. דווקא אצל החילוניים הרומנטיקה גוססת. הבחורות שם כבר לא מחכות לאבירים על סוס לבן שיגיעו לאוספן, אלא הן הולכות לחפש ולא תמיד מי שהן חוזרות עמו הוא אביר או סוסו לבן וגם אם כן הוא לא רץ לקראתן עם הסוס אלא בורח מהן . נדמה לי שכיום, מצב הבנות הדתיות הרבה יותר טוב מבחינה רומנטית על אף הקוטריות שלהן (כנראה שגם אצל חלק מהחרדים, בעיקר מי שאינם חסידים).
שרפ, כל מילה בשתי סלעים.
lily, הג'נטלמניות הדיבילית היא כמובן הפעולות מהשפה ולחוץ כמו איזה מכונה שקיבלה הוראות. (שמעתי על בחור שבכל 5 דקות הסתכל בעיניים של הבחורה. אח"כ התברר שאמרו לו שלא לנעוץ בה עיניים, אלא כל כמה זמן להסתכל אליה...) מה הקשר בין זה לרומנטיקה? רומנטיקה פירושה קשר ריגשי בין בני הזוג שכבר לא איכפת בכלל משום כללים, כי הכל זורם כל כך חופשי ונעים...
נשלח ב-26/3/2009 00:24
בס"ד
תגדירי בבקשה מהי רומנטיקה לדעתך ואיך את רוצה שזה יתגשם ע"י הבחור שעימו תתחתני?
אתה צודק,אולי לא התמקדתי ממש בדוגמאות הנכונות אבל בלי קשר לזה אני באמת מרגישה שאין בין בחורי ישיבות לבין רומנטיקה כלום.זה ענין של מושגים ושל הבנה מסוימת כמו ששחר כתבה ואני מסכימה איתה-מאיפה להם לדעת?אני לא מאמינה באהבה וברגשות שמבטיחים לי אחרי החתונה,אני רוצה אחד שאני ירגיש שהוא מבין,רומנטי, ג'נטלמן או כל הגדרה אחרת שאתה רוצה,מהתחלה.ואני יודעת שזה דבר שמרגישים מיד אם הוא קיים.
נשלח ב-26/3/2009 00:33
את נשמעת לי סתם מאוכזבת מאיזה בחור שהרגשת יבש איתו. יש מלא בחורים רומנטים (יש מגדירים את זה כריגשניים ושכליים), בדיוק כפי שיש בחורות שאינם רומנטיות. נכון שלפעמים מרגישים את זה מיד. אבל לפעמים זה לוקח קצת זמן! לא כל בחור מסוגל מיד להיות פתוח, תחשבי שהוא רואה אותך בקושי פעם ראשונה!
נשלח ב-26/3/2009 00:41
מאוכזבת ולא מבחור אלה מיותר,פשוט הגעתי למסקנה הזו על סמך מה שראיתי.זה לא קשור לשכליים ורגשיים זה קשור לסגנון ולמושגים.כשאני רואה בחורים חרדים אבל לא בחורי ישיבה הם נראים לי הרבה יותר מבינים
נשלח ב-26/3/2009 01:50
בנות סמינר ורומנטיקה
שאלה חשובה שאלו כאן ואף אני אוסיף ואקשה: מדוע בנות סמינרים אינם יודעות רומנטיקה מהי? אני לא צעיר מספיק כדי לעשות הכללות אבל ישנו סגנון בחורות מסוים, יוצאות סמינר, שכל ג'סטה רומנטית פשוט מבוזבזת עליהם. פתחת להם דלת? הם יעברו דרכו בטבעיות. הבאת אותה הביתה אחרי הפגישה? "לילה טוב" עשית איזה מאמץ או ניסית להיות מתחשב? לא חיוך ולא תודה. המירב שאפשר לצפות לו הוא איזה תגובה שבלונית כדוגמת מה שלימדו בקורס הבסיסי בסמינר שאם הבחור שואל בתחילת הפגישה "לאן תרצי ללכת?" אז יש לענות "אתה הגבר – אתה תחליט" וע"י זה מטפחים את האגו הגברי.
שלא לדבר על רעיונות יותר נועזים כמו להביא לה איזה מזכרת מחו"ל כי נסעת לשבועיים - היא תסתכל על זה במבט תוהה כאילו שואלת "מה זה? מה עושים עם זה?". הצעה לפעילות לא שגרתית בפגישה? הלם טוטאלי. לפעמים ממש אפשר לראות את המוח קופא לרגע ואז המחשבות מתחילות להתרוצץ עד שיורד אסימון ואחרי 5 או 10 דקות תבוא שאלה בסגנון של "אז אתה נולדת בארץ או בחו"ל?" או "איזה שפה מדברים אצלכם בבית?" כי הנה נמצא ההסבר להתנהגות המוזרה.
ולכל אלו שיקפצו ויגידו לי שכל הדוגמאות שלי הם כטקסים מבוימים אני אענה שאולי, לפעמים יש דברים שיכולים להישמע מאולצים, והרבה תלוי באיך עושים וכמה, ובהזדמנות זו אני גאה לציין שמזמן נגמלתי מאותו הרגל מגונה של פתיחת דלת המכונית. אבל, גם לרומנטיקה היותר "טבעית" (שמתבטאת אולי בתוכן הדיבור והתנהגות כללית) צריך גם צד שיודע לקבל בחינניות ולהביע הערכה
תרי_זוזי אני ממש מבינה אותך !כניראה ניפגשת עם הבחורות שהפכו לרובוטים בעיקבות ''השטיפת מוח'' שהם עוברים בסמינר ובכלל בחברה (אתה נפלת על הבחורות האלה אני על הבחורים)ולדעתי אתה צריך להמשיך בדרך שלך ובמה שאתה חושב שצריך לעשות את שתגיע המישהי שתדע להעריך את זה (ויש כאלה )
lily20 אהבתי תגישה שלך נחמד לשמוע שיש עוד בחורות עם ראש נורמאלי חשבתי שאני היחידה כאן...אנחנו צריכות להכיר...
תודיעי לי אם את מוצאת בחור כלבבך שאני גם ילך לחפש שם כי אני אישית התיאשתי!
נשלח ב-26/3/2009 03:26
לא אל תתיאשי.. טוענים פה שבחורים כן רומנטים,אולי נפגשנו אנחנו עם האנשים הלא נכונים?
ובקשר להכרות אני תמיד טוענת שטובים השניים מן האחד...