בית פורומים שידוכי חרדים

בחורי ישיבות וג'נטלמניות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/3/2009 03:57 לינק ישיר 

אחחח רומנטיקה... הלוואי שזה היה כזה פשוט בשידוכים, ניראה לי שפגישה רשמית במלון וכול זה לא ממש יכולה להיות רומנטית הבחור לחוץ הבחורה עוד יותר ניראה לי שחוץ "מפעולות רובטיות" (ולא רק ברומטיקה אלא בהתנהגות בכלל) אין עוד הרבה בפגישה (ולכן אני לא מבינה איך אפשר להתארס אחרי 4 5 פגישות - אבל זה כבר נושא אחר) לעניננו, ניראה לי שבחורה שמחפשת את הריגוש הזה את הרומטיקה לא תמצא את זה בפגישות בבתי מלון אולי אם היא ממש תירצה ותתאמץ ליראות היא תיראה את זה בעניים שלו במילים וכו' אבל בקטנה, כדי לבדוק אים הבחור באמת רומנטי ולא שזה יבוא לו מסרטים ויעתיק מה שחברים סיפרו שראו או שהוא ראה אלא יעשה את זה באמת מהלב כי הוא (כבר) אוהבת את הבחורה לדעתי זה יכול להיות ה כ י רומטני שיש כי תאמינו לי רואים על הבחור אים זה בא מהלב או.....
בהצלחה לכול הבחורים.. והבחורות....

תוקן על ידי morandg1 ב- 26/03/2009 3:59:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2009 08:57 לינק ישיר 

אענה לך בכנות.. אך ורק בכנות!

אסיק שאל מהי רומנטיקה בעינייך.. מהי באמת?

אומר לך מהי רומנטיקה בעיניי, עיניו של בחור ישיבה!

רומנטיקה זוהי דרך חיצונית לבטא רגש פנימי עמוק.
רומנטיקה היא גם דרך חיצונית שמלבה ואף יוצרת לפעמים את אותו הרגש.
הוא נקרא 'אהבה'.

רומנטיקה זוהי דרך לבטא את ה'מיוחדות' של בת הזוג בעיני בן הזוג. (ולהיפך)
לתת לה את ההרגשה והידיעה שהיא 'מיוחדת', 'ייחודית', שהיא חשובה לו, ושהיא בראש מעייניו.
שהרגע יחד איתה הוא רגע 'מיוחד', זה לא סתם רגע.

רובינו פעמים שנוטים לטעות בזה,
שמים את כל הדגש על הפרחים, התאורה המעומעמת, הנרות הצבעוניים, לפתוח לה ת'דלת,
לטייל על חוף הים, לקנות לה ורד, לקטוף לה את הירח, או ליסוע איתה לאי בודד וכו' וכו'..
כל מה שרואים בסרטים..
נכון! זה נחמד, זה אפילו יפה מאוד, וזה יוצר אוירה.
אבל זה יוצר רק אוירה רומנטית, זהו רק מסייע, ולא עושה רומנטיקה.
אלו הדברים הקטנים שהייתי מגדיר אותם כרצויים, אבל לא חשובים.(במשך חיי הנישואין כן חשובים) ופעמים שאפילו הם מפריעים, בעיקר כשזה מלאכותי.

הרומנטיקה האמיתית מתבטאת בהרבה יותר מזה.
היא מתבטאת למשל בצורת ההקשבה שלו אלייך, דוגמא קטנה, להסתכל לך בעיניים כשאת מדברת ולהקשיב לך, לנסות להבין אותך,  ולא לשוטט במבט סביב, או לחשוב מה לענות, זוהי רומנטיקה, זה מעיד על שימת לב אלייך, דברייך חשובים בעיניו, רק את מעניינת אותו,
לא הסביבה.. את מיוחדת כרגע..
לתת לך לומר את דברייך עד הסוף, גם אם יש לו משהו ממש ממש בוער לומר,
זו ג'נטלמניות, זו רומנטיקה, את מעניינת אותו, את חשובה! הדברים שיש לך לומר יותר חשובים משלו.

זה מתבטא גם בחיי היומיום השיגרתיים..
ביצירת 'רגעים מיוחדים' ביניכם מסתם רגעים או מבטים חולפים..
זה מתבטא גם בשימת הלב שלו לדברים המפריעים לך, או לדברים האהובים עלייך.
אם הוא ישים לב שמפריע לך המקום, הוא יציע לעבור משם, למרות שמבחינתו זה בסדר גמור.
אם הוא ישים לב שמפריע לך שהוא עושה משהו מסויים, הוא יפסיק, גם אם הוא ממש אוהב לעשות את זה.
אם הוא ישים לב שקר לך או חם לך, הוא יעשה משהו בנידון, גם אם לא נוח לו כרגע.
אם הוא ישים לב שאת אוהבת משהו מסויים, הוא ידאג שיהיה לך את זה, ואם לא עכשיו, אז בזמן אחר או מקום אחר,
אבל זה ישב לו בראש והוא יזכור את זה, הוא יזכור אותך. כי את חשובה לו, את מיוחדת בשבילו.
להתקשר אלייך סתם באמצע היום לומר התגעגעתי, כי הוא באמת התגעגע, זו רומנטיקה.
לקנות משהו קטן בשבילך ללא סיבה כי הוא הרגיש שהוא רוצה, זו רומנטיקה.
לתת לך לנוח כשאת עייפה גם אם זה כרוך במאמץ, זו רומנטיקה.
להקל עלייך במצבי לחץ, זו רומנטיקה.
לא לצאת מהבית בלי לומר שלום, זו רומנטיקה.
להחמיא על אוכל שעשית גם אם הוא ממש נורא, זו רומנטיקה.
לשמוע אותך, או לתת מילת עידוד כשקשה, זו רומנטיקה.
ועוד ועוד.. אני מאמין שהבנת את הנקודה.
אומר אותה בקיצור במשפט אחד.
"להיות 'בן אדם', להתחשב בצרכים שלך יותר משלו, זו רומנטיקה". (ואולי זו בעצם אהבה....?)

ועכשיו אענה לך על שאלתך.
שאלת אם קיימים בחורי ישיבה רומנטיים או שכולם לא מבינים כלום..
אמרת שאת רוצה בחור ישיבה, אבל זה מתנגש לך עם רצונות אחרים.

אז ככה..
קיימים בהחלט בחורי ישיבה רומנטיים, קיימים הרבה מאוד אפילו,
הרבה שיודעים להיות 'בני אדם', יודעים להתחשב..
מה שאת בעצם צריכה לחפש לדעתי, זה אחד שיש לו את היסוד והבסיס להיות כזה. (לא משנה אם הוא בחור ישיבה או לא) אחד שידוע במידות טובות, אחד שתרגישי ותדעי שהוא יהיה מוכן לעשות הכל בשביל חיי נישואין יפים ומאושרים.
אחד שתרגישי שהוא קורא אותך, מבין אותך, ולאו דווקא אותך, אלא הוא ער ורגיש לצרכיהם של אחרים.
לא נפגשת עם אחד כזה עדיין? כנראה שעדיין לא מצאת את שלך, עדיין לא הגיע הזמן.
לא נפגשת עם הבחורים הנכונים, אבל זה לא אומר שהוא לא קיים!
אם תחפשי את האחד 'שידליק לך נרות' בפגישות, ויקטוף לך פרחים, סביר להניח שלא תמצאי בין בחורי הישיבות.
(ולמען האמת גם בציבורים האחרים ידוע שקשה למצוא גברים רומנטיים באמת, ולא רק בין בחורי הישיבות)
ובטח שלא בפגישות הראשונות, ולא רק בגלל שהוא לא יודע, אלא כי זה מיותר ואפילו מפריע.
למה?
כי כל הדברים החיצוניים נועדו כדי ליצור אוירה שתוביל למטרה מסויימת,
להשיג ולכבוש את בת הזוג.
מטרת הפגישות ההתחלתיות בשידוכים היא לא כזו, המטרה היא לבדוק את ההתאמה, ברגע שיכנסו אביזרים רומנטיים זה יטעה, זה יבלבל את החושים ויסתיר מהשכל לראות אם זה זה, או לא. דבר שיגרום להחלטות שגויות שעלולים להתחרט עליהם ברגע של התפכחות.
וכבר אמר שרפ למעלה: לא כל אחד שישיר לך סרנדות תחת החלון, ימשיך בכך לאחר החתונה.
וזה נכון.
אני מאמין שאת לא מעוניינת באחד שיעשה הכל בשביל רומנטיקה בהתחלה, ואחרי שהוא ישיג מה שהוא רוצה, אחרי שתהיו נשואים, הוא כבר לא ירגיש צורך בזה, כי הכל היה בשביל המטרה.
ואז יתברר לך בעצם שהוא עשה הכל בשבילו, לא בשבילך.
אני מאמין שאת מעדיפה אחד שאולי לא מכיר את זה, אבל יש לו את הרצון לרצות אותך, יש לו את הכלים לדעת, ואז כבר תוכלי לנתב לכיוון שאת מעוניינת.
ברגע שהוא יראה שאת אוהבת משהו מסויים, הוא יעשה את זה, כי הוא יאהב אותך, כי הוא יאהב את זה.
למשל, (דוגמא קטנה מאוד)אם הוא רק ידע שאת אוהבת ארוחה רומנטית עם נרות, פרחים, וכו' הוא ידאג שזה יתבצע..
הרבה מחבריי מוכרים לי ככאלה,
נכון, חלקם בהתחלה לא כל כך ידעו איך ומה, לחלקם הפגישות הראשונות היו מאוד לא נעימות, רשמיות מידי, מבולבלות מעט, אחרי הכל לא רק אתן מתרגשות, גם אנחנו.
אבל היה להם את הרצון, יש להם את הכלים, הם התעניינו, שאלו, למדו..
והיום כל שנותר לי הוא לטפוח לעצמי על השכם, ולקנא בהם.
והמציאות הוכיחה לי, שבדרך כלל אלו שידעו פחות, הצליחו יותר בקשר הזוגי, ונהיו יותר רומנטיים מאלו שידעו הכל.
מהסיבה הפשוטה שהם התמקדו בעיקר, בהשקעה האמיתית באהבה, בנתינה, ופחות באביזרים.
אלו (שחשבו)שידעו יותר השקיעו יותר בחיצוניות, במקומות מיוחדים, בהצעות נישואין בומבסטיות וכדו', ופיספסו את העיקר.

עצתי היא, תתמקדי בעיקר, בפוטנציאל לאהבה אמיתית, ממילא תגיע הרומנטיקה.

נ.ב.
הדברים אמורים לשני המינים.

אופס!
לא שמתי לב, יצא לי ארוך.. סורי.

שיהיה לך בהצלחה, ותמצאי את ההוא שיגרום לך לאושר אמיתי.

בתקווה להבנת הכוונה.

הכוונה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2009 10:44 לינק ישיר 

wow !!!!!!!
הכוונה  איזה כתיבה  יפה איזה תוכן
סה"כ  בשני מילים אפשר לסכם  מידות טובות(  נתינה הקשבה כבודהדדי וכו..)   ורגש

!! JUST GO FOR IT

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2009 11:05 לינק ישיר 

וואוווווו הכוונה !!!!! מדהים !!!!
הלואי שנזכה להיות כאלו ושכאלו יהיו בני זוגנו .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2009 11:21 לינק ישיר 

הכוונה, תיארת את זה בצורה מדהימה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2009 11:22 לינק ישיר 

ברסלב. צודק בכל מילה.

וחוצמזה, היום לא כל הבחורים תמימים, כמו שניתן למצוא זאת אצל בנות. מה שאת מחפשת, גם הגברים בד"כ יחפשו, אבל תני להם את הזמן. הוא יעשה את שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2009 14:22 לינק ישיר 

שרפ, כתבת טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2009 15:02 לינק ישיר 

הכונה
תודה רבה על התגובה הפורטת והברורה!אהבתי את ההפרדה שעשית בין המהות של הדבר לבין הטקסיות החיצונית,זה מאוד נכון ואני חושבת שרומנטי אמיתי ידע להכיל את שניהם...זה מי שאני רוצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2009 16:15 לינק ישיר 

וואוו, הכוונה.
תודה על ההסבר המפורט.. הוא נתן לי המון.
הנה עוד סיבה למה הסרטים כ"כ הורסים.
הם פשוט עיוותו לנו את המושג רומנטיקה-אהבה...
הכווונה, אשרי אישתך...
ולוואי ובעלי ידע את כל הדברים הנ"ל...

"כל העולם כולו- גשר צר מאד..."

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2009 16:21 לינק ישיר 

הכוונה, איו עליך,אתה גדול.אהבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2009 17:55 לינק ישיר 

אוי, בחיאת. את פשוט נפגשת עם הסוג הלא נכון

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2009 23:00 לינק ישיר 

אויש,איזה חשש טבעי ונכון....
כל כך מבינה לליבך.

קודם כל הסכמתי מאוד עם שרפ, תרי זוזי ונהניתי לקרוא אותך הכוונה.

אני חושבת שאחרי שהגדרנו מהי רומנטיקה אמתית קצת קשה לבוא בתביעה לבחור שמכיר אותך ארבע וחצי שעות שיהיה רומנטי... כי אם זה המושגים המופשטים והגבוהים שאותם הגדיר הכוונה, את לא יכולה לצפות שכל גבר ינסה על כל בחורה את הרומנטיקה...לא שייך. גברים מתחילים להיות רומנטיים כשהם יודעים בודאות שאיתך זה עד הסוף.

תראי,
אני רואה את זה ככה- אני בחורה מאוד רומנטית, מאוד צריכה את זה וגם את הגנטלמניות[שהיא קשקוש בלבוש-אבל בהחלט עושה טוב בלב..] ואני יודעת שבחורי שייבות לא מתמחים גדולים בענין- אבל גם אני לא בדיוק אחת שרגילה לגברים, ככה שכל דבר קטן כמו זה שהוא לא שותה עד שאני לא שותה קודם מתקבל כג'נטלמניות ורומנטייות יחד...

זה שישבנו יחד בשולחן רעבים משהו פחד, רצינו לטרוף את הכסאות, עד שהמלצר רשם מה שאנחנו רוצים,עד שהוא הביא את זה , והפרטנר מולי הוא גבר, וכשגבר רעב, הוא לא רואה בעיניים
וכבר כל השיחה הופכת להיות רק על אוכל...וסופסוף הגיעו המנות...הוא מסתכל על השולחן, מסתכל האוכל, מביט על המלצר במבט תמה- "סליחה, אבל כל האוכל הזה לא יהיה טעים בלי שתדליק לנו את הנר בשולחן..."

טוב, אז אולי סתם התלהבתי מהמשפט יותר מדי...
ואולי זו סתם הצגה של דייטים...
ואולי הוא רצה לאכול חצי שעה בלב שקט ובלי לדבר בידיעה שזה יחזיק אותי בינתיים..
נכון.אולי.
אבל כשבחור ישיבה מתנהג אליך בניואנסים דקים ורגישים-זו תשתית! בהחלט.
וזה כל היופי-הדקויות!!!

יש לי חברה שהארוס שלה הציע לה נישואים ביאכטה בלב הים עם מלצר וכנרים וכרע ברך וזיקוקים-ממש הפקת במליון. בסדר, מה אתה מתלהב, את ראית את זה בסרט והעתקת.
אבל אם לא תתני לתרבות המערב יותר מדי להכנס לך ללחיים-אז הרי שיש מבט עיניים, חיוך קטן, פרח שקטף מהחצר של השכנה, רעיון יפה, כמה מילים בפתק קטן, התחשבות בשעת הפגישה, מחזיר אותך עד הבית, פותח את הדלת, מתקשר לשאול איך היה המבחן, שואל אם נח לך שהוא יפגש תחילה עם ההורים, מתעניין ברצון ההורים, שואל אם קר לך ולסגור את החלון... יודע שסגול זה הצבע שלך ולכן כשאת מגיעה למלון את מגלה פרחים סגולים..[שימי לב-זה לא הפרחים,זה הצבע!]

זו רומנטייות, זה ג'נטלמניות, זו תשתית לאהבה חזקה ולפרפרים לא בדייטים-אלא לחיים!
וצריך לשמור על קווים של צניעות וכו' לא פשוט לו להחמיא לך על איך שאת נראית בשימלה,
ולא פשוט לו לומר לך שאת נורא מתוקה וחמודה...

אבל אם יש תשתית הרומנטייות האמתית, את יודעת איפה תתחיל? במטבח. :)

יש לי כמה בנות דודות דוסייות רצינייות,אבל רצינייות באמת.רצינייות מדי? לא יודעת.
ואני גם חוששת כמוך, מנסה בעדינות לשמוע אם בן תורה אדיר כמותו זוכר את יום ההולדת שלה?
ועם 1000 ש"ח שהוא מביא מהכולל הוא מצליח גם לצאת איתה לפעמים...

ומסתבר, שהבני תורה הללו רומנטיים לא קטנים... ואמרה לי הבת דודה- קריסטל :) , אם הוא לא היה רומנטי,הוא לא היה בן תורה אמתי! כי אם התורה לא הצליחה להסביר לו מזו אישה ומזו נפשה ומה היא צריכה ממנו, אז זה לא זה... אז מה עשית על הספסל כמה שנים טובות...?!

וחוץ מזה שהם גם מקבלים הדרכה.... בהדרכת חתנים, וגם האמא מכינה אותם קצת, ואם יש אחיות גדולות-אז זה יותר קל...
וחוצמזה אני חושבת שהיום כולם פתוחים יותר לדברים הללו.
ובאמת, זה ענין של סוג. אני לא אצביע על ישיבות,אבל רב הישיבות שהם בעלות אופי פתוח-מודרני- ליטאי כזה...לא יודעת להגדיר בדיוק... כבר משופשים יפה.

נ.ב- יש גברים שפשוט לא יודעים להיות רומנטיים, זה לא הופך אותם לפחות טובים, זה פשוט לא מובן להם למה זה הכרחי,זה ראש אחר. ובצדק. אם היא יודעת שאני אוהב אותה, למה אני צריך להתנהג כמו מתבגר אחרי עשרים שנות נישואים? צודק! בגלל שהראש שלנו עובד אחרת...אבל זה לא מובן מאליו...

אבא שלי מעולם לא קנה לאמא שלי מתנה ליומולדת!מעולם! הוא פשוט לא מבין למה אמא שלי שכל החיים הוא רק קונה לה צריך "להפתיע" אותה... זה מיותר לו. הוא מעולם לא אירגן איזה משהו ליום נישואים בהפתעה-הוא פשוט לא טוב בדברים הללו.

לא יודע לבחור לה בגדים, לא יודע לבחור לה תכשיט, או איפור, וכו'...לא מבין בזה.
ואבא שלי עם כל זה אני אומרת בכנות- הוא הגבר המושלם|!|
 הוא תמיד אומר קחי כמה כסף שאת רוצה תקני לך מה שבא לך...אני פשוט לא טוב בזה!
[לא משנה שאז זה עולה לו יקר מדי...כי אז אני מצטרפת אליה...] אבל הוא יעדיף לצאת לאכול איתה במסעדה. עוד שנה ועד שנה. וככה אוהבים.וככה רגילים.

אני אמרתי את זה לפחות מליון פעם אבל אי אומר זאת שוב-
אני לא אומרת שמקומם של הגברים בכיור,
אבל כשאני תופסת את אבא שלי עושה כלים-מבחינתי זה שיא הרומנטייות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/3/2009 00:58 לינק ישיר 

קריסטל כתיבה יפה...

קודם כול  מה שאת אומרת מובן וברור לחלוטין ואני מסכימה עם רוח הדברים אבל השאלה אם להציעה נישואים על יאכטה יכול לסתור רומנטיקה אמיתית האם באמת כול ההשקעה הזו מזויפת לא בא מהלב מבפנים באמת?
ואני תוהה מה רע "בתיפאורה" שתגביר את ההרגשה הרומנטית ותיתן לך להכנס לתוך מעיין בועה שבה רק את והבחור נימצאים ובפרט לבחורה ועוד בחורה  רומנטית..
ו
בקשר למה שאת אומרת שבני תורה הם רומטים לא קטנים יכול להיות  בחלק מהבחורים שזה בטבע שלהם..
יצאלי להיות נוכחת במסעדה וישבתי עם חברה ובשולחן ממול ישב בחור הציעה לבחורה נישאוים וממקומי יכולתי לראות את התרחשות הענינים... (יש לצין שהזוג היה חרדים לכול דבר קובע מגבעת וכו'..) בקיצור הבחורה קמה לשירותים והבחור הניח את הטבעת של השולחן וכשהבחורה חזרה וראתה את זה הוא ביקש ממנה שתהיה אשתו היא הסכימה, שילמו ויצאו.. ואני תוהה לא חבל היה אפשר לעשות את זה עם קצט "תפאורה" להרבה יותר רומטי מרגש ויפה סה"כ רובם מציעים נשואים פעם בחיים

וכן האם התנהגות כזו מעידה על חוסר רומטיקה גם בהמשל חיי הנישאוים של הזוג אוו שמה הבחור בסוף!ילמד להיות רומנטי?!

תוקן על ידי morandg1 ב- 27/03/2009 0:54:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2009 01:04 לינק ישיר 

הכוונה-

נהניתי מאד מאד (וגם קצת נרגעתי...) לקרוא את דבריך הברורים והמנוסחים היטב. מסכימה לכל מילה- רומנטיקה אמיתית היא בדברים הקטנים של חיי היום יום.
היתה חשובה כאן זווית הראיה של בחור רצני, נראה שמילאת את המשימה...

קריסטל-

הסברת מעולה את תקוותיהן, חלומותיהן וצפיותיהן של רבות.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2009 03:15 לינק ישיר 

קריסטל...זהו אפשר לנעול את האשכול...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בחורי ישיבות וג'נטלמניות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext