| נשלח ב-25/3/2009 23:51 |
|
| |
מה עונים לחילוני ששואל למה התחתנת מוקדם?
בס"ד
אהבתי את השאלה ולכן אני מביא אותה לכאן.
מה עונים?
|
|
| נשלח ב-25/3/2009 23:55 |
|
| |
ווף... "שאלות חילונים" כמה ניתקלתי בהם
העיצה הכי הכי הכי טובה
הכי טובה
זה "להתחמק" ולהשאיר את העבודה לאנשים הרבה יותר מנוסים מאיתנו
לפעמים אנחנו יכולים לענות תשובה שממש לא מתקבלת אצליהם על הדעת, ולהביא לחילול ה' נוראי.
אז להתחמק באלגנטיות, אבל גם להפנות למישהו שיכול לענות תשובה ראויה
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 00:11 |
|
| |
להסביר ש:
1. אצלנו היעוד זה חיי משפחה וערך המשפחה חשוב.
2. אצלנו לא מבלים עם בנות ומחליפים כמו גרביים (גם אם מחליפים רק פעם בחודשיים).
3. מצאתי את שאהבה נפשי (ולא חשוב אם זה היה אחרי נדנודים של האמא + שדכן/ית + סידור מלא).
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 08:08 |
|
| |
את האמת.
אין שום סיבה לשקר לחילוני.
אני מכירה חילונית שפיתחה חולניות נגד החרדים רק בגלל שתחמנו אותה עם תשובות....!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 09:01 |
|
| |
אותי דווקא חילונים שואלים הפוך.
איך זה שאתה עדיין לא נשוי?
אצלכם מתחתנים בגיל 18, לא?
אמורים להיות לך כבר 9 ילדים.. כל שנה אחד, ככה זה אצלכם, לא?
בכל מקרה לגבי השאלה של האשכול,
דעתי היא פשוט לומר את האמת,
למה באמת התחתנת מוקדם?
זו שאלה שגם אני כחרדי אשאל.
ולא להקניט ח"ו, אלא כדי לדעת, להבין, מסקרנות..
כי הרי כל אחד וסיבותיו שלו..
אלא אם כן אתה מרגיש בושה בזה, ואין סיבה,
וכי עשית משהו לא בסדר???
תוקן על ידי הכוונה ב- 26/03/2009 8:59:03
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 16:47 |
|
| |
הכוונה כתב, אותי דווקא חילונים שואלים הפוך. אהבתי גם אצלי זה ככה.
באיזה שהוא מקום אנחנו מאבדים פרופרציות ,מה נענעה להם אם ישאלו אותנו כך וכך, היפיפיות נפש שיחשבו עלינו רק טוב היא מאוד מוגזמת אצל רבים,בודאי שכדאי לענות תשובה אמיתית ומתקבלת על הדעת .אבל לא להגזים.
לגופו של ענין ,החילונים מתחתנים מאוחר מאיתנו, 1 קודם רוכשים מקצוע לחיים. 2 לוקח זמן להחליט אצלינו זה נגמר בדייטים,אצלהם שנה שנתיים. כבר יש לנו כמה שנים הפרש.
אפרופו אצלינו זה רק דיטים,אבל שמעתי כל כך הרבה פעמים מהחילונים,אתם צודקים זה דרך הבחירה הנכונה רק דייטים,ואני שאלתי הרי בשנה שנתיים מכירים לגמרי?
והם הפתיעו ואמרו עזוב אותך הדיטים שלכם והשנה שלנו בדיוק אותה הכרות ,עד אחרי החתונה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 18:20 |
|
| |
| ששי10000 כתב: |  | ,ואני שאלתי הרי בשנה שנתיים מכירים לגמרי?
והם הפתיעו ואמרו עזוב אותך הדיטים שלכם והשנה שלנו בדיוק אותה הכרות ,עד אחרי החתונה |
|
אתם צריכים להבין שכשאדם חילוני נעול על משהו מסוים הוא נעול..
ואם כל החיים חנכו אותו למצוא חברה לצאת כמה שנים ואז להתחתן אם היא מתאימה אז זה ככה... ותבינו שאפשר לצאת כמובן עם מישהי מספר שנים ואז להפרד..בגלל זה הם לא מבינים איך אפשר אחרי כמה חודשים להתחתן בלי לגעת ובלי להכיר לעומק כביכול... אם הם אחרי כמה שנים מבינים שזה לא מתאים..
בכל מקרה מה לענות להם?
להגיד "תראה.אני בתור אדם מאמין, מאמין שהבורא יביא לי את הזיווג שלי היישר אלי בלי כל הפורפרות האלה מסביב , אני מאמין שגבר ואישה צריכים ליהיות ככה חדשים מוכנים באריזה אחד בשביל השני ולא יד שלישית רביעית או עשירית. מה טוב בזה שאתה (אותו שואל) הולך עם זאת ועם זאת ועם זאת ואחרי שהחיים שלך נשחקו ואתה כבר חטייאר אתה מתחתן ובינתיים יש לך זכרונות ממלא בנות ונשאר לך בקושי מקום בלב לאשתך, אני רוצה שאני צעיר כבר להכיר את זו שאבלה איתה כל חיי ואני לא רוצה להתחיל כמוכם לבדוק כל אחת עד שאגיע לגיל 40 ואז אחליט אם זה מתאים לי, איך זה שכשאתם ביחד פתאום עולות לך תמונות של נשים אחרות שהיית איתם, איך זה שכשתריבו תגיד לעצמך "וואי איזה באסה שלא התחתנתי עם הקודמת היא הרבה יותר התאימה לי" ..אני לא רוצה להגיע לכזה מצב עם אשתי אני רוצה שהיא תיהיה הראשונה והאחרונה..."
כתבתי בלשון זכר כי האשכול נכתב על ידי גבר אבל בעקרון אפשר לשנות ללשון נקבה כי זה על אותו עקרון
זו התשובה שעלתה לי לראש כרגע כמובן שיש מה להוסיף אבל לאעולה לי לראש..
תוקן על ידי ליאורר1234 ב- 26/03/2009 18:18:24
אין עוד מלבדו!
הקב"ה אנחנו אוהבים אותך!!!
בלי הקב"ה אי אפשר לעבור את מפתן הבית עם הקב"ה אפשר לקרוע את ים סוף!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 22:21 |
|
| |
חחח... יותר מזה,
מה עונים לחילונים שטוענים של מה שיש לנו הבנות בראש ובחיים זה רק חתונה, וממש שואלים בתמימות,מה תעשי אחרי שתתחתני, על מה יהיה לך לדבר? מה יהיה לך לחלום? לאן תצאי כל שני וחמישי...?
ואז תפסתי את עצמי- מה, זה באמת כל מה שמעסיק אותי...?!
התשובה היא חריפה קצת בוטה ומאוד נכונה בסופו של כל טיעון דומה ברב המקרים אם זה שעומד מולך אמיתי מספיק הוא די מזדהה איתך...
אצלינו נוהגים להתחתן יחסית מוקדם, אנו רואים את ערך המשפחה כערך עליון- לפני קריירה ולפני החלפת גרביים כל שני וחמישי[יפה אמר שרפ,אני תמיד מדגימה זאת כך לצערי.]
יש לנו פחות שטויות בראש, והרבה פחות נסיון בנפילות כאלו ואחרות מה שהופך אותךנו למעט יותר בוגרים ןרציניים והחלטיים לגבי הרצונות שלנו, אני מתחתנת כי אני בין היתר מחפשת פרטנר לעבוד איתו את ה' טוב יותר, מחפשים אידיאלים משותפים, מטרה אחת, לגדל ילדים לדרך תורה, ובכנות-אני תמיד מוסיפה- התאפקנו יפה יפה 19 ו-20 שנה בלי לעשות שטויות ובלי לפזול- לא מגיע לנו כבר למלא תאוותינו!?- זה תמיד נאמר בקריצת עין ובנימה הומוריסטית ואז משתחרר הצחוק של הצד השני...
חוץ מזה שאצלינו בודקים שיש התאמה וקליק ובונים את האבה יחד ולא כמו הזוגות שלכם שחיים יחד 7 שנים ממצים אחד את השני ללא מחוייבות ומרפקים את החבילה... אנחנו מחפשים משהו אמיתי. משהו לחיות איתו.לחיות אותו.
תמיד הייתי אוהבת להכניס את זה שתראו את אחוזי הגירושים בציבור החרדי.... היום לצערי כבר קשה לי לומר זאת. אני חושבת שהתרבות המערבית חדרה חזק גם למחנה שלנו וגם אצלינו כבר נורא קשה לשמור על הייחודייות.
אגב, תמיד שואלים אוית גם על הענין של איסור נגיעה, אבל האמת שפה זה קל מדי לצאת צודק. זה פשוט מדבר בעד עצמו.
או ששואלים על בינו לבינה גם אחרי הנישואים-שזה בכלל עוד יותר קל להסביר, אפילו מכמה בחינות שונות- פסיכולוגית, נפשית, בריאותית, אישית, פיזית וכו'..
בקיצור, זה כמו האשכול של עבודת נשים במקום גברים, תפסיקו לברוח ממקרים שמתגלגלים אליכם!!! זה מראה שבעצם ה"סמינק הדגול" לא תרם לך בכלום לחיים, אם לא קיבלת גב, ולא קיבלת חוזק אישי, ולא השתלמת במבט יהודי אמתי, ולא קיבלת תשובות....אז מה בדיוק עשית שם!?
לא רודפים אחרי מקרים כאלו, אבל משכבר נתגלגלו אליכם- תוכיחו לה' ועוד קודם לעצמכם- איזה מין עבדים אתם? עבד נרצה? או עבד אוהב? וזה יראה בתשובתכם.
אין לכם תשובות? מסתבכים בלשון? מגמגמים? מעדיפים לתת למישהו אחר לטפל בזה?
זה הזמן לעשות בדק בית!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2009 01:00 |
|
| |
בן אדם חילוני חי חיים של החברה שבה הוא גדל ולכן הוא באמת לא מבין למה צריך להתחתן בגיל כל כך מוקדם.כי בעייניו חיי נישואין אולי זה משהו מגביל שיפריע לו להתקדם בחיים.
אז הוא מעדיף אחרי הצבא לטייל בעולם ואחרי זה ללמוד תואר ראשון ובטח גם תואר שני כי ראשון לא מספיק היום ואחרי זה למצוא עבודה כדי לחסוך כסף בשביל שיהיה לו כסף להתחתן לקנות בית ולקנות אוטו ואז הבחורה שתזדמן לו באותו זמן שהוא סיים את כל התכנונים שלו איתה הוא יתחתן אחרי שכמובן הוא חי איתה שנה לפחות כדי לבדוק מי היא....זה בערך מחשבה של בחור חילוני..
וכל מה שנענה לבחור חילוני זה לא יתקבל בעייניו כמשהו נורמלי..כי אין לו באמת מושג מה זה חיי נישואין ומה זה אשה ומה זה בית יהודי..כי הוא לא זכה להבין...אז בעייניו להתחתן בגיל מוקדם זה טעות כי זה יפריע לו להתקדם בחיים..ואם הייתה לו הבנה רוחנית אז הוא היה מבין שבשביל להתקדם ברוחניות ובעבודת השם אז הוא צריך להתחתן כמה שיותר מהר...
ושהשם יזכה אותם להבין מה שאנחנו מבינים..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2013 20:27 |
|
| |
הקפצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2013 21:20 |
|
| |
בלי קשר ל... חילונים\ חופשיים\ דתיים\ כל אדם אחר ששואל...
אני באופן אישי לא בעד נישואין בגיל מוקדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2013 10:46 |
|
| |
מי שפה כבר לא כ"כ צעיר ;)
גם אצל החילונים גיל הנישואים נמצא באיזו מגמה של ירידה... מסתבר שזה טוב/קל יותר להתחתן צעיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2013 12:05 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2013 12:22 |
|
| |
גם אותי... =)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2013 13:56 |
|
| |
כאילו, אתה רוצה להגיד שמה שעושים אצל החילונים זה הגיון צרוף ??
למה נותנים לבחור בן 16 רשיון רכב /רשיון אופנוע ?... לא חבל על החיים של אנשים ??... למה עדיין אין צנזורה רצינית על הנט ?... כדי שמי שירצה להרכיב פצצה שידע איך לעשות זאת ??... עונים לו בכינות שאמנם יש יתרון מבחינה תורנית לרכוש קודם מקצוע, במקרה וזה מתאפשר, וכמו שאמרו חז"ל "לימדה תורה דרך ארץ, יבנה בית, יטע כרם, ואח"כ ישא אישה", ורבותינו שבכל דור מתווים לנו את הדרך אשר נלך בה, לפי התורה שניתנה לנו מבורא עולם כדאי להקדיש את הרומנטיות שיש בגיל צעיר עבור האישה ולהתחתן בסביבות גיל 20, זה אחלה חיים שבגיל צעיר כשאתה מלא חיים ואון אז יש לך מישהיא קבועה לבלות איתה, ובדר"כ בגיל 20 אנחנו מוכנים לקשר. וגם יש מחקרים שמראים שקשרים ריגשיים עמוקים שלא הניבו פרי עלולים להזיק לאישה בקשר העתידי. נראה שאפשר לסמוך על ההנחיות של בורא עולם...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2013 14:12 |
|
| |
| עוד_מעט כתב: |  | מי שפה כבר לא כ"כ צעיר ;)
גם אצל החילונים גיל הנישואים נמצא באיזו מגמה של ירידה... מסתבר שזה טוב/קל יותר להתחתן צעיר. |
|
19, 20 זה לא מספיק צעיר בשבילך?
|
|
|
|
|