| נשלח ב-27/3/2009 13:31 |
|
| |
כנסת הבוגרים דישיבת חברון - ההיבט הסוציולוגי
הכנס המוצלח של חניכי חברון, נראה כטקס גיור המוני לעידן דעת תורה. מחברון הישנה, נשארה רק נוסטלגיה לערכי גדלות האדם, וטיפוח האישיות העצמאית של החניך. כיום הזהות מבוססת על ציות לדעת תורה, וחלוקה קפדנית של תארי מרן. ניתן לראות זאת מן הסמלים האנושיים שיובאו לכנס מבחוץ, ומן הרטוריקה של ראשי הישיבה.
יהיה מי שיבקש להבחין בין מארגני הכנס, לבין המשתתפים, שהיו אדישים לכך. אך טקסים מייצגים ויוצרים מציאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2009 14:33 |
|
| |
הכרה בגדלות האדם וטיפוח אישיות עצמאית הם רק הדרכים לקניית תורה ולכן אינם סתירה לדעת תורה.
בתקופות קודמות הדגישו את הנקודות שציינת מפני שאולי היה בהן מן החידוש אבל בתקופה זו חשבו ראשי הישיבה שהדגשים צריכים להיות אחרים .מה גם שהבנתי שמטרת הכנס בסופו של דבר היתה איסוף תרומות ולכן מתן דגש לנושאים כמו טיפוח אישיות עצמאית וגדלות האדם לא ידברו אל לב התורמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2009 16:07 |
|
| |
יעבץ,
.
הקשבתי לכמה דרשות, שנסבו על גדלות האדם וכו' וכו'. ופתאום הבנתי שאני לא מקנא ולא מוכרים פה סחורה מיוחדת. הקסם של פעם התחלף באפרוריות הכללית. אם הזהות הזו היא השאיפה, אין לי לאן לשאוף. ופתאום גיליתי שדווקא האברכים, שפטפטו ואכלו בקול אל מול גדולי מרנן ורבנן שליט"א שנאמו למולם, סימלו איזו שהיא גדלות אדם שמנסה למרוד, באיזו שהיא הבנה תת מודעת, לקבל עצמאות מחשבתית, רגע אחד לפני שהם יובלו אל מטת הסדום הכללית של חדר ה-101 החברתי. עולם הפוך ראיתי, בעוה"ז, והתביישתי.
|
| נשלח ב-2/4/2009 03:51 |
|
| |
אינני חושב שהכנס משקף את הרוח החברונאית הלא רשמית. מדובר באירוע יחסי ציבור לצרכי התרמה, והגדולים מוכרים, מה לעשות.
חברון אף פעם לא הייתה מחויבת לקרית הוותיקן בבני-ברק, וגם היום אינני רואה את ר' שלמה כץ או רמ"מ פרבשטיין עולים לרגל לרב'ס למיניהם. ר"ד כהן הוא משהו אחר. מסופקני אם הוא בכלל דוגל ברעיון של גדלות האדם, מהליכותיו הוא נראה שלוך מושלם. אבל גם הוא איננו חסיד של קונצנזוס. מפי השמועה הוא בכלל גר"אניק.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2009 23:03 |
|
| |
גדלות האדם של חברון היתה, ונשארה, אבל המארגנים של הכנס גרים בבני ברק והם נכנסו חזר לפוליטיקה, וערבבו את הישיבה עם פוליטיקה, וכיום גדולים זה מה שהולך.זכורני סיפור על הגרש"ז ברוידא שקרע את המודעה שתלו בישיבה על איסור ללמוד נהיגה, מתוך טענה, - אני פה ראש הישיבה , - כל אחד יש לו את הישיבה שלו.
ר"ד כהן הוא נטע זר בישיבה שמנסה להפוך את הישיבה לרדודה כמו הרבה ישיבות כאלו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2009 14:46 |
|
| |
גם רב"מ אזרחי שדיבר בכנס קבל על כך שבימינו מחלקים (או חולקים) תוארים כלחמניות.
"אז הוא היה ר' מאיר" (על ר' מאיר חדש) "היום הוא המשגיח".
"היום כל אחד הוא מרן הגאון הגדול וכו'"
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2009 20:55 |
|
| |
מה אתם רוצים? היום באמת כולם גאונים גדולים ביחס לרמה הרדודה של הדור!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2009 21:09 |
|
| |
לענ"ד,בחברון כיום משמשים שני המוטיבים בערבוביא-דעת תורה הממארת ואוכלת כל חלקה טובה,וגדלות האדם.
מאחר ומושגים אלה סותרים,לכל הפחות בגלגולם הנוכחי,הם מהווים אנטי תיזות שמאיימות כל העת על עצם קיומן של רעותן.זו הסיבה ואין בלתה לדעתי לשפלותה של חברון בעידננו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2009 22:59 |
|
| |
מידיעה
אין שום קשר בין גדלות האדם לחברון כיום
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2009 00:26 |
|
| |
האשכול הזה נראה לי מועתק בטעות מהפורום שמותר להזכיר את שמו. אנא שלחוהו לשם, או העבירו אותו לפסים תרבותיים ומנומקים יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2009 00:31 |
|
| |
אם מותר להזכיר את שמו למה אינך מזכיר?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2009 00:34 |
|
| |
אדני,
ייתכן שאתה חדש כאן ואינך מכיר את ההלצות המקובלות במחוזותינו. הפורום המדובר הוא 'בחדרי חרדים', שאצלם מקובל לומר שהפורום שלנו אסור להזכיר את שמו. הדיון שמתנהל כאן מתאים ברמתו לשם. רכילות, סיסמאות, והיעדר נימוקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2009 00:41 |
|
| |
לא הייתי קורא לזה הלצה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2009 00:45 |
|
| |
מעניין שדילגתי על האשכול הזה כמה פעמים, כי הוא לא היה נראה לי חשוב. הפעם נכנסתי, מפני שראיתי שנכתבה הודעה על ידי מיכי, שחזקה עליו שאינו מתעניין ברכילות חרדית. ומה ראיתי שהוא כתב?
|
|
|
|
|