חשבתי לנצל במה זו , ולנסות להפיק תועלת מהאמצעים הטכנולוגיים שהקב"ה ברא כדי לקדש שמו , וזו במטרה – "ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים ".
חשבתי שאולי באשכול הזה כל אחד מדי שבוע ירשום מה הוא מקבל על עצמו בלנ"ד למהלך השבוע , וכל שבוע יחליף "קבלה" .
במידה ותרצו אפשר כל שבוע שנציע הצעות , ומה שיוחלט יהיה קבלה משותפת של כל חברי הפורום, וכל שבוע נעשה סקר חדש ונבחר משהו אחר.
ידוע לכם מצב העם והתורה , ואנו רוצים לעזור לעם ישראל ולמלא רצון בוראנו – אז כשישאלו אותנו ביום מן הימים – מה עשינו עבור עם ישראל , נוכל להגיד שלקחנו חלק עם הציבור בקבלות מסויימות.
אני מודה מראש לכל הצדיקות והצדיקים שישתתפו ויעזרו לקדש שם שמיים.
כמובן שהאשכול מקדם את מציאת הזיווג ההגון בע"ה.!!!
נשלח ב-31/3/2009 16:39
ישיבאיש הצדיק
קודם כל-
שכוייח על היוזמה!
אבל- לא נראה לי לעניין להחליף כל שבוע קבלה, זה לא הולך ככה... בכל אופן לא אצלי...
נשלח ב-31/3/2009 17:11
אשריךךך!!!!
אני חושבת שזה רעיון מצויןן!!!!
שכל אחד בשבוע יקבל על עצמו משהו אפילו משהו קטן וזה גם יזרז את הזיווג ויזרז את הגאולהה!!!
נשלח ב-31/3/2009 17:18
תודה רבה לכם !!
תתחילו עם הצעות.
אני אישית לקחתי עם עוד ניק קריאה של 2 הלכות ביום.
או נקבל על עצמנו בתור התחלה שכל אחד יכניס לאשכול שפתחתי על ההגדה , איזה דבר תורה . מה דעתכם ?
נשלח ב-31/3/2009 17:29
תוקן על ידי 20sweet ב- 31/03/2009 18:01:15
נשלח ב-31/3/2009 18:14
בס"ד
אם באשכול זה באמת יכתוב כל אחד מידי פעם על קבלות, זה מצויין.
אם באשכול זה ידנו במשמעותם של קבלות וכ"ו, זה מצויין.
אם אשכול זה יהפך לסמול טוק אמחוק אותו ללא היסוסים.
תציעו הצעות מה נקבל לשבוע הקרוב ?
אופק אני לא צדיק זה דבר ראשון!! אבל מה הבעיה לגוון ?
נשלח ב-2/4/2009 19:08
טוב טוב אז אתה לא צדיק, צדיק.
והבעיה לגוון- כי צריך להיות עקביים במשהו אחד עד שהוא הופך לחלק ממך,
אא"כ אתה מתכוון לקבלות חד-פעמיות כאלו... כמו תהילים וכו'..
נשלח ב-2/4/2009 21:30
שמעתי פעם מאיזה רב - לא זוכרת מי!!! אז אל תשאלו אותי...
שהוא אמר שכאשר מקבלים קבלה צריך לקבל דוקא קבלה קטנה = ולמה קטנה כדי שנוכל לעמוד בו, אנחנו פונים אל הקב"ה ואומרים לו אנחנו נעשה משהו קטן ובעד זה - אנחנו מבקשים ממך שתפתח לנו עולם מלא, ולמה דוקא קטן - כדי שנתמיד לעשות את זה כל הזמן, ולא נשכח - וזה הרבה יותר עדיף מאשר לקבל על עצמינו קבלה גדולה - שלא נעשה אותה! ונבקש מהקב"ה שלמרות שלא עשינו משהו שיתן לנו...
קבלה קטנה יכולה להיות אפילו משהו כמו לברך בכוונה את ברכת "אשר יצר", או איזו שהיא מצווה אחרת קטנה בכל יום.
הצלחות בקבלות...
נשלח ב-3/4/2009 01:02
אופק התכוונתי בדיוק לקלות חד פעמיות לשבוע כדי שהאשכול ישגשג ויתעצם. אולם כולי תקווה שתוך כדי קבלת דבר באופן חד פעמי לשבוע , אנשים יסגלו לעצמם חלק מהקבלות שאליהם הם נקשרו - לתמיד!
נשלח ב-3/4/2009 11:26
Smile10 כתב:
שמעתי פעם מאיזה רב - לא זוכרת מי!!! אז אל תשאלו אותי...
שהוא אמר שכאשר מקבלים קבלה צריך לקבל דוקא קבלה קטנה = ולמה קטנה כדי שנוכל לעמוד בו, אנחנו פונים אל הקב"ה ואומרים לו אנחנו נעשה משהו קטן ובעד זה - אנחנו מבקשים ממך שתפתח לנו עולם מלא, ולמה דוקא קטן - כדי שנתמיד לעשות את זה כל הזמן, ולא נשכח - וזה הרבה יותר עדיף מאשר לקבל על עצמינו קבלה גדולה - שלא נעשה אותה! ונבקש מהקב"ה שלמרות שלא עשינו משהו שיתן לנו...
קבלה קטנה יכולה להיות אפילו משהו כמו לברך בכוונה את ברכת "אשר יצר", או איזו שהיא מצווה אחרת קטנה בכל יום.
הצלחות בקבלות...
"פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם פתח כפתחו של אולם"
נשלח ב-3/4/2009 13:50
חברה זה זמן חשוב לקבלות אני קיבלתי על עצמי להוסיףד:ת באשכול פרשות שבוע של קריס. ( כבר הוספתי...) אז קדימה לקחת אחריות...שבת שלום .