בית פורומים הנה ימים באים

דעת חכמים האם כדור הארץ מקיף את השמש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/4/2009 01:53 לינק ישיר 

בס"ד

הנושא הזה של האשכול הוא הפתעה רבה להרבה אנשים וגם לדתיים וגם לרבנים, שפשוט מבורות וחוסר ידיעה, ומחינוך עקום מילדות ששיטת קופרניקוס (מלשון כופר כפירה) היא הנכונה, וכך גם הרבה טובים טועים בדבר הזה וגם רבנים מישרים קו עם השיטה כי כך המדע "טוען" היום..

אבל ההיסטוריה הוכיחה שהמדע תיקן את עצמו לאורך הדורות אך דברי חז"ל והתורה שרירין וקימין. גם בדורנו אנו המדען איינשטין בתורת היחסות שלו הגיע למסקנה ואמר אין הכרח לאף שיטה לפי המדע ועד היום כל מה שטוענים זה הנחה או תאוריה, ומי שיודע קצת מדעים יודע שכל המדע מבוסס על הנחות, כי יש הרבה דברים שפשוט לא יודעים אותם במפורש.

לפני שאנו מביאים את חז"ל נראה בכלל מה התורה אומרת על זה הרי לכם הפסוקים:

וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים יְהִי מְאֹרֹת בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם לְהַבְדִּיל בֵּין הַיּוֹם וּבֵין הַלָּיְלָה וְהָיוּ לְאֹתֹת וּלְמוֹעֲדִים וּלְיָמִים וְשָׁנִים: וְהָיוּ לִמְאוֹרֹת בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם לְהָאִיר עַל הָאָרֶץ וַיְהִי כֵן: וַיַּעַשׂ אֱלֹהִים אֶת שְׁנֵי הַמְּאֹרֹת הַגְּדֹלִים אֶת הַמָּאוֹר הַגָּדֹל לְמֶמְשֶׁלֶת הַיּוֹם וְאֶת הַמָּאוֹר הַקָּטֹן לְמֶמְשֶׁלֶת הַלַּיְלָה וְאֵת הַכּוֹכָבִים: וַיִּתֵּן אֹתָם אֱלֹהִים בִּרְקִיעַ הַשָּׁמָיִם לְהָאִיר עַל הָאָרֶץ:

הרי מפורש שהשם תלה את השמש ברקיע השמים ואל את כדור הארץ...                                                               וכן הפסוקים המפורסמים מיהושע:

אָז יְדַבֵּר יְהוֹשֻׁעַ לַידוָד בְּיּוֹם תֵּת יְדוָד אֶת הָאֱמֹרִי לִפְנֵי בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וַיֹּאמֶר לְעֵינֵי יִשְׂרָאֵל שֶׁמֶשׁ בְּגִבעוֹן דּוֹם וְיָרֵחַ בְּעֵמֶק אַיָּלוֹן: וַיִּדֹּם הַשֶּׁמֶשׁ וְיָרֵחַ עָמָד עַד יִקֹּם גּוֹי אֹיְבָיו הֲלֹא הִיא כְתוּבָה עַל סֵפֶר הַיָּשָׁר וַיַּעֲמֹד הַשֶּׁמֶשׁ בַּחֲצִי הַשָּׁמַיִם וְלֹא אָץ לָבוֹא כְּיוֹם תָּמִים:

הרי מפורש שיהושע העמיד את השמש והירח, והפסוק משוה את עצירת השמש לעצירת הירח, ועל הירח אין מחלוקת שמקיפה את כדור הארץ...

וכן פסוקים מפורשים בספר בקהלת:

דּוֹר הֹלֵךְ וְדוֹר בָּא וְהָאָרֶץ לְעוֹלָם עֹמָדֶת: וְזָרַח הַשֶּׁמֶשׁ וּבָא הַשָּׁמֶשׁ וְאֶל מְקוֹמוֹ שׁוֹאֵף זוֹרֵחַ הוּא שָׁם: הוֹלֵךְ אֶל דָּרוֹם וְסוֹבֵב אֶל צָפוֹן סוֹבֵב סֹבֵב הוֹלֵךְ הָרוּחַ וְעַל סְבִיבֹתָיו שָׁב הָרוּחַ:

ועל הפסוקים האלה מדרש מפורש:

ויאמר ה' אל משה דבר אל אהרן איש איש מבית ישראל אשר ישחט ורוח הקדש צווחת כי ממזרח שמש ועד מבואו גדול שמי בגוים (מלאכי א) משעה שהשמש זורח עד שעה שהוא שוקע אין קלוסו של הקב"ה פוסק מפיו שנא' ממזרח שמש ועד מבואו וכן את מוצא בשעה שעמד יהושע ועשה מלחמה בגבעון מה כתיב שם אז ידבר יהושע לה' ביום תת ה' את האמורי לפני בני ישראל ויאמר לעיני ישראל שמש בגבעון דום וגו' (יהושע י) בקש יהושע לשתק את החמה א"ל שמש בגבעון דום לא אמר עמוד אלא דום למה אמר לו דום שכל זמן שהוא מקלס יש בו כח להלך דמם עמד לכך אמר לו יהושע שיעמוד שנאמר שמש בגבעון דום א"ל השמש ליהושע יהושע וכי יש קטן אומר לגדול ממנו דום אני נבראתי ברביעי ובני אדם נבראו בששי ואתה אומר לי דום א"ל יהושע בן חורין שהוא קטן ויש לו עבד זקן אינו אומר לו שתוק ואברהם אבי הקנה לו הקב"ה שמים וארץ שנאמר (בראשית יד) ברוך אברם לאל עליון קונה שמים וארץ ולא עוד אלא שנשתחוה השמש לפני יוסף שנאמר (שם לו) והנה השמש והירח וגו' הוי שמש בגבעון דום א"ל השמש וכי אתה גוזר עלי שאדום א"ל הן א"ל וכיון שאני שותק מי יאמר קלוסו של הקב"ה א"ל דום אתה ואני אומר שירה בעבורך שנא' (יהושע י) אז ידבר יהושע לה' ואין אז אלא שירה שנאמר (שמות טו) אז ישיר משה

וכן יש מדרשים כאלה למכביר...

וההוכחה שאנו שוכחים היא ברכת החמה, שכל הברכה קיימת על כך שהחמה חוזרת לנקודה בה היא התחילה להקיף ממעשה בראשית, כך הגמרא אומרת במפורש בברכות נט' עמוד ב'. הרי ברכה בשם ומלכות על זה שהשמש הגיע לנקודת התחלתה כל 28 שנה, ואם זה להפך אז צריך לברך את כדור הארץ...

ויש מן המתחכמים לאמר כדי לקיים את שיטת קופרניקוס והמדע בגלל שלא מסתדר להם, אומרים שהתורה דברה כלשון בני אדם אבל האמת היא אחרת...על זה ענה תשובה ניצחת בספר הברית, ואביא ציטוט קטן ממנו כי יש הרבה חומר בספר זה להכחיש שיטת קופרניקוס, וכדי לעיין בספר עצמו במאמר חוג הארץ. הרי לכם הקטע הרלוונטי:

ועתה נקרא לבן אדם בית ישראל המחזיק בדעת הזה ונשמע מה בפיו גם הוא ובטרם אתוכח עמו אומר לו, שמעתי עליך אחי לאמר כי אתה אחד מן האנשים אשר תרתם את הארץ ואמרתם הארץ הלזו אף הוא עולה למרום בין כוכבי השמים ואת הארץ תסחרו סחור סחור לשמש, שאלה אחת אנכי שואל מעמך בן אדם הודע לי טעם הדבר על מה ולמה יאמרו הכתובים בתנ"ך בענין זה בלשון בלתי אמת בו, ומה מקרא חסר אם היו כתובים ומסורין בלשון האמת בו בדבר, כי הכתובים הנמצאים במקראי קודש המדברים על ה' כלשון בני אדם כגון יד ה' עיני ה' וכדומה, הוא בהכרח גדול בעבור שאי אפשר להגיד לאדם קרוץ מחומר הענין הרמוז בו כאשר הוא באמת מפני כי גבה דרכו בקודש מהשגתנו ולאו כל מוחא סביל לדעת דרכי אל בסתר עליון, וכדי שלא יחסר בתורת ה' תמימה הענין ההוא מכל וכל הוצרך הכתוב לדבר כן ולא סגי בלאו הכי. ובענין טל ומטר שזכרנו אין נפקותא בשום דבר אם יורד מן השמים או מן האויר, מה גם שגובה האויר נקרא אף הוא שמים כנאמר כנשר יעוף בשמים (משלי כ"ג) כלומר בגובה האויר, אבל בענין זה שיש בו נפקותא גדולה כי קל יותר ללמוד וללמד ולהבין ולהורות קידוש החודש על אופן שהארץ הולך והשמש עומד מאשר נלמוד זה על אופן שהשמש הולך והארץ עומד, והעיון והלמוד הזה הלא היא מצוה ממצות התורה כאשר אמרו חז"ל (בפרק כלל גדול) מניין שחייב אדם לחשוב בתקופות ומזלות שנאמר כי היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים (דברים ד'), וא"כ למה לא אמרה תורה בלשון האמת בו בענין ויפגע במקום וילן שם כי פנה הארץ מהשמש (בראשית כ"ח), וכן ותשב הארץ עשר מעלות (ישעיה ל"ח), וכן ויאמר יהושע לעיני ישראל ארץ בגבעון דום (יהושע י') וכדומה בשאר הכתובים, בפרט לשון הכתוב ישיש כגבור לרוץ אורח מקצה השמים מוצאו ותקופתו על קצותם (תהלים י"ט) היה לו לדוד לומר ישיש לחלק אורו על כל הברואים סביב וזריחתו על קצותם, לא לאמר בפה מלא דבר בלתי אמת לרוץ אורח או ותקופתו אם באמת הוא נח ולא רץ ולא מקיף, כי מה חכמה או בינה יתירה צריך עד שישיג האדם שהארץ תסוב על צירה וקוטרה תחת השמש פעם אחת בכל יום הלא אפילו נער קטן משיג זה כשנאמר לו שכך הוא וכי מפי משה ויהושע דוד ושלמה ונביאי האמת לא נקבל זה ומפי (קופערניקוס) נקבל, אף גם הזוהר בני אשר זכרנו אין ממנו שום ראיה לדבר זה כי אמר שם בזה הלשון ורזא דא אתמסר למאריהון דחכמתא ולא למפגלי תחומין בגין דאיהו רזא עמיקא דאורייתא עכ"ל:

וכן הוא ידוע על פי הקבלה מהאר"י שקיבל מפי אליהו הנביא ז"ל, שהארץ השפלה הזאת שאנו חיים בה היא בנקודת המרכז כמופיע בספר עץ חיים שער א' ענף ד':

והרי נתבאר היטב סדר התלבשות העולמות וראית בעיניך איך א"ס מתעלה בתוך כל העולמות והמקבל ממנו תחילה הוא א"ק ואחר כך עתיק עד שנמצא כי כלים דיושר דעשיה הם יותר חיצונים ורחוקים מאוד מן אור א"ס הפנימי בתכלית הריחוק שאין ריחוק גדול ממנו וכן בערך א"ס הסובב מבחוץ על כל העולמות נמצאו כלים דעשיה רחוק ממנו בתכלית הריחוק שאין רחוק ממנו. לכן הכלים דיושר דעשיה הם היותר גרועים במעלה יותר מכל העולמות כולם ושם בעולם העשיה נתהווה עולם השפל החומרי בתכלית הגסות והעביות שאין כמוהו נמצא כי כדור הארץ שאנו עומדים בו הנה הוא הנקודה האמצעית שבכל העולמות כולם כעין גרעין התמרה שהוא באמצע האוכל והאוכל מקיפו מכל צדדיו.

ואני חושב שיש בדברים אלו להראות על אמיתות הענין, והמדע יכול להמשיך ולחקור...

כל טוב.

תוקן על ידי nipnap ב- 02/04/2009 1:52:33

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2009 06:13 לינק ישיר 

המשקיף, האם אתה סובר שגלגל המזלות אכן סובב את כדור הארץ?  משמעות של תשובה חיובית שכל הכוכבים נוסעים יותר ממהירות האור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2009 07:33 לינק ישיר 

ואני שואל אותך ידידי האם אתה מהחולקים על הרמב"ם
ואתה מבין את משמשעות הדבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2009 08:46 לינק ישיר 

רק על הרמב"ם על כל גדולי עולם כולל הקבלה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2009 10:05 לינק ישיר 

המשקיף, באמת אתה שואל אם אני חולק על גדול ישראל שאמר בפירוש שיש לקבל את האמת מאומרו?  המציאות היא שאין דבר שנוסע יותר ממהירות האור.  זה דבר נבדק.  אתה אומר שהרמב"ם לא היה מקבל את זה על אף הדברים הנכתבים בהלכות קידוש החודש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2009 10:06 לינק ישיר 

ניפ נאפ תודה על דבריך מאתמול הייתי רוצה שיותר תביא לנו  כמה שיותר פוסקים שהולכים בשיטת פטולומיאוס אם תוכל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2009 11:40 לינק ישיר 

המשקיף וניפ נאפ הצדיקים!

וכי אני אמרתי שמה שכתב הרמב"ם ז"ל במורה נבוכים זה הלכה???
אני הבאתי את דבריו שלפיהם יש לקבל את דברי המדע בנושאים בהם
יש ראיות!!!
קופרניקוס, פטולומיוס, ושאר ירקות לא רלוונטיים היום!!!
המדע המודרני בימינו אינו בר השוואה לימי היוונים!!!

ולכן כתבתי שלפי מה שהדריך אותנו רבנו הרמב"ם במורה נבוכים
לגיטימי הדבר שנקבל כיום את דברי המדע המודרני בעניין זה...
אני לא מבין גורנישט באסטרונומיה...אבל עליי לקבל את דברי המדע
בעניין זה בגלל שכרגע הראיות לצידו!

כל מה שאפשר לבאר דברי האדם, כדי שיהא תואם את המציאות שהוכחה מציאותה, הוא יותר עדיף ונכון'' !!!

נא לדייק בדבריי, אני לא חולק על אף אחד מגדולי ישראל, ולא אף אחד מחברי הפורום!!!
וכמו שאמרתי מותר לנו לקבל היום את דברי המדע בעניין זה גם אם יתבררו
בהמשך כלא נכונים(דבר שלא נראה)...

חז"ל...לא דיברו בכך משום שיש להם מסורת באותם הדברים מן הנביאים, אלא מצד ידעני אותם דורות באותם מקצועות או שמעום מידעני אותם הדורות, ולא בגלל זה נאמר על דברים, שמצאנו להם שהם מתאימים עם האמת, שהם בלתי נכונים, או שתאמו במקרה...

הרי לפי דברי הרמב"ם עלינו לקבל מה שנתאמת בראיות, ומה שכתבו חז"ל
בנושאים אלה אינו מסורת אלא כמו שאומר הרמב"ם מצד ידעני אותם דורות!!!
ובדורנו אנו המדע מתקדם פי כמה...
בשורות טובות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2009 01:25 לינק ישיר 

לכבוד החברים היקרים ובפרט לצמאלידע ולקאיטוב
ולגלוי
מכיוון שדרכי בלימוד הנני חותר להגיע את האמת לכן הנני חוקר וחוקר עד שמגיע לאיזו שהיא הנחה או מסקנה
היום נודע לי שלשיטת קופרניקוס יש תומך והוא לא פחות ולא יותר מכבוד הרב זמיר כהן
הרב זמיר כהן בספרו המהפך כותב שכדור הארץ ושאר כוכבי הלכת סובבים את גלגל חמה
את האמת אודה ולא אבוש זה נתן לי סטירת לחי מצלצלת
אחרי הכל מדובר ברב זמיר כהן ידען לא קטן במדעים ואסרונומיה וגם בתורה ואם יש משהו שהכריח אותו להגיע לשיטת קופרניקוס אני רוצה להגיע לאותה הבנה שהוא הגיע
אמרתי בהתחלה בהודעה הראשונה שיש פוסקים לכאן ויש פוסקים לכאן השאלההנשאלת הרי מורנו הרמב"ם  ועוד הרבה פוסקים כותבים לא כשיטת קופרניקוס
מה גרם לרב זמיר כהן לכתוב שדעת התורה היא כשיטת קופרניקוס
אני מתכוון בלי נדר לכתוב לרב זמיר כהן ולבקש ממנו שיענה על מספר שאלות שיש לי קושיות בקשר לשיטת קופרניקוס והם:

1. ברכת חמה לפי שיטת קופרניקוס לא יכולה להיות
2. שמש בגבעון דום
3.למה פסק כך הרמב"ם שדבר אחד ממה שהוא כתב לא חזר ריקם הן בהלכות מדע והן בהלכות שמירת הגוף מגדולי הרופאים וכו' וכו'
4. תורת הייחסות של איינשטיין לפיה אין אפשרות להוכיח מדעית לאף אחת מהשיטות למה אם כן לבחור בשיטת קופרניקוס
וכו' וכו'
זה לא סוף פסוק אני מתכוון להמשיך לברר את הסוגיה עד שאגיע לאמיתה של תורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2009 07:47 לינק ישיר 

לפי אינשטיין אתה יכול לבחור באיזו נקודה שאתה רוצה.  הבעיה היא הפשטות.  הפשטות מביאה אותך למסקנה שהשמש מהווה המרכז.  הדרך שבה תתאר מתמטית את הסיבובים אם כדור הארץ באמצע הרבה יותר מסוכך מזה אם תניח שהשמש באמצע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2009 09:45 לינק ישיר 

הודעה זו הועברה מאשכול אחר שהודבק שם בטעות (שעת לילה מאוחרת...)

עוד ראיה מאחד גדולי חכמי ישראל בדורות האחרונים הרב יהונתן אייבשיץ זצ"ל בספרו יערות דבש, וזה לשונו:

"נקדים לומר בענין המופת שנתן לחזקיה [מלכים-ב כ, יא] שיסוב הצל עשר מעלות לאחוריו, וקימו וקבלו חז"ל כי השמש הלך לאחור עשר מעלות, ולכך גם הצל הלך אחורנית עשר מעלות, כמבואר בגמרא (סנהדרין צו,) ומדרש בכמה דוכתי, אך הרלב"ג וסייעתו כת המתפלספים בשטותם, חשבו כי לא היה הדבר בשמש רק בצל, ועשו המופת ההוא כאחיזת עינים, וכבר דיבר עליהם הרי"א ברוחב חכמתו ולשונו הטהור, דברים הראוים לדבר על אנשים כאלה אשר נטו אחרי ההבל דברי פילוסוף היוני, אבל העיקר הקושיא מרלב"ג דכתיב [דה"ב לב, לא] לדרוש את המופתים אשר היה בארץ, ואילו היה השמש חוזר לאחוריו, הרי היה מופת בשמים ולא בארץ, ומהו המופת אשר היה בארץ, לא תירצו המפרשים ישוב נכון ומתקבל כראוי:

ועתה דע לך והבן, כי כל פילוסופים קדמונים הסכימו, כי תנועת הכוכבים כולם בסיבובם היא לקנות שלימות, והיא עבודת ה' להם, כמו שיש לנו עבודה בעשות מצות ה' לקנות שלימות לנפשנו, כן הם קונים שלימות בנפשם השכלית בתנועותם וסבובם הילך והילך, ולכך אמר ישעיה [ישעיהו מ. כה] שאו מרום עיניכם וראו מי ברא אלה, המוציא במספר צבאם לכלם בשם יקרא, מרוב אונים ואמיץ כח איש לא נעדר. הרצון, שיראו איך כולם כפי אשר פקד ה' עליהם למהר תנועתם בחפזון לסבב יום יום כל כדור ארצי, והוא אחד מגבורות ה', כמו שתמהו כל תוכנים, שברגע אחד יסבב החמה שהוא ק"ע פעמים ככדור ארצי אלף פרסאות לפחות, ועבור זה נתטפשו הרבה מתוכני' קופרניקוס וסייעתו באומרם שהארץ מסבב, אבל שקר נחלו, והאמת עד לעצמו כי הארץ לעולם עומדת, והם מסבבים בכח השם שהוחק בהם, ורצים לקבל שלמותן, ואין אחד מעכב במרוצתו כדי שישיג שלמותו, ואם כן איך לא נלמד אנחנו להיות רצים לעבודת ה' לקבל שלמותו ולהשיג שפעת ה', וזהו אמרו של ישעיה אחר כך, למה תאמר יעקב ותדבר ישראל נסתרה דרכי מה' וכו':

וזהו שכל טעם התנועה היא להשיג שלימות, כי הם בעלי נפש ושכל, נסתרה קושית קופערניקוס וסייעתו, שהקשו איך השמש וכל כוכבי שמים ירוצו כדי להאיר הכדור הארצי החומרי והקטן. ואינו, כי מרוצתם לקנות שלימות נפשם ושפעת אלוה, כי זוהיא מצותם ועבודתם, ובאמת הנוצרים אחרונים חושבים שאין כל כוכבים בעלי מדע ונפש כלל, ואין להם נפש שכלי המנהיג אותם, רק המה כדורים מקשים חומרים כמו כדור ארצי, וכפי אשר שם בם הטבע היוצר בראשית לילך להתנענע סביב סביב תמיד הם מתמידים בטבעם, ולזאת רצו לשחוק על מה שקבעו חז"ל (סנההרין מב,) בקדוש לבנה ששים ושמחים לעשות רצון קונם:

אבל עמדתי עמם בויכוח במקהלות רבים מחכמיהם, ותודה לאל כי נצחתים, וכו'..... ולכך אמר שמואל (ברכות נח ע"ב) נהירא לי כל שבילי דרקיע בר מכוכבי דשביט, הוא "קאמעט" שנראה בחורף העבר, ובלי ספק שידע מהותו, כמו שיודעים כל המון תוכנים בזמן הזה, שהוא ממותרות הפסולת כוכבים וחמימות ואידים והקטורים העולים מן הארץ שמתקבצים, אבל מה שלא ידע שמואל, הוא על סבובו הכדור ארצי כתנועת יומית, כמו שהעידו כולם וכמו שהחוש מעיד, על זה תמה שמואל מה הוא ענין סבובי ותנועה יומית, כי בשלמא הכוכבים הם בעלי מדע וקונים שלימות בתנועותם יום יום הכדור ארצי קיום העולם, משא"כ כוכב דשביט, שהוא קיבוץ פסולת החומרי בלי דעת כלל, למה יסובב בתנועתו יום יום הכדור ארצי כתנועת הגלגל היומי בלי הבדל, וגם שיהיה בו טבע הבורא, כי איך יוחק הטבע בדבר שאינו במציאות והוא מקרי בעלמא לבד ונמצא רק בזמן מהזמנים, ולכך התפלא בו שמואל. ובמקום אחר הארכתי בזה למאוד כפי קט שכלי במקצת, ואין כאן מקומו, רק להודיע כח חז"ל שהיה ידם שלמה בכל מדע וחכמה ודעת קדושים".

עד כאן לשונו.

מדברי הרב אייבשיץ, שהיה חכם גדול ומקובל, הרבה אחרי שהתקבלה שיטת קופרניקוס בעולם, והוא לא נמשך אחריהם ואחרי המדע ומבטל דבריהם...

הטענה החשובה בדבריו, מי שיקרא בעיון את דבריו, היא שגם הכוכבים כמו כל הברואים, יש להם שכל ונפש המניעה אותם לסבב את הארץ, ועל ידי הסיבוב הם משלימים את עצמם כמו יהודי שמשלים עצמו על ידי המצוות...(עיין בקטעים המודגשים).

כל טוב.

תוקן על ידי nipnap ב- 03/04/2009 9:44:15

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/4/2009 09:56 לינק ישיר 

לדעתי כמו שכתבתי לעיל פשוט כי כך נח היום להציג את המערכת, במיוחד לרבנים שצריכים לתת הרצאות ברבים כמ הרב זמיר כהן, לאנשים חילונים, ובגלל שאין תמימות דעים וחוסר ידע בזה בתוך תלמידי החכמים, לכן מגיע מצב כזה שרבנים כמוהו וכמו הרב ארמוני שגם הוא מקובל, להציג את המערכת בהרצאות שלהם כפי המקובל היום. כששאלתי אותו באחת המצגות שעשה בה את מערכת השמש לפי קופרניקוס, למה עשה בשיטה זו, לא היתה לו תשובה ברורה רק אמר בסוף שכך מקובל היום לפי המדע.

תוקן על ידי nipnap ב- 03/04/2009 9:54:05

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/4/2009 14:50 לינק ישיר 

ניפנאפ והמשקיף היקרים:
אתם צריכים להבין שהאמת היא רק אחת...ואם להודות עליה
היא גם לומר שחלק מגדולי ישראל טעו בעניין מדעי מסויים...אז אני אעשה כן בלי נדר.
ובגלל בורותי הגמורה בענייני אסטרונומיה וכו', אני נאלץ לקבל את דברי המדע המודרני
לגבי עניין זה, כמו שהציע הרמב"ם.
ואם טעיתי כבר יכו אותי על קודקודי...ואין לדבר שום השפעה על מידת
האמונה הפשוטה שיש לי בקב"ה...וכי אכפת לי מי מסתובב סביב מי???
השמש או כדור הארץ??? "כי הכל מעשה ידיו"!!!
לכן אני חושב ידידי המשקיף שעם כל רצונך האמיתי לא תקבל תשובה ניצחת
לשאלתך...בגלל שהיא לא החשובה(לדעתי) כרגע...בבוא הזמן אני מאמין
שהדברים המסובכים האלו יראו לנו כדברים פשוטים ומובנים מאליהם...

שנהיה בבחינת:
"וידעו כי אני ה' אלוהיהם אשר הוצאתי אתכם מארץ מצרים, לשכני בתוכם, אני ה' אלוקיהם"
כבר לא יהיו שאלות וקושיות ודברים יתבהרו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2009 23:51 לינק ישיר 
מסקנה!!!

קראתי היום קצת בספר אמונה ומדע של הרבי מלובביץ' והבנתי מתוכו כך מבחינה תורנית מאוד מסתבר כשיטת פטולומיאוס
דהיינו שהשמש ושאר כוכבי הלכת מסתובבים סביב  כדור הארץ ואומר הרבי מלובביץ' כאשר לומדים פסוקים בתורה או בנביא לא צריכים לעקם את הפסוקים כדי להעמידם כמו קופרניקוס
הוא גם אומר שיש יותר קושיות על שיטת פטולומיאוס מאשר על שיטת קופרניקוס ולכן למרות שיטת הייחסות של איינשטיין
שבה מוכח באופן וודאי שלא ניתן להוכיח איזה חפץ הוא נח ואיזה חפץ הוא מתנענע ולמרות זאת מכיוון שיש יותר קושיות על שיטת פטולומיאוס שזו השיטה שהשמש סובבת סביב כדור הארץ לכן עולם המדע קיבל את שיטת קופרניקוס

ובאמת מבחינת החלק התורני

יש מחלוקת בין חכמי ישראל

כך אמר לי היום רבי דוד אביחצירא שליט"א
לכן אין אפשרות להכריע לא לכאן ולא לכאן אז כל שנשאר לנו הוא שכאשר לומדים שמש בגבעון דום לא חייבים לעקם את הפסוק אלא בפשטות שהשמש עוצרת את מהלכה סביב כדור הארץ מה האמת לא נדע כמו שאמר המשורר יש דברים נסתרים לא נבין לא נדע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 12:22 לינק ישיר 

מישהו אולי יודע מהי דעת הזוהר בעניין הזה
גלוי אולי אתה יודע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 14:42 לינק ישיר 

הזוהר מדבר בסוד.  הסוד הוא לפי פשטות הראיה שלנו, שהכל סובב אותנו.  זוהי מסקנתי.  המדע שאפשר לבוא אליו עם בדיקה פשוטה, יש בזה סודות תורתנו הקדושה.  למשל למדתי באוצרות חיים שהדרך האנו יודעים שיש אורות יוצאים מהאוזנים זה שכשחוסמים את האוזן עם אצבע, אנחנו שומעים משהו.  אבל בזמן הזה אנחנו יודעים שזה משום שהאצבע עוד זז כשהוא מוכנס לאוזן.  אבל אם הבדיקה הזאת, יש לנו סודות נוראים.  כך גם כן עם הגלגלים, ראה פתחי חכמה לרב יצחק אייזיק חבר, שכתב שהברכה הראשונה של קריאת שמע של ערבית, כל הדברים שם הם בסוד, ולא על המציאות הפיזית.  ולכן לא נראה שייך לחפש בזוהר אסמכתא לקופרניקוס.

כתוב בפרקי דרבי אליעזר פרק ו' שביום רביעי הזה שבו נברך בע"ה ברכת החמה, החמה תעבור דרך חלון אחד ברקיע שנקרא מזרים.  אבל לפי המציאות הפיזית, החמה גם לא נכנסת וגם לא יוצאת דרך חלונות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > דעת חכמים האם כדור הארץ מקיף את השמש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.