בית פורומים עצור כאן חושבים

מכתב לחוזר בשאלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/4/2009 14:27 לינק ישיר 

סנשו_פנשה:

אני טענתי שיש יותר קיום למושג אלוהים מאשר למושג קומוניזם, ויש להתייחס לתוצאות הנגזרות מטענה זו בהתאם.

דון_קיחוט:

האימרה 'אמא שלך אוהבת אותך' אפשר לבדוק באותה מידה של אימפריות כמו האימרה ש'ה' אוהב אותך.' בהתאם לזה שאתה מכחיש את האימרה השנייה, אני מניח שאתה גם מכחיש האימרה הראשונה. מעניין מאד מה אמא שלך תאמר על זה.

מה שכתבת, שאבא שלי דוגלס אותי, אין לזה שום משמעות לגבי, כי אין לי דרך כלל, לא חושית ולא לא-חושית לבדוק אותו. אם היה לי רגש מסוים שהיה מורה לי שאבא שלי דוגלס אותי לא הייתי מתכחש אליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2009 14:55 לינק ישיר 

chounteg
יש לסדר את הדברים...
היה דיון ראשוני האם יש דבר כזה "מוסר" שמכוח הגדרתו ראוי לנהוג על פיו תמיד. (כלומר הגדרת מוסר היא: אוסף חוקים קיים אפלטונית שראוי לאדם להתנהג לפיו תמיד) או שיש רק התנהגות מוסרית שהיא צורת התנהגות אחת מני רבות. ולכן אין סיבה לאדם להתנהג התנהגות מוסרית מתי שלא משתלם לו.
אני טענתי שטענה על "קיומו" של מוסר לא ניתנת להוכחה אמפירית מכח הגדרתה ולכן דינה כדין שאר טענות שלא ניתנות להוכחה אמפירית  מכח הגדרתם- חוסר משמעות. (יש להבחין בין משפט שלא ניתן להוכחה אמפירית מכח הגדרתו לבין משפט שלא ניתן להוכחה אמפירית בגלל סיבה טכנית כמו "אברהם אבינו היה חובש כובע אדום בשעות הערב" - משפט שהוא כמובן בעל משמעות - אם אברהם אבינו היה קיים (אם לא זה דיון אחר))
אתה חלקת וטוענת שיש משמעות גם לדברים שמכח הגדרתם לא ניתנים להוכחה אמפירית - והבאת לדוגמא את המשפט "אמא שלך אוהבת אותך" שכולם יסכימו שיש לו משמעות.
אני עניתי שאת הטענה הזאת ניתן להוכיח אמפירית - לדוגמא לשאול אותה או להרוג אותי ולבדוק אם היא בוכה או בצורות אחרות. כמו בכל הוכחה אמפירית אין ודאות גמורה מתוצאת הניסוי על נכונות המשפט, אבל ניתן לנבא לפני הניסוי את תוצאתו. למשל לנבא שאם נשאל את אמך האם היא אוהבת אותך היא תענה כן.
כעת אתה מדמה לכך את המשפט "ה' אוהב אותך" האם מכח משפט זה אתה יכול לתת איזה ניבוי כלשהו?
ברור שלא - כי מכח ההגרה של ה' לא ניתן לדעת עליו שום דבר ולכן אין לטענה זו משמעות.
אחת הסיבות שאני אומר שמשפטים  שמכח הגדרתם לא אומרים כלום על המציאות הם חסרי משמעות - כי כיון שכל המחשבה שלנו נובעת מהחושים (תנסה לדמיין צבע שלא ראית אותו), ברגע שאתה טוען טענה שאין בינה לבין החושים כלום לא ניתן לדעת למה אתה מתכוון. יתירה מזאת כיוון שגם מחשבתך שלך נובעת רק מהחושים שלך אתה עצמך לא יודע למה אתה מתכוון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2009 15:34 לינק ישיר 

לדון קיחוט

"אני טענתי שטענה על "קיומו" של מוסר לא ניתנת להוכחה אמפירית מכח הגדרתה ולכן דינה כדין שאר טענות שלא ניתנות להוכחה אמפירית  מכח הגדרתם- חוסר משמעות"

כך כתבת.

כדי להבין את טענתך :אם נחליף את המילה מוסר במילה חוק (או בעצם כל מושג מופשט אחר )האם גם כאן תאמר שהמילה חסרת משמעות?
אם כן אז גם המילה משמעות היא חסרת משמעות .
אם לא אז במה המילה מוסר שונה מהמילה חוק למשל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2009 15:43 לינק ישיר 

לא כל מחשבה נובעת מהחושים, ולהיגד שתיים פעמים שתיים שווה ארבע, אין ולא כלום עם מה שנובע מהחושים - לכל היותר אתה יכול לטעון  שהוא לא יכול לדמיין צבע שהוא לא ראה מעולם, כמו צליל שלא שמע מימיו, או כמו טעם שלא טעם מימיו מכיוון שהסיבה היא שהדמיון אינו כח פרודוקטיבי, כמו יתר החושים - הדמיון ניזון מזכרונות שהאדם קולט במהלך חייו וצירופי זכרונות אלה שקבועות בו עולות וצפות במחשבתו של האדם ללא הפסק וללא כל יכולת שליטה עליהם,  והחלום יעיד על כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2009 15:48 לינק ישיר 

chouteng כתב:
סנשו_פנשה:
אני טענתי שיש יותר קיום למושג אלוהים מאשר למושג קומוניזם, ויש להתייחס לתוצאות הנגזרות מטענה זו בהתאם.

למושג "צדק" יש יותר קיום מאשר למושג "עבודת אלוהים" ולכן מכיון שהקומוניזם בא להשליט צדק בעולם (לטענת הדוגלים בו) יש להתייחס לטענות הנובעות מכך לגבי היחס בין הקומוניזם לדת.

מה שחשוב זה לא מושג האלוהים אלא ההחלטה שלנו לעבוד את אלוהים שהיא החלטה שלא אפשרית ללא האדם המחליט אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2009 16:07 לינק ישיר 

צענערענע ונאחז_בקש
לא טענתי שכל דבר שלא קיים אין לו משמעות. הארי פוטר לא היה ולא נברא אבל בוודאי יש משמעות בספרי הארי פוטר. אחרת מסופקני אם היו קוראים אותו מליוני אנשים.  כמו כן המספר שתיים לא קיים אבל יש משמעות במשפט שתיים ועוד שתיים שווה לשש וחצי.
העיניין שגם שהארי פוטר לא קיים התיאור שלו משתמש במושגים קיימים (אדם, גוף וכו'). המספר שתיים לא קיים אבל התאור שלו משתמש במושג קיים (קבוצה, איבר וכו')
וכפי שטענת, הדמיון אינו פרודוקטיבי, ולכן לא ניתן להבין טענה על קיומו של מוסר שאיש לא חש אותו איש לא יחוש ואין כל דרך לתאר אותו.

תוקן על ידי דון_קיחוט ב- 07/04/2009 16:06:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2009 16:20 לינק ישיר 

לדון קיחוט

שאלתי היתה לגבי המילה חוק ולא לגבי הארי פוטר שברור לכל שהיא דמות בדיונית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2009 16:31 לינק ישיר 

אם את אומרת שהחוק קיים כמו שהמחשב שלך קיים אז אמירתך חסרת משמעות.
את יכולה לומר שקיים ספר חוקים שבו כתוב מה עונשו של מי שיעשה כך וכך. החוק עצמו לא קיים בשום מקום והדברים פשוטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2009 16:37 לינק ישיר 

כתבת: כי כיון שכל המחשבה שלנו נובעת מהחושים (תנסה לדמיין צבע שלא ראית אותו), ברגע שאתה טוען טענה שאין בינה לבין החושים כלום לא ניתן לדעת למה אתה מתכוון. יתירה מזאת כיוון שגם מחשבתך שלך נובעת רק מהחושים שלך אתה עצמך לא יודע למה אתה מתכוון.

כעת קרא את הודעתי שוב -לא כל מחשבה שלנו נובעת מהחושים, וכמו שאפשר להבין טענה כמו שתיים פעמים שתיים הם ארבע  כך ניתן להבין קיומו של מוסר שנובע ממחשבה שנובעת מהשכל העיוני -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2009 18:36 לינק ישיר 

לדון קיחוט

הדברים אכן פשוטים.
פשוט הגדרת מהו שם עצם מופשט לעומת שם עצם מוחשי.
אז מה בדיוק החידוש בדבריך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 16:54 לינק ישיר 

כאן באשכול  כתבה אמשלום משהו נפלא שמתמצת את האשכול ומגדיר את עולמו של פותח האשכול:

"בן ציון,
דבריך הזכירו לי חניכים (שלא נמנו על הציבור החרדי, אלא דוקא גדלו והתחנכו בעולם הדתי-לאומי). כאשר הדליקו בפעם הראשונה סיגריה בשבת ולא חוו פגיעת ברק, הם הסיקו שלית דין ולית דיין ולכן אפשר מעתה גם לנהוג בחוסר כבוד להורים, לגנוב ולנהוג במיניות בלתי מוסרית. משהו בתפיסת העולם הפשטנית שלהם (ושל מחנכיהם) גרם לכך שסדק קטן ערער את כל האמונה, וגרם לערעור הבסיס המוסרי שלהם.
נדמה לי, כי אנשים מסוג זה, הם אלה המסתכלים על העולם החילוני, וכאשר הם רואים אנשים המדליקים סיגריה בשבת (לדוגמא), הם מניחים גם את הכרח היותם של אלה גנבים, נואפים וכו'. הדבר מעיד יותר על עולמם הרוחני והתרבותי של המביטים והמפרשים, מאשר על עולמם התרבותי והרוחני של אלה עליהם מסתכלים."

תוקן על ידי נאךאמלנישט ב- 19/04/2009 16:52:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 17:10 לינק ישיר 

לנאךאמלנישט

"(שלא נמנו על הציבור החרדי, אלא דוקא גדלו והתחנכו בעולם הדתי-לאומי). כאשר הדליקו בפעם הראשונה סיגריה בשבת ולא חוו פגיעת ברק, הם הסיקו שלית דין ולית דיין "

כך ציטטת.

אם הם היו בני 10 הדבר היה מתקבל אולי על הדעת.
אבל בחורים בני עשרים מהציבור הדתי לאומי לא מטומטמים עד כדי לחשוב שהצתת סיגריה תביא עליהם עונש בו במקום מפני שהם הרי ראו כבר אנשים לפניהם שיצאו לשאלה ודבר לא קרה להם.וגם בלי לפגוש יוצאים בשאלה אחרים צריך להיות מפגרים ממש כדי לחשוב ברצינות מחשבה אידיוטית כזאת.(אפשר לתאר את הסיגריה הראשונה בשבת כהתרגשות הדומה לפגיעת ברק אבל רק כדימוי ותו לא.)
ולהכליל ולתארעל סמך  כך את עולמו של פותח האשכול זה כבר באמת עולה על כל דמיון.

תוקן על ידי צענערענע ב- 19/04/2009 17:08:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 17:29 לינק ישיר 

קראי כאן

פותח האשכול אכן עולה על כל דמיון....

תוקן על ידי נאךאמלנישט ב- 19/04/2009 17:27:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 17:57 לינק ישיר 

[צענע,

לא מדובר במפגרים או מטומטמים, אלא במי שגדלו בחברה סגורה יחסית (יש כאלה גם בציבור הדת"ל), וחונכו באופן מסויים. דברים דומים שמעתי גם ממי שגדלו בציבור החרדי והסיפא של דברי שם, בודאי נוגע גם לְאנשים בציבור זה.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 18:15 לינק ישיר 

אמשלום,
הרבה דתיים (לשעבר) כאשר עושים עבירה חמורה בפעם הראשונה ו"השמיים לא נופלים" וממשיכים להרגיש פחות או יותר בסדר עם עצמם (אם אכן כך) זו בשבילם הרגשה מוזרה וחדשה (כמו שאמרו חז"ל "כיון שעבר אדם עבירה ושנה בה נעשית לו כהיתר") שיתכן ולפעמים תהיה גם של שחרור מכל עול ותוביל להתנהגות כללית פרועה.
יחד עם זאת גם הדתיים הסגורים ביותר יודעים שיש חילונים ומתחלנים ושגם אלו חיים את חייהם בלי לקבל את עונשם בעולם הזה, לכן מוזר מאוד שהיכרת דתיים שציפו שברק יכה בהם ויענשו לאלתר על חילול שבת ומכיון שלא כך אירע הסיקו מכך שלית דין ולית דיין.
סביר יותר שהם הרגישו כעת משוחררים מכל מחויבות למערכת הדתית ולמוסכמותיה ומכיון שזו המערכת המוסרית היחידה שהכירו הם פרקו כל עול.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מכתב לחוזר בשאלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.