להלן עדותה של תלמידה שלמדה באולפנה במושב תלמים. אחרי שהיא קראה את הכתבה שפורסמה גם
כאן לגבי הרב ניר, החליטה בצורה אמיצה להעיד בפורום רוטר כנגד הכתבה (לינק לעדות שלה מופיע בהמשך)
התלבטתי רבות אם לפרסם, ומי שביקש שלחתי לו את המכתב בצורה אישית.
במכתב שמפורסם כאן בוצעו כמה שינויים קלים, אני לא רוצה לפגוע באף אחד,
ברור לי שמשפחות שלמות מעורבות, ילדים נכדים, אנשים שלא אשמים בכלום,
אבל מצד שני חשוב לי להגיד את האמת שלי, מכיוון שיצאו כתבות כ"כ מכפישות על הרב, שהחלטתי שאני חייבת לפרסם למען האיזון.
עוד אומר כי מידיעה אישית שלי, הרב ניר ומשפחתו היו אתמול אצל הרב מאזוז,
הוא ברך אותם, ואמר דברים לא קלים על אלו שמנסים לפגוע בו.
הרב שמואל אליהו, הרב בניהו שמואלי, הרב זלמן מלמד, כולם תומכים ברב.
אני חושבת שהסיבה שלא יוצאים בהצהרה פומבית היא, בגלל שיש דברים ממש פליליים במקרה הזה, שרק המשטרה יכולה להתעסק איתם ולא בית דין רבני.
המכתב שכתבתי נכתב כתגובה על הכתבה הנוראית בnrg יהדות, אני מביאה ציטוטים מהכתבה ומתייחסת אליהם, בשביל להעמיד דברים על דיוקם.
אז הנה:
בס"ד
הקדמה
אני חזרתי בתשובה דרך הרב ניר בן ארצי והקהילה בתלמים.
כל העדויות בכתבה במעריב, הן עדויות מהתקופה שלמדתי שם במדרשה.
קודם כל אציין שהייתי עשרות פעמים אצל הרב. הוא מעולם לא איים, לחץ לעשות משהו או דיבר בצורה
לא ראוייה. קבלתי מהרב רק טוב, ב"ה. מהרבנית תמר הוקסמתי בתחילה, אך לאחר זמן התחלתי להרגיש שיש בה משהו לא אמיתי. לעיתים הרגשתי שהיא משקרת לי בפרצוף, בהעבירה לי מסרים כביכול "בשם הרב". (אני לא יודעת, אולי זה קטורזה העביר) המזל שלי שב"ה, יש לי אינטואיציה טובה, וקול של אמת פנימית שמנחה אותי,
ולכן לא קבלתי כל מה שאמרה לי. אני חושבת שבגלל זה היא לא העיזה להתעסק איתי כ"כ, כמו עם הבנות האחרות. היא אף פעם לא אמרה לי לא, על משהו שביקשתי, בעוד שאת הבנות האחרות היתה "מנפנפת" על ימין ועל שמאל. (פה אני חייבת לעצור רגע ובכל זאת להודות לה על מה שהיא כן עשתה למעני, יש לי הכרת הטוב, מכיוון שקיבלתי ממנה בהתחלה הרבה דברים טובים—למען ההגינות הייתי חייבת לציין זאת, היא גם אף פעם לא פגעה בי אישית, או התעללה בי, כפי שבנות אחרות מספרות—זה בשביל להעמיד דברים על דיוקם). חוץ ממנה ומקטורזה שהיה בא לעשות לנו שיחות מידי פעם ואף פעם לא סבלתי אותו, לא היתה לי בעיה עם אף אחד שם. להיפך, יש שם חומר אנושי מדהים! אנשים שארחו אותי שבתות על גבי שבתות, ועזרו לי המון בתהליך התשובה, והכל היה מושתת על אהבת ישראל. מעולם לא אמרו לי להתרחק מהמשפחה שלי, להיפך, תהליך התשובה קירב אותי יותר למשפחתי, והם אף באו לתלמים והכירו ואהבו מאד חלק מהמשפחות שהייתי בקשר איתן אחד שאמרו למישהי להתרחק
במיוחד אני רוצה לציין את משפחת מורינו המדהימים! אני מציינת אותם, כי הם כבר לא משפחה אנונימית, אבל חוץ מהם, באמת יש עוד משפחות מדהימות.
בקשר לכתבה במעריב, אנסה להתייחס לחלק מהעדויות, מכיוון שאני מכירה את האנשים, ונעשו סילופים:
כתוב שזוגות רבים עזבו את הישוב. זה לא נכון. יש זוג אחד שעזב בנתיים אחרי שהתייעץ עם רב שאמר להם להתרחק מהמחלוקת. ועוד זוג שקשור לקבוצה שמתנכלת לרב, אף חסיד של הרב, למעט הזוג הראשון שציינתי, לא עזב.
כתוב שכל בת היתה צריכה לעשות וידוי אצל הרב. זה שקר! יש קטע כזה של חוזרים בתשובה, לעשות וידוי, והבנות האלו כ"כ התלהבו שהן עשו זאת. אני למשל מעולם לא עשיתי וידוי מול הרב. ואף פעם לא נתבקשתי, (בטח שלא על ידו, מי שמכיר אותו יודע שזה כ"כ ההיפף מהרוח שלו)
מה שכן, הרב היה אומר אחרי הפגישה ללכת לרבנית תמר, שהיא תעזור עם הדברים שצריך לעבוד עליהם. הרב בטח באנשים שהיו סביבו , והם כנראה עשו ככל העולה על רוחם "בשם הרב". עכשיו אחרי שנפל האסימון אז מלא דברים שלא הסתדרו לי, מתיישבים.
כתוב שהרב ניר איים שאם לא ישמעו לו, בורא עולם יעניש וכו'.
איזה שטויות במיץ. שוב, האיומים היחידים שנשמעו זה מקטורזה ומשוקרון.
"ואילו ג' מספרת כי הרב ניר, לאחר שנועץ בכוחות העליונים, סירב לאפשר לה לנסוע לחתונת אחותה בחו"ל וזו לא סלחה לה על כך מעולם."
איזה שטויות: "סירב לאפשר לה" הרב מייעץ, הוא לא כופה את דעתו. מי שהיו כופים דעתם אלו שוב, האנשים שניהלו את העניינים.
בקשר לסיפור על הכהן והגרושה, נו, מה לעשות, זה כל רב יגיד לכהן, שאסור לו להיות עם גרושה.
"אחת הצעירות שלמדה במדרשה לא יכלה לשאת את ה"טומאה" שבתוכה ואת החטאים שבעברה שהוזכרו לה יומיום - ומצבה הנפשי הדרדר לאט לאט עד שנזקקה לטיפול פסיכיאטרי, כפי שמעידות כמה מהנשים שדיברו אותנו. מאותו יום, היא עזבה את תלמים ולבנות המדרשה אסור היה לדבר איתה"
"לא יכלה לשאת את הטומאה"—איזה ניסוח דרמתי, אני מנחשת גם למי הוא שייך, אבל לא חשוב. . היא נקלעה לבעיה נפשית, זה נכון, אבל קיבלה תמיכה גדולה מהקהילה. כולנו המשכנו לדבר איתה,
עד שמצבה התדרדר והיא היתה צריכה אשפוז. צריך לברר האם מנעו ממנה קבלת טיפול בזמן, ומי אחראי לכך.
(כי הרב תמיד שואל, כשיש בעיה: "היית אצל רופא?", ולאחרונה מסתבר שיותר ויותר אנשים קיבלו כל
מיני "הנחיות רפואיות", שבכלל לא הגיעו מהרב—יש הרבה עדויות לכך)
"לבחורה נוספת ניתנה הנחייה בכת לקחת כדורים פסיכיאטריים, וכשסירבה - סולקה מהמדרשה, לא לפני שנאלצה לעמוד למשפט שדה ולשמוע מה חושבת עליה כל אחת מבנות המדרשה, על פי הוראתה של הרבנית שוקרון."
אני מכירה את הבחורה, אבל אני כבר התחתנתי ולא הייתי שם כשהמקרה קרה, כך שאני לא יודעת בדיוק מה קרה שם, אבל שוב, אין מצב שזה בהנחיית הרב.
"צעירה נוספת מהקהילה הצהירה בעבר כי שוכנעה על ידי בעלה ללכת להיבדק אצל ניר בן ארצי בטענה שמדובר במשיח, ובן ארצי, כך לדבריה, החל לעסות את גופה על מנת "לנקות לה את הסרעפת במטרה להעלות את הקדושה שלו". בן ארצי, כך לדברי הבחורה, נגע בה בחזה וברגליה כאשר היו השניים לבד ובסופו של הטיפול "בירך" אותה"
הרב קיבל אלפי אנשים ונשים במשך שנים, מאיפה זה צץ פתאום? כנראה מאלו שמנסים להתנכל לו.
"פניתי לרב בן ארצי ולרב שוקרון - והם במקום להבין אותי, איימו שאם אספר את זה למישהו ינדו אותי והסבירו לי שהנשמה שלי מלוכלכת מחטאים ובגלל זה אני עוברת את זה"
שקר! היא פנתה רק לרב שוקרון, והוא איים עליה. היא אמרה לי כך בעצמה. הרב מעולם לא איים עליה.
"אחרי שבוע גיליתי שכולם ידעו שהבחור סובל מבעיות, אף אחד לא אמר לי"
שקר. (זה נורא נחמד לנפח סיפורים ולהוסיף פרטים אבל אף אחד לא ידע שיש לו בעיות, אולי רק במקום מגוריו, אך לא בתלמים) אני מסכימה שנעשה לך עוול, אבל אם רוצים לספר אמת, למה צריך לסלף ולהוסיף פרטים?
"לא רציתי לצאת לשידוכים אז הם אמרו לי שאני חייבת. הרב ניר אמר שזה בשמיים ורואים חיבור ברוחניות ובנפש ואני חייבת להמשיך את הקשר הזה, אבל הבחור לא מצא חן בעיני. הרב התעקש שזה יצר הרע שבא להרוס לי, שאמא שלי בשמיים מאוד שמחה מזה. היום, כשאני מספרת את זה לאנשים, אני מרגישה מטומטמת - אבל זה מה שהמקום הזה עושה. ואז הגיע לתלמים הרב של הארוס שלי, שהוא רב מחמיר, וראה את התמונות של הרב ניר ואמר שזה לא רב ושצריך להוציא אותי משם"
גם זה שקר גס! הבחורה הנ"ל היתה מאוהבת בבחור הזה מעל האזניים (אני הייתי שם כשהיא היתה חוזרת מפגישות איתו) יכול להיות שהרב נתן את ברכתו בתחילה. אחרי זה נודע משהו, היא סיפרה בעצמה שהרבנית תמר והרב שמואל הם אלה שלחצו עליה לבטל.
"אף אחד מתלמים לא הגיע לחתונה - כי זו ההוראה שהם קיבלו. אחרי זמן מה באתי לקחת את הדברים שלי ואף אחד אפילו לא דיבר איתי."
אני הייתי בחתונה שלה, יחד עם עוד בנות. וכשהיא באה לקחת את הדברים שלה, כולם
דיברו איתה והתעניינו בה.
"שניר בן ארצי מנצל את חולשת מאמיניו, משעבד אליו, דורש טוטאליות ומשתמש בטכניקות שטיפות מוח. זה בא לידי ביטוי בשינוי אורח חיי המאמינים, הפחדות ואיומים ופירוק משפחות. בדיוק כפי שפועלים מנהיגי כתות אחרות בארץ ובעולם".
אז זהו, שעכשיו מסתבר שזה לא הרב ניר שגרם לגרושין , וסכסוכים..
(לפחות כמה אנשים סיפרו שאמרו להם שהם חולי נפש וצריכים לקחת כדורים,
וגם כמה זוגות שסיפרו שניסו להפריד בניהם. יש עוד הרבה עדויות, אבל היריעה קצרה..)
"יעקב חסן, מקורבו של ניר בן ארצי, מסר בשמו: "אכן, בעשר השנים האחרונות הייתה בתלמים אווירת הפחדה ואיומים מצד השוקרונים, וזו בדיוק השיטה. נכון שהרב היה נוכח אך הוא כלי נקי, אדם תמים שנפל קורבן. הכוחניות, ההפחדה והאיומים היו השיטה שלהם. אנשים שקיבלו מסרים מהרב אמרו שחייהם השתפרו".
טוב, זה כמעט הדבר היחיד שאני יכולה להסכים איתו בכתבה הנוראית הזו,
וזה הוסבר היטב בכתבה אחרת בווינט:
"ואולם ל-ynet נודע כי בימים האחרונים הופיעו הרב בן-ארצי ויריבו הרב שמואל שוקרון, כל אחד בנפרד, בפני רב בכיר בציונות הדתית המקורב לשניהם, וזה ניסה לפשר ביניהם – בינתיים ללא הצלחה. לאחר ששמע במשך שעות ארוכות את גרסאות שני הצדדים לאירועי "שנות הגלות" הוא קובע בשיחה עם ynet: "מדובר בפרשת אליאור חן 2 שבה עושים 'תיקונים' באמצעות מברגים". הרב רמז להתעללות אנשי העמותה ברבם, והוסיף כי "שום דבר לא יכול להצדיק את זה – גם אם טענתם נכונה והוא אכן ביקש מהם לנהוג כך, מה שקשה להאמין שקרה".
כשנשאל כיצד הידרדרה החצר בתלמים לסיפור הזוי שכזה, אמר הרב המפשר: "מי שלא מכיר את הרב ניר בן-ארצי לא יבין כלום. צריך לדעת שהוא פשוט 'תמים כמו ילד', וכנראה נוצל על ידי הסביבה שלו. הוא בהחלט לא טיפש והוא בעל כוחות נדירים, אבל יש לו תמימות מאוד ילדותית. רק כך אפשר להבין מה קרה שם. הוא פשוט מפוחד. זו לדעתי גם הסיבה לכך שהוא לא ממהר להתעמת איתם בבית דין רבני".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3690786,00.html
יש עוד הרבה עדויות, וגם מסמכים, שאי אפשר לחשוף עכשיו בכדי לא לפגוע בחקירה המשטרתית.
הסיפור הוא סיפור עצוב בכל מקרה, כי נעשה חילול ה' גדול,
ועצוב שאנשים נפלו לאן שנפלו.
בשורות טובות לעם ישראל.
"והאמת והשלום אהבו"
תוקן על ידי 3ברית ב- 02/04/2009 0:20:29