בית פורומים סבבה כאן

עונג שבת- פרשות שבוע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/8/2009 17:36 לינק ישיר 

ברי יפה מאוד !

כתבו "כי תצא למלחמה " וחז"ל מפרשים : במלחמת היצר הכתוב מדבר.
יוצא מזה שבמלחמה נגד יצר הרע לא צריך לחקות ולהיות פסיביים אלא צריך להתכונן לפני ולצאת במתקפה.
שבת שלום .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 23:37 לינק ישיר 

קצת מאוחר אבל לונורא=]

בפרשת השבוע פרשת "כי תצא" - מופיעים כמה ענינים על "נישואין" וכו'...

לכן , אם כבר - אז כבר , ד"ת שקשור לנישואין. משו שימתיק את הנישואין. ו - את החיים בכלל.

אז...ברור לכל אדם (ו - אם לא , אז הנה) שאני לא יועץ נישואין וכדו' , ו - ת'אמת , גם לא כ"כ מבין בענין , אבל -

היסוד שנובע מכאן כ"כ אמיתי ש - את הד"ת הזה , אהבתי. ו - אני בעז"ה מאמץ אותו. אתם ביחד איתי?

ו - כך כתוב בפרשת השבוע -

כִּי-יִקַּח אִישׁ, אִשָּׁה חֲדָשָׁה לא יֵצֵא בַּצָּבָא, וְלא-יַעֲבר עָלָיו לְכָל-דָּבָר: 
נָקִי יִהְיֶה לְבֵיתוֹ, שָׁנָה אֶחָת, וְשִׂמַּח, אֶת אִשְׁתּוֹ אֲשֶׁר לָקָח. 

שלמה המלך - האשכרה "חכם מכל אדם" - אומר לגבי אשה , שני דברים ש -

לכאורה , ממש סותרים אחד את השני:

"מצא אשה מצא טוב" < > "מוצא אני מר ממות את האישה"

ממש לא מובן. אז , רגע - שלמה , תחליט -
אישה זה טוב , או...שזה דבר שיא הגרוע?

ו...כאן , בואו נתבונן לרגע בפסוק ונראה איזה יסוד ענק שלמה המלך הנחיל לנו בדבריו:

אם נעמוד בקצרה על הבדלים בין הפסוקים - אז זה משו כזה:
בפסוק השני מובאים שני דברים שאינם מובאים בפסוק הראשון.
והם - "אני". ו - "האישה".

עכשיו , בואו נשים לב.

בפסוק הראשון נכתב - "מצא אשה , מצא טוב". אשה , זה דבר טוב.

אבל , בפסוק השני נאמר - "מוצא אני מר ממוות את האשה" -

כלומר , שהמצב בפסוק הוא שהאיש מגיע ב - "אני". הלו , תקשיבי , אני לא סתם בחור , אני זה אני. אז - כבוד. 

שהאיש מגיע עם אגו מנופח , ו - לא רק זה - ממשיך שלמה ואומר לנו בפסוק , המצב - שהאשה מגיע ב -

"את האשה" - היי , אל תחשוב שאני כמו כולם - אומרת האשה , אני ה -- אישה. בה' הידיעה -

אומר שלמה , זה - המצב הזה - "מתכון" למוות.

ממילא , דברי שלמה לא סותרים אחד את השני - אלא , אדרבה -

משלימים אחד את השני נפלא!

חבר'ה - בא שלמה ורומז לנו - בשביל לקבל מצב של "מצא אשה מצא טוב" -

צריך שכל אחד מבני הזוג יגיע במטרה לתת. לאהוב. לכבד. לעזור...

אבל , אם זה מגיע עם האגו שלו , ו - האשה עם האגו שלה - אומר לנו שלמה -

הלו , מוות. אין , אל תתחתן. עזוב. עדיף למות...

איי - זה כזה מתוק. זה הופך את הכל ו...

נותן אור חדש בענין. וואו. מחשבה חדשה לחיים.

אז...בעז"ה , שנזכה. שנזכה לחיות במצב של טוב. במצב של אהבה. מצב של נתינה. ו -

חלילה , שנתרחק כמה שאפשר ובמיוחד בכל מה שקשור לנישואין מה - "אני". מה - "אגו"...

זה , מתקשר לפרשה. רק ככה אפשר לשמח את האשה - שזה מצוה מהתורה.

רק כך אפשר לחיות בשמחה. באהבה. ו...באחדות.

מי שנהנה , אם אפשר - להקפיץ. בשביל החבר'ה שעוד לא נהנו.
ו...מומלץ לחרוט את זה בזכרון של החיים...

יאלה , אז שנזכה בעז"ה. ו - כמובן , שתהיה שבת שלום ומבורכת לעל עם ישראל -

שבת מלאה אור , שבת מלאה שמחה ו - הכי חשוב , אהבה , לכל עם ישראל.

א-מ-ן

ללב יש את הסיבות שלו, שעליהן השכל לא יודע כלום

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/8/2009 17:58 לינק ישיר 

פרשת כִּי-תָבוֹא

" יְקִימְךָ ה' לוֹ לְעַם קָדוֹשׁ, כַּאֲשֶׁר נִשְׁבַּע-לָךְ: כִּי תִשְׁמֹר, אֶת-מִצְו‍ֹת ה' אֱלֹקיךָ, וְהָלַכְתָּ, בִּדְרָכָיו"(כח,ט).

בפרשה השבוע מובאות הברכות והקללות שנאמרות ע"י בני ישראל בהר עיבל והר גריזים, מובא תיאור קצר של הברכה שתבוא אם ישמרו את המצוות ותיאור רחב יותר של הצרות שיבואו על עם ישראל במידה ולא ישמרו את המצוות וביניהם הגעה למצב הגרוע של חזרה לעבדות במצרים.

ולכן הפרשה שלנו היא תמיד הפרשה הלפני אחרונה בשנה כדי שלא נסיים את השנה בנושא רע וגם עצם הדברים אמורים לעורר אותנו לחזור בתשובה לקראת השנה החדשה ומה צפוי לנו אם נלך בדרכי השם.

כל אחד מאיתנו היה רוצה שהברכות הרשומות בפרשה יתקיימו בו וכדי לזכות לכך יש בתחילה לקיים את המצוות שקיבלנו מבורא עולם בצורה מושלמת ולקיים את המצווה המובאת בפסוק הנ"ל " וְהָלַכְתָּ בִּדְרָכָיו"

עלינו ללכת בדרכי הבורא ולהתנהג כמו שהוא מתנהג כלפינו , כלפי אחרים, מה הוא רחום אף אתה תהיה רחום , מה הוא סלחן אף אתה תהיה סלחן. ככל שנלך ונתנהג בדרכי הבורא יתקיימו בנו כל הברכות שבתורה ונהיה אהובים ע"י הסובבים אותנו כנאמר במסכת אבות פרק ג'

"כל שרוח הבריות נוחה הימנו, רוח המקום נוחה הימנו", ואנו נמצאים פרק זמן קצר לפני יום הדין , וכדי שנזכה בדין ב"ה עלינו לרצות את הסובבים אותנו, עלינו לסלוח לאלו שפגעו בנו כשם שהבורא סולח לנו על זה שאנו יום יום פוגעים בו בלי לשים לב, עלינו להתחשב ולעזור יותר לנזקקים בימים אלו כשם שהבורא עוזר לנו כל יום ויום .

וכשאדם יבדוק את עצמו ויראה שהוא מקיים את הדברים הוא יכול לעמוד בראש השנה מול בורא עולם ללא דאגה , ולדעת שהוא עושה את רצון הבורא והוא מבקש עוד שנה בה הוא יוכל לקדש שם שמים.

אלול - קבלות לשנה החדשה:

במסגרת התהליך של החזרה בתשובה שאנו עוברים בחודש הזה מלבד החרטה וחזרה בתשובה עלינו לקבל על עצמנו קבלה לעתיד לבוא.

אם פגמנו במשהו עלינו לקבל על עצמנו לא לחזור על הדבר עוד. בתקופה הזאת ועד יום כיפור אנשים מקבלים על עצמם קבלות לקראת השנה החדשה , מדובר אולי בדברים קטנים אבל אם כל יום נקבל על עצמנו קבלה אחת קטנה ועד יום כיפור תהיינה כמה קבלות "קטנות" שיצטרפו לחשבון גדול שיעזרו לנו לזכות בדין.

רציתי לתת דוגמא לקבלה קטנה , שאותה למדתי מבני הקטן בן השלוש.

בשבת האחרונה אשתי הביאה אותו לבית הכנסת לתפילת ערבית של שבת, הוא ישב לידי והביט מסביב וכשאמרו קדיש הוא גם אמר אמן , כשאמרו קריאת שמע הצטרף וזכר להגיד את הפרשה הראשונה שלמד בגן

לקראת סוף התפילה לאחר הקדיש הציבור אומר את תפילת עלינו לשבח

מיד לאחר שנאמר הקדיש והחזן החל לומר את המילים הראשונות של עלינו לשבח הבן שלי שם לב לכך שחלק מהאנשים יוצאים מבית הכנסת בעוד אני ואחרים קוראים את התפילה אז הוא קרא בקול תמים

"רגע, חכו, לאן אתם הולכים?" הוא לא הבין לאן חלק מהאנשים הולכים בעוד אנחנו נשארים. הוא הבין שאנו עדיין במסגרת תפילה ולא הבין למה חלק מהאנשים פורשים מהציבור.

ואכן אתה רואה איך הדברים נראים דרך ילד קטן, אך איך הדברים נראים כלפי שמים?

אני חושב שלקראת השנה החדשה ניתן לקבל על עצמנו בלי נדר

לקרוא את תפילת עלינו לשבח לאט וברוגע ורק אז לעזוב את בית הכנסת, וגם מי שמקפיד על הנושא אולי אפילו להוסיף באמירת מזמור תהילים נוסף לפני היציאה מבית הכנסת, ואני מאמין שקבלה כזו קטנה יכולה להשפיע רבות.

יהי רצון שנזכה ב"ה לשנה טובה ומבורכת.

שבת שלום!

לעילוי נשמת עדינה בת שפרה ז"ל , רוננה בת אהובה ז"ל, משה בן עליזה ז"ל, יורם בן קלרה ז"ל , חיים בן חווה ז"ל' ,יזהר בן חווה, לבריאות ולהצלחת מנחם בן חווה, אלברט בן עליזה, , שירה וינון ואמיתי בני שושנה ,שמחה בת מנותה, אסף בן ורדה,חיים בן שמחה, אליס ורונית בנות שמחה ,שושנה בת עדינה, דרורי בן טלי,מיכל בת ברוריה והילדים, תמי בת עדינה ,זיווג הגון לאהרון רן בן שושנה,מרדכי בן בתיה, ורד בת בתיה,שמעון חביב בן לבנה, שלומי יעקובי בן עדינה,פרי בן לגנית בת ניצה, רונית בת גילה.

לתגובות להערות ולהארות [email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/8/2009 20:49 לינק ישיר 

הדר!!!! כל הכבוד!!!! ממש יפה, מחזק ומפיק לקחים....

ה' הוא אבא שלי!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2009 13:09 לינק ישיר 

המוסך:

השבוע לקראת סוף החופש היתי עם בני משפחתי בחופשה מספר ימים,
בדר"כ שאתה לא במסגרת הרגילה שלך הדבר קצת מקשה בנושא של תפילה במניין, אומנם השמש שוקעת מאוחר אך ביום רגיל אני רגיל להתפלל תפלת מנחה מוקדם, כנאמר בבמסכת ברכות הגמרא (ו' ע"ב): "ואמר רבי חלבו אמר רב הונא לעולם יהא אדם זהיר בתפלת המנחה שהרי אליהו לא נענה אלא בתפלת המנחה,
באמצע היום מחוץ למסגרת הרגילה קשה למצוא מניין , אבל שאדם משתדל במשהוא הוא זוכה לעזרה משמים, חזרתי עם בני משפחתי לביתי באחד הרחובות בעיר יש מספר מוסכים מתחת לשלט של "מוסך נאמן" היה רשום שלט תפילת מנחה כל יום בשעה 14:00 , שמחתי על כך
וניגשתי להתפלל מנחה במקום, מדובר בחדרון קטן בחדר צדדי במוסך בין כל המכוניות שנמצאות לתיקון , באמצע היום הגיעו מניין של אנשים לתפילה חלק מעובדי המוסך ועוד מספר אנשים שעבודים בשכנות למוסך.
סיפרתי לאישתי על המקום שזכיתי להתפלל בו, אישתי שאלה אייך בדיוק אפשר במקום כזה? זה הרי לא בית כנסת? מבחינת נקיון וקדושה ואפשרות להתפלל בכוונה.
הסברתי לה שזה היה המקום הכי טוב להתפלל בו בחודש אלול והשתדלתי לבקשה כמה שיותר, במקום הזה התפילה עולה ומגיעה לשמים ללא עיקוב.
מכיוון שאנשים עוזבים הכל את העובדה ומקצרים בארוחת הצהרים רק כדי לשמוע קדושה ,
כנאמר בתהילים "מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ ד': ד' שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל ..."
הם עוצרים ומפללים לבורא עולם מכל הלב, ואם יש תפילה החביבה על בורא עולם זו תפילה
שמכל הלב, הם הפסיקו את העבודה שלהם והלכו לעבודה אחרת : "מצות עשה להתפלל בכל יום שנאמר ועבדתם את ה' אלוקיכם, מפי השמועה למדו שעבודה זו היא תפלה, שנאמר "ולעבדו בכל לבבכם"; אמרו חכמים: אי זו היא עבודה שבלב? לעבוד את בורא עולם בתפילה מכל הלב.
יהיה רצון שנזכה להתפלל בכוונה כל יום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2009 15:15 לינק ישיר 

איזה יופי...אני ממש נהנית לקרוא דברים יפים!!!!

חזק וברוך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ה' הוא אבא שלי!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/9/2009 11:36 לינק ישיר 

ישכויח לכווווווולם....
גמאני?... נאמר בפרשה "תחת אשר לא עבדת את ה' אלוקיך בשמחה ובטוב לבב"
ותמוה הדבר: מדוע מגיע עונש חמור על חטא לכאורה פעוט - על חוסר שמחה בעבודת ה'?

מסביר הגאון מאוסטרובצא על דרך הדרש שהתביעה היא שלא מספיק שלא עבדתם את ה' אלא עשיתם זאת בשמחה ובטוב לבב.
ועל זה הדרך ביאר את האמור במגילה יב. מדוע נתחייבו שונאיהם של ישראל [הכוונה לעם ישראל] באותו הדור כלייה? מפני שנהנהו מסעודתו של רשע [אחשורוש] וגם שם הכוונה לא רק שאכלו אצל אחשורוש אלא גם נהנו מהסעודה אצלו וע"כ נענשו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/9/2009 13:23 לינק ישיר 

"ונתנך ה' לראש ולא לזנב, והיית רק למעלה ולא תהיה למטה, כי תשמע אל אל מצוות ה' אלוקיך"

האם אין כפילות בפסוק? אם ה' יעשה אותך ראש , זה בדיוק כמו "והיית רק למעלה"
ואם לא תהיה לזנב אז לא תהיה למטה - ומדוע הכפילות הזו?

בפרקי אבות נאמר "היה זנב לאריות ואל תהיה ראש לשועלים". כי יש מקרים שזנב של אחד עדיף מהראש של השני, וזה בדיוק כמו שחתול ירים את הזנב גבוה כך שהזנב יהיה למעלה והראש למטה, אבל הזנב נשאר זנב...
ולכן התורה אומרת: גם תהיה לראש וגם תהיה למעלה.

ומתי זה יקרה? "כי תשמע אל אל מצוות ה' אלוקיך".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/9/2009 13:24 לינק ישיר 

מה הם עשו בשמחה - את העבירות?
אם כן, מדוע כתוב כאילו שזה נשמע שהם לא עבדו את ה' בשמחה ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/9/2009 13:26 לינק ישיר 

עצלן, בדיוק השבוע המורה שלי דיברה על זה:)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/9/2009 15:21 לינק ישיר 

מכירים את זה שאתם יושבים בבית כנסת בשבת וחושבים לעצמיכם -
"באמת אין אות מיותרת בתורה?! מה? לא היו יכולים לקצר קצת את כל "הטקסים" האלה??"
אז...
אם אתם מכירים , חבר'ה - תתכוננו.
השבת זה הולך לקרות. ו - לא סתם , אלא כבר בתחילת הפרשה...

וְהָיָה, כִּי-תָבוֹא אֶל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, נֹתֵן לְךָ נַחֲלָה; וִירִשְׁתָּהּ, וְיָשַׁבְתָּ בָּהּ.  ב וְלָקַחְתָּ מֵרֵאשִׁית כָּל-פְּרִי הָאֲדָמָה, אֲשֶׁר תָּבִיא מֵאַרְצְךָ אֲשֶׁר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ--וְשַׂמְתָּ בַטֶּנֶא; וְהָלַכְתָּ, אֶל-הַמָּקוֹם, אֲשֶׁר יִבְחַר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, לְשַׁכֵּן שְׁמוֹ שָׁם.  ג וּבָאתָ, אֶל-הַכֹּהֵן, אֲשֶׁר יִהְיֶה, בַּיָּמִים הָהֵם; וְאָמַרְתָּ אֵלָיו, הִגַּדְתִּי הַיּוֹם לַיהוָה אֱלֹהֶיךָ, כִּי-בָאתִי אֶל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר נִשְׁבַּע יְהוָה לַאֲבֹתֵינוּ לָתֶת לָנוּ.  ד וְלָקַח הַכֹּהֵן הַטֶּנֶא, מִיָּדֶךָ; וְהִנִּיחוֹ--לִפְנֵי, מִזְבַּח יְהוָה אֱלֹהֶיךָ.  ה וְעָנִיתָ וְאָמַרְתָּ לִפְנֵי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, אֲרַמִּי אֹבֵד אָבִי, וַיֵּרֶד מִצְרַיְמָה, וַיָּגָר שָׁם בִּמְתֵי מְעָט; וַיְהִי-שָׁם, לְגוֹי גָּדוֹל עָצוּם וָרָב.  ו וַיָּרֵעוּ אֹתָנוּ הַמִּצְרִים, וַיְעַנּוּנוּ; וַיִּתְּנוּ עָלֵינוּ, עֲבֹדָה קָשָׁה.  ז וַנִּצְעַק, אֶל-יְהוָה אֱלֹהֵי אֲבֹתֵינוּ; וַיִּשְׁמַע יְהוָה אֶת-קֹלֵנוּ, וַיַּרְא אֶת-עָנְיֵנוּ וְאֶת-עֲמָלֵנוּ וְאֶת-לַחֲצֵנוּ.  ח וַיּוֹצִאֵנוּ יְהוָה, מִמִּצְרַיִם, בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרֹעַ נְטוּיָה, וּבְמֹרָא גָּדֹל--וּבְאֹתוֹת, וּבְמֹפְתִים.  ט וַיְבִאֵנוּ, אֶל-הַמָּקוֹם הַזֶּה; וַיִּתֶּן-לָנוּ אֶת-הָאָרֶץ הַזֹּאת, אֶרֶץ זָבַת חָלָב וּדְבָשׁ.  י וְעַתָּה, הִנֵּה הֵבֵאתִי אֶת-רֵאשִׁית פְּרִי הָאֲדָמָה, אֲשֶׁר-נָתַתָּה לִּי, יְהוָה; וְהִנַּחְתּוֹ, לִפְנֵי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, וְהִשְׁתַּחֲוִיתָ, לִפְנֵי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ.  יא וְשָׂמַחְתָּ בְכָל-הַטּוֹב, אֲשֶׁר נָתַן-לְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ--וּלְבֵיתֶךָ:  אַתָּה, וְהַלֵּוִי, וְהַגֵּר, אֲשֶׁר בְּקִרְבֶּךָ.

רואים את כל זה ^^ ? לא , אל תקראו את זה עכשיו.
11 פסוקים בענין. מחר , שאתם קוראים את הפרשה , תקראו מה כתוב שם.
בנתיים - האמינו לי - כתוב שם - "הסטוריה" , "גאוגרפיה" , אולי גם שיעור "דרמה"... ו -
אני יושב , ו - לא מבין. בשביל מה??...
אז , כמובן , ישר בא רש"י ומסביר לי. וכך דבריו:
"ואמרת אליו - שאינך כפוי טובה".

רגע , אתם מבינים מזה?! כל הפסוקים ההאלה שהודגשו למעלה , הם באו לומר ש...
אני לא כפוי טובה?? לא הבנתי , אישית - בשביל להראות שאני לא "כפוי טובה" הייתי כותב בתורה רק - "ואמרת , תודה ה'" ו - אולי מוסיף גם - "בזכותך הכל סבבה"...
אבל...מלהיות כפוי טובה ועד לפתוח לי בשיעור....היסטוריה?!? לא הלכתם קצת רחוק?
וואו , מה קורה פה??

אלא , בואו נשים לב - וזה מסתדר כמו בגד לגוף. ממש , במדויק -
"תודה" , זה לא הכרת הטוב. אדם יכול לומר הרבה פעמים "תודה" , ו...הוא אפילו לא שם לב מה באמת הטובה שעשו לו. זה נובע אצלו מהרגל. להגיד "תודה" כי - "אני מנומס"...זו - לא תודה אמיתית. כזה אדם , בהחלט יכול להיות כפוי טובה...
באה התורה ומלמדת אותנו - להגיד תודה באמת - זה להכיר בטובה. כן , תעשה סקירה הסטורית , תכיר בטובה שה' עשה לך. תבין ש - זו באמת טובה. כל ההסטוריה עד היום - תכיר בזה. בלי זה , לא היית...
האא...רוצה גם להגיד את המילה "תודה"? הנה , אחרי שהכרת בטובה - תגיד - "תודה" = "ועתה , הנה הבאתי את ראשית פרי האדמה אני נתת לי ה'"...
אבל , זה , ה - תודה עכשיו , תבוא ותנבע רק מהכרת הטובה שהכרת לפני אמירת התודה.
ממילא , מובן מדהים מדוע פותחים לנו בשיעור הסטוריה...משום ש - שיעור ההסטוריה (כן כן , בואו נעריך...) , הוא הכרת הטוב. ו - הכרת הטוב חייבת להיות קודמת לאמירת התודה. כי כך ורק כך - זו אמירת תודה אמיתית. זו אמירת תודה בכל הכוונה. לכן , רק אחרי שמכירים בטוב - "וירעו אותנו המצרים ויעננו" וכו' - רק אז אפשר לומר בפירוש - "ה' , תודה. באמת"...

ווואו. ו - עכשיו רק עוד משו קטן שתפתחו אותו לבד ע"פ העקרון שאמרנו -
שימו לב למדרש הבא:
לאה תפסה פלך הודיה, ועמדו הימנה בעלי הודיה.
יהודה
(בראשית לח) ויכר יהודה ויאמר צדקה ממני.
דוד אמר (תהלים קלח) הודו לה' כי טוב.
דניאל אמר (דניאל ב) לך אלהא אבהתי מהודא ומשבח אנה.

אז - דניאל ודוד - מובן מה כאן ה - "בעלי הודאה" - הם מודים לה'. אבל...
יהודה?! הוא מודה בחטא , מה כאן ההודאה ש - "ירש" מלאה??
אלא , אם נגיד שבאדם שאומר תודה באמת , יש גם הכרת הטוב - ממילא , יהודה - שיודע לומר תודה שהרי "אמו" לאה -
"תפסה פלך הודיה" - יש בו גם את הכוח של ה...הכרה...בטובה ו - בחטא. מכח זה נובע התודה האמיתית. ו - אם יש תודה אמיתית - אז , בהכרח גם יש...
תמשיכו. ע"פ העיקרון שאמרנו...

וואי. זה פשוט א-ד-יר.
זה פשוט נכנס בי ואמר לי - "וואלה. אמת".
אז...מחר בקריאת התורה , אנחנו נרדם?!

אין לי שום מילה להוסיף על כזו מתיקות.
רק , לסיים בברכה -
יהי רצון שנזכה בעז"ה כל עם ישראל להכיר במעשינו - ומתוך כך , להכיר טובה לחבר ולהגיד לו "תודה" , באמת ו -
כך , בעמ"י , "איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק".

ללב יש את הסיבות שלו, שעליהן השכל לא יודע כלום

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/9/2009 15:29 לינק ישיר 

יישר כח לכולם.

"דינר קוצר דינר בוצר, דינר מתיר דינר אוסר, דינר מעמיד פרנס בור אל הציבור"  (ר' ישראל יעקב בן ר' שמואל חאגיז)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/9/2009 17:56 לינק ישיר 

מחכים לשלך גם..
ישכויח..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/9/2009 20:17 לינק ישיר 

ברי , הבחור , החרוץ  והדר דברים מתוקים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   ( אני יודע שההודעה קצת באיחור אבל  זה תמיד מתוק...)  שכוייח עצום לכולכם ! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 10:35 לינק ישיר 

בס"ד
פרשת נִצָּבִים – וַיֵּלֶךְ

אַתֶּם נִצָּבִים הַיּוֹם כֻּלְּכֶם, לִפְנֵי ה' אֱלֹקיכֶם:  רָאשֵׁיכֶם שִׁבְטֵיכֶם, זִקְנֵיכֶם וְשֹׁטְרֵיכֶם, כֹּל, אִישׁ יִשְׂרָאֵל(כט,ט).

השבוע אנו קוראים פרשה כפולה נִצָּבִים – וַיֵּלֶךְ, למרות שמדובר בפרשה מחוברת עדיין לא מדובר בפרשה שתוכן הקריאה שלה הוא ארוך, הפרשה נאמרת ע"י משה רבנו סמוך למיתתו לאחר שנאמרו בפרשה הקודמת הברכות והקללות, למרות הדברים הקשים שנאמרו, בפרשתינו מובאים דברי עידוד של משה רבנו בהם הוא מנחם את העם ומסביר להם בצורה קצרה וישירה את הדרך בה יש לבחור ללכת בחיים וכמה שהדבר לא קשה, פשוט לקרוא את הדברים ולפעמים אין צורך בפירוש הדברים כי הדברים  נאמרים בצורה הברורה ביותר, הפרשה נקראת תמיד לפני ראש השנה כדי להזכיר לנו שכולנו ניצבים לדין בעוד מספר ימים לפני הקב"ה, וכדי לזכות בדין עלינו לבחור בדרך חיים רוחניים בהם אנו מקדשים שם שמים.

"ראה נתתי לפניך היום את החיים ואת הטוב [ו]את המוות ואת הרע... ובחרת בחיים"(ל,טו).
נשאלת השאלה למה התורה לא רושמת את הדברים בסדר הפוך, בחרת בטוב ואז תזכה לחיים,  התשובה לכך היא שאנו צריכים לבחור לחיות כדי לעשות טוב, כל המטרה של בורא עולם שהוא ברא את עולמו זה להיטיב עם הבריות , ולכן אנו צריכים לבחור לחיות את החיים כדי להטיב עם הזולת, והראשונים שאנו צריכים להיטיב איתם הם " טַפְּכֶם נְשֵׁיכֶם וְגֵרְךָ אֲשֶׁר בְּקֶרֶב", אותם אנשים שסובבים אותנו ויחסית חלשים מאיתנו ולפעמים נתונים למרותנו ויכולים להיפגע מאיתנו, עלינו לעשות תשובה בראשונה כלפי הסביבה הקרובה שלנו וכלפי בני המשפחה הקרובים ואם יש לנו עובדים תחתינו או אנו מעסיקים אדם בביתינו עלינו לבדוק האם אנו לא פוגעים בו בצורת ההתנהלות שלנו מולו, והתשובה הראשונה היא בפה בכך שנבקש סליחה ונתחרט על המעשים ונקבל קבלה לעתיד.
כי אין יום הכיפורים מכפר בין אדם לחברו, אדם לחברו לא מדובר רק בחבר שלו מהעבודה או ממסגרת הלימודים אלא  ההלכות של קיום מצוות בין אדם לחברו מדובר בין איש לאשתו, כי מי שמבקש שנה חדשה של הצלחה צריך לעשות תשובה מול בת זוגתו ולאחר מכאן כלפי החברים והסביבה ורק אז הוא יוכל לעמוד בדין מול הקב"ה בראש השנה.
" ובחרת בחיים" - אנשים רבים טוענים שלא חסר להם כלום בבית , אוכל, בגדים, מכונית וכ"ו הכול יש להם חוץ מדבר אחד חשוב! אין להם חיים ! אין להם הנאה ממה שיש להם, אין להם סיפוק , אנשים שמחפשים את עצמם וחושבים שאם הם יעבדו במקום  אחר או ילמדו מקצוע אחר או יעברו לחו"ל שמה תבוא להם ישועה והצלחה, החיים היחידים שהם חיים שבאמת אדם חי , הם חיים של שמירת תורה ומצוות , ישנם רבים שאינם שומרים תורה ומצוות ומסתכלים על אדם שמקיים אורח חיים דתי כאילו הוא מסכן ח"ו , שאין לו חיים או בחירה, והדבר אינו נכון שאדם אינו חי חיים רוחנים הוא משועבד לתרבות המערבית בה אנו נמצאים , בחירה בחיים היא יציאה ממרוץ החיים, אומנם ממשיכים לחיות אך החיים מקבלים "טעם" אחר. ממשיכים לחיות את החיים בעולם הזה אבל מקדשים את כל הדברים הגשמיים , אם צריך בגדים לקנות אז קונים , קונים כי צריך להתלבש יפה ולקדש שם שמים בכך שמתלבשים בתורה צנועה ויפה ולא בצורה מגושמת ולא צנועה שכל מטרתה היא למשוך את העין, אם צריך לאכול אז אוכלים שיהיה כוח לחיות ולעבוד את בורא עולם ולא רק לספק את התאוות שלנו, ושצריך יוצאים לעבוד ומבינים שהעבודה היא רק השתדלות ואין צורך להיות משועבד לעבודה, כי הברכה בפרנסה היא מבורא עולם, ולא משנה כמה נרוויח אם נדע לתעל את הדברים כלפי שמיים יהיה לנו הנאה ממה שאנו מקבלים וגם אם לא עבדנו החודש 30 שעות נוספות.
בראש השנה אדם מבקש חיים מבורא עולם, אנו מבקשים שנה נוספת בה יהיה לנו בריאות שנוכל לעבוד את השם, ללמוד תורה, ולהתפרנס בכבוד, אנו מבקשים את הצרכים הגשמיים שלנו כדי שנוכל לעבוד את בורא עולם בנחת, כשאנו נבקש ב"ה בראש השנה פרנסה אנו נכוון במילים " למענך אלוקי חיים". אנו רוצים פרנסה שנוכל לשלוח את ילדינו לבית הספר בו הם ילמדו תורה וכך נקיים את תפקידנו בעולם הזה קידוש שם שמים. ולכן לפני התפילות והבקשות בראש השנה אנו צריכים לחשוב איך כל בקשה שלנו מתקשרת לעבודת הבורא ," למענך אלוקים חיים".
יהי רצון שנזכה לשנה בו יתגשמו כל משאלות ליבנו לעבודת השם יתברך.
סיפור קטן לראש שנה:

לפני מספר ימים פגשתי מכר שלא ראיתי הרבה זמן, שאלנו אחד את השני מה נשמע ושיחה התפתחה , הוא ספר לי על הבן שלו, נדב הוא בן יחיד אחרי 5 בנות, לא מעט שנים הוא ציפה כבר לבן, לא היה פשוט לגדל את הילד הזה אבל הזמן רץ, נדב הגיע לגיל הצבא למרות הפצרות הוריו הוא שירת ביחידה מובחרת, אביו כל הזמן מאז שהוא התגייס דאג , השינה שלו בלילה לא הייתה שקטה ,לאחר השנה הראשונה של השירות נדב סיפר לאביו שהחליטו להוציא אותו כחיל מצטיין לקורס קצינים, ללא ספק הרגשה טובה הילד המפונק שלי השתנה הולך להיות קצין, אבל הדאגות רק גברו, עוד שנה בצה"ל? עוד שנה שאני לא אישן טוב?
מה לעשות שיהיה לו בהצלחה, הזמן עושה את שלו נדב משתחרר מהצבא לאחר 4 שנים, ומספר לאביו שהוא נוסע למזרח, לאן למזרח? מזרח ירושלים? לא אבא למזרח הרחוק לחצי שנה.
נדב לוקח את כל הכסף שהוא חסך בשנת הקבע לטובת הטיול, לקראת סוף החצי שנה נדב שולח מייל להורים שלו שהוא נשאר עוד חודש ואחר מכן שולח עוד מייל שהוא בעצם נשאר עוד חודשים ואביו מחכה שיחזור כבר הוא כל כך מתגעגע אליו, נדב חזר רק אחרי שנה.
נדב חזר אביו היה כל כך שמח הוא התגעגע אליו מאוד והימים הראשונים לחזרתו היו ימים של התרגשות והסיפורים על הטיול, עברו שבועיים מאז שהוא חזר, ומה עושה נדב יושב בסלון בבטלה וחושב על הטיול הבא למזרח, וכסף לטיול מאיפה? כמובן מאבא הוא יושב כל היום ומשגע את אבא שלו שייתן לו כסף לחזור למזרח, ואבא שלו נותן לו בסופו של דבר כסף, לפחות שהוא יהיה במזרח הוא יתגעגע אליו , עכשיו הוא רק משתגע ממנו.

עכשיו נשאלת השאלה איך בדיוק הסיפור הזה קשור לשנה החדשה.
אנחנו למעשה כמו נדב חזרנו לאבא שלנו , יש כאלו שחזרו לפני 20 שנה ויש כאלו לפני 10 שנים ויש כאלו שלא מזמן שבו לאבא שבשמיים.
רובנו זכינו לשוב לאבא לשמור שבת וכשרות , ומה עכשיו מה הלאה?
מה אבא של נדב ציפה ממנו שהוא חזר מהמזרח? הוא ציפה שהוא
אבא שבשמיים מצפה מאיתנו להתקדם הלאה , ברוך השם אנו בבית  אנו נמצאים בבית השם ,שבת, כשרות, צניעות ב"ה , מה הלאה? אנו צריכים להתקדם, אנו צריכים לקחת על עצמנו קבלות גם אם הם קטנות, אבל פה תהיה התקדמות בעבודת השם , כך נעשה את רצון השם ושיבתנו הביתה תהיה מושלמת.
שנה טובה ומבורכת מברי עוז.

שבת שלום!

לעילוי נשמת עדינה בת שפרה ז"ל , רוננה בת אהובה ז"ל, משה בן עליזה ז"ל, יורם בן קלרה ז"ל , חיים בן חווה ז"ל' ,יזהר בן חווה ז"ל, לבריאות ולהצלחת מנחם בן חווה, אלברט בן עליזה, , שירה וינון ואמיתי בני שושנה  ,שמחה בת מנותה, חיים בן שמחה, אליס ורונית בנות שמחה ,שושנה  בת עדינה, דרורי בן טלי,מיכל בת ברוריה והילדים, תמי בת עדינה ,זיווג הגון  לאהרון רן בן שושנה,מרדכי בן בתיה, ורד בת בתיה,שמעון חביב בן לבנה, שלומי יעקובי  בן עדינה,פרי בן לגנית בת ניצה, רונית בת גילה. לבריאות והצלחה ופרנסה טוב לאסף בן ורדה.
לתגובות להערות ולהארות ולקבלת העלון במייל ללא תשלום לזיכויי הרבים: [email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > סבבה כאן > עונג שבת- פרשות שבוע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 16 17 18 ... 46 47 48 לדף הבא סך הכל 48 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.