בית פורומים סבבה כאן

עונג שבת- פרשות שבוע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/10/2009 14:08 לינק ישיר 

פששששששששששששששש ישר כח!!!!!!!!!!!
גאון!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2009 14:13 לינק ישיר 

יש לך מחברת חידושים? (ז"א שאתה חידשת...)

"דינר קוצר דינר בוצר, דינר מתיר דינר אוסר, דינר מעמיד פרנס בור אל הציבור"  (ר' ישראל יעקב בן ר' שמואל חאגיז)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/10/2009 14:16 לינק ישיר 

ממש לא
כל פעם שאני לומד משהו ויש לי קושיה
אני מחפש לזה תירוץ - וזה הד"ת...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/10/2009 14:21 לינק ישיר 

דברים מתוקים החרוץ ! ( כתוב בגמרא : משבח אני את העצלנים"...חחח    , אל תבינו את זה לא נכון אתם צריכים לראות את ההקשר ...וד"א זה קשור לענייני דיומא..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2009 14:26 לינק ישיר 

התכוונת לזה?
אמר רבי אליעזר משבח אני את העצלנים שאינם יוצאים מבתיהם במועד. אלא יושבים עם בני משפחתם בשמחה ובטוב לבב (לקיים "ושמחת בחגך והיית אך שמח", )

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/10/2009 14:32 לינק ישיר 

אוקיי...
הנה שלי מספר רבנו בחיי

"וזאת הברכה אשר ברך משה איש האלוקים את בני ישראל לפני מותו"

ע"ד הפשט סדר מ"ר הברכה הזאת וברך בה לכל שבטי ישראל ביום מותו, כי כן דרך הצדיקים לסדר ברכתם ביום מותם.

ע"ד המדרש, וזאת הברכה תוספת על הברכות שברך בלעם את ישראל, שהיה ראוי לברכם שבע ברכות כנגד שבע מזבחות ולא ברכם אלא שלוש שנאמר "והנה ברכת זה שלוש פעמים" אמר לו הקב"ה, רשע אינך צרה לבכרן אף אני איני מספיק על ידך שתשלים ברכותיך לעם ישראל, יבוא משה שעניו יפות לברכן, וזהו שכתוב "טוב עין הוא יבורך" אל תקרי יבורך אלא יברך, זה מ"ר שעניו יפות לברך את ישראל, וברך אותם ארבע ברכות.

"דינר קוצר דינר בוצר, דינר מתיר דינר אוסר, דינר מעמיד פרנס בור אל הציבור"  (ר' ישראל יעקב בן ר' שמואל חאגיז)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/10/2009 14:49 לינק ישיר 

העצלן כתב:
התכוונת לזה?
אמר רבי אליעזר משבח אני את העצלנים שאינם יוצאים מבתיהם במועד. אלא יושבים עם בני משפחתם בשמחה ובטוב לבב (לקיים "ושמחת בחגך והיית אך שמח", )

הבחור שלנו  שולט אני רואה....חחח  ( אני מקווה שלא בגוגל.....)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2009 14:54 לינק ישיר 

עכשיו ראיתי מעשהיה .....כל הכבוד לך !!!! אשריך !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2009 14:55 לינק ישיר 

סחטיין ישכויח לכווולם..
נאמר בפרשה "תורה ציווה לנו משה מורשה קהילת יעקב"
הטעם שנקטה התורה לשון יעקב דווקא ולא לשון ישראל נ"ל שבפסוק זה באה התורה ומסבירה לנו את ההבדל בין תורת ישראל לבין תורת העכו"ם שבתורת העכו"ם היא לא לכל העם אלא רק לאנשים שהחליטו לייחד ליבם ונפשם אל עבודת האלילים (ככמרים ונזירים) אבל זה לא אצל כל העם. אולם לעומת זאת תורת ישראל היא לכל שכבות העם וזו הסיבה שכתוב יעקב ולא ישראל כי ישראל הוא מלשון "כי שרית עם אנשים וכו'" וזה מלשון שררה שמשמע רק לחשובים שבעם אבל לשון יעקב הוא מלשון עקב שרומז לעם כולו אף הפשוטים שבו שלכולם יש את אותו חלק בתורה.

וביותר עומק ההבדל בין תורת ישראל לתורת העכו"ם שבתורת ישראל כל ההויה היא חיי תורה ולכן אדם יכול להקריב קרבן שלמים שע"י האכילה של הכהנים בעלים מתכפרים כי אצל היהודים אין נתק בין הגשמיות לרוחניות. אבל אצל הגויים יש נתק בין הגשמיות לרוחניות ולכן הגגמ' אומרת (מנחות עג:) שאם גוי מבקש להקריב שלמים {שחלקו אוכלים הבעלים, חלקו הכהנים וחלקו למזבח] מקריבים לשם עולה [ שכולו הולך למזבח] כי לא יכול להיות שהביא לשם שלמים כי הוא לא מבין את המושג "קידוש החומר"[שע"י האכילה הבהמית כביכול עושים מצווה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/10/2009 14:56 לינק ישיר 

ברור אשרי...
שהורי הם הורי

יישר כח בחור....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/10/2009 15:02 לינק ישיר 

איזה צדיקים יש פה קשה לי להתמודד....
טוב משהו קטן לשמחת תורה כיון שכבר התיחסו לפ"ש. :
ידוע שצריך לרקוד ולשמוח עם התורה ולא ל-"שחק אותה" חשובים כאילו זה לא לנו , אלא אדרבא זהו כבודינו . וכך היה עם דויד המלך , שפיזז וכירכר עם ארון ה' ( ומה שקרה עם מיכל ..והסיפור ידוע . )
בחסידות אומרים :" מה גדול הוא כוח הריקוד שמרים את האדם טפח מעל הקרקע "
ז"א כמה חשוב וגדול הוא כוח הריקוד שאדם בזכותו , מתרומם  ומתנתק לרגע מן הקרקע , מן החומריות והארציות וכאילו מתקרב לשמיים ולקב"ה. ( כאשר קרוקדים הרגליים עולות טיפה מן הארץ, מן הארציות ) .
חג שמח ושכוייח עצום לכוולם !!!!

תוקן על ידי ישיבאיש ב- 09/10/2009 15:13:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2009 15:04 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/10/2009 15:33 לינק ישיר 

מישהו מכיר את התוכנה
"אוצר החוכמה"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2009 15:36 לינק ישיר 

כן. זה כמו שו"ת בר אילן. זה אוסף מקורות ( ספרים ) ביהדות . פרויקט מדהים! אבל זה עולה כסף כידוע לי...אולי אני טועה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2009 15:40 לינק ישיר 

מותק. זה עולה 1000 דולר!!!!
זה דבר גאוני בטרוףףףףףףףףףףףףףףףףף
רציתי לראות אם מישהו משתמש בזה.........
זה דבר שימושי.....

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > סבבה כאן > עונג שבת- פרשות שבוע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 20 21 22 ... 46 47 48 לדף הבא סך הכל 48 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.