בית פורומים סבבה כאן

עונג שבת- פרשות שבוע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/10/2009 20:21 לינק ישיר 

נו...
נראה לי שלי יותר חזק...
חוץ מזה שלפי כמה מהמפרשים,העולם נחרב לחלוטין(חוץ מארץ ישראל)
ולכן לא בטוח שהוא היה רואה משהו בחלון....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/10/2009 20:27 לינק ישיר 

האו לא ראה כלום בחלון
הוא ראה את עצמו במראה...

אל תקח את זה קשה - זה לא נאמר כדבר תורה אמיתי...

סוֹף דָּבָר הַכֹּל נִשְׁמָע אֶת הָאֱלֹקִים יְרָא וְאֶת מִצְו‍ֹתָיו שְׁמוֹר כִּי זֶה כָּל הָאָדָם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/10/2009 12:22 לינק ישיר 

לֶךְ-לְךָ

בס"ד

לֶךְ-לְךָ  

"לֶךְ-לְךָ מֵאַרְצְךָ וּמִמּוֹלַדְתְּךָ וּמִבֵּית אָבִיךָ אֶל-הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַרְאֶךּ"(יב,א)

רש"י מפרש לך לך - להנאתך ולטובתך, ושם אעשך לגוי גדול כאן אי אתה זוכה לבנים, ועוד שאודיע טבעך בעולם . כבר בתחילה הפרשה אנו לומדים על הניסיונות שעבר אברהם אבינו, עשרה ניסיונות עבר אברהם אבינו וכל ניסיון היה קשה מקודמו ועד לניסיון האחרון בפרשה הבאה שהיה הקשה מכולם , ומלבד עשרת הניסיונות היו גם קשים אחרים בדרך להשגת המטרה והדברים לא היו פשוטים ולמרות זאת אברהם אבינו עמד בהם ובכל ציווי שהוא קיבל מהקב"ה הוא קם ועשה זאת בזריזות למרות גילו המופלג כאילו מדובר באדם צעיר, כי קיום המצוות שהוא קיבל מבורא עולם נתנו לו חיים חדשים וחיות . נשאלת השאלה למה כל כך הרבה ניסיונות ? רק אם  ניקח את הניסיון של עזיבת ביתו ויציאה אל הלא נודע , ומה שהוא עבר בבית פרעה אלו ניסיונות מספקים קשים כדי לדעת באיזה אדם מדובר ובגדולתו. הרב ירוחם הלוי מסביר שאין אדם ניכר ע"פ ניסיון אחד או שניים, בדיקת גדולה של אדם היא בכמה אופנים , אתה יכול לראות אדם שלמראית עין הכול נראה מושלם אצלו כפי שנאמר לשמואל הנביא שבא לבית ישי להמליך מלך לישראל וחשב שבניו הבכורים הם המתאימים ולמעשה הוא לא קיבל את התשובה דרך אבני החושן אלא רק שראה את דוד "כי האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב (שמואל א' טז ז')". את יכול לראות את האדם והוא נראה לך בסדר אבל רק הקב"ה יודע מה המהות שלו ומה הם התכונות שלו , ולכן בורא עולם מעמיד את אותו אדם בניסיונות ע"פ המהות שלו ובמטרה להאדיר את שמו במידה ומעשיו טובים וחלילה ההפך, כדי להיות אב האומה ולהיות עמוד החסד ושברכתו של אברהם בתפילת 18 מגן אברהם היא לפני מחייה המתים, אברהם עבר את הניסיונות כדי שבורא עולם יאדיר שמו בעולם וממנו יצאו גויים רבים.

מסופר על יהודי חרדי שחיפש שידוך לביתו, הוא קיבל המלצה על תלמיד חכם מופלג, ובמגזר החרדי לפני כל שידוך ולפני שבכלל בני הזוג הולכים להיפגש , מתבצעות בדיקות על חתן המיועד וכנ"ל על הכלה, בדיקות יסודיות שלא מביישות חקירות שב"כ, ואין הדבר במטרה לפגוע בפרטיות של אותו אדם או לחטט בחייו או חלילה להטיל דופי, כל המטרה לראות שאכן אותו אדם הוא יראה שמים ובעל רקע מתאים לכלה וכך עושים את ההשתדלות הראשונית לפני החתונה בהצלחה חיי הזוגיות, מה שמצוי היום במגזרים אחרים שמסתכלים על החיצוניות בלבד וזה מסביר את אחוזי הגירושים הגבוהים בארץ. אותו יהודי קיבל המלצות חמות על הבחור וגם החברים מהישיבה והמלמדים הפליגו בשבחים על הבחור, אבל אותו יהודי לא היה שלם והרגיש שיש עוד משהוא לבדוק ונראה לו שהוא לא בדיוק הבחור שמתוקן בצורה שלמה במידותיו, הוא שיתף את אחיו בלבטים שלו והאח הציעה לו רעיון אייך לבדוק את הבחור והאם הוא יראה שמיים כמו שמדובר עליו. האח הסכים ולמחרת הוא הגיע לבניין שבו גר הבחור והתחיל לדבר עם אחד השכנים המבוגרים בשכונה, הוא הציג את עצמו כאחד שמחפש דירה בשכונה ורצה לדעת אם יש דירה למכירה ואייך השכנים, אותו מבוגר היה גר מתחת לבית הוריו של הבחור המעומד לשידוך והוא אמר לו " תראה זו שכונה נפלאה , אנשים מקסימים, אם אני אדע על דירה פנויה אני אעדכן אותך, את הדירה שלי אני לא מוכר וגם אתה לא הייתה רוצה לקנות אותה!" למה? הוא שאל עם הרעש שהשכנים עושים מעלי אתה תרצה תוך חודש לעבור דירה, איזה התנהגות, למרות שהילדים לומדים בישיבות ולמראית עין נראים יראי שמיים , אבל אין להם דרך ארץ, כמה פעמים דיברתי עם הילדים שלהם וביקשתי שלא יעשו יותר מידי רעש , ושיתחשבו בי והם מנגד רק התייחסו בזלזול , זה מה שלמדים אותם בישיבה? איפה הכבוד העצמי? אדם שלא מתחשב בשכן שלו , לא יצליח לתת כבוד גם לאשתו שהוא יתחתן ". לאח היה קשה לשמוע את הדברים והוא נפרד מהשכן לשלום והעידכן את אחיו במה שהוא שמע, ודבר הספיק לאח כדי לדחות את השידוך. ללמד אותנו עד איפה צריך לבדוק לעמוק מהותו של כל אדם. 

מסכת ברכות(הלכות שנלמדו במסגרת השיעור  השבועי  ):

רבי יוחנן אומר :"כל המשלים פרשיותיו עם הציבור שניים מקרא ואחד תרגום, מאריכים לו ימיו ושנותיו"(ח,א), חייב כל אדם לקרוא את הפרשה שניים מקרא ואחד תרגום ומי שיקרא גם עם פירוש רש"י תבוא עליו הברכה, יש הסוברים שמי שאינו מבין ארמית או קשה לו יוצא ידי חובה בקריאת פירוש רש"י , ישנן שיטות רבות בצורת הקריאה העדיפה; יש שכתבו לקרוא הפסוק הראשון פעמיים, ותרגומו, קריאת הפסוק השני פעמיים ותרגומו וכו' (והמגן אברהם והשערי תשובה מצדדים כדעה זו), או קריאת כל פרשה (=פסקה. פתוחה או סתומה) כסידרה (בלי לכפול את הפסוקים) פעמיים ואח"כ את התרגום של אותה פרשה (של"ה, רש"ל) ויש שנהגו לקרוא בכל יום את פסוקי העליה של אותו יום, ביום ראשון עליית ראשון וכן על זה הדרך             

שבת שלום!

לעילוי נשמת עדינה בת שפרה ז"ל , רוננה בת אהובה ז"ל, משה בן עליזה ז"ל, יורם בן קלרה ז"ל , יזהר בן חווה ז"ל, לבריאות ולהצלחת מנחם יעקובי וכל אשר לו, אלברט בן עליזה וכל אשר לו, שושנה בת עדינה והילדים ,זיווג הגון  לאהרון רן בן שושנה, שלומי יעקובי  בן עדינה,פרי בן לגנית בת ניצה, רונית בת גילה. לבריאות והצלחה ופרנסה טובה לאסף בן ורדה

לתגובות להערות ולהארות ולקבלת העלון במייל ללא תשלום לזיכויי הרבים: [email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/10/2009 15:57 לינק ישיר 

ברי!!!!!!! שכויח....

איזה מאמר נפלא......

ולגבי הסיפור - ממש עצוב.... אבל זה ממש כך!!!

ה' הוא אבא שלי !!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/10/2009 16:29 לינק ישיר 

ללא ספק סיפור מצער

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/10/2009 16:39 לינק ישיר 

נכון, אבל חבל שזה קורה.....

ואם אתה היית יודע איזה שאלות היום שואלים (נראה לי קטן כבר...) זה פשוט מחריד!!

ה' הוא אבא שלי !!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2009 23:21 לינק ישיר 

פרשת לך לך-

בפרשת השבוע - מוזכר , הישר - אבינו אברהם.
גדול המאמינים בה'. עברו עליו כ"כ הרבה נסיונות והוא - מאמין.

"ויאמן בה' - ויחשבה לו לצדקה".
ודאי. שוב , אברהם מאמין בה'.

---------------

יודעים , פעם ישבתי עם עצמי ושאלתי -
אמונה. חד צדדית?
לא. אנחנו רוצים שיהיה הדדיות.
ה' - ה-ד-ד-י-ו-ת. איפה?
אוקי , מאמינים בך. אבל...
מה מבחינתך?!

לא שמתי לב. לשתי מילים קטנות שהיו יוצאות מפי כל יום על הבוקר.
"מודה אני לפניך מלך אל חי וקיים שהחזרת בי נשמתי - רבה אמונתך".
אה?! האמונה של ה' גדולה - זה מה שכתוב. במי?
ב-י.

אוו'ץ. זה נכנס בי כמו מחט ללב.
ופתאום פקחתי את העיניים -
איך זה לעזאזל שאני מקבל כל יום ת'נשמה שלי מחדש?! בשביל מה?
הרי אני לא מנצל אותה מספיק - למה מחזירים לי אותה??

ו - בום. "רבה אמונתך" - יאפ. ה' מאמין בך!

מאמין -
מאמין בך שתפתח יום חדש.
מאמין בך שתראה לעולם את האור שבך.
מאמין בך שתתן אהבה לסובבים אותך.
מאמין בך שתשתדל להשתפר.
מאמין בל שתנצל לשפר.
מאמין בך שתפתח נתיבים לאחרים.
מאמין בך שהיום אתה מתקדם.
מאמין בך שיש בך את הכוחות.
מאמין.
בך!

זהו.
"רבה אמונתך".
ו...על זה אבאל'ה - מודה אני. באמת. תודה.

על - "שהחזרת בי נשמתי בחמלה".

רבה - האמונה שלי בך!
ו...האמונה שלך - בי.

אני מאמין. ו - נאמן.
אמונה. הדדית.

אהבה.

לא צריך לומר דבר. הפרפרים בדרך...
לחשוב על זה בשיא הפשטות.

בברכת אמונה בעצמינו. אמונה בה'. אמונה בעם המדהים שלנו.
בעז"ה , עוד נרגיש. נתרגש. נורגש בעולם. באהבה ובאמונה.
שבת שלום ומבורכת!

ללב יש את הסיבות שלו, שעליהן השכל לא יודע כלום

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/10/2009 15:09 לינק ישיר 

דברים מהממים!!!! כל הכבוד לכולם שכוייח!
שבת שלום חורפית ....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2009 09:47 לינק ישיר 

בס"ד
פרשת וַיֵּרָא

" זַעֲקַת סְדֹם וַעֲמֹרָה כִּי-רָבָּה וְחַטָּאתָם כִּי כָבְדָה מְאֹד(יח,כ)"

אנו לומדים בפרשה על המעשים הקשים שעשו אנשי סדום ועמורה, לרגע נדמה לנו שהמקומות הללו היו מקומות חשוכים ואפלים, לא  מהמקומות שנעים להימצא שמה , אבל המציאות מראה מצג אחר האזור של סדום ועמורה היה יפה ופורח, סביבה נעימה לגור שמה ואם נשווה את האזור להיום האזור היה מקבל את השם "סביוני סדום ועמורה" הכול חדש יפה ונקי ממש שכונה שכל אחד היה רוצה לגור בה, לא היה חסר פאר והדר שמה, אבל מה בדיוק גרם לבורא עולם להחריב את האזור? התשובה היא אנשי סדום והמעשים הרעים שלהם , מלבד המעשים הלא צנועים ושנוגדים את רצון הבורא , אנשי סדום ועמורה לא היו מוכנים לקבל אנשים שונים מהם, בכניסה לסדום בוודאי היה שלט " בוא לגור אם אנשים כמוך", אנשים מוצלחים , יפים, עשירים ומתורבתים, ולכן אנשי סדום רצו לרצוח נערה שביקשה לתת לחם לעני, הם לא היו מוכן לקבל אף אדם שפחות שווה מהם , לא רצו שיכנס דייר שיוריד את ערך הדירות שמה ושונה מהם, ושלא ברמה שלהם , ושלא חיי טוב ומתנהג כמוהם , ההתנשאות הזאת גרמה להם להתנהג בצורה אכזרית ולא אנושית לחלשים שבחברה וזה מה שהכעיס את בורא עולם, ההתנהגות הזאת השפיעה אפילו על בנותיו של לוט , שלאחר החורבן אמרה הבכורה  "וְאִישׁ אֵין בָּאָרֶץ לָבוֹא עָלֵינוּ, כְּדֶרֶךְ כָּל-הָאָרֶץ(יט,לא)" , אין אדם ראוי וחשוב שיתחתן איתנו וממנו תיהנה לנו המשכיות ולכן הם עשו משעה לא ראוי,והכול מתוך גאווה. למרות הכול אברהם אבינו מתפלל על סדום ומנסה לבדוק האם יש לפחות עשרה צדיקים שבזכות המעשים שלהם מידת החסד תנצח את מידת הדין והחורבן לא יתגשם, אם באמצע סדום בין כל הוילות והבתים היפים היה קרוואן שעליו היה שלט "ישיבת סדום" לא היה חורבן בעיר ובגמרא אומרים חז"ל: "עיר שאין בה עשרה בטלנים אסור לגור בה, עשרה בטלנים ממלאכה ועוסקים בתורה הקדושה, כל עיר שיש בה ישיבה הדבר מהווה שמירה על העיר מכל פורענות ואם במרכז סדום הייתה ישיבה לא היה חורבן, אבל אנשי סדום לא היו מוכנים לדבר כזה הם הוקיעו כל מי שלא התנהג בדרך שלהם , ולא הבינו שמה ששומר על העיר זה המעשים הטובים של בני האדם, ועשרה תלמידי ישיבה הם חברת האבטחה והביטוח הכי טובה שיש לעיר, במלחמת עירק השנייה שארצות הברית נלחמה שוב בעירק במטרה להפיל את סדאם חוסיין היה חשש גדול בארץ, שמתקפת הטילים שהייתה על הארץ עשור לפני כן תחזור על עצמה, רבים שאלו מה יהיה?  הרב בואייר בשיעור הקבוע ענה שלא יהיה כלום ואין ממה לחשוש הכול מהסיבה הפשוטה שמדן ועד אילת בכל הארץ אנשים לומדים תורה במסגרות שונות וכשם שהרב שך זצ"ל  היה אומר תמיד  שרק הוספת שיעורי תורה וקירוב רחוקים זה מה שייתן לנו ביטחון ואחיזה בארצנו . ולכן על כל אדם החרד לדבר ה' עליו לעשות כל שביכולתו לתרום לישיבה שבעירו.

" וַה' פָּקַד אֶת-שָׂרָה(כא,א)"

בערב ראש השנה הקב"ה פקד את שרה אימנו ואיתה נפקדו עקרות נוספות, הבורא גם עשה נס לשרה שעור גופה יתחדש והיא תראה צעירה יותר וכך כל אותם לועגים לרש ,לא יגידו שהיא נפקדה מאבימלך וגם ה' יצר את יצחק בצורה שדומה מאוד לאברהם.

" וַיִּקְרָא אַבְרָהָם אֶת-שֶׁם-בְּנוֹ הַנּוֹלַד-לוֹ אֲשֶׁר-יָלְדָה-לּוֹ שָׂרָה יִצְחָק(כ"א,ג)"
משמעות השם יצחק :יו"ד = עשרה, כנגד עשרת הדברות,צד"י = תשעים. ואם שרה הבת תשעים שנה תלד?! ,קו"ף = מאה, הלבן מאה שנה?!  ,חי"ת - כנגד המילה, שניתנה לשמונה, וימל אברהם את יצחק וגו'. הדא הוא דכתיב (בראשית יז): ובן שמונת ימים ימול לכם כל זכר לדורותיכם(פירש רבי יצחק).

עוד חז"ל מוסיפים שעיקר הזכות שזכתה שרה אימנו לנס גדול זה להיפקד בגיל מאוחר ושינויי סדרי עולם הוא בזכות הצניעות שלה, שרה הייתה מאוד צנועה בכל האופנים של המילה צניעות , נשים רבות היום לא נפקדו בילדים ואף עוברות טיפולי פוריות קשים, דבר שבעבר היה פחות שכיח, היום ניתן לשמוע על נשים רבות שמתקשות לזכות לילדים, בימנו אנו שנושא הצניעות הוא כואב מאוד ונפרצו גדרות רבים אין הסבר אחד לדבר, ולכן על כל אישה להתחזק בצניעות , וצניעות היא לא רק בלבוש, אלא גם בצורת הליכה דיבור וכ"ו וכל אישה שתתחזק צניעות תזכה ב"ה לזרע של קיימא אמן.

מסכת ברכות(הלכות שנלמדו במסגרת השיעור  השבועי במדרשה של לב לאחים ביהוד ): רבי יוחנן אומר :"כל המשלים פרשיותיו עם הציבור שניים מקרא ואחד תרגום, מאריכים לו ימיו ושנותיו"(ח,א), חייב כל אדם לקרוא את הפרשה שניים מקרא ואחד תרגום ומי שיקרא גם עם פירוש רש"י תבוא עליו הברכה, יש הסוברים שמי שאינו מבין ארמית או קשה לו יוצא ידי חובה בקריאת פירוש רש"י , ישנן שיטות רבות בצורת הקריאה העדיפה; יש שכתבו לקרוא הפסוק הראשון פעמיים, ותרגומו, קריאת הפסוק השני פעמיים ותרגומו וכו' (והמגן אברהם והשערי תשובה מצדדים כדעה זו), או קריאת כל פרשה (=פסקה. פתוחה או סתומה) כסידרה (בלי לכפול את הפסוקים) פעמיים ואח"כ את התרגום של אותה פרשה (של"ה, רש"ל) ויש שנהגו לקרוא בכל יום את פסוקי העליה של אותו יום, ביום ראשון עליית ראשון וכן על זה הדרך
שבת שלום!

לעילוי נשמת עדינה בת שפרה ז"ל , רוננה בת אהובה ז"ל, משה בן עליזה ז"ל, יורם בן קלרה ז"ל , יזהר בן חווה ז"ל, לבריאות ולהצלחת מנחם יעקובי וכל אשר לו, אלברט בן עליזה וכל אשר לו, שושנה בת עדינה והילדים ,זיווג הגון  לאהרון רן בן שושנה, שלומי יעקובי  בן עדינה,פרי בן לגנית בת ניצה, רונית בת גילה. לבריאות והצלחה ופרנסה טובה לאסף בן ורדה

לתגובות להערות ולהארות ולקבלת העלון במייל ללא תשלום לזיכויי הרבים: [email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/11/2009 14:27 לינק ישיר 

http://www.youtube.com/watch?v=8Nvn8KH4yp4

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/11/2009 06:36 לינק ישיר 

זה לא פותח לי
למה?
רואים אותך שם?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/11/2009 09:42 לינק ישיר 

רק שמע ללא תמונה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/11/2009 21:42 לינק ישיר 

משו מקסים...

עקידת יצחק ---- עצמה. קשי - אמונה.

עוד שבוע עבר. מעניין. אם נחשוב לרגע , זה ממש מגניב. או , לפעמים - מאוד מוזר.
החיים עוברים , זורמים ואנחנו בתוכם. לפעמים איתם - לפעמים נגדם.

עם כל הקשיים. עם כל הניסיונות. עם כל העצבים. עם כל הבכיות. עם כל הכאבים.
אני מקוה שכל אחד מאיתנו הצליח לנצל ת'שבוע הזה.

פרשת "וירא".
מלאה סיפורים.
לחלקינו זה יהיה מוכר. לחלקינו לא. אבל זה לא כ"כ משנה.  כי...
לפעמים דוקא משום שזה "מוכר מידי" - זה לא נכנס באמת מידי ללב.

וַיְהִי אַחַר הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה וְהָאֱל-הִים, נִסָּה אֶת-אַבְרָהָם; וַיּאמֶר אֵלָיו, אַבְרָהָם וַיּאמֶר הִנֵּנִי.

מי מאיתנו לא מכיר את הפסוק הזה בעל פה - הפסוק שפותח את ענין עקידת יצחק.
מוזר - "והאל-הים נסה את אברהם" -
ה' צריך לנסות את אברהם?! בשביל מה?
הרי ה' יודע ה-כ-ל - ככה למדנו. אז הוא גם יודע אם אברהם ישמע בקולו או לא -
אז בשביל מה לנסות את אברהם??

[יש מצב שזה בדיוק בזמן -] אומרים הפרשנים יסוד ענק בחיים -
ה' יודע הכל. אלא - ה' נסה את אברהם , בשביל להראות לאברהם שיש בו את זה.
שהוא מסוגל להגיע לפסגות כאלה. שהוא יכול גם עם כל הקשיים - ברגע שיש את האמונה -
לעבור אותם. הניסיון הוא לאדם. בכדי שיוכל לראות ולדעת לאיזה מקומות הוא יכול להגיע.

לא צריך להאריך בדיבורים בענין הזה. בנינו - כל אחד יודע מה עבר עליו היום.
איך ההוא עצבן אותי. איך אמא לא מבינה אותי. למה אבא צועק עלי. מאיפה אנ יאביא את הכסף עכשיו.
איזה חברות - "עאלק" חברות. מה המורה הזו רוצה. אני בחיים לא יוציא רשיון כנראה. למה אני כ"כ לא טובה במבחנים.

ה-כ-ל > וכן , זה ממש לא פשוט לומר את זה < יכול לעלות אותנו דרגה.
רק , בלבד אם נבין את המסר שנשלח אלינו ישירות.

זה על עניין הנסיונות - הקשיים. זה אשכרה - בלי שום לוקשים מומצאים - קרש קפיצה.
ה' מנסה אותנו קשיים , בכדי שנדע ונסתכל עוד כמה זמן אחורה: "הנה , את זה אנחנו עברנו. יש בנו את הכוחות באמת".
או במילים אחרות: להוציא מהכח אל הפועל. החוצה - את הפנים-בתוכו שלנו שלפעמים נראה כאינו.

לפעמים אנחנו גם נופלים מהקרש קפיצה. כועסים , מתרגזים , מתגאים , מתאווים , מתעצבנים , עצובים וכדו'.
הפשט הכי יפה בעיני הוא של ר' יצחק הוטנר זצ"ל:
"שבע יפול , צדיק וקם" - שימו לב היכן ממוקם הפסיק במשפט. שאומר: דוקא מהנופלים - יקומו צדיקים.
תתראו לכם תינוק שמתחיל ללכת. על הנפילה הראשונה שלו הוא אומר:
"בואנה , מה הם חושבים לעצמם. אני לא יכול ללכת. ניסיתי. נפלתי - אני לא קם אף פעם" -
עד עכשיו הוא יהיה שם בריצפה...
כך , ו - שוב , עם כל הקושי שבראייה זו - החיים שלנו עובדים. באמת.

בואו נלמד מאברהם. בואו נהיה כמוהו. אנחנו גדולים - ושאף אחד לא ינסה לסבן אותנו.
אנחנו מסוגלים , יכולים - ונצליח. בכוח האמונה. לא משנה איזה מכשול יש מולנו , לא משנה באיזה עומק של
בוץ אנחנו נמצאים , לא משנה אם הדבר נראה "ענק עלינו" - יש בנו את הכוחות להתחיל מחדש. ממש.

בעז"ה שנזכה להסתכלות תמידית כזו על החיים.
כשנזכה - אז , אין חיים יותר טובים מהחיים בהסתכלות הזו.

לסיכום: הפרשת מספרת ש - "האלוקים נסה את אברהם" - מדוע ה' צריך לנסות אותו? הרי ה' יודע הכל!
אלא - שהניסון הוא לאדם עצמו. שהאדם ידע שבכלל קיימים בו כוחות כאלו של אמונה. שהאדם
ידע להוציא את הכוחות האלה מהכח אל הפועל. הדברים אמורים ממש אלינו - להשתדל לעמוד בנסיונות.
ו...כמובן , לזכור תמיד שאם נופלים - זו היא הדרך להצלחה. "שבע יפול , צדיק וקם" - מהנופלים יקומו צדיקים.

יכול להיות שיש כעת הרבה חבר'ה במצב רוח לא כ"כ טוב שזה מאוד יכול לתת בהם כוחות , או סתם ככה
אנשים מאיתנו שרוצים לקחת ולחזק בעצמם את הדבר הזה בצורה תמידית.

שנזכה בעז"ה. שבת שלום ומבורכת עם הרבה שמחה ואמונה -
א-מ-ן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/11/2009 22:05 לינק ישיר 

שתהיה לכוולם:
 שבת - שלום - ומבורך!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2009 11:47 לינק ישיר 

משהו יודע מתי נכנס שבת, בבית שמש?
אחרת אני ימשיך לטקבק עד מוצאי שבת, בלי להשים לב.
תודה !

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > סבבה כאן > עונג שבת- פרשות שבוע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 23 24 25 ... 46 47 48 לדף הבא סך הכל 48 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.