|
|
| נשלח ב-11/4/2010 14:13 |
|
| |
אכן חבל עלי ..... (לגבי הרעיון אז - רעיון גרוע !!!! )
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 14:15 |
|
| |
מה שלומך ? איך עבר החג ? קיבלת מכות ?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 14:17 |
|
| |
לא ,תקראי שוב את ההגדה כנראה הכוסות מסטלו אותך..זה המצרים שקיבלו את המכות (ואת הבאה בתור אחריהם ממני.....)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 14:23 |
|
| |
חחח אין מצב,שתיתי תירוש :) אתה מאיים ?! חח
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 14:26 |
|
| |
אפילו טרופית ענבים בשבילך זה יותר מדי....( מי כמוךיודע שאני אף פעם לא מאיים ,אני תמיד אך ורק מבצע !! )
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 15:45 |
|
| |
תזכיר לי מתי אתה אי פעם ביצעת ? אז לא קיבלת מכות ?! חבל..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 18:13 |
|
| |
כבר חשבתי העלתם לנו חידוש.. 
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2010 21:24 |
|
| |
בס"ד פרשת תַזְרִיעַ – טהרות "זֹאת תִּהְיֶה תּוֹרַת הַמְּצֹרָע, בְּיוֹם טָהֳרָתוֹ: וְהוּבָא, אֶל-הַכֹּהֵן" (יד,ב) אנו נמצאים בשנה רגילה ולכן אנו קוראים את פרשת תזריע מצורע ביחד הנושא העיקרי בפרשה מדבר על נגע צרעת המופיע על האדם או על קירות הבית או בבדים שונים, לנגע זה אין משמעות רפואית ויש להבדילו בינו לבין מחלת הצרעת. לתופעת נגע הצרעת יש משמעות רוחנית בלבד ,חז"ל מבארים כי הנגעים באים על האדם כעונש על לשון הרע כמבואר במסכת ערכין ט"ו,ב, נאמר:"אמר ריש לקיש: מאי דכתיב "זאת תורת המצורע"? זו תהיה תורתו של מוציא שם רע". התורה אוסרת כל לשון הרע ומקור איסור לשון הרע הוא בתורה בספר ויקרא (יט, טז) "לֹא תֵלֵךְ רָכִיל בְּעַמֶּיךָ". שמרים הנביאה דיברה על משה רבנו לשון הרע היא נענשה וחלתה בצרעת שבעה ימים , אין פירוט ברור מה בדיוק היא אמרה, אבל כן מתואר כעסו של בורא עולם על מרים והעונש החמור שהיא קיבלה, להראות לנו כמה חמור כלפי שמים דיבור של לשון הרע. הגמרא במסכת כתובות מתארת את מספרי לשון הרע ורכילות כזבובים, זבוב בא לאדם ולא מבחין באיזה אדם מדובר, ומזהה פצע על בגופו וניגש אליו ומלקק אותו ויכול להעביר אליו מחלות שונות לפצע הפתוח ואף להעביר לאנשים נוספים, ככה הם אותם אנשים שמספרים רכילות על אנשים ולא משנה מי הם ומה מעלתם, יש אנשים שמדברים על מגזרים שונים בחברה בצורה מזלזלת במיוחד על המגזר החרדי, הם כמו זבובים מחפשים איזה פצע פתוח כי הרי בכל חברה יש את השולים של החברה גם בחברה החרדית ישנם אנשים שלמרות חזותם החרדית אינם מתנהגים "כחרדים לדבר השם ", ואותם אלו שמפיצים לשון הרע "נתפסים " במעשים הלא טובים של אותם אנשים ומכפישים ציבור גדול וקדוש . ממש כמו זבוב מחפשים ומציגים את הפצע הם לא רואים את כל האדם הם אינם מציגים את התמונה המלאה של החברה החרדית ועל כל מעשי החסד שיש בה , מי שמכיר את העולם החרדי יודע מה האמת אבל הבעיה שיש את אלו שמה שהם יודעים על העולם הזה זה רק אותו מידע שהם קבלו מאותם "זבובים", והמידע הזה גורם להרס ולנזק ואף מביא למצב שקמות מפלגות שיוצאות נגד החברה הדתית חרדית, אבל צריך לזכור שאף אדם לא אוהב זבובים ותוחלת החיים של זבוב היא מקסימום חודשיים, וכל מי שחיי מלספר לשון הרע , הוא אינו אהוב על הבריות ודבריו אינם נשמעים ובסופו של דבר נפרעים ממנו משמים. סיפור: אחד מגדולי ישראל השתתף בסעודת מצווה , בסיום הסעודה הוגשה שתייה חמה, הוא רצה להוסיף חלב לקפה ולפניו היו 2 קרטונים של חלב הוא הרים אחד הסתכל עליו והניח אותו, הוא הרים את השני הסתכל עליו וממנו מזג את החלב, כל קרטון של חלב היה בכשרות מהודרת אך לא אותו בד"ץ, אחד הנוכחים בסעודה שם לב לדבר וסיפר לחברו שהרב לא שותה אפילו חלב מהכשרות הראשונה, הדיבור הנ"ל הצמיח "כנפיים" והדבר גם לרבים לא לרכוש מוצרים מאותה כשרות, בעלי הכשרות שמו לב לירידה במכירות ופנו לחקור את הנושא ולאחר מכאן הם פנו לרב לקבל הסבר למה הוא לא שתה מהקרטון של החלב שלהם מה היה פגום בו? הרב השיב לא היה בו שום פגם, פשוט הקרטון היה ריק ולכן מזגתי מהקרטון השני. אנו רואים כמה דיבור אפילו הקטן ביותר יכול לגרום לנזקים רבים. יהיה רצון שנקיים בנו את הפסוק :"מי האיש החפץ חיים? אוהב ימים לראות טוב? נצור לשונך מרע" (תהלים ל"ד). שבת שלום! הרב הגדול הרב דניאל זר, מישיבת "אור דויד" מבני ברק, מגדולי מזכה הרבים , אינו חש בטוב כבר תקופה לא קצרה. כולם נוהרים אליו מכל רחבי הארץ והעולם, ומבקשים את ברכתו לכל התחומים, אז הפעם אנחנו נחזיר לו טובה, ונקרא פרק תהילים זה לרפואתו ! מי שמתפלל על צדיק, זה דבר עצוםםםםםם , ויראה ישועות !!! אומרים שצדיק מכפר בייסוריו על עוונותיו של הדור. אז בבקשה עיצרו הכל, וקיראו : שמו המלא: דניאל בן רבקה תהילים פרק כ לַמְנַצֵּחַ, מִזְמוֹר לְדָוִד.
יַעַנְךָ יְהוָה, בְּיוֹם צָרָה; יְשַׂגֶּבְךָ, שֵׁם אֱלֹהֵי יַעֲקֹב.
יִשְׁלַח-עֶזְרְךָ מִקֹּדֶשׁ; וּמִצִּיּוֹן, יִסְעָדֶךָּ.
יִזְכֹּר כָּל-מִנְחֹתֶךָ; וְעוֹלָתְךָ יְדַשְּׁנֶה סֶלָה.
יִתֶּן-לְךָ כִלְבָבֶךָ; וְכָל-עֲצָתְךָ יְמַלֵּא.
נְרַנְּנָה, בִּישׁוּעָתֶךָ-- וּבְשֵׁם-אֱלֹהֵינוּ נִדְגֹּל;
יְמַלֵּא יְהוָה, כָּל-מִשְׁאֲלוֹתֶיךָ.
עַתָּה יָדַעְתִּי-- כִּי הוֹשִׁיעַ יְהוָה, מְשִׁיחוֹ:
יַעֲנֵהוּ, מִשְּׁמֵי קָדְשׁוֹ-- בִּגְבֻרוֹת, יֵשַׁע יְמִינוֹ. אֵלֶּה בָרֶכֶב, וְאֵלֶּה בַסּוּסִים;
וַאֲנַחְנוּ, בְּשֵׁם-יְהוָה אֱלֹהֵינוּ נַזְכִּיר.
הֵמָּה, כָּרְעוּ וְנָפָלוּ; וַאֲנַחְנוּ קַּמְנוּ, וַנִּתְעוֹדָד. יְהוָה הוֹשִׁיעָה: הַמֶּלֶךְ, יַעֲנֵנוּ בְיוֹם-קָרְאֵנוּ. לתגובות להערות ולהארות ולקבלת העלון במייל: [email protected]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2010 21:26 |
|
| |
בס"ד פרשת תַזְרִיעַ – טהרות "זֹאת תִּהְיֶה תּוֹרַת הַמְּצֹרָע, בְּיוֹם טָהֳרָתוֹ: וְהוּבָא, אֶל-הַכֹּהֵן" (יד,ב). אנו נמצאים בשנה רגילה ולכן אנו קוראים את פרשת תזריע מצורע ביחד הנושא העיקרי בפרשה מדבר על נגע צרעת המופיע על האדם או על קירות הבית או בבדים שונים, לנגע זה אין משמעות רפואית ויש להבדילו בינו לבין מחלת הצרעת. גם בשנים בהם הפרשה נקראת בנפרד הנושא העיקרי הוא תורת המצורע ובפרשת מצורע מובא אופן הטיהור שנעשה לאדם לאחר התפשטות המחלה , הקריאה של הפרשה לא הכי קלה להבנה ואין פה סיפור עלילתי אלא תיאור טכני של הנגעים ואופן הסרתם, אך למרות שהיום אין את תופעה הזאת בעולם של נגע צרעת , עדיין אנו לומדים מידי שנה וקוראים את הפרשה כי יש לנו ללמוד הרבה מוסר מהנושא, ובימנו אנו ישנם "נגעים" רבים שבאים על האדם והצרות שפוקדות את החברה דומות במידה מסוימת לנגע הצרעת שמובא בפרשה, וכדי לטהר את עצמנו מהצרות ולמנוע שהדבר יקרה לנו עלינו לקרוא את הפרשה ולהבין לעמוק למה באים נגעים על האדם וכיצד אדם יכול לשמור על עצמו ואייך הוא יכול להוציא את עצמו לאחר שהוא נמצא בצרה . פרשן התורה "הכלי יקר" מביא שעיקר הצרעת בא על שלוש עבירות הרמוזים בפרשה והם לשון הרעה וגסות הרוח וחמדת הממון. ועוד הרמב"ם מוסיף שבכל מידה אדם חייב לבחור את דרך האמצע , הכי טוב להיות אדם נורמאלי וממוצע , לא קיצוני מידי ולא מזלזל מידי בשמירת מצוות ללכת בדרך האמצע, אבל בנושא של לשון הרע , גסות, תאוות ממון עלינו להתרחק מאוד, כשם שבפרשה מוצא בתהליך הטיהור של המצורע מביאים שצי ציפורים חיות טהורות ועץ ארז ושני תולעת ואזוב, בא ללמד אותנו שאדם פגם ודיבר לשון הרע כמו ציפורים מזמרות שהקול שלהם נשמע למרחקים, והכול כתוצאה מגאוות יתר שיש לאדם ואדם צריך לרדת מהעץ הגבוה שהוא עלה עליו וזה הדימוי לעץ הארז שהוא גבוה ולהשפיל את עצמו ולהיות נמוך בגאווה שלו כמו האזוב שהוא עץ נמוך ורק בדרך הזאת המצורע מתחיל את תהליך הטיהור. הנגעים באים בתחילה על ביתו של האדם , כי דרכו של בורא עולם שהוא רחום וחנון שאדם פוגם בהתנהגות שלו ומגיע לו משמיים שיבואו עליו צרות , קודם כל מתחילים מביתו ורכושו של האדם, בורא עולם לא פוגע ישירות באדם אלא מביא "צרות" על ביתו ובמטרה לעורר אותו לחזור בתשובה, ורק לאחר מכאן באים הצרות על האדם. ישנם מקרים בבית שמתרחשות תקלות בבית ודברים מתקלקלים ומתחילים לפקוד צרות את הבית, ואדם במקום שיתעורר לחזור בתשובה מחפש את הסיבה לקלקולים , הוא מייד טוען שמישהו עשה לו העין רע וכנראה משהוא לא תקין במזוזות בבית (את המזוזות יש לבדוק פעמיים בשבע שנים באופן תמידי), מחפש את כל הסיבות שיש לו בעולם להאשים את האחרים ולא שואל את עצמו אולי אני התקלה? אולי משהוא לא בסדר בי? אולי פגעתי באדם מסוים? אני לא מקיים מצוות כמו שצריך? וגם לאחר בדיקה מקיפה ולאחר שאותו אדם לא מוצא סיבה לצרות שיש לו , הוא חייב לתלות זאת בזה שהוא לא קובע מספיק עיתים לתורה, והפתרון הראשון שאדם צריך לעשות שהוא רואה נגעים באים עלי ביתו זה תשובה, להגיד הבנתי כנראה פגמתי פשעתי אני מצטער ואני מקבל על עצמי להתחזק, והחיזוק הטוב ביותר להוסיף זמן ללימוד התורה גם אם יש לו שיעורים קובעים עליו לחשוב איפה הוא יכול עוד להוסיף וגם אם מדובר בפרק זמן קצר. חז"ל מבארים כי הנגעים באים על האדם כעונש על לשון הרע כמבואר במסכת ערכין ט"ו,ב, נאמר:"אמר ריש לקיש: מאי דכתיב "זאת תורת המצורע"? זו תהיה תורתו של מוציא שם רע". חומרת דיבור לשון הרע ידועה לכולם ישנם ספרים רבים בנושא , הלכות וכ"ו ורבים שדורשים על הפרשה מרחיבים בנושא של איסור דיבור לשון הרע. אבל מה לעשות שיש לנו יצר הרע בחיים ואנו למעשה אוהבים לדבר לשון הרע, לפעמים הדברים הם בצורה של "אבק לשון הרע" או בצורה מעודנת יותר ובכל מקרה הדיבור פוגם, אפשר להביא את כל הדוגמאות והסיפורים בנושא , אבל אדם צריך להשים לנגד עיניו את מה אמר אחד מגדולי ישראל , מי שלא מדבר לשון הרע אף אחד לא ידבר עליו לשון הרע! כמה קל לנו לדבר על החסרונות של האחרים וכמה הם צריכים לשפר את עצמם כאילו אנו מושלמים, אבל שמדברים עלינו אפילו דברים שלא במטרה לפגוע מספיק טועים בפרט מסוים עלינו אנו מסוגלים לכעוס מאוד, ולכן כמה שהדבר לא קל צריך להקפיד בנושא , כי צרות רבות באים על האדם כתוצאה מלשון הרע, שידוכים מטבלים, אנשים מאבדים את מקום העובדה, אנשים זוכים ליחס משפיל, תלמידי חכמים ורבנים חשובים מבוזים, ולכן עלינו לשמור את לשננו ולהרבות באהבת ישראל כי זה מה שיביא לנו את הגאולה במהרה אמן! שבת שלום! לעילוי נשמת עדינה בת שפרה ז"ל , רוננה בת אהובה ז"ל, משה בן עליזה ז"ל, יורם בן קלרה ז"ל,יזהר בן חווה ז"ל, לבריאות ולהצלחת מנחם יעקובי וכל אשר לו, אלברט בן עליזה וכל אשר לו, שושנה בת עדינה והילדים ,זיווג הגון לאהרון רן בן שושנה, שלומי יעקובי בן עדינה, , פרי בן לגנית בת ניצה, רונית בת גילה. לתגובות להערות ולהארות ולקבלת העלון במייל [email protected]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 18:24 |
|
| |
בס"דפרשת אַחֲרֵי מוֹת– קְדֹשִׁים
''יט,יז))לֹא-תִשְׂנָא אֶת-אָחִיךָ, בִּלְבָבֶךָ; הוֹכֵחַ תּוֹכִיחַ אֶת-עֲמִיתֶךָ, וְלֹא-תִשָּׂא עָלָיו חֵטְא.'' מצווה עשה מן התורה שסימנה רלט – מצוות תוכחה לישראל אינו נוהג כשורה. כל אחד מאיתנו מצווה להוכיח אדם מעם ישראל שטעה ואינו נוהג קשורה וכל עוד שאין אנו מצליחים אנו חייבים לנסות אפילו מספר פעמים. העניין הוא לא פשוט הסיכויים להצלחת ניתוח להשתלת לב יותר גבוהים מהסיכוי להוכיח אדם ולראות אותו משנה את דרכיו, ולכן כשם שלפני ניתוח עושים הכנות גם אנו צריכים להכין את העצמנו וגם אם הדבר קשה וכואב הוא חייב להתבצע כשם שרופא מטפל בחולה ואופן הטיפול כואב אין הדבר מונע בעדו לבצע את הדבר ואם מדובר בבן משפחה שלו חלילה הוא יבצע זאת בעדינות מרובה כי הוא יודע בדיוק מה העוצמה של החומרים המועברים במהלך הטיפול והוא ישתדל לעשות זאת בצורה הכי פחות כואבת. לא כל אדם ניתן להוכיח, המצווה הוא להוכיח דווקא את עמיתך ישנם שלושה קבוצות של אנשים שאינם מקבלים תוכחה וסימנם רכ"ל רשעים , כסילים, ליצים, אותם אנשים חסרי תקנה ואין בכל טעם לבזבז את הזמן ולנסות להוכיח אותם, מצוות ההוכחה היא על הקרוב אלינו בן משפחה ,חבר קרוב, עמית לעבודה. שאנו רואים אדם שמתנהג בצורה לא נכונה , דבר ראשון לנסות לדון אותו לכף זכות לנסות ולהבין אולי הוא פשוט עשה את המעשה עקב חוסר ידיעה, עלינו לגשת אליו ולפנות אליו בצורה הכי יפה שאפשר ולהסביר לו מה הוא עשה לא בסדר, הכי קל זה לצעוק על אדם ולהגיד לו שהוא לא צודק, ואף אדם לא יהיה מוכן לקבל ביקורת בצורה כזו גם אם גדול הדור יוכיח אותו ולכן עלינו לזכור את הנאמר בספר משלי " "לשון רכה תשבר גרם"; "מענה רך ישיב חימה". עלינו להגיד לאותו אדם תחילה כמה אנו אוהבים אותו וכמה הוא חשוב לנו ולציין בפניו את המעלות שלו ולהסביר לו בצורה עדינה שהוא טעה והוא צריך לתקן את מעשיו ופשוט להגיד לו במה הוא טעה ואם הוא יתקן זאת הוא יהיה אדם טוב יותר והמעשה שנעשה אינו מתאים לו ולרמתו האישית. גם בחיים של בני זוג יש לדעת אייך להגיד את הדברים, הכי קל לצעוק ולייחס את חוסר ההבנה של בן הזוג להוריו ולציין שהם גם הם חסרי הבנה, אבל על הבעל שמוכיח את אשתו עליו להסביר לה את הדברים בנחת ובמצב שהאווירה רגועה בבית כי ברגע של כעס דבר לא נשמע ,וכנ"ל להפך שאישה מוכיחה את בעלה עליה תחילה לציין כמה שהוא חשוב לה וכמה שהוא תורם לבית (גם אם זה מעט) ולאחר שהיא נותנת לו את הכבוד הראוי הוא יבצע את בקשתה ולאחר שהוא תיקן את הדברים עליה לשבח אותו מידי פעם על גבורתו בתיקון מעשיו, כל דרך אחרת זולת הדרך הנ"ל לא תשיג את המטרה אלא רק תחריף את המצב. " לֹא-תְקַלֵּל חֵרֵשׁ--וְלִפְנֵי עִוֵּר"(יט,יד) אף אחד מאיתנו לא ינסה חלילה להשים מכשול בפני עיור , אם נראה ברחוב עיור אף ננסה לעזור במידת האפשר לחצות את הכביש ולהדריך אותו מאיפה ללכת. רש"י מפרש לא תתן עצה שאינה הוגנת לו אל תאמר מכור שדך וקח לך חמור ואתה עוקף עליו ונוטלה הימנו. והדוגמא לכך היא שאם חבר שלי רוצה למכור את המכונית שלו ואני קצת מבין ברכבים אני מסתכל על הרכב ואני רואה שהוא במצב יחסית טוב ואני מעוניין לקנות את הרכב לעצמי אסור לי להגיד לו "תשמע הרכב הזה שווה אולי 20 אלף שקל במקרה הטוב אם בכלל תצליח למכור אותו, את יודע מה אני מוכן לקנות אותו ולחסוך לך כאב ראש במכירת הרכב אני מוכן לתת על הרכב 17 אלף שקל עכשיו", החבר חושב שאני עושה לו טובה והוא לרגע שמח אבל אני באותו רגע נתתי מכשול בפני עיוור , אם הוא היה קצת מבין במכוניות הוא לא היה זקוק לעזרה שלי והיה מבין מה לעשות, אבל הוא האמין בי ואני מעלתי באמון שלו, לכן אם אני מעוניין לקנות את הרכב עלי להציג בפניו את התמונה המלאה הוא יהיה מוכן למכור לי את הרכב במחיר טוב, כי שאדם גוזל כסף מחברו אין ברכה בדבר בורא עולם ידאג לכך שהכסף שהוא קיבל ילך למקור אחר, כי איפה שיש שקר בחיים, בא החוסר מזל ודורש את התשלום, על גזל של כסף עוד אפשר להתחרט ולעשות תשובה ולהחזיר את הכסף בחזרה, אבל על "גניבת דעת" קשה לעשות תשובה, זמן יקר ומחשבה של אדם לא ניתן להחזיר. מסכת אבות: אמר רבי יוחנן בן זכאי לתלמידיו:" יהי רצון שתהא מורא שמים עליכם כמורא בשר ודם". רבי יוחנן בן זכאי אמר לתלמידו שיפחדו מבורא עולם כשם שהם מפחדים מהשלטונות של המדינה, הרב עמרמי הוסיף בדרשתו לתלמידו ואמר להם הלוואי שתפחדו מבורא עולם כמו שאתם מפחדים מהנשים שלכם! מיד התקומם אחד המאזינים לדרשה ואמר " מאיפה אתה קובע שאני מפחד מאשתי?" הרב הסביר שאישה יודעת שבעלה חוזר לבית בשעה קבועה בכל יום ,וביום אחד הוא מאחר ומגיע שעה אחרי בגלל שהוא סתם דיבר עם חברים ושכח את הזמן , הוא כבר בדרך חושב איזה תירוץ הוא ייתן לאשתו ואייך יסביר לה את סיבת האיחור ויספר על איזה פקק תנועה שלא היה, אבל שאדם יודע שתפילת שחרית של שבת מתחילה בשעה 7:30 והוא מגיע לתפילה אחרי שעה הוא ניגש להתפלל והוא לא חושב אייך להסביר לבורא עולם למה הוא איחר, יהיה רצון רצון שמורא שמים יהיה עלינו כמורא בשר ודם. שבת שלום! לעילוי נשמת עדינה בת שפרה ז"ל , רוננה בת אהובה ז"ל, משה בן עליזה ז"ל, יורם בן קלרה ז"ל ,יזהר בן חווה ז"ל, לבריאות ולהצלחת מנחם יעקובי וכל אשר לו, אלברט בן עליזה וכל אשר לו, שושנה בת עדינה והילדים ,זיווג הגון לאהרון רן בן שושנה, שלומי יעקובי בן עדינה,גיל בן רחל, פרי בן לגנית בת ניצה. לתגובות להערות ולהארות ולקבלת העלון במייל ללא תשלום לזיכויי הרבים [email protected] רפואה שלמה לשושנה בת עדינה _________________
תוקן על ידי מעשהיה ב- 21/04/2010 18:25:56
שערי דמעות לא ננעלו, אם כן שערים למה?
לחסום בעד דמעות השוטים שבוכים, ואינם יודעים על מה בוכים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 14:52 |
|
| |
"וראה הכהן את הנגע"
כל הנגעים אדם רואה חוץ מנגעי עצמו אף לא נגעי קרוביו (משנה נגעים פ"ב מ"ה)
אדם עשוי להבחין חיש מהר בכל החסרונות, פרט לחסרונות עצמו. קשה מאד לאדם למצוא חיסרון בעצמו, אפילו אצל קרוב קשה יותר למצוא חיסרון מאשר אצל זר.
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 14:58 |
|
| |
"בדד ישב מחוץ למחנה מושבו"
מהו "בדד ישב"? בודד, מנותק ומבודד מהחברה.
רבינו רפאל משה אלבז זצ"ל מצא משמעות נוספת, בפרוש "עדן מקדם":
חזל"ל אמרו שהנגעים בעוון לשה"ר, וחכמי האמת אמרו שהמדבר לשה"ר מאבד כל זכויותיו ומצוותיו, והן נזקפות לזכות אותו אחד שעליו דבר. (עד שישוב וירצה את חבריו ויימחל לו). נמצא שהמצורע שדיבר לשה"ר, יושב בדד- בלי מצוותיו וזכויותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 16:49 |
|
| |
אם אני מעלה אוטומטית זה מחייב אותך להעלות גם..
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 18:22 |
|
| |
חחח...בע"ה בלנ"ד....צודקת ..( למרות שזה מחייב אותך גם להגיד מה ה- ..? .....)
|
|
|
|
|