|
|
| נשלח ב-30/4/2010 17:05 |
|
| |
לא משו מיוחד, בקשתי מאבא שלי איזה פרוש וזה מה שאמר לי:
כתוב "שור או כבש או עז.. יולד והיה שבעת ימים תחת אימו... אומר בעל הטורים: "אמר הקב"ה אם ישחוט ביום ראשון יהא נראה כשוחט לשמים וארץ שנבראו ביום א', ואם שוחט ביום ב' יהא נראה כאילו שוחט לרקיע שנעשה ביום ב', וביום ג' לים ויבשה, וביוםד' לשם המאורות, וביום ה' לשם השרצים, וביום ו' לשם אדם, אלה ימתין עד שבעה ימים וירע שבראתי העולם בו' ימים ונחתי ביום השביעי וישחט לשמי.
שבת שלום!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2010 17:07 |
|
| |
יפה מאד!! תודה 
|
|
| נשלח ב-30/4/2010 17:22 |
|
| |
ריאנה כל הכבוד לך !!! ( וגם לאבא....חחח) אשריך תודה רבה !! עכשיו התור של זו שהחמיאה לך ..... ( אני עשיתי את החוב שלי אז קדימה ...)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2010 17:23 |
|
| |
אל תדאג לא שכחתי..
לא יודעת אם אספיק היום. (זה לא קשור לפ. שבוע) _________________
תוקן על ידי מעשהיה ב- 30/04/2010 17:26:35
מי שאינו רואה את המקום בכל מקום אינו רואהו בשום מקום. (הרבי מקוצק)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2010 17:25 |
|
| |
טוב אני כבר מוסרת לאבאשלי....-------- בקשר אלי--  חחח תודה לכםםםם
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2010 17:11 |
|
| |
בס"ד פרשת בְּהַר – בְּחֻקֹּתַי " וַיְדַבֵּר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה בְּהַר סִינַי לֵאמֹר(כה,א)" אנו נמצאים בשנה רגילה בה אנו קוראים את פרשת בהר ובחוקותי ביחד, בתחילת הפרשיות מובא הציווי שלא נעבוד את האדמה בשנה השביעית שהיא נקראת שנת שמיטה, ישנם טעמים רבים לפרש את הסיבה למצווה אבל המטרה העיקרית בקיום המצווה מלבד המנוחה שהקרקע זקוקה לה כדי להתחדש היא ההבנה הברורה שבורא עולם הוא בעל הבית בעולם הזה , ואולי יש לנו שדה שרכשנו בכספנו או קיבלנו בירושה ואנו מרגישים לרגע בעלי הבית אבל עלינו להבין שהכל הגיע לנו מהקב"ה והמטרה הנוספת היא שבשנה הזו נשב ונלמד תורה במקום לעבוד. אם באמת נאמין באמונה שלמה נזכה לראות ברכה בתבואה בקיום המצווה, ככל שאדם שם את ביטחונו בבורא עולם ולא בהשתדלות הוא זוכה להצלחה ואף לראות בצורה מלאה את ההשגחה הפרטית בחייו . ישנם רבים ששמרו על מצוות השמיטה במלואה, לא הפסידו מכך ואף הרוויחו אבל אלו שבאמת זכו לראות ברכה והצלחה גדולה הם אלו ששמו את כל הביטחון שלהם בבורא עולם שידאג לכל חסרונם, ישנם רבים שמאמינים באמונה שלמה בבורא עולם אבל שמגיע רגע המבחן , הם מתחילים לגמגם ואומרים "כן הכול מבורא עולם אבל...", לעומת אלו שמאמינים באמונה שלמה שמסבירים כי עשו השתדלות קטנה רק לצאת ידי חובה אבל הם בטוחים בכך שבורא עולם יצליח את דרכם. אי שמירת מצוות השמיטה גרמה לעם ישראל לגלות בראשונה לבבל מארץ ישראל , ללמד אותנו כמה חשובה המצווה הזאת, לאחר תחילת העלייה לארץ ישראל בשנים האחרונות החלו לחדש את נושא השמיטה בארץ ישראל, הדבר לא היה קל בכלל ,היו שיחסו זאת לתקופת בית המקדש ושהדבר לא קשור למדינה היום, אבל גדולי ישראל ובניהם ה"חזון-איש" , דרשו לקיים את השמיטה כהלכתה , בשנת 1959 במכת הארבה נעצר נחיל הארבה בדרכו למרכז הארץ באזור בו קיים היום המושב קוממיות ששמר על השמיטה. עוד בהמשך הפרשה מובא האיסור על הלוואה בריבית, אותם אנשים שמלווים בריבית הם לא אהובים בעיני הבורא, אדם שעובד בתור חקלאי חורש את השדה ושותל את הזרעים ומתפלל לבורא עולם להצלחה, סוחר מבקש מבורא עולם בתפילה הצלחה במכירת הסחורה, אבל אדם שמלווה בריבית אינו שם את ביטחונו בקב"ה , הוא יודע שאם הוא לוקח ריבית מסוימת על סכום מסוים זה מה שהוא יקבל , ולכן הוא לא מתפלל בכלל וכופר בעיקר, אותם אנשים המלווים בריבית לא יקומו בתחיית המתים.
"לא תונו איש את עמיתו "(כה,יז) רש"י מפרש כאן והזהיר על אונאת דברים שלא יקניט איש את חבירו ולא ישיאנו עצה שאינה הוגנת לו לפי דרכו והנאתו של יועץ וא"ת מי יודע אם נתכוונתי לרעה לכך נאמר ויראת מאלהיך היודע מחשבות בני אדם, כל דבר המסור ללב שאין מכיר אלא מי שהמחשבה בלבו נאמר בו ויראת מאלהיך . מצווה שסימנה שלח בתריג המצוות המובאת בפרשה היא האיסור של הונאת דברים, אנשים רבים בחיי היום יום לא שמים את ליבם לנושא ועוברים על האיסור הנ"ל ופוגעים באנשים בצורה קשה , ניתן לנסח זאת בלשון העם שיש אנשים שפשוט בצורת הדיבור שלהם, הם יכולים לצער בצורה קשה את חברם עד למצב שהחבר יכנס לדיכאון. יש כאלו יאמרו לבעל תשובה , " יפה התחלת לשמור מצוות, יש לך הרבה עבודה אייך שאני מכיר אותך יש לך הרבה על מה לכפר", דברים אלו יכולים לגרום לצער רב לאותו בעל תשובה והוא עלול לחזור לדרכו הקודמת חלילה, לכן עלינו לפנות אליו אחרת ולברך אותו על ההחלטה האמיצה שהוא קיבל ולעודד אותו לאורך כל הדרך. גם בחיי היום יום ישנם רבים שמדברים בצורה שלילית על כל נושא וכך פוגעים באחרים, ישנם רווקים שמפחדים להתחתן כי אותם אנשים נשואים אשר נתקלים בקושי, במקום להתמודד עם הבעיות ולהבין שזה מבורא עולם, הם דואגים להציג תמונה "שחורה" ושכך נראים חיי נישואים, הם לא מסבירים לאותו רווק שאכן יש קשיים בחיי נישואים אבל המטרה היא להתמודד עם הקושי ולאחר ההתמודדות רואים ברכה והצלחה בשלום הבית ובחינוך הילדים, תמיד צריך לדבר צורה טובה , ולהבין שכל קושי בחיים זה מבורא עולם ואיפה שיש קושי בחיים שם נמצאת הברכה , אדם צומח מתוך קושי וזוכה לראות "פירות", אבל ישנם כאלו שלא רצו להתמודד עם הקשיים ,כי קשה להם לראות את אותם שכן מתמודדים ומנסים לשבור את רוחם. שבת שלום! לעילוי נשמת עדינה בת שפרה ז"ל , רוננה בת אהובה ז"ל, משה בן עליזה ז"ל, יורם בן קלרה ז"ל ,יזהר בן חווה ז"ל, לבריאות ולהצלחת מנחם יעקובי וכל אשר לו, אלברט בן עליזה וכל אשר לו, שושנה בת עדינה והילדים ,זיווג הגון לאהרון רן בן שושנה, שלומי יעקובי בן עדינה,גיל בן רחל, פרי בן לגנית בת ניצה. לתגובות להערות ולהארות ולקבלת העלון במייל ללא תשלום לזיכויי הרבים [email protected]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2010 13:29 |
|
| |
יפה !!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2010 14:58 |
|
| |
נוו.. אני העלתי.. מה איתך??
|
|
| נשלח ב-7/5/2010 15:53 |
|
| |
נו...אני קראתי מה איתך ? .... [ אני מקווה מאוד שאת קוראת את מה שאת מעלה כי אני אשאל בפעם הבאה שאלות...]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2010 15:55 |
|
| |
איתי ב"ה חחח תשאל... אני רגילה לקרוא לפי השאלות...
|
|
| נשלח ב-7/5/2010 16:02 |
|
| |
חחח...תקראי הכל זה לא אנסין.!!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2010 16:03 |
|
| |
לא קשור לאנסין... אבל קראתי אל תדאג....
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2010 16:07 |
|
| |
חששתי לרגע ... 
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2010 20:10 |
|
| |
בס"דפרשת בְּמִדְבַּר "וַיְדַבֵּר ה' אֶל-מֹשֶׁה בְּמִדְבַּר סִינַי בְּאֹהֶל מוֹעֵד בְּאֶחָד לַחֹדֶשׁ הַשֵּׁנִי בַּשָּׁנָה הַשֵּׁנִית לְצֵאתָם מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם לֵאמֹר". אנו מתחילים השבוע את חומש במדבר בו מתקיים מפקד של בני ישראל, עם ישראל היה חביב על בורא עולם משום כך הוא פוקד אותם גם בפרשת פינחס שבה מסתיים החומש מתקיים מפקד נוסף, שיש לאדם תחביב ואוסף מיוחד הוא נהנה לספור אותו כל פעם מחדש ולהציג אותו בפני אחרים. כך הקב"ה ביחס שלו לעם ישראל שהוא אהוב עליו מכל האומות שהוא ברא לכן היחס הוא מועדף ומיוחד, מכיוון שהוא נהנה לספור אותו כל פעם מחדש. ישנה שמירה מיוחדת על עם ישראל , אנו רואים זאת שקורים אסונות בעולם אייך בורא עולם גורם למוות של רבים מהגויים ברעידות אדמה ואסונות טבע, לעומת זאת בין הנפגעים הרבים יש רק כמות בודדה של יהודים, להראות לנו כמה כל נפש של יהודי חשובה בפני הבורא. עוד מובא בפרשה תפקידו של שבט הלוי בעם ישראל והחשיבות המיוחדת שלו, שבט הלוי שירת בקודש הלויים היו מעובדי בית המקדש יחד עם הכוהנים. ללויים היו שני תפקידים עיקריים בבית המקדש: שוערים - שמירה בשערי המקדש והגפת השערים בסוף היום. מבין עשרים וארבע נקודות שמירה במקדש, היו עשרים ואחת נקודות מאוישות בידי הלויים, ויתר השלוש אוישו על ידי הכנים. משוררים - שירה בפה, בליווי כלי נגינה. לוי שנתמנה לתפקיד מסוים - אסור היה לו לעסוק בתפקיד אחר. "מעשה ברבי יהושע בן חנניה שהלך לסייע בהגפת דלתות אצל רבי יוחנן בן גודגדא. אמר לו: בני! חזור לאחוריך, שאתה מן המשוררים, ולא מן השוערים". הגמרא אף קובעת, שלוי ש"משורר ששיער - במיתה" (חייב מיתה בידי שמים, אם עשה זאת במזיד; אך לא ייהרג בידי בית דין). מלבד שני תפקידים אלה, היו הלויים מסייעים לכוהנים בעת הצורך בעבודות שונות במקדש, כגון בשחיטת הקרבן והפשטת עורו. במפקד מצוין מה גודלו של כל שבט, שבט הלוי היה קטן מבחינה כמותית , נשאלת השאלה למה הכמות הייתה קטנה? הרי הוא בעל תפקיד מיוחד בעם ישראל ועצם העבודה שלו בקודש מזכה אותו להתברך בכל. ישנם סברות שונות שהועלו ע"י הפרשנים השונים, חלק אמרו שהשבט קטן כי למעשה הוא התקיים מתרומות בני ישראל , והיה חשש שהדבר יפגע כלכלית בעם, טענה שהוסרה מכיוון שהקב"ה הוא זן ומפרנס לכל והתרומות הם דרך להכרת הטוב , והוא יכול לפרנס כל אדם ללא בעיה, עוד מועלת הסברה מכיוון שעמרם פרש מאשתו תקופה מסוימת וגם רבים נהגו כך באופן טבעי איתה פחות ילודה, אבל גם את הטענה הזאת ניתן להסיר כי לא כולם פרשו מנשותיהם בזמן שפרעה גזר על הבנים ולכן עמרם פרש מאישתו. מפרש התורה ה"כלי יקר" הוא זה שמציג את השאלות הנ"ל ועונה עליהם, הסברה שלו כי כך הקב"ה החליט שיהיה גודל שבט הלוי, להסביר לנו שמה שחשוב לו זה האיכות של המשרתים בקודש ולא הכמות. ישנם ישובים רבים בארץ שהאוכלסיה הדתית היא קטנה מאוד אך מאוד איכותית , ומה שחשוב לבורא עולם זה האיכות ולא הכמות, המעלה של אדם שגר בראש פינה שהוא אינו ישוב דתי והוא שומר מצוות היא מעלה גדולה יותר משל אדם שומר מצוות בבני ברק, שאותו יהודי מבני ברק רוצה להתפלל ערבית, הוא ניגש לבית כנסת המרכזי "איצקוביץ" וכל רגע יש מניין תפילה אפילו עד 4 לפנות בוקר ניתן להתפלל ערבית שמה(כמובן שהדבר לא רצוי אלא במקרה חד פעמי), לעומת זאת אותו יהודי מראש פינה לא בטוח שיהיה לו מניין לערבית בשעה שנוחה לו, בראש פינה יש רק 2 בתי כנסת לעומת הרבים שיש בבני ברק, אותו יהודי צריך לדעת כמה שומרי מצוות יש בעיר ולהתקשר לכמה מהמתפללים ולתאם איתם את זמן התפילה וגם לוודא שבית הכנסת פתוח ואצל מי ניתן להשיג מפתחות, ולאחר כל המאמץ הזה הוא ניגש להתפלל ולתפילה שלו יש מעלה מיוחדת והיא עולה לשמיים לא פחות מתפילה בהדרת מלך בקברות צדיקים. כך שבט הלוי היה תורם את חלקו לעם ישראל, באיכות העבודה שלו בקודש. שבת שלום! לעילוי נשמת עדינה בת שפרה ז"ל , רוננה בת אהובה ז"ל, משה בן עליזה ז"ל, יורם בן קלרה ז"ל ,יזהר בן חווה ז"ל, לבריאות ולהצלחת מנחם יעקובי וכל אשר לו, אלברט בן עליזה וכל אשר לו, שושנה בת עדינה והילדים ,זיווג הגון לאהרון רן בן שושנה, שלומי יעקובי בן עדינה,גיל בן רחל, פרי בן לגנית בת ניצה. לתגובות להערות ולהארות ולקבלת העלון במייל ללא תשלום לזיכויי הרבים [email protected] לרפואת מזל בת רחל
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2010 17:29 |
|
| |
משהו מתוק מדבש לפרשת במדבר..
"והיה מספר בני ישראל כחול הים אשר לא ימד ולא יספר" (הושע ב', א')
בתרגום חופשי = בזמן שעמ"י לא הולכים בדרך ה' - הם קצת במספר, אבל בזמן שבנ"י עושים את רצון ה' - בזמן שהם חוזרים בתשובה - מספרם פשוטע-נ-ק ואי אפשר לספור אותם...
טוב, הזוי כל הקטע הזה. פתאום מקצת ל - לא סתם הרבה, אלא - שיא ההרבה. מה קורה? רק עם ישראל יחזור בתשובה ופתאום כל הנשים עם 20 ילדים בבטן אחת?!.. ז'תומרת - שיגדלו בכמה אלפים, סבבה. אפילו בעשרות אלפים - 'נחליק את זה'...
אבל שהמספר יגדל פתאום בכמות עד שאי אפשר אפילו לספור את עמ"י?! הא??
אלא ש - אולי בכמות עמ"י לא יגדל בצורה כ"כ משמעותית, אבל - מבחינת האיכות עמ"י יגדל!
כמו שמשה רבנו נחשב כנגד כל ישראל = כך כל אדם מישראל יכול להיות שקול כנגד רבים.
יכול - אם רק ירצה ויחליט שהוא נדבק לאבאל'ה בשיא האמונה והתורה. ו - מכאן יסוד אדיר לחיים ת'כלס -
דברנו שבוע שעבר על שהאדם 'שווה משהו', אז השבוע אנחנו רואים ת'המשך לתמונה = אם את, כן - את תחליטי שמעכשיו את מפסיקה לדבר לשון הרע במשך שעה אחת (!) ביום, ואחי - אם אנחנו נחליט שאנחנו משתדלים להוסיף עוד רק 15 דקות (!) ביום תורה - בשיא הלשמה - אז יודעים מה יקרה לנו? משהו מדהים, שימו לב - נהפך להיות מבחינת איכות, גדולים מהחיים. שיא השווים באמת.
עזבו אתכם רגע דברים גדולים, בואו נתחיל מה - 'קטנות'. שעה לשון הרע, עוד קצת צניעות, עוד אהבה לעמ"י, עוד טיפה של תורה ו... פססט, קידמנו את כל עם ישראל לקראת הגאולה. ומכאן אני רוצה לסיים בסיפור ממש קצרצר על ---- פעם פרצה שריפה בסביבת מגוריו של הילד 'מנחם מנדל' מקוצק. בתים, בתי עץ כמו של פעם - נשרפו ונאכלו במהירות באש המשתוללת. אמו של 'מנחם מנדל' שהצליחה ממש ברגעים האחרונים להציל את ילדיה נעמדה מול השריפה
והתחילה לבכות. "אמא, מדוע את בוכה?" שאל מנחם. על בתי עץ ראוי שיבכו עליהם?!... - לא, ענתה האמא, אני בוכה על 'מגילת היוחסין' שלנו. במגילה רשומים שמותיהם של כל אבות משפחתינו הקדושים והטהורים... - אל תבכי אמא, ענה מנחם מנדל', אני מבטיח לך שבעז"ה, כאשר אגדל, אתחיל במגילת יוחסין חדשה אשר תתחיל ממני... "איש ראש לבית אבותיו הוא", מוזכר בפרשתינו. יעיז עכשיו מישהו להגיד שלזה מסוגלים רק גדולי עולם. יעיז. כל אחד ואחת מאיתנו - שוב, כל אחד ואחת מאיתנו - מסוגל להיות 'ראש'. להעלות את הערךשלו ושל כל עמ"י באמת באיכות. עוד מצוה קטנה, עוד זהירות בכבוד החבר, עוד אהבת תורה ו... חברים, גאולה. זה לא אני, זה המשך הפרק בנביא. "וְאֵרַשְׂתִּיךְ לִי לְעוֹלָם וְאֵרַשְׂתִּיךְ לִי בְּצֶדֶק וּבְמִשְׁפָּט וּבְחֶסֶד וּבְרַחֲמִים".
שבת שלום(:
|
|
|
|