בית פורומים חבלי משיח

שיחה מהאדמו"ר מליובאוויטש זצ"ל לפרשת שמיני.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/4/2009 23:24 לינק ישיר 
שיחה מהאדמו"ר מליובאוויטש זצ"ל לפרשת שמיני.

בס"ד

קבלת-עול נחוצה לא רק לבעלי דרגה נמוכה. פרשתנו מלמדת אותנו, שקבלת-עול היא יסוד ושורש כל העבודה, ואדם נזקק לקבלת-עול גם כשהוא עומד בדרגה העליונה ביותר.

שם הפרשה: שמיני

פרשת שמיני מתחילה בתיאור הדברים שנעשו ביום השמיני למילואים. לאחר שבעת הימים הקודמים, שבהם הקימו ופירקו את המשכן בכל יום, הקימו אותו סופית ביום השמיני, ואז החלה למעשה עבודת המשכן.

אחד הביטויים לקדושתו המיוחדת של היום הזה היה באש שירדה מן השמים ואכלה את הקרבנות שהעלו אהרון ובניו - "ותצא אש מלפני ה' ותאכל על המזבח את העולה ואת החלבים, וירא כל העם וירונו ויפלו על פניהם".1 זה היה אחד הרגעים הגדולים והנשגבים שמבטאים את מעלתו של היום השמיני.

כלות הנפש

בהמשך הפרשה מסופר על מיתת נדב ואביהוא, שני בני אהרון. סיבת מיתתם מוסברת בדרגה הגבוהה שבה עמדו - בתשוקה עצומה של הנפש אל הקדושה האלוקית האין-סופית, עד שתשוקתם זו הביאה אותם לידי 'כלות הנפש'.2

דבר זה ממחיש את המעמד הנעלה של עם-ישראל באותו יום שמיני למילואים, עד כדי כך שהיה צורך להזהיר מפני מצבים של 'כלות הנפש', מרוב תשוקה וצימאון לאלוקות.

אכילת שקצים

והנה, באותה פרשה ממש, שהתחלתה והמשכה במעמד כה נעלה שבו עמדו בני-ישראל, מתחילה התורה3 לפרט את הבהמות הטהורות והטמאות, ועד שהיא מגיעה לאיסור אכילת שקצים ורמשים.

אדם המסוגל לאכול שקצים ורמשים נמצא בדרגה נמוכה ביותר, שכן אלה דברים ש"נפשו של אדם קצה בהם"4, וגם על-פי השכל האנושי הם דברים מאוסים. אם יש צורך להזהיר על כך, זו הוכחה שמדובר באנשים שנמצאים בדרגה נחותה ביותר. נשאלת אפוא השאלה, כיצד ייתכן שאזהרה זו על אכילת שקצים ורמשים באה בהמשך ישיר לתחילת הפרשה, שבה מסופר על המעמד הקדוש והנעלה שבו עמדו בני-ישראל?

יסוד העבודה

אלא דבר זה נועד ללמדנו את חשיבותה של קבלת-עול. לעיתים נדמה, שקבלת-עול נחוצה רק כשעומדים בדרגה נמוכה, כשאין לאדם אהבת ה' וצימאון לדבוק בו; ואילו כשהאדם מגיע לדרגה גבוהה בעבודת ה', אין לו עוד צורך בקבלת-עול, מכיוון שהוא עובד את הקב"ה מתוך הכרה ורגשות נעלים.

באה התורה ומלמדת אותנו, שקבלת-עול היא יסוד ושורש כל העבודה, ואדם נזקק לקבלת-עול גם כשהוא עומד בדרגה העליונה ביותר.

אסור שעבודת ה' תתבסס אך ורק על הבנה ורגש, גם כשהם נעלים ביותר. הבסיס לכול הוא קבלת עול מלכות שמים. אם חלילה אין לאדם קבלת-עול, יכול להיווצר מצב, שייפול מהדרגה העליונה ביותר ויתדרדר מטה-מטה, עד שיגיע לידי אכילת שקצים ורמשים חס-ושלום.

לכן גם בדרגות הגבוהות ביותר, שעליהן מספרת פרשת שמיני, נדרש היסוד של קבלת-עול, וזו הדרך לעמוד איתן במעמד הרוחני הנעלה ולא ליפול חלילה.

(מאת הרבי מליובאוויטש, מתוך הספר "שלחן שבת", מעובד על-פי לקוטי שיחות כרך א, עמ' 227)

----------

1) ויקרא ט,כד.

2) נתבאר בארוכה בדיבור המתחיל אחרי מות תרמ"ט ותרע"ה.

3) ויקרא פרק יא.

4) רמב"ן על התורה, ויקרא כב,ח. שולחן ערוך יורה-דעה סי' קד סעיף ג. ועוד.

http://www.otzar770.com/

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2009 23:38 לינק ישיר 

שניארב

כתבת למטה בסוגריים "מעובד על-פי ליקוטי שיחות ...".

למה הכוונה "מעובד" ?

האם השיחה לא היתה כשהרבי מלובביץ ' היה בחיים ?

שבוע טוב

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/4/2009 00:25 לינק ישיר 

כנראה שהשיחה במקור הייתה באידיש, ותירגמו אותה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 00:55 לינק ישיר 

לא כל כך הבנתי... מי שוחח.

אני מבקשת להבהיר את עמדתי לגבי חסידי חב"ד: ידוע לי שחסידי חב"ד היום חלוקים.

קבוצה אחת מבינה שהרבי נפטר, ומכאן והלאה היא לא מעלה נשמות או מדברת איתו בשום
צורה שהיא.
קבוצה שניה ממשיכה לראות ברבי מלובביץ חי לכל דבר ועניין, עושה התוועדויות, והוא "משדר"
לה באמצעות ליקוטי שיחות.

לא חשוב באיזו קבוצה אתה נמצא, מה שכן חשוב - שהקבוצה השניה עובדת עבודה זרה,
ואין לי ענין להכניס לפורום הזה דברים מהסוג הזה.

לכן אבקש ממך שתבהיר מה השיחה שהבאת לכאן - האם זה מסוג ההתוועדויות לאחר מותו
של הרבי ?

שאם כן - תרשה לי למחוק את האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/4/2009 01:13 לינק ישיר 

ברור שזה התוועדות שנערכה בימי חייו, מה השתגעת? אדם שמת יכול לערוך התוועדויות?

השיחה כנראה הייתה באידיש ומכיוון שרוב האנשים לא מבינים אידיש אז תרגמו אותה וזה נקרא "מעובד"
ובכלל לא הבנתי את מה שכתבת: "קבוצה שניה ממשיכה לראות ברבי מלובביץ חי לכל דבר ועניין, עושה התוועדויות, והוא "משדר"
לה באמצעות ליקוטי שיחות
."

מה פירוש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 01:20 לינק ישיר 

אתה אומר שאין התוועדויות שנים רבות אחרי מותו, וכדי לקבל תשובה ממנו פותחים את
הליקוטים האלה ומקבלים את המסרים מהרבי ?

הרי באתר שלך מופיע "יחי אדוננו מורנו ורבנו מלך המשיח לעולם ועד"...

תוקן על ידי 3ברית ב- 05/04/2009 1:19:30

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/4/2009 02:20 לינק ישיר 

את בכלל מתבלבלת בין ה"אגרות קודש" לבין הליקוטי שיחות.

ואני בכלל לא מזדהה עם זה שכתוב יחי באתר שבחתימה שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 12:10 לינק ישיר 

שניארב תודה, אני מבקשת את סליחתך מעומק הלב. ומודה לך שהארת לי באור שלך, היתה
לי פליאה גדולה כיוון שהבאת מדברי הרב מנחם ברוד, שאת ספריו ומאמריו קראתי באהבה
גדולה, וידוע לי שהוא איש יקר מאד ומענייין , אוהב ישראל בכל ליבו, מקרב רחוקים ומקבל כל
יהודי בשמחה ואהבה.

הרב מנחם ברוד באמת שייך לזרם השפוי שהתגבר על המשבר הנוראי שכל עם ישראל עבר
שעה שהרבי מלובביץ', גדול הדור, אם לא הגדול שבכולם, הלך לעולמו. אין יהודי - דתי כחילוני,
שלא אהב את הרבי מלובביץ' ולא חיכה בתשוקת נפש ממש - לראות אותו בימי חייו, לקבל את
הדולר וכמובן את ברכתו.

לכן נראה לי תמוה שאתה מוסיף חותמת להודעות שלך, שמהווה סתירה גמורה לעולמך, כפי
שכתבת "אני בכלל לא מזדהה עם זה שכתוב יחי....", ואם כך - למה לא תצמד לאמת הפנימית
שלך ותסיר את החותמת המטעה הזאת, שהיא עבודה זרה והרבי מלובביץ בחייו לא היה מסכים
לדבר הזה שיקרה ????

ועכשיו לנושא, או תגובה לבלבול שלי, מהן ליקוטי שיחות ? האם אלה שיחות שהיו בתקופתו של
הרבי ומאוחר יותר אספו את הליקוטים לתוך החת"ת ? או שהליקוטים נכתבו עוד בחייו ?

אודה על תשובתך ואציין שנוכחותך בפורום חשובה ביותר, כי אנחנו רוצים להראות כאן את כל
הזרמים הקיימים ביהדות, שמכנה משותף להם - אמונה באל אחד.

חג כשר ושמח יהודי יקר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/4/2009 15:18 לינק ישיר 

בס"ד

א. אני לא חושב שבגלל משפט קטן אוכל למנוע מאנשים לימוד תורת החסידות.

ב. ליקוטי שיחות הם פשוט ליקוטים של שיחות מהתוועדויות וכו'. (כמובן בחייו)
ומה שאת מדברת שהרבי "משדר" זה בכלל מדובר על הספר "אגרות קודש" - אוסף של עשרות אלפי מכתבי תשובות של הרבי.
ומה שהמשיחיסטים עושים זה שהם שמים את ה"קוויטל" שלהם שתוך אחד מדפי הספר (אגרות קודש) והדף שיוצא הוא ה"תשובה" מהרבי.

ובכלל החת"ת זה ראשי תיבות של: חומש תהילים תניא בלי שום קשר לליקוטי שיחות או לאגרות קודש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חבלי משיח > שיחה מהאדמו"ר מליובאוויטש זצ"ל לפרשת שמיני.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext