| נשלח ב-5/4/2009 09:47 |
|
| |
דעת תורה
החינוך שקיבלנו מקטנות, הוא לכוף את דעתנו לדעת תורה, כלומר מאחר ולנו אין דעת תורה עלינו ללכת אחרי אדם שלו יש דעת תורה. ואני הקטן שואל מי יכריע לנו בבואנו לבחור דעת תורה את השאלה הראשונה, למי יש דעת תורה, שהרי לנו אין דעת תורה כדי להכריע בשאלה כבדת משקל זו,
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2009 11:11 |
|
| |
קודם כל צריך להסביר מה זה "דעת תורה" זה דבר שצריך להאמין בו, שמישהו שלומד תורה פתאום יש לו דעה מיוחדת, זה לא הגיוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2009 11:27 |
|
| |
אנחנו אמונים על כך שצריך לעשות כל דבר ע"פ תורתנו הקדושה, אך דא עקא שאין בתורה התייחסות מפורשת ומפורטת לכל סיטואציה ועניין, מי אם כן זה שיכול להעריך מה דעת התורה בנושא פלוני, זה ודאי אדם שהתייגע במשך שנים בלימודה ועיונה עם קנייני התורה הוא זה שהכי יכול לפרשן את דעתה בכל עניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2009 16:56 |
|
| |
דערייד, הרי ענית לעצמך "אדם שהתייגע במשך שנים בלימודה ועיונה.." הוא אשר יכול להורות לנו מהי דעת תורה
הגיוניי, אכן עד כמה שזה נשמע מופרך לאנשים שלומדים ו''חיים'' את התורה יש דעות שונות ואמיתיות יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2009 17:17 |
|
| |
לא יודע, אנשים שלומדים תורה מבינים יותר בתורה אבל אנשים שלומדים רפואה מבינים יותר ברפואה מה יש להתוכח?
וכי מישהו מתיימר לומר שאדם שלא נגע בנושא הרפואה מעודו יוכל להבין יותר טוב מרופא שעסק בזה כל חייו? הלא כל בר דעת אפילו אם הוא גדול הדור דבר ראשון כשתבוא לידו שאלה בנושא זה הוא יפנה לאנשי המקצוע המתאימים, אא"כ תבואו עם כל מיני טענות של רוח הקודש, על זה אני לא מדשבר וזה נושא אחר לגמרי אבל מבחינה הגיונית אין כל משמעות לדעת תורה כשהמדובר הוא בנושא שאינו תורה, כל אחד מבין בתחום שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2009 17:31 |
|
| |
רותם 24, אין ספק שזו הדרך המובילה לדעת תורה, אך במציאות אנו נדרשים לבחור בין שתי גישות שונות, כאשר כל גישה סוברת שהיא זאת שהולכת בדרך התורה והדרך השניה היא מסלפת את התורה, וא"כ כיצד יבחר האדם הקטן בדרך ילך בה??????
ובכל אופן תודה לך על ההתייחסות
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2009 17:38 |
|
| |
הגיוניי, לא מדובר כאן על רפואה (למרות שהולכים לשאול ולהתייעץ עם רבנים גם בענייני רפואה משום שיש להם ס''ד להחליט נכון) אלא על דעת תורה בעניינים שונים (השקפות שונות וכדו') שבהם דעת התורה יכולה להיות הפוכה מדעתינו! (בלי קשר לרמתינו השכלית)
דערייד, אם כן לא מדובר כאן על דעת תורה, משום שכל צד סובר שהוא הצודק (ואכן כל צד צודק, כל חֵיל פועל בתחומו ויחד עושים כולם רצון אביהם שבשמיים) אלא על איזו דרך ישרה לילך בה, וזו לא שאלה המתאימה לפורום זה, אלא כל אחד ינהג כמנהג אבותיו
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2009 18:17 |
|
| |
אבל נגיד שיש מישהו שאין לו מנהג אבותיו בידיו...
איך ייבחר?
חייבים להיות גדרים הלכתיים ברורים מי נחשב ת"ח, פוסק וכו'...
(משימה לת"חים הקטנים (?) כאן)
מתוך כל החכמים הללו בנ"א רשאי, מן הסתם, ללכת לפי רב שהוא הכי מתחבר אליו.
ועליו להיות עקבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 12:43 |
|
| |
איך אדם בוחר רב? איך תלמיד בוחר ישיבה?
יש דברים שבגלל הרבוי שלהם א"א לומר באופן ברור ומדויק ללכת על זה או על זה, יש הרבה רבנים, כולם טובים וצדיקים אז את מי אני יבחר לרב?
במשנה באבות כתוב "עשה לך רב" לא כתוב "בחר לך רב" רב זה דבר שצריך לעשות אותו, ללכת בדרכיו, לשמוע בקולו ולהדבק בו, לא בוחרים אותו סתם ככה, בלי העשייה אין כל משמעות לרב.
איך עושים אותו? זה פשוט תלוי בהשגחה הפרטית שכולנו מאמינים בה, הקב"ה שם את האדם במקום מסוים, בחברה מסוימת, ושולח לו את הרב שלו, אסור לאדם להתעלם מזה, עליו לראות בכך את יד ההשגחה המכוונת עליו ולעשות לו את הרב שה' שולח לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2009 14:13 |
|
| |
כל אחד שלמד ולומד יש לו דעת תורה במינון מסוים. ורק בנושאים שאינו יודע להחליט לבד. עליו ללכת לשאול רב. אבל הכי טוב זה ללמוד לבד ולהחליט לבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2009 14:51 |
|
| |
"עשה לך רב"
מכיר?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2009 19:55 |
|
| |
מי הרב של הרב אלישיב, או הרב וואזנר או הרב עובדיה?הם לא מכירים? אלא פשוט שאחד שיודע אינו צריך רב. אחד שלא יודע צריך רב. שפיל לסיפיה דקרא... עשה לך רב - והסתלק מן הספק!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 22:25 |
|
| |
| רותם24 כתב: |  |
הגיוניי, אכן עד כמה שזה נשמע מופרך לאנשים שלומדים ו''חיים'' את התורה יש דעות שונות ואמיתיות יותר |
|
זה לא נשמע מופרך בכלל כי אני מאמין בזה אלא שזה לא משהו שכלי רק ענין סגולי.
ולמחשבון, אני מסכים לכל מילה מדבריך אבל בענינים השקפתיים זה לא יעזור, אין מה לדעת לבד, צריך קבלה מרב. וכשכתוב עשה לך רב, באמת צ"ע על איזה רב זה נאמר, רב בלימוד, בהלכה או בהשקפה? או על כולם יחד?
אבל אם מדובר ברב לעניני הלכה אז אני מסכים לגמרי ורק דוג' קטנה, הראיה הכי גדולה בבי"ד זה עדים, אבל כתוב בראשונים, שאם אני יודע בעצמי שהעדים שקרנים אז אפילו שבי"ד פסקו ע"פ העדים אני יכול לנהוג הפוך כי עדים זה הוכחה למי שלא יודע אבל מי שיודע, זה מעל הכל, וי"ל שה"ה ברב.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2009 01:48 |
|
| |
למה בהשקפה אין לדעת לבד? אם אינך יודע, התייעץ! אבל אחד שיודע, או שחושב שיודע, או שיש לו כבר נסיון וכד', זכותו להחליט לבד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2009 11:13 |
|
| |
| המחשבון כתב: |  | | מי הרב של הרב אלישיב, או הרב וואזנר או הרב עובדיה?הם לא מכירים? אלא פשוט שאחד שיודע אינו צריך רב. אחד שלא יודע צריך רב. שפיל לסיפיה דקרא... עשה לך רב - והסתלק מן הספק! |
|
רק שתדע,
שגדולי ישראל קבלו מדור לפניהם והיה להם רב!!!
אחרי שהרב נפטר הם המשיכו בדרכו והשקפתו.
אם זה לא היה כך הייתה פה קטסטרופה לא נורמלית...
המסורת זה הדבר הכי מקודש לנו.
מדור לדור לדור לדור...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2009 11:23 |
|
| |
| דערייד כתב: |  | | החינוך שקיבלנו מקטנות, הוא לכוף את דעתנו לדעת תורה, כלומר מאחר ולנו אין דעת תורה עלינו ללכת אחרי אדם שלו יש דעת תורה. ואני הקטן שואל מי יכריע לנו בבואנו לבחור דעת תורה את השאלה הראשונה, למי יש דעת תורה, שהרי לנו אין דעת תורה כדי להכריע בשאלה כבדת משקל זו, |
|
יש לנו...יש לנו דעת תורה כפשוטו..."לא תסור מכל אשר יגידו לך ימין ושמאל..." - על מי מדובר בפסוק?
|
|
|
|
|